Educa ''Breakfast in New York'' 1500 Parça

Educa "New York. Lunch atop a Skyscraper" 1500 parça Educa ''Breakfast in New York'' 1500 Parça   Sevgili a...

Educa "New York. Lunch atop a Skyscraper" 1500 parça
Educa ''Breakfast in New York'' 1500 Parça
 
Sevgili arkadaşlar, işte sizlere Educa 2014 kataloğundan çok ilginç bir puzzle görseli daha.
bu senenin yeni ve ilgi gören temalarından ,Educa 1500 parça Déjeuner à New-York ya da diğer adıyla Newyork'da Öğle yemeği   ( Bir Gökdelen Tepesinde Öğle Yemeği ) 
Puzzle satış sitelerindeki adıyla "Breakfast in New York"  :-)

Bu puzzle'ı yapmayı çok istiyordum.Ve bana gönderildiğinde sadece 2 günde çıkardığım bu tema,aslında çok meşhur bir fotoğraf. New York şehrinde inşaat işçilerinin çarpraz bir kiriş üstünde yüzlerce metre yükseklikte yemek molası verdikleri O an fotoğraflanmıştır.

Rockefeller Center RCA Binası inşaatı sırasında çekilen ünlü siyah-beyaz fotoğraftır.
Fotoğrafta 256 metre yükseklikte ayakları sarkarak çelik bir kiriş üzerinde oturmuş yemek yiyen 11 inşaat işçisi arka planda NewYork manzarası eşliğinde gösterilmektedir.

Fotoğraf "RCA" gökdelen inşaatının son aylarında binanın 69. katında 20 Eylül 1932 tarihinde çekilmiştir.Arşivcilere göre fotoğraf anlık değil önceden ayarlanmış bir fotoğraf karesidir.

1929 yılında başlayıp tüm dünyaya yayılan 50 milyon kişinin işsiz kalmasına sebep olan Dünya ekonomik bunalımı (büyük buhran) nedeniyle yoksullaşan insanların herşeyi göze alıp yüzlerce metre yükseklikte güvenlik ekipmanı kullanmadan çalıştıkları görülmektedir. 

Eskiden anonim olarak kabul edilen meşhur siyah-beyaz fotoğraf 2003 yılından sonra 1905 Alabama doğumlu fotoğrafçı Charles C. Ebbets'e ait olarak gösterilmiş olsada Negatifi elinde bulunduran Corbis ajansı fotoğrafı "anonim" olarak göstermeye devam etmektedir.


Educa "Breakfast In New York" 1500 parça

Yazılarımı takip eden arkadaşlar,siyah beyaz ve düz renk temalı puzzle'ları hızlı ve severek yaptığımı hatırlayacaklardır,bu puzzle'da kısa sürede tamamlanıp gönderildi.

Educa orjinal fotoğraf üzerinde biraz oynama yaparak ,bazı objeleri ve işçileri bu puzzle'da renklendirmiş.
Orjinal olan siyah-beyaz fotoğrafın yer aldığı puzzle görselini yapmak isteyen arkadaşlar.
Ravensburger markası altında 1000 parçalı "Lunchtime 1932 NYC" adıyla satın alabilirsiniz.
Başka bir alternatif olarak Dino Puzzle markasında "Worker On Transom" adıyla 1500 parçalı bulabilirsiniz.


Sizce orjinali mi daha iyi duruyor renklendirilmişi mi? ne dersiniz arkadaşlar?



Educa  "Breakfast In New York" 1500 parça
Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Educa
Seri: Standart
Puzzle Adı: Breakfast In New York
Sanatçı: -
Parça Sayısı: 1500
Ölçü: 85x60cm
Üretim Yılı: 2014
Üretim Yeri: İspanya 






www.puzzleteacher.com                                                          @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 14
  1. Kesinlikle harika bir görsel emeğinize sağlık :) Orjinal resim siyah beyaz haliyle çok güzel ancak renkli versiyonunda farklı ve güzel olmuş bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili melek,ben de sizin gibi düşünüyorum,sadece puzzleıda parça sayısı büyük olunca görsel daha güzel duruyor,o yüzden ikisi de güzel fakat büyüklük bakımından Educa,orjinallik bakımından Ravensburger diyorum.

      Sil
  2. Son zamanlarda sıkça duyduğumuz inşaat kazalarını düşününce tüyler ürpertici bir fotoğraf :( ... Ben siyah-beyaz olanını tercih ederim :) Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolun,siz de farklı bir yorum yaparak ülkemizdeki sosyal gerçekleri bize hatırlattınız.hakikaten ne üzücü haberlerdi onlar...adamlar o yıllarda belki imkansızlıktan emniyetsiz çalışmışlar,biz ise elimizdeki imkanlarla emniyetsiz işler yapmaya devam ediyoruz..işte ülkemizde doğru işlemeyen binbir düzensizlikten biri.

      Sil
  3. Bu puzzle'ı almayı düşünüyorum da, ilk defa 1500lük yapışım olacak ve renk açısından da biraz korkutuyor beni. Ne önerirsiniz yapım aşamasında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz,aslında bu puzzle göründüğü kadar korkutucu değil,hızlı bitiyor.fakat sizin ilk 1500lüğünüz olduğu için bir miktar zorlayabilir.görsel bittiğinde harika duruyor.yukardaki mini fotodaki gibi ,llk renkli olanları tamamlayın.gökyüzü parçaları da belirgin,gerisi gelir merak etmeyin.

      Sil
  4. merhaba,
    sizin puzzle'ınızın farklı bir illüstrasyonunu aldım. adı shooting break. işçiler yerine ünlüler var ancak çok zorlanıyorum. siyah beyaz puzzle yaparken nasıl bir yol izlemeliyim?

    YanıtlaSil
  5. evet bildiğim bir puzzle o da.aslında mucizevi bir formülü yok aslında.düz renkleri kendi arasında ayırdıktan sonra bazen parça uçlarını referans alıyorum kendime.ucu sağa yatıklar,sola yatıklar gibi.deneme-yanılma yöntemini de haliyle kullanıyoruz.mesela grilerin içinde renk tonları varsa dalgalı,onları da ayrı yapıyorum.sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Anatolia san fransisco sokaklarından sonra arada 2 adet 1000 parça bitirdim şimdi Buna başladım ama sanıyorum bu daha zor olacak parçaları ayırırken eyvah ben ne yaptım dedim bitirebilirim umarım :)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Uğurcum,gözün korkmasın,inan göründüğü gibi karışık değil,çok kolay da değil fakat bende kolayca ilerlemişti.anatolian san francisco daha kasvetli zor bir puzzledı.bunu daha kolay yaparsınız. bol puzzlelı günlerrr :)

    YanıtlaSil
  8. Hocam mail attım size, bu macera bitti dediğiniz gibi san fransisco daha zorluydu:)

    YanıtlaSil
  9. Harika bir haber!!! O zaman yeni maceralara yelken açma zamanı..Güzel puzzlelar bekliyorum yine sizden Uğur beycim.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar hocam, küçük bir çocukken yaptığım o basit puzzlelar haricinde ömürümde böyle büyük meşakkatli bir puzzle hiç yapmadım.Bu puzzleı yaparken yeri geldi sinir krizleri yaşadım parçaları bulamamanın üzüntüsü yaşadım ama yeri geldi takır takır parçaları birleştirip bir bütün yapmanın nice duygularını yaşamadım.
    Bu puzzlea 1 sene önce başlamış ilk başta çerçevelerini, mavi renge sahip parçaları ayırmıştım. Ama sonra bi şekilde bunu yapmayı bıraktım ve ayırdığım şekilde kutuya kaldırmıştım. Şu pandemi zamanında can sıkıntısından kutudan çıkarıp tekrar yapmaya başladım. Renklerin birbirlerine çok yakın olmasından dolayı hem çerçevede hemde iç tarafta parçaları birbirlerinin yerine yerleştirdiğim için sürekli eksik parça çıkma problemini ile karşılaştığımı zannediyordum bu da beni moralmen bitiriyordu. Ama hırslı bir şekilde bu puzzle daha önce hiç böyle bir işe kalkışmamış olan ben 13 günde bitirdim. Şimdi buna internetten güzel fiyatı da uygun bir çerçeve ve kaliteli bir yapıştırıcı arıyorum. Hocam varsa uygun önerileriniz link alabirim. Bu yazıyı da burada paylaşabilecek bir yer olmasından dolayı da teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar efendim,öncelikle benimle içten paylaşımınız için çok teşekkür ederim gerçekten. Okurken beni de eskilere döndürdünüz. İlk aldığım puzzle geldi aklıma.şimdi o aldığım kafa sıyırtıcı puzzleı düşündükçe,ileride nasıl şekilleneceğim belli oluyormuş diyorum kendi kendime. :))) 500 parçalı dümdüz mavi renklerden oluşan bir deniz feneri manzarasıydı. Ama sonradan sonradan çeşitli puzzlelar yaptıkça ve o tatmin edici bütünleşmiş görüntüyü gördükçe bu hobiden aşırı zevk aldığımı fark ettim. Yani hiç yalnız değilsiniz bu konuda :))) Çoğumuz böyle başlamadık mı aslında? Bence çok iyi etmişsiniz şu sinir bozucu günlerde. Ben de şu sıralar bu Newyork a benzer başka bir puzzle ile uğraşıyorum.Tıpkı buna benziyor.grili New york manzarası ve de 2000 parça. Tamamlayınca sizlerle paylaşacağım.Bu arada yapıştırıcı için eğer düşünürseniz benden bile satın alabilirsiniz.Sitenin alışveriş bölümünde satılık yapıştırıcı var. Anatolian,Ks games,Ravensburger,Educa hepsi de çok iyidir. Sıvı daha pratik..Tozunu kendiniz talimatlara göre hazırlıyorsunuz. Çerçeve için eğer demonte camsız olarak düşünüyorsanız heidi marka hazır çerçeveler var. Bir de çerçevelet.com dan puzzle çerçevesi de bakabiliyorsunuz. Ya da yapı marketlere gidip orada çerçeveletebiliyorsunuz siz marketi dolaşırken. ya da semtinizin çerçevecisine gidip orada görerek kendi zevkinize göre mat camlı veya camsız olarak da çerçeveletebilirsiniz.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Educa ''Breakfast in New York'' 1500 Parça
Educa ''Breakfast in New York'' 1500 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgH6zS0uzvfMsnXtrqyL3wx7MasApo_yoXTKQ6TQCikKYJMHkMamRne0B7d48M6jupTpNzSHzXJuqI91dSfvyHgsdpwacYuiE0bkdffkNY2MPsQ78BnQpRpem4_mREKqSe5eUTsaLYE1v5w/s1600/Educa-New+York.+Lunch+atop+a+Skyscraper.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgH6zS0uzvfMsnXtrqyL3wx7MasApo_yoXTKQ6TQCikKYJMHkMamRne0B7d48M6jupTpNzSHzXJuqI91dSfvyHgsdpwacYuiE0bkdffkNY2MPsQ78BnQpRpem4_mREKqSe5eUTsaLYE1v5w/s72-c/Educa-New+York.+Lunch+atop+a+Skyscraper.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/10/educa-breakfast-in-new-york-1500-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/10/educa-breakfast-in-new-york-1500-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content