Art Puzzle''Atatürk Kocatepe'de'' 1000 Parça

Art Puzzle''Atatürk Kocatepe'de'' 1000 Parça Atatürk Kocatepe'de kadife dokulu simli puzzle Sevgili arkadaş...

Art Puzzle''Atatürk Kocatepe'de'' 1000 Parça

Art-Atatürk kocatepede
Atatürk Kocatepe'de kadife dokulu simli puzzle

Sevgili arkadaşlar,sayfalarımızda ,puzzle dünyasından gelişmeleri,yenilikleri duyurmaya devam ediyoruz,bu yazımda sizlere çok özel ve güzel yeni bir puzzle'dan bahsedeceğim.Heidi Oyuncak Art puzzle markasıyla yurtdışında üretimini yaptırdığı puzzle serisine Kadife (flokati) özellikli Atatürk Kocatepe'de isimli inanılmaz güzel bir model daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde ülkemizdeki puzzleseverleri'nin ilk defa tanıştığı her yönüyle çok özel bu puzzle'ı satışa çıktığı gün ben de temin edip  bekletmeden hemen yaptım.
art-atatürk kocatepede
Atatürk Kocatepe'de

Art puzzle'ın daha önce ürettiği saat puzzle'lar hem kesim itibari ile eğlenceli,hem de saat olarak da kullanıp asabileceğimiz için çok kullanışlıydı, simli model olan
Osmanlı arması saat puzzle modelini beğenmeyen yoktur sanırım. 

Daha sonra evlerimizde dekorasyon olarak kullanabileceğimiz 850 parçalı "aynalı puzzle" modelleri çıkardı ki, hakikaten fikir çok enteresandı.

Daha aynalı puzzle'ların şaşkınlığını üzerimizden atamadan  Atatürk Kocatepe'de isimli yüzeyi kadife dokulu ve simli özel bir model daha tanıttı.

Art puzzle'ın yaratıcı tasarımlı puzzle modelleriyle puzzle meraklılarının beklentilerini yükselttiğini de söylemek isterim.
Bu hobiye gönül verenler olarak, sınırlı puzzle modellerine ulaşabildiğimiz ülkemizde, Art puzzle'ın yaratıcı modelleriyle piyasayı çeşitlendirmesinden dolayı kutluyorum.

Şimdi gelelim puzzle'ımıza, puzzle vertical 1000 parça 96x34cm ölçülerinde...Atatürk'ün silüetini oluşturan siyah kısımların tamamı kadife yüzey,geri kalan arka fon ise altın sarısı yaldız sim.

art puzzle 1000
Art puzzle"Atatürk"
Puzzle'da bir detay daha var parçaların arkasında A'dan başlayan 'L' harfinde biten gruplandırma mevcut, A-B-K-L grubu 80'er parça C-D-E-F-G-H-I-J grubu 90'ar olmak üzere toplam 1040 parça  
Düz yaldız simli kısımların çoğunlukta olduğu temanın zorlayıcı olabileceğini düşünen üretici firma ,yapımı biraz kolaylaştırmak istemiş olabilir.

"İlk bakışta gereksiz gibi görünsede  puzzle yapımı sırasında parça aramalarında tak çıkar yaparak simli parçaların deformasyonunu en aza indirmek için isabetli bir uygulama."

Puzzle'ın kadife dokusunun zarar görmemesi için ön yüzeyinden yapıştırıcı uygulanmaması gerektiğini belirten uyarı notu unutulmamış ,Derby,Bali gibi yapıştırıcılar kullanılarak arka yüzünden kartona yapıştırılması tavsiye edilmiş.

Bence bu kadar güzel bir puzzle'ı yapıştırmak için endüstriyel yapıştırıcılar tavsiye etmek yerine kutu içeriğine yapıştırıcı dahil edilebilirdi.

"Firmanın tavsiyesi doğrultusunda puzzle'ı yapıştırmak isteyenlere önemli bir uyarı da ben yapayım,bu tür yapıştırıcıların puzzle'ın kadife yüzeyine teması halinde temizlenmesinin imkansız olduğunu unutmayın."

Cumhuriyet tarihi ve "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün" özel fotoğrafçısı "Ethem Tem" tarafından Afyon Kocatepe'de Büyük Taaruz sabahı çekilmiş anıtlaşmış fotoğraf karesi için Cumhuriyet döneminin gazetecilerinden "Falih Rıfkı Atay" şöyle demiştir;

           "Fotoğraf objektifi, tarihe bu kadar canlı bir eser bırakmamıştır."
  
Art Puzzle'ın kadife ve sim özellikli Yavuz Bozkurt imzalı Atatürk Kocatepe'de isimli  bu muhteşem puzzle'nı mutlaka alıp denemenizi tavsiye ediyorum.

  • Puzzle Künyesi
  • Marka Adı: Art
  • Seri: Vertical (özel kadife seri)
  • Puzzle Adı: Atatürk Kocatepe'de
  • Sanatçı: Yavuz Bozkurt
  • Parça Sayısı: 1000
  • Ölçü: 96x34cm
  • Üretim Yılı: 2014
  • Üretim Yeri: p.r.c

COMMENTS

BLOGGER: 46
  1. Gerçekten büyüleyici bir tema... Ben de aldım ama henüz başlama fırsatı bulamadım. 10 Kasım'a yetiştirmek için sabırsızlanıyorum. Ayrıca kutunun üzerindeki görseli de kadife ve simli yapmış olmaları çok hoş olmuş. O görsel de ayrıca çerçeveletip kullanılabilir. Bilgilendirmeniz için teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence bu puzzle yaptığınız onlarca Atatürk temasının içinde en güzeli olacak.ışıl ışıl parlayacak evinizde.....teşekkürler..

      Sil
    2. bizde puzzle seması cıkmadı varsa sizde paylasır misiniz

      Sil
  2. Süper görünüyor. Eminim duruşu harikadır.İçerdiği tema zaten ayrı bir asalet katıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler,almadıysanız mutlaka bir gün deneyin sevgili mine hanım...sevgiler..

      Sil
  3. Böyle harika bir temaya böyle harika bir özellik yakışırdı. (kadife ve sim) çok harika. Bence yapıştırmak için en uygun yöntem zarar görmemesi için koli bantı. Numaralar da zarar görmemesi için güzel düşünülmüş. Bu harika özellikler için uretici firmayı kutluyorum ve yeniliklerini kutluyorum. Bütün evlere çok yakışacak. Her evde olması gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler mehtap hanım,düşüncelerinize tamamen katılıyorum...hepimizi heyecanlandıran güzel gelişmeler bunlar,umarım devamı gelir....bir sürpriz haberimiz daha olacak puzzle dünyasında yenilik bakımından....takipte kalınız....

      Sil
  4. elinize sağlık öğretmenim, altın sarısı çok yakışmış atamıza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz figen hanım,atamıza zaten ne yakışmaz di mi sevgili figen? çok teşekkürler yorumda bulunduğunuz için....

      Sil
  5. Gerçekten muhteşem bir puzzle. Belki inanmayacaksınız ama hiç bukadar keyif ve heyecan veren bir puzzle yapmamıştım :)

    NOT:Yukarıda yapmış olduğunuz bir yorumda sürpriz bir haberinizin olacağını yazmışsınız heyecanla bekliyor olacağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili mavi melek,bu puzzleı deneyimlediğiniz için ben de mutlu oldum....Diğer yenilik haberi için şunu söyleyebilirim,siz zaten bunu biliyorsunuz.....(eminim biliyorsunuz çünkü takip ediyorsunuz yenilikleri)

      Sil
    2. şemaya ihtiyacım var yarsımcı olurmusunuz

      Sil
  6. Hmm bekleyip görelim ozaman :)

    YanıtlaSil
  7. Yayınlamış olduğunuz bu puzzle ilk görüşte beğenip aldığım ama bir müddettir yapamadığım bir üründü. Sizin ve Çiğdem hanımın yapıp bitirdiğinizi görünce ne yalan söyleyeyim kıskanmadım desem yalan olur.
    Sayenizde bu hafta sonu bende başlamış bulunduğum bu ürünü pek beğendim. en çok hoşuma giden yanı ellerime simin çıkmaması oldu. dolayısıyla kadife kısımlar da olabildiğince siyah görünüyor bu sayede.
    Başlangıç için çok güzel bir görsel seçmiş olan ARTPUZZLE yapımcılarının bir FLOKATİ serisi hazırlamasını umut eder;
    Görsellerele ilgili olarak vermiş olduğunuz bilgilere de ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkinde simler dökülüyordu ama. Hatta kızımı her seferinde ellerini iyice yıkaması konusunda uyarmak durumunda kaldım. Daha önce Simli Osmanlı Arması saat puzzle'ı yapmıştım. Onun simleri dökülmüyordu. Ama bunda bariz belliydi döküldüğü. Hatta kadifelerin üzerine bulaşıp simli kadife görüntüsü oluştu :)

      Sil
    2. Sevgili Daisy,değerli yorumunuzla bu sayfaya renk kattınız....umarız Art puzzle yetkilileri buradan sesimizi duyar ve devamı gelir bu serinin.

      Sil
    3. aaa.bu durum çok ilginç gerçekten...benimkinde de dökülmedi hiç...acaba sizin diğer kutu nasıl?

      Sil
  8. Kadife simli puzzle bayıldım ben buna.yazın tatile geldiğim zaman ilk işim bu puzzle almak osmanlı arması puzzle yaptım 2yıl önce harika duruyor duvarda.
    Kadifeli simli Atatürk puzzle daha çok merak ettim yorumları okuyunca.ellerinize sağlık puzzleteacher.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz efendim,güzel değerlendirmeniz için teşekkür ederim...bence de mutlaka alın deneyin,yorumlarınızı da burada paylaşın....sevgiler...

      Sil
    2. Bu puzzledan varmı elinizde acaba nasıl sipariş verebilirim

      Sil
    3. bu puzzleı zaman zaman bana soranlar oluyor.Elimde çeşitli Atatürk puzzleları olmakla beraber bu modele maalesef artık rastlayamıyoruz.tekrar üretileceğini de hiç sanmıyorum açıkcası.Üzgünüm sevgili puzzledaşım

      Sil
  9. Bu puzzle bana torunlarımın hediyesi, hemen bitmesin diye yavaş yavaş yapıyorum simleri ve kadifesi çok kaliteli sim dökülmesi olmadı,kutu üzerindeki resmi çerçeveletmek fikriniz çok güzel çiğdem hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. faruk bey,şahane bir puzzle seçmişler torunlarınız....bu tema Art'ın çok ilgi gören modellerinden oldu....çiğdem hanım kapağını bile çerçevelettirmeyi düşünüyordu.Ki yapar...ya da en azından kutusu kesilip saklanabilir....ben size çerçeve modeli de göndereyim bir ara.

      Sil
    2. Teşekkür ederim Faruk Bey. Henüz fırsatım olmadı ama çerçeveciye ilk gidişimde kutu kapaklarını da götüreceğim :) Yanlış hatırlamıyorsam facebook gruplarından birinde bir arkadaş bu şekilde bir fotoğraf paylaşmıştı, çok da güzel görünüyordu.

      Sil
    3. evet çiğdem hanım,ben de Faruk beye o resmi göndermeyi planlıyorum..Orjinal gibi güzel çerçeveliydi.Faruk bey aramıza yeni katıldı,kendisi şimdiden sıkı takipçiler arasında olacağının izlemini verdi bana.Bir de sizin yayınladığınızdan da örnek gönderebilirim..

      Sil
  10. gönderdiğiniz çerçeveli kutu kapağı çok güzel duruyor puzzlemaster
    ben bu atatürk puzzle bitmesin diye yavaş yavaş yapıyordum yazılanları okuduktan
    sonra hızlandım hemen bitsin güzel bir çerçeveyle nasıl duracak merak ediyorum kutu kapağını çerçeveletme fikrinizi sizden çalıyorum çiğdem hanım. atatürk kadife puzzle için benimde bir fikrim var bir kutu daha alıp iki kutu kapağını çerçeveletip puzzleın sağına soluna asmayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili faruk bey,fikir fikiri doğurur derler ya,çiğdem hanım size bir şekilde yol göstermiş oldu...ben de şimdi hayal ettim bir an...gerçekleştirdiğinizde lütfen benimle de paylaşın.

      Sil
  11. Hepinize selamlar;
    Yılbaşından bir gün önce Bağdat Caddesinde bir dükkanda gördüm bu Art Puzzle'ın efsane olacak bu modelini. O an alamadığım için çok üzülmüştüm, yılbaşı gecesi abim hediye olarak getirmiş mutluluktan uçtum resmen, hemen ertesi akşam yapmaya başladım, sabahladım ve bitirdim :) bu modele en uygun çerçeve altta paylaştığım ürün olduğunu düşünerek sipariş ettim ve geldi ancak tersten yapıştırma konusunda sıkıntı yaşıyorum, bu konuda verebileceğiniz bir öneri varmıdır?

    http://www.puzzlesepeti.com.tr/P1011301-1000LIK-CERCEVE,PR-3985.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Elçin hanım,hakikaten bahsettiğiniz model harika..Birçoğumuz,çoktan edinip,arşivine kattı bile...hediye gelmesi çok anlamlı olmuş.bu puzzle için tersten yapıştırma çoğumuz için sıkıntılı oldu...Çünkü puzzleın arkası,diğerleri gibi değil...ama bantlama için genel bir açıklama yapmam gerekirse,1-kaçlık puzzle yaparsam yapayım,puzzlelar bittikten sonra 500'lük ölçülerde bölüyorum,
      2-bölünmüş tabkaları ters çeviriyorum
      3- ve bölüm bölüm arkasından şeffaf koli bandı ile çok nizami bir şekilde bantlıyorum,daha sonra bir aparatla bantın üzerinden bastırarak geçiyorum ki,bant,kağıda iyice yapışşsın,bu işlem sırasında banttan çıtır çıtır ses gelirse hava kabarcığı kalmış olabilir mantığıyla maket bıçağımla çok minik çizik atıyorum ki,o sesler gelmeyene kadar üzerine bastırıyorum.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. evet...biliyorum...kadifenin toz tutma özelliği de beni düşündürmüyor değil...başak hanım rica etsem bana iletişimden ulaşabilir misiniz? diğer yorumunuzla ilgili bir açıklama yapmam gerekiyor da...sevgilerrr...

      Sil
    4. Merhaba, ben de nasıl çerçeveleyeceğim konusunda sıkıntı yaşıyorum. Bantladıktan sonra direkt çerçeveye koyulmaz herhalde değil mi?

      Sil
    5. 1000lik,2000lik puzzlelar arkasından bantlandıktan sonra direkt çerçeveciye götürülüp çerçeveletilebilir.arkasına hariçten bişey sabitlemeye gerek yoktur.fakat parça sayısı yükseldikçe 3000,4000 gibi,özellikle de içiniz rahat etsin isterseniz,2-3 milimlik mdflere çift taraflı bantla yapıştırıp sağlama alabilirsiniz.

      Sil
  12. Merhaba bu harika puzzle'dan bende aldım ne yalan söyliyim zorlanmıyorum degil. Bazı parcalar sanki tutmuyor gibi harf harf ayırıp öyle yapmaya basladım umarım kısa sürede bitiririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili rüzgar,ben bu temadan iki kez yaptım.ilkinde harflerin baskısı netti.fakat ikincisinde harflerin baskısı kaydığı için yaklaşık bi 300 parçasını harfsiz yaptım.bazı baskıları böyle çıkabiliyor...umarım sizinkisi arkası sağlamdır.

      Sil
    2. Evet öyle maalesef harfların baskısı net ama şemaya göre yaptıgım zaman 1 veya 2 parca sanki fazla geliyor gibi fazla gibi gozuken parcayi taktıgim zamanda bu sefer kayma oluyor sanki. Umarım eksiksiz bitiririm sarı yaldızlı kısımları :)

      Sil
    3. en oyalayıcı tarafı sarı şeritli kısımları gibi gözükse de sizin altından kalkacağınıza eminim...ha gayret...bitince de nasıl harika duruyor..

      Sil
  13. Merhaba, bu puzzle bende olmadığında tam anlayamadım. Arkasında harfler var demişsiniz ancak nedenini tam anlayamadım. Böleleri mi gruplamışlar böylece? Yani her harf grubu kendi içinde eşleştiriliyor bu durumda öyle mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cylopssy,puzzle parçalarını harflerle kümelendirmişler..örneğin A grubunda 30 adet parça var diyelim,siz bu a ları ayırıp kendi aralarında birleştiriyorsunuz..kutusunda bir şema çıkıyor zaten..o şemada hangi harf grubunun puzzleın nereye denk geldiği belli.art puzzle sadece kadife atatürk ve mevlanayı bu şekilde üretti.yaldızlı kısmında zorlanmamak için olsa gerek.

      Sil
  14. Çok guzel buyuleyici arkasindaki numaralar sayesinde okuldan sonra olan bos vakitlerimde yaptigim halde beş gunde bitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle size katılıyorum Anılcım,tebrik ederim bu tercihiniz için...harika bir puzzledır. o halde derslerden stres atmak için puzzlea devam:)))

      Sil
  15. Allah askına nasıl yapılacak bu puzzle yukarıdan asaya A B C dıyemi gıdecek yoksa bunun bi kuralı varmı yardm edersenız sewınırım

    YanıtlaSil
  16. yukardan aşağıya değil,soldan sağa a-b-c diye gidecek,yanyana konumlanacak.

    YanıtlaSil
  17. Aaa bu puzzle ı 3 dakika önce internette tesadüfen gördüm.ve şimdide yazıyı. Şansa bak .Bir kenarda bulunsun bu alıyım da

    YanıtlaSil
  18. Berencim,hiç kaçırma al derim...çok güzelll bir puzzle. :)

    YanıtlaSil
  19. atatürk puzzleının şeması için yorum bölümüne mail adresinizi bırakın,ben yorumunuzu yayınlamadan direkt size mail üzerinden ulaşmış olurum.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Art Puzzle''Atatürk Kocatepe'de'' 1000 Parça
Art Puzzle''Atatürk Kocatepe'de'' 1000 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEircVZXc8z9pY5AGTXuIKu0bkZhYEPVxD0BvGFV7ChCU8OyyRAsxbHhSfJNSzA4YesdFVVDp0b8eG7CvYThkcAmrOMAWxHxDZot3AAWv0eBcIpv8QYgsSRFrjKcMW91FiJuFYf7E1R7SX3G/s640/Atat%C3%BCrk+Kocatepe-Art-puzzle.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEircVZXc8z9pY5AGTXuIKu0bkZhYEPVxD0BvGFV7ChCU8OyyRAsxbHhSfJNSzA4YesdFVVDp0b8eG7CvYThkcAmrOMAWxHxDZot3AAWv0eBcIpv8QYgsSRFrjKcMW91FiJuFYf7E1R7SX3G/s72-c/Atat%C3%BCrk+Kocatepe-Art-puzzle.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/10/art-puzzleataturk-kocatepede-1000-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/10/art-puzzleataturk-kocatepede-1000-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content