Kaplumbağa Terbiyecisi Anatolian 1500 Parça

Kaplumbağa Terbiyecisi Anatolian 1500 Parça Sevgili puzzleseverler; Saray döneminin ünlü oryantalist ressamlarından Osman hamdi beyin ...

Kaplumbağa Terbiyecisi Anatolian 1500 Parça

anatolian puzzle

Sevgili puzzleseverler; Saray döneminin ünlü oryantalist ressamlarından Osman hamdi beyin Kaplumbağa Terbiyecisi temasını hepimiz biliyoruz.

Daha önce KS Games 500 parçalı olarak yaptığım bu puzzle'ı Educa marka 1500 parça olarak yapmıştım,ve zorluk derecesi bakımından kendini sınamak ve temalar arasında karşılaştırma yapmak isteyenler Educa 1500 parça alıp deneyebilirler demiştim.

anatolian puzzle
Kaplumbağa terbiyecisi


Zira içlerinde en zoru Educa'dır.Bu defa yaptığım puzzle Kaplumbağa Terbiyecisi Anatolian 1500 parça içlerinde en çok beğendiğim oldu.

Gerek renk tonu,gerek puzzle'ın vertical (dik) olmasıyla benim gözümde öne çıktı

 

Bilirsiniz ,Kaplumbağa Terbiyecisini Osman Hamdi bey iki farklı versiyonda çizmiştir.
Bazı puzzle markaları,ilk versiyonunu üretmiş,bazıları ikinciyi tercih etmiş.



İki versiyon arasındaki bariz farklar var terbiyecinin sağındaki duvarda çerçeveli bir hat ile cam kenarındaki testi,Anatolian 1500 parçalı olarak yaptığım bu ilk versiyonda yok.


Günümüzde çok meşhur bu tablonun iki versiyon arasındaki farkları merak ediyorsanız Educa Kaplumbağa  terbiyecisi 1500 parça başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz.

Ayrıca bence puzzle'lar arasında en güzel Kaplumbağa Terbiyecisini Anatolian çıkartmış.

Anatolian Kaplumbağa Terbiyecisi tamamlandığında 48x99 cm boyutlarında çok güzel gösterişli vertical,bir tablo ortaya çıkıyor.

Kaplumbağa Terbiyecisi yapmak isteyenlere kesinlikle 1500 parça Anatolian tavsiye ediyorum Yapımı,arka fonu saymazsak orta zorlukta diyelim.ilk oturuşumda arka fon hariç tüm renkleri çıkardım,ikinci oturuşumda da arka fonu yaptım..Toplamda iki günde bitti.

Osman Hamdi Bey, Tour du Monde isimli Fransızca bir derginin 1869 tarihli sayılarından birinde gördüğü bir gravürden esinlenerek bu tabloyu çizmiştir.

L. Crépon tarafından bir Japon gravüründen esinle çizilmiş olan bu resim, dergide "Charmeur de tortues Kaplumbağa Terbiyecisi adıyla basılmıştır.

Resimde, Osman Hamdi Bey'in tablosundaki terbiyeciye benzer şekilde giyinmiş yaşlı bir adam, elindeki ufak davulu çalarak bir grup kaplumbağanın bir masanın üzerine çıkmasını sağlamaya çalışmaktadır.

Osman Hamdi Bey, 13 Temmuz 1869'da Bağdat'tan babasına gönderdiği mektupta, "bana yollamış olduğunuz Tour du Monde'u okudum" demektedir. Osman Hamdi Bey muhtemelen 1869 yılının ilk cildini okumuştur ve Kaplumbağa Terbiyecisi'ni çizerken bu gravürden etkilenmiş olabilir.

Daha önce yaptığım ve içlerinde en zoru olarak nitelendirdiğim Educa 1500 parça Kaplumbağa Terbiyecisi yazımı ve ünlü Türk ressamı Osman hamdi bey hakkında bilgiyi buradan inceleyebilirsiniz.


1500 parça
Kaplumbağa Terbiyecisi

  • Puzzle Künyesi:
  • Marka Adı:Anatolian
  • Seri: Vertical
  • Puzzle Adı: Kaplumbağa Terbiyecisi
  • Sanatçı: Osman Hamdi Bey
  • Parça Sayısı: 1500
  • Ölçü:99x48cm
  • Üretim Yılı: 2011
  • Üretim Yeri: Ankara/Türkiye 




COMMENTS

BLOGGER: 57
  1. Elinize sağlık... Ben de geçen hafta Gold 1000 parça Kaplumbağa Terbiyecisi tamamlamıştım. Kesinlikle içlerinde en kolayıdır diyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler,,daha önce Gold'dan denemedim ama sizin dediğiniz gibi kolay olduğunu ben de düşünüyorum ve gold'dan da denemek isterim doğrusu...

      Sil
  2. Merhabalar, elinize sağlık harika olmuş. Bende şu an yapıyorum bu puzzle aynısını büyük kısmını bitirdim lakin üst kısmında çok zorlanıyorum. Siyah olan kısımda. Ne önerebilirsiniz nasıl bitirebilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sayın kemalist,iletişim formuna mail adresinizi bırakarak ulaşırsanız,arşivden foto bakayım referans olması açısından.

      Sil
    2. 99x48cm hazır puzzle çerçevesi nereden bulabilirim. İnternete bulamadım

      Sil
  3. 48x99 hazır puzzle çerçevesi bulaladım internette nereden bulabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hazır olarak panoramik 1500lüğe uygun çerçeve yok piyasada..daha doğrusu panoramiklerde sadece art puzzleın özel olarak çıkarttığı kadife atatürk 1000lik var hazırda.bence bulunduğunuz yerde çerçeveciye gidip kendiniz beğenerek bir model seçin..ya da yapı marketlerde yapıyorlar diye biliyorum.

      Sil
  4. Merhaba bende osman hamdi beyin kaplumbağa terbiyecisi resminin puzzlenı aldım. Anatolian 15000 parçalık, belli bir kısmını bitirdim fakat artık parçaları birleştirmekte zorluk çekiyorum. Bana önerebileceğiniz bir yöntem var mı acaba ?

    YanıtlaSil
  5. hazalcım iletişim bölümüne mail adresinizi bırakarak bana ulaşın.mail üzerinden size yakın fotolar bulayım arşivden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail adresimi yazdım çok teşekkür ederim 😊

      Sil
    2. tamam ulaşacağım size Hazalcım..

      Sil
  6. Çok teşekkür ederim ☺️ Mail attım.

    YanıtlaSil
  7. merhabalar...Anatolian ın 1500 parçalık kaplumbağa terbiyecisi puzzle nda arka fonda epeyce takıldım...özellikle sağ üst köşedeki turuncu tuğlalarda hata olduğunu düşünmekteyim...Mail adresimi yazsam yardımcı olabilir misiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki yardımcı olurum ne demek....ya yorumda yazın adresinizi,ben yayınlamam.size ulaşırım.ya da iletişim bölümünden mail adresinizi bırakın.

      Sil
  8. Merhabalar bende de 1500 parçalık kaplumbağa terbiyecisi puzzle nda üst kısmında zorlanıyorum yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  9. Sanırım mail üzerinden haberleştik sizinle.

    YanıtlaSil
  10. Selamlar ellerinize sağlık tablonun hastasıyım çalışan biriyim ama ne yazıkki olmuyo 1000 liğini aldım yok olmuyor ne yapabilirim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sitenin iletişim bölümünden bana ulaşırsanız elinizdeki puzzle ile ilgili yardımcı olmaya çalışırım..✔✔🙂

      Sil
  11. Merhaba kaplumbağa terbiyecisi 2000 parça puzzle var ks nasıl başlayacağım bilemiyorum yardım erdermisiniz

    YanıtlaSil
  12. merhaba,uzaktan foto yardımı istiyorsanız iletişim bölümünden mail adresinizi bırakın.arşivden foto göndereyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail gönderdim yardım edebilir misiniz lütfen

      Sil
    2. Bitirdiniz mi bilmiyorum ama ks puzzle anotalina alışmış biri olarak bana işkence geldi yarım bıraktığım bir puzzle oldu. Parçalar birden fazla yere tam uyum gösterdiği ve resim çözünürlüğü düşük olduğu için sinir krizi geçirtti bana ☺️

      Sil
    3. KS 2000 parça kaplumbağa terbiyecisi puzzle fon bölümünde takılıp kaldım rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

      Sil
    4. size mail aracılığıyla ulaştım

      Sil
  13. ben size mail göndermiştim.ulaşmsdı mı yoksa?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Anatolian 1500 parça kaplumbağa terbiyecisi ni yapmaya çalışıyorum. Foto atmaniz mümkün mü acaba? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mail üzerinden size yazdım.elinizdeki puzzleın kesimini görmem gerekiyor. çünkü her kap.terb. aynı kesimden üretilmiyor.

      Sil
  15. Merhaba, ellerinize sağlık öncelikle.
    Sayfanızın halen aktif olmasına çok sevindim. Educa'nın Kaplumbağa Terbiyecisi(Tablonun 2. versiyonu) yıllardır yapmak istediğim puzzle'dı ancak stoklarının tükendiğini görünce üzülmüştüm. Fakat hem Anatolian hem Educa yazılarınızı okuyunca bir miktar teselli oldum bu konuda :) Educa'nın kullandığı, benim istediğim ikinci versiyon olan tabloyu Art Puzzle da 2000 parça olarak üretmiş. Sizce kaliteli midir yapmaya değer mi bu konuda bilginiz var mı? Yoksa hiç risk almadan Anatolian 1500 parça ilk tablo devam mı ne dersiniz? :) Teşekkür ederim sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  16. sevgili nevazen,benim yaşama bağlılığım tutkum puzzlelarım olunca sizlerin de değerli katkılarıyla devam ediyorum canım :) Educa artık Türkiyeye gelmiyor desem bile yeridir..çünkü distribütör değişikliğine gidiyor.ülkemize bakalım kimler getirecek.Kaplumbağayı da artık üretmiyor zaten :)artın eski kesimlerinden örnek vererek gidicem çünkü yeni kesiminden yapmadım.artın eskisinde halı tüccarını yapmıştım. tıpkı nasıl şimdi sadece anatolianın kaplumbağa ter. müthiş duruyor dediğim gibi.halı tüccarında da sadece artınki müthiş duruyordu.ama bu bahsettiğim eski kesimdi.kaplumbağa versiyonunu ne yeni kesimden ne eski kesimden yapmadım henüz.tahminim şu yönde :kalitesi idare eder ama resim mat olur. eski artlarda poster parlaktı.çok güzel duruyordu.yenisinde mattır.ama ben olsam yine de alır denerdim kendi gözümle de görmüş olurdum. hatta olur da alırsanız bitmiş halini de mail üzerinden benimle paylaşmanızı rica ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim açıklayıcı yanıtınız için. Maalesef vaktim çok az o halde Art'a hiç girmeyip Anatolia yapayım :) Mat olsun hiç istemiyorum çünkü, Educa bu açıdan çok güzeldi.
      Güzel sayfanıza uğramaya devam edeceğim, puzzle'lı sağlıklı günler dilerim :)

      Sil
    2. nevazencimmm evde kal,puzzle'la kal sağlıklı kal :)

      Sil
    3. Biraz maalesef biraz iyi ki acil hekimiyim :)

      Sil
    4. owwwww..Allah kolaylıklar versin :)

      Sil
  17. Gora filminde bu kilimi dokuyan çocuk kör oldu diyordu ya cem yılmaz. Ben de anatolian 1500 parça kaplumbağa terbiyecisini yapacağım derken kör olacağım galiba. Önemli bir kısmını yaptım lakin üstteki işlemeli kısmın rengi çok koyu gözüm artık aradaki farkları ayırt edemiyor neredeyse. Işıktan mı yoksa parçaların renginden mı bilmiyorum ama ilerleyemiyorum artık.

    YanıtlaSil
  18. sevgili ümiy,vazgeçmek yok..devamm...zaten kaplumbağa terbiyecisinin o üst kısmı en sıkıcı tarafı.iletişim bölümünden ulaşın fotoğraf göndereyim referans için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrb. Normalde çok sık puzzle yaparım ve kolay kolay zorlanmam ama kaplumbağa terbiyecisi in üst kısmını yapamıyorum. Yardım fikri istiyorum mümkünse.

      Sil
    2. fotoğraf yardımı istiyorsanız bana sitenin iletişim bölümüne mail adresinizi bırakarak ulaşmalısınız.

      Sil
  19. İyi geceler 1000 parça puzzle aldık kablumbağa terbiyecisi fakat yapamıyoruz yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  20. yardımcı olmak derken, fotoğraf yardımı mı, yoksa benim tamamlamamamı mı istiyorsunuz? her iki durumda da bana iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşmanız gerekli çünkü fotoğraf yardmlarında teknik olarak sayfaya yükleyemiyoruz.özelden birebir görüşmemiz gerek,ayrıca markayı da belirtmemişsiniz.arşivimden foto bulmak için markayı da bilmem gerek.

    YanıtlaSil
  21. Biz de 1000 parça aldık yapmak zor yardım edin lütfen

    YanıtlaSil
  22. hangi markanın 1000liği? elimde foto var mı diye markasını bilmem lazım. ks mi,neon mu,gold mu,art mı? gordion mu?

    YanıtlaSil
  23. İyi geceler 1000 parça yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  24. fotoğraf yardımı istiyorsanız bana sitenin iletişim bölümüne mail adresinizi bırakarak ulaşmalısınız. bir de markasını öğrenebilir miyim? ks games? neon? gordion?

    YanıtlaSil
  25. Selamlar,
    Bende Kablumbağa terbiyecisi 1500 lük puzzle üst kısmında takıldım.
    Yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osman bey,fotoğraf yardımı istiyorsanız bana sitenin iletişim bölümüne mail adresinizi bırakarak ulaşmalısınız.

      Sil
  26. Merhabalar, kaplumbağa terbiyecisi 1500 anatolian üst kısmını tamamliyamiyorum yardımcı olabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  27. merhaba, puzzleı tamamlamak için iki seçeneğiniz var :) bana gönderirseniz ben de tamamlayabilirim en oyalıyıcı yerini, ya da iletişim bölümüne mail adresinizi bırakın, size foto göndereyim,referans olması için. sevgiler...

    YanıtlaSil
  28. Merhaba, ben de üst bölüme kadar çok iyi geldim ama üst taraf kaldı😭 inanılmaz kafa karıştırıcı😄 bana da fotoları gönderir misiniz ?

    YanıtlaSil
  29. Bende sağ ve sol üst yanlarını bir türlü yapamadım

    YanıtlaSil
  30. iletişim üzerinden mail adresinizi bırakarak bana ulaşın,referans olması için size foto göndereyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu puzzleden 1500 Luk var çok zorlanıyoruz renkler yakın kolay yolu var mi

      Sil
    2. bana iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşın.yardımcı olmaya çalışayım

      Sil
  31. Merhaba, ismim Tuğçe. Anatolian 1500 parça 48x99 Luk kaplumbağa terbiyecisini yapmaya çalışıyorum, üst kısmı ve yanları asla bitmiyor. Mail yoluyla ulaşmaya çalıştım cevap bekliyorum, lüüüüütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  32. Merhaba, Anatolian marka 1500 lük kaplumbağa terbiyecisi... İnanın mübalağasız 1 yıldan fazla zamandır masada serili, artık o masadan vazgeçtik. Herkes gibi ben de üst kısmı ve yanları için yardım istiyorum. Son çare olarak bu blogu buldum umutlarım yeşerdi..

    YanıtlaSil
  33. merhabalar mail yolu ile size ulaşıp fotoları gönderdim.umarım tez zamanda puzzleınız ayağa kalkar:)

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Kaplumbağa Terbiyecisi Anatolian 1500 Parça
Kaplumbağa Terbiyecisi Anatolian 1500 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEip7yhlBBhBFHH4SmRsSdhnT2ueENERCYcRSwcjvdFjCsiL4DuaR6eeNfSY5QhDYTgV4-5f7y1gs-bF0_8Wbxut1NBLpRCZ8liLrOcEAXwM0Pojjf49Sgt_39J1G0cqo8Oe-rdftyvrFkM3/s640/kaplumba%25C4%259F-terbiyecisi-1500.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEip7yhlBBhBFHH4SmRsSdhnT2ueENERCYcRSwcjvdFjCsiL4DuaR6eeNfSY5QhDYTgV4-5f7y1gs-bF0_8Wbxut1NBLpRCZ8liLrOcEAXwM0Pojjf49Sgt_39J1G0cqo8Oe-rdftyvrFkM3/s72-c/kaplumba%25C4%259F-terbiyecisi-1500.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/03/kaplumbaga-terbiyecisi-anatolian-1500.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/03/kaplumbaga-terbiyecisi-anatolian-1500.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content