Dünyanın En Büyük Puzzle'ı Educa Wildlife Duvardaki Yerini Aldı..!!

Dünyanın En Büyük Puzzle'ı 33600 Parça "Educa Wildlife" Duvardaki Yerini Aldı..!! Sevgili puzzleseverler,sizce bir puzzle...


Dünyanın En Büyük Puzzle'ı 33600 Parça "Educa Wildlife" Duvardaki Yerini Aldı..!!

Sevgili puzzleseverler,sizce bir puzzle tutkununun en mutlu olduğu an hangisidir? Tabi ki kaç parça puzzle yaparsa yapsın,emek vererek tamamladığı puzzle'ını bir gün duvarında gördüğü andır.

İşte o mutlu gün bugündür benim için.
Geçen yıl Eylül ayında tamamladığım dünyanın en büyük puzzle'ı  "33600 parça Wildlife" satın alınıp tamamlandıktan sonra bu yıl yine bir Eylül ayında duvarda yerini buldu.


Takipçilerimizin de yakından ilgilendiği "Wildlife" artık merak edenlerin yakından görüp ziyaret edebilecekleri bir mekanda sizleri bekliyor.


Dekorasyon çalışmaları devam ederken zaman ayırıp fotoğrafları tarafıma ulaştıran Mağaza sahibi sevgili Alkan beye çok teşekkür ederim.

Toplam 55 günde  tamamladığım "Wildlife" Adapazarı Sapanca Kırkpınar'da bir puzzle satış mağazasında sergileniyor.


Bu büyüklükte bir puzzle'ı Dünya'da yapanlar arasında ilk 5'in içinde olmamın yanında Türkiyede ilk tamamlayan kişi olmak benim için ayrı bir mutluluk ve gurur sebebi oldu.

İzmit,Adapazarı,Arifiye,Sapanca ya yakın olan puzzle meraklıları Kırkpınar'da dünyanın en büyük puzzle'ını tamamlanmış olarak yakından görebilirler.


Ziyaret eden puzzleseverlerimizden "Wildlife" önünde çekilmiş Sapanca,Kırkpınar "Wildlife"hatırası fotoğraflarınızı bekliyorum..:-)

Educa Wildlife,hepimizin bildiği üzere Afrika yaban hayatını tasvirleyen bir puzzle.
Puzzle'ı oluşturan posterin sanatçısı
Adrian Chesterman,İskoç kökenli 1955 yılında Londra'da doğmuştur.

Fantastik realizm illustratörü ve ressam olan Chesterman,Londra'da resim üzerine eğitimini tamamladıktan sonra,iki boyutlu sanat dünyasının hemen her alanında çalışmıştır.

Kendisini,illustrator (çizimci),portreci,yağlıboya ressamı,eğitim görevlisi ve galeri sahibi olarak birçok kimlikle tanımlayabiliriz.

 
Adrian Chesterman Wildlife'ı oluştururken şu cümlelerle kendini ifade etmiştir:
"Bu kadar geniş ölçekli bir görsel üzerinde çalışmak çok heyecan verici Hayatım boyunca doğa aşığı oldum ve hayvanları çizdim,bu denli devasa bir manzarada hayvan krallığını resmetmek,puzzle tutkunları için tam bir meydan okuma!"


Puzzleda,Afrika'nın filleri,aslanları,zürafaları ve her türden hayvan gösterişili jungle'da parça parça birleştireceğimiz bir keyfe dönüşüyor.


PuzzleKünyesi
Marka Adı: Educa
Puzzle Adı: Wildlife
Parça Sayısı: 33600
Sanatçı: Adrian Chesterman
Ölçü: 570x157cm
Üretim yılı: 2014
Üretim Yeri: İspanya
                                                 

COMMENTS

BLOGGER: 33
  1. Hocam tekrardan tebrikler, en büyük ilham kaynağımsınız gerçekten muhteşem, darısı yapmak çok isteyipte yapamayanların başına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.:)

      Sil
  2. Tek kelimeyle muhteşem :) emeğimizin sonucunu almak tarif edilemez bir duygudur eminim tekrar tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Melek,çok güzel özetlediniz...kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi.:)))

      Sil
  3. tebrik ederim sözü hafif kalır HELAL OLSUN

    YanıtlaSil
  4. hocam arkadaşa katılıyorum helal olsun bende hadı başlayım desem 55 gün degil elli beş yıl sürer bizimki onada ömür yetmez saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili takipçim,çok teşekkür ederim...sevgiler,saygılar..

      Sil
  5. Öğretici her zaman öğrencilerine örnek, önder ve yol gösteren olmalı. Bizlere çok iyi öğreticilik yapıyorsunuz, öğrenciniz olmaktan gurur duyuyorum. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın. Atilla ÖZENOĞLU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atilla bey, aman efendim yapmayın,mahçup oldum.teşekkürlerimi sunarım.puzzlesız kalmayın,sevgiler buradan..

      Sil
  6. bende yapıyorum şu an yarıdayım çerçeve konusunda sıkıntı duyuyorum
    tebrık ederım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili takipçim ne zaman nasıl nerede başladınız? :))) heyecanımdan soruları karıştırdım.aşk olsun wildlife yapıyorsunuz da yeni mi haber veriyorsunuz?:))) benimle mutlaka neticeleri paylaşın.

      Sil
  7. büyük ve muhteşem ellerinize gözlerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Süper yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. şebnem hanım hoşgeldiniz,çok teşekkür ederim...:)))

    YanıtlaSil
  10. Ben 5000 parçayı bir ayda bitirdiğime sevinmiştim. Sizi görünce ne kadar amatör olduğumu anladım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5000 parça,bir ay çok iyi bir süre...bence hiç de amatör değilsiniz.Maaşallah.tema neydi sevgili takipçim? merakımı uyandırdınız birden.

      Sil
    2. Jan Van Haasteren'in USA isimli eseri. Karikatür gibi bir resimdi. Renklerini ve çizimini beğendiğim için almıştım. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
    3. bahsettiğiniz puzzle benim de çok severek yaptığım şu olsa gerek.
      http://www.puzzleteacher.com/2013/04/jumbo-i-spy-usa-1000-parca.html
      çok eğlencelidir..hele de 5000 parçalısı..:)))

      Sil
    4. Evet. Çok eğlenceliydi :)

      Sil
  11. Burası yerimidir bilmiyorum ama A 101 den aldığım Gordion Puzzle dan 3 eksik parça çıktı. Kayıp parça formunda ürün ilk kodu istiyor. Kutu da ise sadece 5 haneli bir kod var. Ne yapabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eda hanım siz bana iletişimden de ulaşabilirsiniz.bu arada ben gordion puzzle a-101 marketlerde başlıklı yazımın altında şimdi genel bir açıklama yaptım.

      Sil
  12. Müsaade buyurursanız ufak bir soru sormak istiyorum.
    Yapmış olduğunuz puzzlelarda puzzle'ın daha güzel görünmesi açısından çerçeve camı öneriyor musunuz? Sonuç olarak siz ve bizler parça sayısı ne olursa olsun emek veriyoruz (hani el emeği göz nuru derler ya...) elbette yaptığımız puzzle duvarda görmek ayrı bir mutluluk ama işte her puzzle bitirişimde kafamı meşgul eden yukarıda ki küçük soru (sorun mu demeliyim bilmiyorum.) sizin gibi maharetli birinin bu hususta fikrini belirtmesi beni gerçekten memnun edecek.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür büyük puzzlelarda tabi ki mat cam kullanmıyoruz...şu ana kadar en büyük camı 8000 parçada gördüm.Sevgili Yıldıray bey,sizi e-mail aracılığıyla yanıtladım.Sağlıcakla kalın...

      Sil
  13. Sevgili Puzzle Hocam,
    Müsaade ederseniz sıvı yapıştırıcı ile ilgili pratik bir buluşumu sizlerle paylaşmak isterim. Biliyorsunuz sıvı yapıştırıcının bir ayarı olamıyor o nedenle fazla miktarda döküldüğü zaman hem puzzle'da dalgalanmalara neden oluyor hem de erken bitiyor. Ben bu soruna 10 cc plastik enjektörle çözüm ürettim. iğne ucunu atıyoruz ( tıkanma oluyor ) enjektöre 6 cc kadar yapışkan çekerek yukarıdan aşağıya kontrollü bir şekilde lineer tarzda yapıştırıcımızı damla damla döküyor ve akabinde spatula ile girintilere güzelce yediriyoruz. Umarım bu teknikten tüm puzzle severler memnun kalır.
    Herkese hayırlı Bayramlar diliyor, sağlık ve esenlikler temenni ediyorum. Atilla ÖZENOĞLU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönteminizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum efendim.sıvı yapıştırıcı uygulamasından oldukça çekinen,cesaret edemeyen,gözünde büyüten puzzleseverlerimiz var.hele parça sayısı büyüdükçe homojen dağıtamamaktan puzzlea zarar veririm endişesiyle kaçınıyorlar.ben de bu konuda devreye girip,bilakis diyorum,yapıştırıcı,puzzleı sadece yapıştırmakla kalmaz puzzle üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur.nemden,tozdan rutubetten korur.Sizin yönteminizi denemedim ama dediğiniz gibi amaç parça boşluklarını doldurmak,çok cıvık cıvık sürmek değil,emdikçe zaten kıvrılıyor.çok sürülürse çok kıvrılır.o küçük tek kullanımlıkların gramajı çok iyi.tam geliyor.sizin nezdinizde burdan duyuralım: rasyonel buluşlara her zaman açığız efendim.:)))

      Sil
  14. Hocam valla emeğine sağlık ben de Puzzle hastasıyım 1000 parçalık yapıyorum 3 haftayı buluyor tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim sevgili takipçim,önemli olan puzzle yapıyorsunuz ya gerisi teferruat.o bir parça koymanın hazzını almışsınız ya,devam edin her fırsatınızda..

      Sil
  15. Merhaba,

    6000 magna carta puzzle a basladim, surekli kaldirdigim icin hala beklemede :) onu yapacak sabri toparlayana kadar 3 tane binlik bitirdim, wildlife puzzle ini ilerde evim oldugunda yapip hali olarak kullanmayi dusunuyorum yurtdisinda bir sitede gorup cok begendim, soracagim soruna gelecek olursak 6000 i bitirdigimde cam yaptirmak istemiyorum farkli bir malzeme oneriniz var mi ?

    Tesekkurler,

    Simdiden iyi bayramlar,

    Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ebru hoşgeldiniz....Magna Carta da duvara asılabilecek kadar şahane bir puzzledır..onu bir gün mutlaka tamamlayın.Siz bana iletişim bölümünden ulaşabilerseniz,kafamda bazı yöntemler var.....iyi bayramlar şimdiden herkese.

      Sil
  16. Hocam.mrb tavsiyenize uyup .kırkpınara gittik.wildlife gördük.muhteşemmiş .fotoğraf çektirdik.bu fotoğrafı göndesek yayınlarmısiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özge hanım hoşgeldiniz....ne kadar güzel bir haber bu bayram öncesinde...çok teşekkür ederim size.Lütfen benimle iletişim bölümünden irtibata geçin..Ne gerekiyorsa yapalım...sevgiler,iyi bayramlar.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Dünyanın En Büyük Puzzle'ı Educa Wildlife Duvardaki Yerini Aldı..!!
Dünyanın En Büyük Puzzle'ı Educa Wildlife Duvardaki Yerini Aldı..!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0xsrRjtF687PgwFJGWrv8IjFPOIif_OXdz2yzUnx54tqMUTnS7w_LgECRcrNP1P6pEtBNBEVplYYaCF-0fFd2Gsi3MxEj7w8UF-zGvXG9EeSbxuX8XiujaoXUIMy7evuqTKybnV9ANsAY/s640/educawildlife33600.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0xsrRjtF687PgwFJGWrv8IjFPOIif_OXdz2yzUnx54tqMUTnS7w_LgECRcrNP1P6pEtBNBEVplYYaCF-0fFd2Gsi3MxEj7w8UF-zGvXG9EeSbxuX8XiujaoXUIMy7evuqTKybnV9ANsAY/s72-c/educawildlife33600.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2015/09/dunyann-en-buyuk-puzzle-educa-wildlife.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2015/09/dunyann-en-buyuk-puzzle-educa-wildlife.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content