Masterpieces ''Roses'' 500 Parça (Kokulu Puzzle)

Masterpieces '' You Smell Roses '' 500 Parça (Kokulu Puzzle) Masterpieces "You smell Roses" 500 Parça Sev...

Masterpieces ''You Smell Roses'' 500 Parça (Kokulu Puzzle)

Masterpieces "You smell Roses" 500 Parça

Sevgili arkadaşlarım,ülkemiz sınırları içinde puzzle ile ilgili ulaşabileceğimiz yenilikler her puzzle tutkunu gibi beni de ziyadesiyle mutlu ediyor.Dünyada bildiğimiz bilmediğimiz birçok puzzle markası ve çeşidi var.
Sizlere, yurtdışında bilinen fakat ülkemiz puzzle'cıları için yeni olan çok ilginç bir puzzle çeşidinden bahsetmek istiyorum, masterpieces markasının geçtiğimiz yıl kataloğuna dahil olan kokulu puzzle.

Sizlerin de bildiği gibi Masterpieces eski bir Amerikan puzzle markası ve uzun yıllardır ülkemizde HOBİVİZYON güvencesiyle puzzleseverlerle buluşmakta.

  Neden Masterpieces?
Masterpieces üretiği puzzle'larında, geri dönüşümlü kağıt kullanmalarının yanı sıra,çevreyle dost,doğada ayrışabilir,soya tabanlı baskı mürekkepleri de kullanmaktadır.

Fantastik parça kesimlerine sahiptir,alışık olduğumuz klasik grid tarz kesimler amerikan puzzle markalarında çok fazla kullanılmaz,sürprizlere açık parça kesimleri puzzle'ı daha eğlenceli hale getirir.

Amerikan kesim olarak da bilinen Fantastik kesim ve diğer parça kesimleri hakkındaki açıklamaların yer aldığı "Puzzle Terimleri" başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.

Masterpieces marka puzzle'larda parça oturuşları kesime bağlı olarak sıkı sıkıya oturur, tamamladığınız puzzle'ı uçlarından tutup kaldırabilirsiniz ters çevirmek için karton kullanmanıza bile gerek kalmaz.

Masterpieces'de puzzle modelleri teneke,karton ve bavul şeklinde kutular içinde oldukça fazla çeşitliliğe sahiptir.....Peki bu markanın minyatür tip puzzle'ları da olduğunu biliyor muydunuz? 

Masterpieces, puzzle'larında Amerikan yerlileri,ulusal kültür ve hayvan temaları oldukça ön plandadır.
Eğer Josephine Wall hayranıysanız,sanatçının birçok çalışmasını bulma şansınız var.
 
You smell Roses-Gül kokulu "Masterpieces"

Buraya kadar yazdıklarımızla Masterpieces markası hakkında bildiklerimizi tazeledikten sonra gelelim konumuza;
Masterpieces'in kokulu puzzle'larına sahip olmak için yurt dışındaki puzzle satış sitelerinde hayaller kurarak dolaşmanıza gerek kalmadı Masterpieces  markalı kokulu puzzle modelleri ayağımıza kadar geldi.

Nasıl yani?? dediniz değil mi?? Hemen anlatalım efendim; Kokulu puzzle'ların ülkemize geldiği satışına yakın zamanda başlanacağına dair haberi aldıktan hemen sonra  markanın ülkemizdeki temsilcisi Masterpieces Distribütörü Hobivizyon firmasından sevgili Eser hanım'la yeni ürünleri hakkında kısa bir sohbetimiz oldu.

Ayrıca,inceleme yazımıza konu olan "You Smell Roses" modelini tarafıma gönderme inceliğini gösterdiği için firma yetkilisi Eser hanıma çok teşekkür ediyorum.


Tanıtacağımız puzzle 500 parça "You Smell Roses " Masterpieces firmasının ilk defa geçen yıl üretiği bu kokulu serinin kutusunun üzerinde sağ üst köşede puzzle'ın içerdiği kokuyu anlayabilmemiz için "kazı-kokla" yazılı test sticker mevcut.

Çikolata ve meyve kokulu modelin olduğu puzzle'ın kutusundaki parçaları koklasaydım gerçekçi aromatik kokusuyla kutuyu ve parçaları ısırabilirdim : -) 

Masterpieces kokulu seri şimdilik 4 farklı temaya sahip.
You smell Roses-Gül kokulu
You smell Chocolate-Çikolata kokulu
You smell Fruit-Meyve kokulu
You smell Beach-Deniz kokulu




Peki koku bu puzzle'ın neresinden geliyor?

Ürünler yeni bir teknoloji ile üretiliyor,her birinin üzerinde özel bir serigrafi tabakası var.
Yani kokulu puzzle'larda koku, baskı ve serigrafi arasına sıkıştırılmış. biz kutuyu açtığımızda puzzle'ımızı bu koku eşliğinde yapmaya başlıyoruz,kokunun daha uzun ömürlü ve bir anda çok baskın hissedilmemesi için bu metod uygulanmış.

Puzzle'ı elime geçer geçmez heyecanla açıp hemen koklamaya koyuldum : -) odaya mis gibi gül kokusu yayıldı,fakat firmanın da dediği gibi,özellikle baskın bir kokudan kaçınılmış,rahatsız etmeyecek ölçüde hafif hafif esintiler şeklinde fakat kesintisiz hoş bir gül kokusuyla karşılaşıyorsunuz.


Hatta puzzle yaparken bulunduğunuz ortam ve elleriniz gül kokuyor,fantastik kesim parçalar puzzle'ı çok daha keyifli hale getiriyor,renk gruplandırmasını yaptıktan sonra gerisi çok hızlı(3-4 saat içinde) tamamlanıyor.

Parça kesimlerinin sıradışı oluşu ilk defa karşılaşan bir puzzlesever için çok ilginç bir tecrübe olsa gerek, şahsen ben fantastik kesime bayılıyorum.

Fantastik kesim temalar puzzle içinde puzzle çözmeye benziyor,bu hobinin içinde olan tüm arkadaşlara mutlaka fantastik kesim puzzle ile tanışmalarını öneriyorum.

"Özellikle kokulu puzzle deneyimlerinizi bu konunun altında yapacağınız yorumlarınızla benimle paylaşmanızı bekliyorum."

Douglas Peebles Kimdir?

Son olarak puzzle'ın temasını oluşturan mis kokulu güllerin fotoğrafçı "Douglas Peebles" tarafından çekildiğini hatırlatalım.

Sanatçının fotoğraf albümünü,başta Hawaii adası olmak üzere diğer büyük adalar,Güney Pasifik okyanusu veTahiti, Fiji, Fransız Polinezyası,  Tonga, Cook adaları, Papua Yeni Gine, Guam, Yeni Zelanda gibi dahil olan ülkeler ve Kuzey Amerika sahilinin dahil olduğu seyahat bölgeleri ve günbatımları,volkanlar,kumsallar,dalgalar,çiçekler oluşturuyor.
puzzleteacher
Fantastik kesim "Masterpieces"parçaları


Puzzle Künyesi:
 
Marka Adı: Masterpieces
Seri: Smell serisi
Puzzle Adı: Roses
Parça Sayısı: 500
Ölçü: 53x38cm
Sanatçı: Douglas Peebles
Üretim Yılı: 2013
Üretim Yeri:P.R.C 








COMMENTS

BLOGGER: 10
  1. Denenesi bir seri :) fantastik kesim oluşu daha bir keyifli yapıyor puzzle ı bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısınız sevgili mavi melek...eminim siz de dayanamayıp bir gün denersiniz...unutmayın bizler birer bağımlıyız...ve bu bağımlılık sonsuza kadar sürsün istiyoruz...hehe.

      Sil
  2. Yeni yil,noel temalarini bekliyorum butun markalarin.ozellikle masterpieces ,jumbo ve ravensburgerin harika temalari oluyordu.umarim bu yil yine noel temalari cikar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh Nehir hanım,bu yorumunuzla yarama bastınız,özellikle yurtdşındaki yabancı siteleri takip eden ben,christmas temalarının çeşitliliğini gördükçe ülkemizdeki yokluğuna üzülüyorum...şimdi söyle şöyleyeyim,piatnikte bu sene 3 adet noel teması bulunuyor.bir de masterpiece'in yeni giriş yapan az sayıda noel teması var...üretici firmalar olsun sohbet ortamları olsun hep konuştuğum bir konu bu..neden bir anatolian,ks,art üretmesin ki,dini sebeplere bağlamak yanlış olur diye düşünüyorum.siz,ravensburgerin bütün ürünlerinin ülkemize geldiğini sakın zannetmeyin..hangi politikayla nasıl dağıtılıyor hiç anlam veremiyorum...ve bu konuda dağıtıcı firna adoreye kırgınım...50 defa telefon açıp beklentilerim yönünde konuştum..her seferinde tatmin edici cevaplar alamıyorum..ravensburgerde harika iki noel teması var bu sene...hatta birini kardeş blog olarak gördüğüm sahibi kanadalı editör Linda Richard bana noel hediyesi olarak gönderme inceliğinde bulundu.hediyem yolda....çok mutluyum..

      Sil
  3. Çiçek desenlerini hep beğenmişimdir.Ellerinize sağlık.
    Ülkemizde bulamadığımız ve uzaktan bakabildiğim puzzllar konusunda size katılıyorum.Umarım ulaşabilirliğimiz artar.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolun mine hanım.çiçek desenleri benin de çok sevdiğim temalar arasında...siz de bilirsiniz castorland de harika natürmortlar var değil mi? yalnız şunu da hafife almayalım,yabancılar da bizim temalara gıpta ile bakıyor...yakından şahit olduğum için söylüyorum...sevgiler...

      Sil
    2. Katılıyorum size.Elbette bizde de harika temalar var . Castorlanda gelince en beğendiğim markalardan biri. Hele o bahsettiginiz naturmortları muhteşemler .

      Sil
    3. castorland benim marka skalamda en yüksek yerde oturuyor ravensburger ve Heyeden sonra.....ortak markamızı da bulduk...çok hoş..

      Sil
  4. puzzlemaster hocam torunlar hastaneye beni ziyarete gelirken getirdiler bu puzzledan sizin sitede görüp bana sürpriz yaptılar çikolatalı puzzle hediyemi çok sevdim sizin dediğiniz kadar var yememek için kendimi zor tuttum, yattığım yerde puzzle yapmak benim için zor oluyor simli atatürk bitmeden çikolatalı puzzle geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy sizin bu torunlar harika faruk bey,ben de bu güllüden sonra çikolatalı puzzle'ı hedefliyorum tabi gerçekten yemezsem...acil şifalar dilerim...

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Masterpieces ''Roses'' 500 Parça (Kokulu Puzzle)
Masterpieces ''Roses'' 500 Parça (Kokulu Puzzle)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjP5sCyf0zdKEIL2oHUs__ocRawlucbkw0XyrEIzH7m39MFmVUANYniTei4pYZ_8Fy7dDPWVdUytUVizWPs3xsVe-hJafUNKbno_7ALDrRJCNDRuBboP9RhkHLgSdGDw8jzYyGQi_Jx0NH8/s320/Masterpieces-roses-puzzle.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjP5sCyf0zdKEIL2oHUs__ocRawlucbkw0XyrEIzH7m39MFmVUANYniTei4pYZ_8Fy7dDPWVdUytUVizWPs3xsVe-hJafUNKbno_7ALDrRJCNDRuBboP9RhkHLgSdGDw8jzYyGQi_Jx0NH8/s72-c/Masterpieces-roses-puzzle.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/11/masterpieces-roses-500-parca-kokulu.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/11/masterpieces-roses-500-parca-kokulu.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content