Educa ''Beyoğlu İstanbul'' 1500 Parça

Educa ''Beyoğlu Tramvay'' 1500 Parça  Sevgili puzzleseverler,Geçtiğimiz günlerde tamamladığım bu sene oldukça ilgi göre...

Educa ''Beyoğlu Tramvay'' 1500 Parça 


Sevgili puzzleseverler,Geçtiğimiz günlerde tamamladığım bu sene oldukça ilgi gören yapımı zevkli temalardan biri. Educa 1500 parça, 'İstanbul Beyoğlu' teması Karlı bir kış mevsiminde Beyoğlu tramvayı ile birlikte meşhur İstiklal caddesini gösteren fotoğraf ünlü fotoğrafçı İzzet Keribar'a ait.

Yapımı sadece 1,5 günümü alan az da olsa uğraştırıcı olan bu tema'da sizin de tahmin ettiğiniz üzere puzzle'ın en kolay tamamlanan kısımları kırmızı tramvay oldu.
En çok oyalayıcı kısım ise,zemindeki karlar.Yine de bu tema için zor diyemeyiz.

Bu görseli Educa'dan başka Art puzzle markasında 1000 parça olarak veya 570 parça saat puzzle olarak da bulmak mümkün.

Ravensburger puzzle markasında İzzet Keribar'ın eserlerine rastlayabilir,karlı Taksim beyoğlu manzarasının başka bir açıdan çekilmiş fotoğraflarını Ravensburger 1000 parça olarak satın alabilirsiniz.

İzzet Keribar Kimdir?

1936 doğumlu,varlıklı musevi bir aileden gelen İzzet Keribar,fotoğraf sanatçısı ve foto muhabiridir. 

1953 yılında Saint Michel Fransız Lisesi'den mezun olduktan sonra  1957'de askerlik için Güney Kore'ye gitmiştir. Kişisel tekniklerini ve stilini, sürekli fotoğraf çekerek, Kore'de geliştirmiştir.

1982 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda fotoğraf sergisi ve dia gösterisi gerçekleştirmiştir.Halen ulusal ve uluslararası Fotograf yarışmaların da Jüri üyeliği de yapan sanatçının pek çok prestijli ödülü bulunmaktadır.


educa Beyoğlu

Türkler tarafından kullanılan "Beyoğlu" adının, bir beyin oğlunun bölgedeki konağından kaynaklandığı ileri sürülür.
1925 yılında Pera isminin kullanımı resmi yazışmalardan çıkarıldı ve Beyoğlu kullanılmaya başlandı.


 İstiklal Caddesi ve çevresindeki sokaklar yalnızca Beyoğlu'nun değil İstanbul'un da merkezi sayılabilir.

Nostaljik tramvay, şehiriçi yolcu taşımacılığına hizmet etmenin yanında tarihi dokuyu da ön plana çıkararak turistik amaçlı işletilen raylı sistemlerdir.


1989 yılında müzede bulunan eski vagonların restore edilmesi suretiyle elektrikli tramvayın sembolik bir hatta nostaljik amaçlı olarak yeniden hizmete girmesi gündeme geldi. Bunun için de en uygun yer olarak yayalaştırma çalışmaları süren İstiklal Caddesi uygun görüldü.


Ticari amaç gütmeyen bu raylı sistemlerin asıl amacı geçmişte ulaşımın nasıl olduğuna dair ipuçları vererek insanlara bir tarih bilinci aşılamak ve bunun yanında da gündelik hayatın monotonluğunu bir nebze olsun kırarak tramvaya binen insanları sadece şehrin içinde değil de aynı zamanda tarihte de bir yolculuğa çıkarmaktır.



Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Educa
Seri: Standart
Puzzle Adı: Beyoğlu/İstanbul
Sanatçı: İzzet Keribar
Parça Sayısı: 1500
Ölçü: 85x60cm
Üretim Yılı: 2010
Üretim Yeri: İspanya 









www.puzzleteacher.com                                                   @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 12
  1. Merhaba,
    Bu puzzle anneme dogumgununde hediye etmeyi dusunuyorum :) Beyoglu tramvayi vazgecemedikleri arasinda..
    Ama Beyoglu hakinda bu kadar bilgim yoktu Cok tesekkür ederim ..
    Guzel bir gun diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle düşünmeden alın yapın bence,nostalji kokan bir puzzle ve duruşu çok canlı.Ben de size güzel bir hafta diliyorum.Annenize sevgiler ve mutlu yıllar şimdiden.

      Sil
  2. Gerçekten puzzleseverler için klasik denebilecek bir tema. Yapmayan yoktur herhalde :) Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolunuz efendim,,evet ilgi gördüğü açık...şimdiden klasikleşti.

      Sil
  3. Çok beğendiğim bir puzzle.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten bir klasik diye adlandırılabilir. Kullanım açısından da genis bir yelpazeye sahip. Oturma odasi, salon, genç odası, mutfak veya kafeler de rahatlikla kullanilabilir. Bu nedenle bence klasik diye adlandırılabilir.

    YanıtlaSil
  5. sevgili daisy,size katılmamak mümkün değil...haklısınız...(özlettiniz kendinizi :-)) )

    YanıtlaSil
  6. yorum yapmaya fırsat bulamadım( malum çocukların yılsonu etkinlikleri ve puzzle alışverişleri nedeniyle) ama her daim sizi takip ediyorum. sabah ilk işim sizin sitenizi açıp "hocam, bugün hangi güzelliklerle uğraşıyor" demek oluyor. ( bu yorumu dün yazıyordum tamamlayamadım-bu arada Amsterdam bile gelmiş....)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Daisycim,sizleri merakta bırakmak güzel bir duygu kendim açısından..İnanın ben de bu ay nasıl puzzlelarla uğraşacağım acaba diye hep heyecanlıyım...ilginize çok teşekkür ederim,kocaman sevgiler...

      Sil
  7. Merhaba .Bende bu puzzle 'a başladım ancak ilk yapacağım puzzle için sanırım zor bir tercih yaptım.Başladığım işi yarım bırakmaktan da hoşlanmam.Bu puzzle yaparken hangi yolları izlediniz yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Gökhan bey,hoşgeldiniz,ilk puzzle için gerçekten zor bir seçim yapmışsınız..yorum bölümünden açıklamalarım uzun olabilir.Rica etsem iletişim bölümünden ulaşabilir misiniz? deneyimlerimi aktarayım size....

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Educa ''Beyoğlu İstanbul'' 1500 Parça
Educa ''Beyoğlu İstanbul'' 1500 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZYr24Dw2tlI7VKkS5Vqn5Pdn2i7tHZxmb5nd0Mzx5T918EDSzohdkkup6P-V2PT07nPGdW7KGXa5uYBbnh6RW2B2iErtpU-GLGC5hEUf_hRI0mwg4pPwB5J5I0ukfnMaY89Ofq46Zv6RZ/s1600/beyo%C4%9Flu-tranvay.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZYr24Dw2tlI7VKkS5Vqn5Pdn2i7tHZxmb5nd0Mzx5T918EDSzohdkkup6P-V2PT07nPGdW7KGXa5uYBbnh6RW2B2iErtpU-GLGC5hEUf_hRI0mwg4pPwB5J5I0ukfnMaY89Ofq46Zv6RZ/s72-c/beyo%C4%9Flu-tranvay.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/06/educa-beyoglu-istanbul-1500-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/06/educa-beyoglu-istanbul-1500-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content