Mona Lisa Tamamlandı Gönderildi..!!

Mona Lisa Tamamlandı Gönderildi..!! Ricordi Arte 1000 Parça Sevgili puzzleseverler,bir nadide puzzlemız daha sahibine ulaştırılmış oldu....

Mona Lisa Tamamlandı Gönderildi..!!

Ricordi Arte 1000 Parça

Sevgili puzzleseverler,bir nadide puzzlemız daha sahibine ulaştırılmış oldu..Mona Lisayı yapmadan önce,orta zorlukta bir puzzle olduğuna kanaat getirip,ne kadar zamanda tamamlayacağım ile ilgili bir öngörüm vardı tabi ki,fakat puzzlea oturduğum an,beni ters köşe yatıran bir puzzle olduğunu çok geçmeden anladım.
Birçoğunuz merak ediyor.1000 parça puzzle için Master neden böyle diyor ?

Mona Lisa

Hemen aktarayım efendim,her zamanki gibi altta gördüğünüz üzere parçaların renk gruplandırmasını yaptım.


Ve en az renk olan gruptan başladım yapmaya,hedefim tamamen mavi parçaları bitirmekti,fakat o da ne?

Mavilerin devamı yok,bir yerde kalıyor öylece maviler..devamı gelmiyor,ben de o zaman yeşillere geçeyim dedim,yeşil parçaların da devamı gelmedi Hatta bir ara puzzleda çok eksik parça var galiba diye düşündüm...Ama sonuçta ne çıktı biliyor musunuz arkadaşlar..? 



Renk geçişleri olmayan,hatta hatalı üretim diye düşündürecek kadar sert geçiş tonları olan bir puzzle çıktı ortaya...Fotoğraflardan incelediğiniz üzere,mavilerin içinde direkt yeşiller,siyahların içinde direkt mor parçalar mevcut..

Hatta çerçevedeki enteresan duruma bakın.Bu şekilde ilk defa böyle bir puzzle yaptım..Mona Lisa gizemini puzzlea bulaştırmış olsa gerek,puzzle sürprizlerle bitti.

Mona Lisa ayrılmış parçalar

Şimdi gelelim puzzle temasına,


Mona Lisa, Rönesans sanatçısı Leonardo da Vinci‘nin eseridir.Tablodaki kadın, yüzündeki "gizemli gülümseme" ile sanat tarihinin bir parçası haline gelmiştir.

Leonardo, ”Mona Lisa” tablosu için çalışmalarına 1503 yılında başlamış ve eserin tamamlaması üç – dört yıl sürmüştür. Eser şu anda Fransa‘daki Paris- Louvre Müzesi‘nde sergilenmektedir.  



Mona lisa keskin renk geçişleri
”Mona Lisa” tablosunda betimlenmiş olan kişinin kimliği kesinlikle belirlenememiş olmasına karşın; sanat tarihçileri, modelin kimliği ile ilgili pek çok fikir yürütmüş ve iddialarda bulunmuşlardır.

Dünyanın en meşhur tablosu veya daha doğrusu dünyanın en meşhur resmi ne diye sorulsa, herhalde büyük bir çoğunluk Mona Lisa diyecektir.


Öyle ki Louvre Müzesi’ni gezen ziyaretçilerin yüzde doksanı Mona Lisa’yı görmeden çıkmıyormuş.

Tablo 1956 yılında saldırıya uğradığı için kurşun geçirmez cam arkasında korumalı olarak duran Mona Lisa'ya iki metreden fazla yaklaşma izni bulunmuyormuş.




Dünyanın en pahalı resmi olan Mona Lisa’nın değerinin yaklaşık 760 milyon $ olarak tahmin edildiğini de paylaşalım..

Tabloda Mona Lisa'nın arkasında belli belirsiz resmedilen taş köprü hakkında bir çok hikaye anlatılmaktadır.


Bu köprünün İtalya'nın Toskana bölgesinde Arno Nehri üzerinde 1277 yılında inşa edilmiş eski, yedi kemerli Ponte Buriano köprüsü olduğu söyleniyor.


Köprü kemerleri arasında 7 ve 2 sayılarının olduğu mona lisa'nın gözlerinde L,S harflerinin bulunduğu gibi gizemler National Geographic belgesel kanalında geniş şekilde anlatılmıştır.


Bazı kaynaklara göre'de Ponte Buriano köprüsü  tabloya daha sonra ilave edilmiştir.



Gizemli Ponte Buriano köprüsü

Sanatçı hakkında bilgi: 

Rönesans döneminde yaşamış İtalyan hezârfen. Döneminin önemli bir düşünürü, mimarı, mühendisi, mucidi, matematikçisi, anatomisti, müzisyeni, heykeltıraşı, botanisti, jeologu, kartografı, yazarı ve ressamıdır. 





En tanınmış yapıtları Mona Lisa (1503-1507) ve Son Akşam Yemeği'dir (1495-1497)Vinci  Rönesans sanatını doruğuna ulaştırmış, yalnız sanat yapısına değil, çeşitli alanlardaki araştırmaları ve buluşlarıyla da tanınan, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından ve dehalarından biri kabul edilir. 2. milenyumun adamı seçilmiştir.


Gönderilmeye hazır Mona Lisa paketimiz
 Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Ricordi Arte
Seri: Standart
Puzzle Adı: Mona Lisa / La Gioconda
Sanatçı: Leonardı Da Vinci
Parça Sayısı: 1000
Ölçü:47x65cm
Üretim Yılı: 1997
Üretim Yeri: İtalya 



www.puzzleteacher.com                                                             @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 10
  1. Sayin master im tebriklerimi sunuyorum gercekten cok farkli yapida bir renk dagilimi. Sizden baskasi sanirim bu eksik diyip birakirdi :) ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Yeşillerin arasındaki mavi parçalar sanki o resme ait değilmiş de sonradan eklenmiş gibi duruyor. Kesinlik çok zor kategorisinde değerlendirilmeli bence. Elinize sağlık. Yine tecrübenizin yarattığı farkı ortaya koymuşsunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler...böyle bir puzzle bir daha elime geçmez herhalde...şanslıyım sanırım..

      Sil
  3. Tebrikler.hem ortaya çıkardıklarınız,hem hızınız,hem de titiz çalışmanızdan dolayı kutluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler mine hanım..hoşgeldiniz...

      Sil
  4. Çok ilginç parçaların renklerine bakıldığında bir hata var gibi görünüyor. Mona Lisa nın sol omzunun üzerinde bir köprü silueti olması gerekiyordu yanılmıyorsam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. metinde de anlattığım gibi sağ omuz üzerinde şeytan köprüsü denilen belli belirsiz bir köprü var..sol omuz üzerinde bir yol var diye hatırlıyorum ben.zaten bu tabloda var olduğu düşünülen bazı simgeler,gizli semboller ortaya atılmış..Bu resmin arka planından herşey çıkması beklenir...Da vincinin sağı solu belli olmaz...:-))))))

      Sil
    2. sevgili mavi melekcim aslında ikimiz de anı şeyi söylüyoruz..biz resme karşıdan baktığımızda köprü sağda,ama resmin orjinalinde mona lisanın duruşuna göre tabi ki solda köprü var...

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Mona Lisa Tamamlandı Gönderildi..!!
Mona Lisa Tamamlandı Gönderildi..!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCnxDlq_FyipCJGssrPy2XeFe_z9_O3GWKiDXQSr4fYKl9xi9r-aSRFCRuizAGe3oCEXGiBFqSLHdK9bUweuQPq_Q-njd88dbi2IaoSAjs2aznn1CWBAh0gfeuTrIhsHIrmTqNF8OV0JMN/s1600/monalisa.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCnxDlq_FyipCJGssrPy2XeFe_z9_O3GWKiDXQSr4fYKl9xi9r-aSRFCRuizAGe3oCEXGiBFqSLHdK9bUweuQPq_Q-njd88dbi2IaoSAjs2aznn1CWBAh0gfeuTrIhsHIrmTqNF8OV0JMN/s72-c/monalisa.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/02/mona-lisa-tamamland-gonderildi.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/02/mona-lisa-tamamland-gonderildi.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content