Dördüncü Educa Guernica da tamamlanıp sahibine gönderildi

Educa 3000 Parça Guernica - 4 Guernicalar dan dördüncüsü de İstanbul daki sahibine gönderildi. Geçmiş dönemlerde ard arda gelen iki Gue...


Educa 3000 Parça Guernica - 4

Guernicalar dan dördüncüsü de İstanbul daki sahibine gönderildi.

Geçmiş dönemlerde ard arda gelen iki Guernica gibi son gelen bu iki Educa Guernica'nın tamamlanıp gönderilmeleride yaklaşık 1 ay sürdü.....Şimdi sırada yapımı devam eden beşinci Guernica var.

Guernica tablosu hakkında bilgi vermeye devam edelim arkadaşlar: 

Tanınmış en üretken sanatçı olan Picasso, sanat dünyasında yaşamı boyunca başarılarının meyvesini toplayan nadir sanatçılardan biridir.Sanattaki başarılarıyla olduğu kadar sivri açıklamalarıyla da dikkati çeken Picasso, gerek ilginç mizah anlayışı olsun, gerek batıl inançları ve özellikle tartışmalı özel hayatıyla olsun, gündemde kalmayı başarmıştır. 
 
Atın burnundaki insan kafatasına ve bomba ayrıntısına dikkat edin.

Özellikle kadınlara karşı yapmış olduğu eleştiriler ve kübizmle birlikle tuvaline yansıttığı kadın figürleri feministlerin tepkisine yol açmıştır.

Picasso, her ne kadar sanatını siyasetten uzak tutmak istese de içinde bulunduğu dönem buna izin vermemiştir. İspanya’daki iç savaşın, militarizmin ve faşizmin sebep olduğu feci bir insanlık trajedisine dönüşmesi Picasso’nun bu trajediden etkilenmemesini imkânsız kılmıştır.

Guernica trajedisi İspanyol General Franco’nun ve onun birliklerinin iç savaş çıkarması ve iç savaş sırasında desteklerini aldığı Alman ve İtalyan faşistleri ödüllendirmek için Bask bölgesindeki Guernica kasabasını Adolf Hitler’e (“bombardıman” yapması için) atfetmesi sonucu yaşanan trajedidir. 

Guernica Educa, tamamlanmak üzere (4. Guernica)

Adeta İspanyol halkının iç savaşta faşizme karşı verdiği mücadelenin intikamını almak istercesine olayları cereyan ettiren Hitler ordusu, 26 Nisan 1937 yılında Guernica kasabasını cehenneme çevirmiştir.
 
 Hitler’e göre yeni “savaş oyuncakları”nın denenmesinden başka bir anlam ifade etmeyen bu saldırı yaklaşık dört saat sürmüş, kasaba üç gün feci bir şekilde yanmıştır. Sivil halkın hedef alındığı bu saldırıda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 1600’den fazla kişi vahşice katledilmiştir ve yaklaşık 800 kişi de yaralanmıştır.

Tamamlanmış gönderilmeye hazır Educa Guernica3000 parça

Binlerce sivil halkın katledilmesine yol açan bu bombardıman, tarihte bir sivil halkı topluca yok eden ilk hava bombardımanıdır. Böylece Picasso bu zamana kadarki tarafsızlığını bozarak Guernica katliamı karşısında tavrını ortaya koymuştur ve ilham kaynağı olan bu katliamı tuvaline kazımıştır.



www.puzzleteacher.com                                                                      @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER
Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Dördüncü Educa Guernica da tamamlanıp sahibine gönderildi
Dördüncü Educa Guernica da tamamlanıp sahibine gönderildi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkAcvDi2qJo0x_JmiptyBBdiUvWSMXOziMBveVvYa_FEoj76g6UWOqLFNvkkpmAVhcVwOAjWlMlrKm7hRUaD3sMK4MZku-jimhNUDB70m5T5QRuPccPXKS7dt6RWIaeo91HXAfw0sWh49L/s600/guernica_renk.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkAcvDi2qJo0x_JmiptyBBdiUvWSMXOziMBveVvYa_FEoj76g6UWOqLFNvkkpmAVhcVwOAjWlMlrKm7hRUaD3sMK4MZku-jimhNUDB70m5T5QRuPccPXKS7dt6RWIaeo91HXAfw0sWh49L/s72-c/guernica_renk.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/06/dorduncu-educa-guernica-da-tamamlanp.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/06/dorduncu-educa-guernica-da-tamamlanp.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content