Anatolian; Puzzle,Halı,Yapıştırıcı Üçlemesi..!!

Anatolian; Puzzle,Halı,Yapıştırıcı Üçlemesi..!! S evgili puzzleseverler,yıllardır,dünyada ve ülkemizde puzzle ile ilgili gelişmeleri takip...

Anatolian; Puzzle,Halı,Yapıştırıcı Üçlemesi..!!

anatolian-puzzle-2000Sevgili puzzleseverler,yıllardır,dünyada ve ülkemizde puzzle ile ilgili gelişmeleri takip etmeye çalışırım,yerli üretim yapan firmalarımızın gerek yeni çıkardığı ürünleri,gerek bu yolda kendilerini adım adım ileri taşıma çabaları beni her zaman heyecanlandırmıştır.

Puzzle meraklılarının yakından tanıdığı Anatolian markasından çok güzel haberlerim var.
Yaptığı yatırımlarla markasını her geçen yıl daha ileri taşıyan Perre Group'un Anatolian markalı ürünlerinin,yabancı rakipleriyle aynı raflarda yer alması bir Türk olarak beni herzaman gururlandırıyor.

Nitekim, kendi tesislerinde ürettiği puzzle'lar uzun zamandır ülkemiz sınırlarını aşmış,  ABD, Güney Afrika, Kanada gibi uzak kıtalardaki ülkelere ihraç edilip,birçok Avrupa ülkesinde satılmaktadır.

Puzzle yapanlar için aksesuar ve sarf malzemelerinin vazgeçilmez olduğunu hepimiz biliriz.
Örneğin; puzzle halısı,puzzle yapıştırıcısı,parça ayrıştırma tepsisi gibi aksesuarlara geçmiş yıllarda sadece ithal olarak ulaşabiliyorken, bu tarz ürünlerin Türkiye’de de aynı özelliklerde ve kalitede üretilebileceğini kanıtlayan firma,yenilenen içeriği ile puzzle yapıştıcısı,puzzle halısı gibi aksesuarların üretimini artık kendi bünyelerine almış.

Anatolian tarafından bana gönderilen bu ürünleri elime aldığımda kutu üstünde "made in Turkey" ibaresini görmek her fırsatta yerli markalarımızı destekleme çağrısı yapan beni çok mutlu etti.
puzzle-yapıstırıcı-anatolian
Önümde Anatolian puzzle halısı var,Anatolian,puzzle var,Anatolian sıvı puzzle yapıştırıcısı var..eeeee ne duruyorsun.! puzzle yapsana dedim kendime ;-)

Anatolian markasının kendi tesislerinde ürettiği iki parçalı rulosuyla fark yaratan üzerinde 3000 parçaya kadar puzzle'larınızı yapabileceğiniz Anatolian puzzle halısının üzerinde 2018 koleksiyonundan 2000 parça "müzik topluluğu" isimli puzzle'ı hızlıca tamamladım.

Genelde tamamladığım puzzle'ları arka yüzünden bantlarım,fakat bu puzzle'ı bitirdiğimde yapıştırmak için Anatolian markasının yenilenmiş içeriğiyle kendi tesislerinde üretmiş olduğu "sıvı puzzle yapıştırıcısı" kullandım.

"Puzzle'larını yapıştırmak için sıvı yapıştırıcı kullananlar bilirler,sıvı yapıştırıcı tamamen kuruduğunda puzzle kaskatı olur,esnekliğini kaybeder."

Hatta biraz bol kullanılmışsa kururken puzzle'ın formu bozulur,düzeltmek için halıların altında düzleştirmeye uğraşırız.

"Anatolian puzzle yapıştırıcısında bu problemlerin artık mazide kaldığını çok rahatlıkla söyleyebilirim."

Rahatsız edici kokusu bulunmayan, en önemlisi kutu içinden çıkan işinizi çok kolaylaştıran plastik uygulama spatulasıyla dakikalar içinde 2000  parça puzzle'ımı yapıştırdım.  yapıştırıcı ortam ısısına bağlı olarak 30-60 dak. içinde iz bırakmadan kuruyor,kutu üzerinde 2x1000 parça yazıyor olsada 1kutu yani 140ml ile 3000 parça puzzle çok rahat yapıştırılır.

"Yapıştırıcıyı puzzle yüzeyine yaymak için ucunda sünger olan ambalaj seçeneği yerine spatula tercih edilmesi isabetli olmuş."

 (zira sünger kullanılan yapıştırıcılarda ilk uygulamada sünger deforme oluyor,süngerden kopan parçalar puzzle yüzeyine yapışıyor,ilk kullanımdan sonra sünger yapıştırıcı kalıntıları nedeniyle sertleşip ufalanabiliyor.)

 Gelelim Anatolian sıvı yapıştırıcıyı öne çıkartan benide gerçekten şaşırtan özelliğine; yapıştırdığım 2000 parça puzzle'ı kuruduktan sonra,elime aldım sıvı yapıştırıcıların ortak özelliği olan şekil bozukluğu ve kaskatı olma problemi bu yapıştırıcıda şaşırtıcı şekilde yok.
Anatolian sıvı puzzle yapıştırıcısı,tamamen kurumuş olduğu halde puzzle oldukça esnek,
kaskatı değil,puzzle'ın formunu bozmuyor,eğilip bükülmeleri elinizle çok kolay şekilde düzeltebiliyorsunuz.

"Daha önce sıvı puzzle yapıştırıcısı deneyimleri olan puzzleseverler "Anatolian puzzle yapıştırıcısı" denediklerinde ürünün bu özelliğini hemen farkedeceklerdir."

Geçtiğimiz yıllarda ayrıntılı şekilde inceleyip sizlerle paylaştığım "Anatolian puzzle yapıştırıcısı" ile ilgili yazımda yer alan "mat-parlak" ayrımına firma bu yepyeni ürünle son vermiş.

Özellikle duvarlarında camsız puzzle tercih edenlerin puzzle'larını dış etkenlerden korumak  isteyenlerin  mutlaka sıvı yapıştırıcı kullanmalarını öneriyorum.

 PuzzleTeacher Tavsiyesi;
Hangi puzzle yapıştırıcısı diye ikilem yaşayanlara önceki yıllarda olduğu gibi benim cevabım  yine yeni yeniden ,Anatolian puzzle yapıştırıcısını denemeleri yönünde olacaktır.


puzzle-halı-anatolian

Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Anatolian
Puzzle Adı: Müzik Topluluğu
Sanatçı adı:H.Hargrove
Parça Sayısı: 2000
Ölçü: 66x96m
Materyal:Karton
Ürün kodu:3943
Parça tipi sayısı:6
Enxboy çerçeve parça adedi:40x50
Kutu içi yapıştırıcı yok
Eksik parça desteği var.
Üretim Yılı: 2017
Üretim Yeri: Türkiye





www.puzzleteacher.com                                                              @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Merhabalar

    Streç film gibi olan puzzle koruyucular var. Önerir misiniz yoksa anatolian yapıştırıcı mı daha iyi?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Selamlar,

    Biten puzzleları yapıştırmak mı yoksa çerçeveletmek mi mantıklı. Yapıştırmak da çerçeve kadar ömürlü olur mu yoksa uzun ömürlü olmalarını, zarar görmemelerini sağlamak için tek seçenek çerçeve mi?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. sevgili takipçimiz,aslında o mu bu mu iyiden ziyade,film kaplamada olabilecek risklerden kaçınmak için her zaman sıvı yapıştırıcılar daha iyidir.yine de tecrübe etmek isterseniz tabi ki deneyebilirsiniz.size kalmış.

    YanıtlaSil
  4. biten puzzleları tabi ki bir şekilde yapıştırmak mantıklı.ama geri bozup kutusuna da konulabilir. ister ters çevirir arkasından bantlarsınız ister önden sıvı yapıştırıcıyla yapıştırırsınız.bizler genelde evimize asmak istediğimiz puzzleları bu iki yöntemden biriyle yapıştırıp çerçeveletiyoruz. sıvı yapıştıcılar bi şekilde puzzleı dış etkenlerden korur.üstüne çerçeveye de sokarsanız cam da onu korur.

    YanıtlaSil
  5. Puzzle halı rulosunun iki parça olması çok iyi düşünülmüş. İçinde puzzle olmadığı zaman koca ruloyu evde koyacak yer bulamıyoruz :) Bu yenilikçi girişiminden ötürü takdir ediyorum Perre Grubu. Bilgilendirme için teşekkürler puzzleteacher :)

    YanıtlaSil
  6. Çigdemcim katkılarından dolayı teşekkür ederim.Yapıştırıcıyı hakikaten bir ara dene.sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Yeni puzzle ler nezaman aktüel ürünlere gelecek a 101 de 2 kutu aldım 1000+1000 lik bitti keşke 4 kutu aksaymistim

    YanıtlaSil
  8. market kampanyaları ortalama 3 ayda bir tekrarlanıyor.bazen şubelerde hem eski kutulara hem de yeni kutulara rastlanabiliyor.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Anatolian; Puzzle,Halı,Yapıştırıcı Üçlemesi..!!
Anatolian; Puzzle,Halı,Yapıştırıcı Üçlemesi..!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpcIx9VtnaIKn0WcH4EW_Uv15g2c-jTuiNJ9V93UqKxv0bAu0bGULyneRiwzM_eUrRQKsvZ0RMIW72vGyyZHGcFrtlk93_gpXyjIYMlL_VcUOfzRa2tSC0f34zkjIteBwSpeZ1LIFE6ZKX/s640/anatolian-puzzle.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpcIx9VtnaIKn0WcH4EW_Uv15g2c-jTuiNJ9V93UqKxv0bAu0bGULyneRiwzM_eUrRQKsvZ0RMIW72vGyyZHGcFrtlk93_gpXyjIYMlL_VcUOfzRa2tSC0f34zkjIteBwSpeZ1LIFE6ZKX/s72-c/anatolian-puzzle.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2017/11/anatolian-puzzlehalyapstrc-uclemesi.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2017/11/anatolian-puzzlehalyapstrc-uclemesi.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content