Wentworth Ahşap Puzzle'' Pets in The Park'' 250 Parça

Wentworth Ahşap Puzzle'' Pets in The Park'' 250 Parça Wentworth Wooden Puzzle"Pets ın the park" 250 parça Ar...

Wentworth Ahşap Puzzle'' Pets in The Park'' 250 Parça

Wentworth Wooden Puzzle"Pets ın the park" 250 parça
Arkadaşlar, işte size bomba gibi bir haber,geleneksel ahşap puzzle'ın günümüzdeki en iyi temsilcilerinden biri olan Wentworth (Wooden) ahşap puzzle'lar artık Türkiye'de.

Ülkemiz içinde gerçek ahşap puzzle temini konusunda hiç şansımızın olmadığını bildiğim için ben de sizler gibi büyük bir mucizenin gerçekleşmesini bekliyordum.
Hiç gerçekleşmeyecek gibi görünen o büyük mucizeyi Pelin Çelik hanım önderliğinde Piatnik puzzle'larının Türkiye temsilcisi ÖZENSAN firması gerçekleştirdi.

Wentworth ahşap puzzle'ların yakında ülkemizde olacağına dair duyumlar aldığım gün müjdeli haberi veren sevgili Pelin hanım'ı heyecanla aradım ortak zevkimiz olan puzzle tutkumuz üzerine yaptığımız tatlı sohbet sonrasında, ben de merakla dünyaca ünlü ingiliz Wentworth ahşap puzzle'ları beklemeye başladım.


Veeee mutlu son ; Wentworth puzzle'ıma dün itibariyle kavuştum; 

Yazımıza konu olan puzzle Pelin Çelik hanımın tarafıma gönderdiği benim çok ama çok severek yaptığım 250 parça Wentworth "Pets in the park" isimli tema.
Puzzle'ın içinde bu zamana kadar beslediğim tüm sevimli hayvanlar mevcut.

Açıkcası ben bu Wentworth ahşap puzzle'ın bağımlısı olmaktan korkuyorum desem yeridir.

Puzzle kutusunu elinize aldığınız anda kaliteyi hissediyorsunuz,kutu kapağı açıldığında  karşınıza üzerinde Wentworth yazısı ve amblemiyle ağzı özenle düğümlenmiş bez bir kese çıkıyor.
-Ben şahsen keseyi açmadan kısa bir süre o anın tadını çıkarttım  :-))

Dikkat! kesenin düğümünü açtığınız anda ahşap puzzle bağımlısı olmanızın ilk adımlarını atmış oluyorsunuz ,ortama yayılan muhteşem ahşap kokusuyla Wentworth sizi geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkartıyor.

Puzzle'ı yapmadan önce parçaları hayranlıkla incelemeye başladım ahşap parçaların arasında hemen gözüme çarpan büyüleyici
whimsy'ler oldu victoria döneminde kullanılan kesim tarzını günümüz modern teknikleriyle sürdüren firmanın ürün kalitesi tartışılmaz. 
İlk şaşkınlığımı üzerimden atar atmaz hemen Whimsy'leri ayırmaya başladım benim puzzle'ımdan 16 farklı "Whimsy" çıktı.

Lazer kesimin oluşturduğu hafif yanık ahşap kokusu eşliğinde Whimsy parçalarla oynayarak gerçek ahşap puzzle yapmanın keyfini çıkarttım.
Puzzle'da son parçayı koyduğum zaman anladım ki ben artık bir Wentworth ahşap puzzle bağımlısıydım..:-))


Tamamlanmış Wentworth ahşap puzzle'ım ve whimsy'lerim : -)

Puzzle'a ilgisi olan her puzzleseverin mutlaka gerçek ahşap puzzle deneyimini yaşaması gerektiğini, her fırsatta söylemişimdir.


Piyasadaki ahşap puzzle markaları arasında kendine özgü tarzıyla ilk sıralarda yer alan Wentworth markasını ülkemizdeki puzzle meraklılarıyla buluşturan kendisi de sıkı bir puzzle sevdalısı olan Pelin Çelik hanıma teşekkür ediyorum.
Sınırlı sayıda ve modelde stoklara girecek olan Wentworth ahşap puzzle'ları kaçırmayın.

Benim Whimsy'im bu sizinki hangisi ?

Unutmayın,her kutunun içinde tekrarlamayan benzersiz whimsy parçalar var, sizler de kendi Wentworth puzzle'ınızdan çıkan whimsy'leri  burada benimle paylaşabilirsiniz.Ne dersiniz arkadaşlar?

Wentworth ahşap puzzle'ları diğerlerinden eşsiz kılan nedir?
Wentworth 1994 yılında Kevin Wentworth Preston tarafından kurulan İngiliz menşeili bir firmadır,şirket,uzman ekibiyle günümüzde modern bilgisayar kontrollü lazer kesim teknolojisini kullanarak geleneksel ingiliz ahşap puzzle kesimini devam ettiriyor.

Yılda 150.000'in üzerinde ahşap puzzle üretmektedir,şirketin  puzzle ürünlerinde Victorian tarzı yansımalar bulabilirsiniz.

Wentworth Wooden puzzle parçaları

Victoria Döneminde, o zamanın şartlarında ilkel kıl testerelerle kesilen ahşap puzzle parçaları günümüzde ileri teknoloji lazer bıçaklarla kesiliyor. 


Wentworth puzzle'lar 45 parçadan 1500 parçaya kadar amatör ve usta hobiseverlere ürünlerini sunmuştur,tasarım ekibi,her kesimin stilini bağımsız olarak üretir.

Wentworth puzzle'larda Whimsy denilen eşi benzeri olmayan şekilli parçalar puzzle'ın temasıyla adeta bütünleşiyor.

Whimsy'ler Viktorya döneminde puzzle ustalarının puzzle parçalarını keserken o anda akıllarına gelen şekilleri temaya uygun kesmesiyle ortaya çıkmıştır.

Bu üretim stiline "0n a whim" denilirdi.Whimsy teriminin bu gelenekten dolayı geldiğine şüphe yok.!! Wentworth firması Viktorya dönemi tekniklerini içeren eski stil üretim geleneğini hala uygulayan nadide ahşap puzzle şirketlerinden biridir.

Benzersiz Wentworth whimsy'leri
Ahşap puzzle yapımı sırasında özel bir teknik kullanmanıza gerek yok, parçlar asimetrik bir düzen içersinde yerine oturur,devasa bir parça yanına minicik bir parça ucu ile birleşebilir.

Kendinize renkleri ve whimsy'leri referans alıp kolayca ilerleyebilirsiniz, fakat uyarı niteliğinde bir hatırlatma yapmak isterim ,ahşap puzzle parçalarında şekle uygun ince kılcal kesimler mevcut parça koyarken fazla deneme-yanılma yapmamanız uygun olur.

Şimdi gelelim kritik sorumuza,ahşap puzzle'ınızı aldınız, tamamladınız,ben bunu nasıl yapıştıracağım dediğinizi duyar gibiyim? 


Ahşap puzzle'lar yapıştırılır mı? 
Tabiki ahşap puzzle'lara klasik karton muamelesi yapılmaz ön veya arka yüzünden sıvı yapıştırıcı uygulanmaz arka yüzeyinden bantlanmaz.

Wentworth şirket yetkililerinin önerisi doğrultusunda ,bu puzzle'ı edinen kişiler puzzle'ı yaptıktan sonra bozup kutusuna geri koyup ailesinde nesiller arası geçişi sağlayacak bir miras veya hatıra niteliğinde saklayabilirler.

Puzzle'ımı mutlaka duvarımda görmek istiyorum diyorsanız, iki şeffaf plexi tabakasının arasında sıkıştırma tekniğiyle çerçeveletebilirsiniz.

Zaman zaman karşımıza çıkan kalitesiz uzak doğu üretimi kontrplak üzerine kağıt yapıştırılmış puzzle'ların ahşap puzzle kategorisinde olmadığını hatırlatmak isterim.


Wentworth Whimsy izleri

  • Puzzle Künyesi:
  • Marka Adı:Wentworth
  • Ölçü: 36x25cm
  • Üretim Yılı: 2014
  • Üretim Yeri: İngiltere
  • Seri: Wooden
  • Puzzle Adı: Pets in The Park
  • Parça Sayısı: 250
  • Sanatçı Adı: Howard Robinson




                                   

COMMENTS

BLOGGER: 15
  1. Merhabalar,
    Kızım ve ben görür görmez bayıldık bu temaya. Umarım en kısa zamanda bizlerde temin edebiliriz. Zannedersem her yerde satılmayacaktır Türkiye de. Ulaşabilmemiz açısından, satış noktalarını bizlere duyurursanız sevinirim. Esra Er-Ka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Esra hanım,ilk parti kısıtlı sayıda geldi,elinizi biraz çabuk tutarsanız bu benim yaptığım puzzleı alabilirsiniz...her yerde satılmayacak...puzzle canavarı sitesine direkt iletişimden sorunuz.

      Sil
  2. Türkiyede satışı başladı mı ve fiyatları ne kadar olacak acaba?

    YanıtlaSil
  3. Sevgili cakas evet bugün itibariyle başladı..yalnız fiyatları karton puzzlelara göre bir hayli yüksek...ama her kuruşuna değer bana göre.ben size iletişimden ulaşacağım..

    YanıtlaSil
  4. Hocam süper bir haber bu, hemen temasa geçip almak istiyorum bu puzzle dan, yarın acilen arıyacağım sizi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni her zaman acilen arayın...o tatlı sesinize ihtiyacım oluyor haliyle...

      Sil
  5. satışa bugün başlandı demişsiniz nerelerden temin edebiliriz ayrıca bilgi için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda mevcut puzzle satış sitelerine dağıtımı yapıldığı için büyük puzzle sitelerinde görebilirsiniz.Diğer yorumlarda da yazdım..Sevgili Emel...

      Sil
  6. Yalnızca puzzle canavarı sitesinde satıldığından emin misiniz? Ben modada gezerken puzzle galerinin mağazasında da gördüm bu puzzlelardan?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün itibariyle satışlar başladığı için ve de ilk ürünlerini yükleyen site puzzle canavarı ve puzzle vitrini olduğu için dünkü yoruma istinaden öyle söylemiştim..Tabi ki bugün de puzzle galeride başladı.Yalnız şunun altını çizelim,modeller kısıtlı sayıda geldiği için her sitede aynı temayı göremeyebilirsiniz..bence tüm siteleri dolaşın,tema dağılımı farklı olabilir.

      Sil
  7. Bu puzzleları tavsiye edermisiniz puzzlemaster hocam ben puzzle canavarı sitesine baktım göremedim ahşap puzzlelardan

    YanıtlaSil
  8. Sevgili faruk bey,puzzle canavarı sitesinin iletişim bölümüne wentworthlerle ilgili notunuzu gönderin..Mutlaka cevap gelecektir.

    YanıtlaSil
  9. Güzel bilgilendirmeleriniz için öncelikle teşekkür ederim. Wentworth "Pets in the park" temalı puzzle'dan şu an temin edebileceğim bir yer var mı acaba yardımcı olur musun lütfen? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili cylopssy bu puzzlelar türkiyeye sınırlı sayıda gelmişti...çoğu tükendi,daha sonradan ikinci parti de geldi,ben de bi araştırayım ama pek umut yok gibi...gerekirse bana iletişimden ulaşın.

      Sil
    2. İlgin için öncelikle çok teşekkür ederim. Zahmet vereceğim sana ama eğer bulma şansım varsa bu puzzledan temin etmeyi çok isterim. Tekrar teşekkürler.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Wentworth Ahşap Puzzle'' Pets in The Park'' 250 Parça
Wentworth Ahşap Puzzle'' Pets in The Park'' 250 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7D3qnEhf-rNG6IMJ7NWo7DXJiqVRzt6jazyNciusm2faE9-BzTnMAwySD9ywILs1DQ6CNWm3HwU_v7U-z_lx_aSGY9fYfeDPpNyRHHb3b0rx4-HZ_NpTl0Ierl2J42Ug8_lEVsGsN3e-a/s1600/wentworth-wooden.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7D3qnEhf-rNG6IMJ7NWo7DXJiqVRzt6jazyNciusm2faE9-BzTnMAwySD9ywILs1DQ6CNWm3HwU_v7U-z_lx_aSGY9fYfeDPpNyRHHb3b0rx4-HZ_NpTl0Ierl2J42Ug8_lEVsGsN3e-a/s72-c/wentworth-wooden.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/12/wentworth-ahsap-puzzle-pets-in-park-250.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/12/wentworth-ahsap-puzzle-pets-in-park-250.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content