Mutluluğun resmi puzzle nasıl yapılır? Anatolian 1000 parça

Mutluluğun resmi puzzle nasıl yapılır?   Anatolian Mutluluğun Resmi " Dianne Dengel" Sevgili Arkadaşlar; Artık aramızda ol...

Mutluluğun resmi puzzle nasıl yapılır?

 Anatolian Mutluluğun Resmi " Dianne Dengel"

Sevgili Arkadaşlar;Artık aramızda olmayan Amerikalı ünlü afiş ressamı Dianne Dengel'in Türkiye'de satış rekoru kırmış olan Mutluluğun Resmi tablosunun yapım aşamalarını burada sizlerle paylaşmak istiyorum.
Aslında Anatolian markasıyla 260, 1000 ve 2000 parça olarak satılan mutluluğun resmi puzzle'nı nasıl yaptığımı anlatırken, sizlere bir puzzle nasıl yapılır? konusunda da pratik bilgiler vermek istedim.

Puzzle neyin üzerinde yapılır? 

Puzzle'ın altına mukavva konulur mu? 

Puzzle mukavva üzerine yapıştırılır mı?

Puzzle nasıl ters çevrilir? 

Yukarıdaki gibi birçok soruyla karşılaşmaktayım.Öncelikle bunlara cevap vereyim

Arkadaşlar,puzzle,direkt mukavvanın üzerinde yapılabildiği gibi,puzzle halısının üzerinde yapılabilir.

Fakat halının altına da mukavva gibi sert kartonlar koymamız gerekir,puzzle'ı çevirmek için de elimizde fazladan mukavva bulundurusak iyi olur.

Bu yüzden 1000'lik puzzle için tercihen 50x70cm ölçülerinde iki adet mukavva karton alın.

Tüm kırtasiyelerde boy boy ve kalın-ince olarak satılıyor,kalın almanızı öneririm,daha dayanıklı,puzzle'ı taşırken veya ters çevirirken daha rahat edersiniz.

Satın aldığınız iki adet 50x70cm ölçülerinde mukavvanın birinin üzerinde 48x68cm 1000 parça puzzle  yapabilir diğeriyle de üstüne kapak yapıp ters çevirmek için kullanabilirsiniz.

Tamamlanmış puzzle'ı ince kontraplak veya kalın karton üzerine yapıştıranlar olduğunu biliyorum, fakat bu benim tercih ettiğim ve önereceğim bir yöntem değil



Size puzzle'ı çevirmek için pratik bir yöntem anlatmak istiyorum.Örneğin elinizde,500 veya 1000 parçalı bir puzzle var,ters çevirmek istiyorsunuz.

İki adet 50x70cm mukavvayı düz bir zeminde yanyana getirin,tam ortasından koli bandı çekin.Puzzlenız,yatay veya dikey olsun fark etmez,bu birleşmiş iki mukavvanın üzerinde tamamlayın puzzlenızı.

Puzzle'nızı birleştirdiğiniz mukavvanın  iki plakasının üzerinde yapın,bitince,tek plakanın üzerine alın,diğer plakayla da aynı kitap kapağı gibi puzzle'ın üstüne kapatıp,zahmete girmeden olduğu yerde ters çevirebilirsiniz.

Puzzle'nız dikeyse,mukavva üstünde yatay duruma getirin,yine kitap kapağı gibi,birleşik olan kartonu üstüne kapatın,puzzle'nızı ters çevirin.
Üstelik hazırladığımız bu mukavvalar katlandığı için de,fazla yer kaplamaz.

Tabi,bütün bu çevirme işlemleri,arkasından bantlamak içindir aslında.Puzzle'nızı,ön yüzeyinden yapıştırıcısıyla yapıştırdıktan sonra,ters çevirmeye gerek kalmıyor zaten.


Şimdi gelelim Mutluluğun Resmi'nin parçalarını ayırmaya.


Puzzle yapımı 1.aşama:
 
Fotoğrafta görüldüğü gibi öncelikle renk durumlarına göre parçaları ayırıyoruz Anatolian'da parça kesimleri şöyledir:

Klasik kesim olan uzun ve kısa parçalara ilaveten,6 farklı kesim daha vardır.Bu kesimleri fotoğraftan inceleyebilirsiniz.


Renklerine göre ayrılmış parçalar
Tıpkı Educa'da olduğu gibi göbekten birleşen ikili parçalar,Anatolian'da da vardır.Fakat Anatolian,Educa'nın ikili parçalarından farklı olarak enteresan ikililer de çıkarmış.Educa'nın ikili parçasıyla,Anatolian'nın ikililerinde farklılıklar var, alttaki küçük resimde tahta zemin üzerinde,çok nadide ikili parça kesimi var ki,buna bir tek Anatolian'da rastladım.

Şekillere  göre ayrılmış parçalar
Anatolian'ın ikili parçalarının giriş ve çıkışları farklı.(tahta zemin üzerinde sadece iki adet nadir rastlanan ikili grup var,incelerseniz giriş-çıkışları farklı)Educa'da bu ikili parçalar  yatay oturmakla beraber,Anatolian'da tam tersidir,dikey oturur.

Genel bir bilgi vermek gerekirse,her uzun parça her zaman dik oturacak diye bir kaide yoktur.Marka marka farklılıklar gösterebilir.Puzzle'ı aldınız,uzun ve kısa parçaları ya da diğer adıyla dar ve tombul parçaları ayırdınız.

Önce bu parçaların,sizin aldığınız puzzle'da dik mi yatay mı nasıl oturduğunu tespit edin.Örneğin,şu an gördüğünüz Anatolian'da uzun parçalar dik olarak yerleşiyor,bu demektir ki,bu puzzle için tüm uzunlar bir şekilde dik yerleşecek.

Kısa,tombullar da o zaman yatay yerleşecek.Geriye kalan diğer 4 farklı kesim dik de yerleşebilir yatay da.Önemli olan puzzle'ın ana kesimi olan iki parçanın tespitini yapmak.


Puzzle yapımı 2.aşama:
 
Renk gruplarına ayırdıktan sonra çerçeveyi oluşturuyoruz.Çerçeve tamamlandıktan sonra posterdeki en kolay objeden başlıyoruz...Puzzle en kolay nasıl yapılır sorusuyla çok karşılaşıyorum.Arkadaşlar tabi ki mucize beklemeyin,en kolayı bile zahmetlidir.Sabır işidir.Fakat içinde çeşitli renklerde objeler barındıran puzzlelar kolay puzzlelardır.


Önce mutluluğun resminin çerçevesini oluşturalım
Örneğin bu resimde,tavuk,köpek,pencere çerçevesi,sandık,dianne dengel yazısı hemen kendini belli eden objelerdir.Demek ki ilk önce bu renk gruplarını yapacağız.Mesala ben ilk olarak,penceredeki sarı tonların hakim olduğu kuşların yapımından başladım.Kuşların üzerinde pencere kenarı da mavi renkle birleştiği için parçalar arasında kendini belli ediyor.

Puzzle yapımı 3-4.aşama:
 
Posterdeki diğer kolay objelere bakalım,tavuk ve yatağın ayağı yerine konulan sandık da hemen yapılıyor.Ancak burada dikkat edilecek husus,tavuğun parçalarını ayırırken,aynı renk tonlarında olduğu için ister istemez,köpeğin parçalarını da ayırıyorsunuz.Köpekle tavuk tamamlandıktan sonra,genelde hemen hemen bütün puzzle'larda sağ veya sol alt köşede olan ressamın imzası da çıkıyor aradan.


Objeler tamamlanmış, sadece düz renkler kalmış
Battaniye yamalı renkli olduğu için,göründüğü gibi zor değil,hemen yapılıyor.Burada birazcık uğraşacağınız şey,insan kafaları ile geriye kalan düz kahverengi tonlar...

Puzzle yapımı son aşama:
 
Tüm renkli objeleri çıkardık.Artık geriye sadece kahve renkleri içeren parçalar kaldı bazılarımıza göre  düz renklerden dolayı en oyalayıcı ve sıkıcı :-) kısım bu.


Ve nihayetinde,benim çok kolay olarak nitelendirdiğim,yaklaşık olarak 10 saatte çıkarttığım hoş puzzle'lardan biridir mutluluğun resmi.


10 saat sonunda Mutluluğun resminde mutlu son  alt kısımda düz renkli parçalar kalmış bitmek üzere

Puzzle Künyesi:

Marka Adı: Anatolian
Seri: Standart
Puzzle Adı: Mutluluğun Resmi -Home Sweet Home
Sanatçı: Dianne Dengel
Parça Sayısı: 1000
Ölçü: 48x66cm
Üretim Yılı: 2009
Üretim Yeri: Türkiye/Ankara

COMMENTS

BLOGGER: 44
  1. Elinize sağlık, bir de dilinize :) Ne güzel anlatmışsınız. Ben bana soranlara bu şekilde anlatamıyorum, aslında böyle yapıyorum ben de ama anlatmak ayrı bir sanat. Kutlarım sizi. Bu arada ben de bir sonraki puzzle olarak Mutluluğun Resmi'ni düşünüyordum. Sizin anlatımınızdan sonra daha bir heveslendim :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumlarınız için çook teşekkür ederim.Bol puzzle'lı günler dilerim...

      Sil
    2. İyi günler. Sakinlik adlı bir puzzle yapıyorum . Yardım eder misiniz

      Sil
    3. sakinlik puzzleını hiç yapmadım.fotoları arşivimde yok yapmadığım için.komple benim yapmamı istiyorsanız bana gönderin.ya da iletişimden ulaştığınızda mail üzerinden ne kadar taktik verebilirim ona bakarız.

      Sil
  2. bende aynı yöntemle kolaylıkla tamamlayabiliyorum puzzle larımı :) puzzle sözkonusu olunca yapım aşaması parça betimlemeleri vs. kısaca ifade biçimi ilk defa yapacaklar için gerçekten önemli siz bu konuda oldukça başarılısınız okuduğum kadarıyla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk kez puzzle yapacacaklara veya yapmayı düşünenlere anlatımlarımla faydalı olabiliyorsam bu blog amacına ulaşmış demektir.İlginize çookkk teşekkür ederim...

      Sil
    2. Çok güzel olmuş yaaa bende doğa manzaralı güzel bir ev puzzel aldım renkler çok benzer oldugu icin karamsarım nasıl yapıcam bilmiyorum :(

      Sil
    3. beğendiğiniz için teşekkür ederim...Aldığınız puzzleın ismini söyleyebilirseniz,belki nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda yardımcı olabilirim...içinizdeki puzle sevgisini hiç yitirmemeniz dileğiyle...

      Sil
    4. İyi gğnler hocam bende aldım ama yapamıyorom yardım alabilirmiyim

      Sil
    5. sevgili puzzledaşım yardım konusunda fotograf gönderebilmem için iletişim bölümüne mail adresinizi bırakarak bana ulaşmalısınız.

      Sil
    6. Bende mutluluğun resmini severek aldım ama bir türlü yapamıyorum tam net parçalarının nerelere konulduğu pek anlaşırmıyor tam net olarak parçalarının nerelere konulduğunu bilmek iştiyorum bana yardımda bulunursanız çok sevinirim saygılarımla

      Sil
    7. sevgili puzzledaşım, yorumlara teknik olarak fotoğraf ekleyemediğimiz için bu tür istekler için birebir mail üzerinden iletişim kurmamız gerek. lütfen sitenin iletişim bölümüne mail adresinizi bırakarak bana ulaşın.

      Sil
  3. İlk defa yapıyorum ve oldukça zorlanıyorum. 1000 parçalık aldım.. Çerçeveyi yaptım fakat gerisini getiremiyorum.. Grup halinde ayırmaya çalıştım, sabrımı zorluyor doğrusu.. Ne yapacağım bilemiyorum. Çok sıkıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mehmet bey,belki bu puzzle için kolay dediğim için abartılı bulmuş olabilirsiniz..fakat gerçekten ilk defa puzzle ile tanıştıysanız,bu puzzle başlangıç puzzleı sayılmaz...zorlanmanız çok normal....sizin için de uygunsa çok sıkıldıysanız, puzzlenızı yapmayı üstlenebilirim...bu puzzleı 3 kez yaptım daha önce yine yaparım...yeter ki siz karar verin..iletişim bölümünden irtibat kurabilirsiniz..

      Sil
  4. Sıradaki puzzle belirlendi bunu yapmam gerek bu resmi çok seviyorum...

    YanıtlaSil
  5. Efendim ben 7 kez mutluluğun resmini yaptım..mutluluğa erdim diye düşünüyorum...Sizden de bekliyoruz o zaman bir mutluluk puzzle'ı..Anlamlı bir puzzle..

    YanıtlaSil
  6. Benimde bir mutluluğun resmim var eşimin doğum günü hediyesi:) 2000 parça çok güzel anlatmışsiniz bi hali alıp hemen başlamak istiyorum ama ilk zor olucak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz efendim,öncelikle mutluluğun resmini 1000 değil de 2000 parça tercih etmekle çok isabetli bir tercih olmuş...bir puzzle ne kadar büyürse duvarda da ihtişamı buyüyor...bendeniz hem 2000lisinden,hem 1000lisinden defaten yaptım.yalnız,mutluğun resmindeki aile hemen ortaya çıksa da arka fon kahveler,ciddi ciddi sabır taşı resmen.eşiniz çok anlamlı hediye seçmiş...lütfen sonucu bana da bildirin..iletişimden de yazarsanız foto bulabilirsem arşivimden göndermeye çalışırım.

      Sil
  7. Ben ilk defa puzzle yapıyorum çerçevede bile zorlandım acaba 1000 parça bi puzzle çerçevesi kaç parçadan oluşuyor genel olarak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz,1000 parça puzzlelar genelde enxboy olarak 25x40 parçadan oluşurlar.umarım zor bir tema seçmediniz ilk puzzleınızda.yine de çok zorlanırsanız iletişimden ulaşın,görsel bildiğim bir görselse taktik vermeye çalışırım.

      Sil
  8. Merhaba . Bende Dianne Dengel' in misir keyfi adli puzzle ni erkek arkadasima hediye olarak aladim ancak bitiremedigi icin benden yardim istedi çercevesini tamamlaya bildim fakat icerisininin içinden cikamiyorum 2 hafta surem var puzzle 1500 parca bana yardimci olabilecek biri varmi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,hoşgeldiniz...bildiğim bir temadır..ücretli yaptırmak isterseniz lütfen bana iletişim bölümünden ulaşın...zaman konusunda sizi üzmeden yetiştiririm..sevgiler....

      Sil
  9. Merhaba bana da yardimci olabilirmisiniz acaba ? İlk defa puzzle yapiyorum Dianne Dengel in misir keyfi adlu puzzleni yapiyorum aslinda erkek arkadasima hediye olarak almistim o biteremeyince benimde denememi rica etti cercevesini yaptim ancak icinden cikamiyorum ne yapabiliriz :(

    YanıtlaSil
  10. İyi günler ben Anatolian 1500 60 85 lik atlar puzzle lesi yapmaya çalışıyorum. İlk kez yapıyorum fakat bir türlü olmuyor kenarlar bitti yanlız diğerleri ni bir türlü denklestiremiyorum . Bunun en kolay ve çabuk nasıl olur. Lütfen bilgi çok sıkıldım çünkü. Saygılarımla Gülçin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili gülçin puzzleda izlenen yollar herkese göre farklılık gösterir...yemek tarifi gibi düşünemeyiz.mucize bi formül yok.standart yöntemler nedir,şekillere göre ayırmak,renklere göre ayırmak gibi.şu anda ne durumdasınız? sıkılmayın aksine üstüne gidin...yaptıkça deneyim kazandıkça çok ilerleyeceksiniz emin olun.

      Sil
  11. Merhabalar bende ilk puzzlema 500 kül olarak başladım şuan 1000 ilkteyim fakat sadece tek renkler kaldı kaç aydır böyle bitiremedim Can'ım çok sıkılıyor o kadar yaptım Nasıl bir yolda devam etmeliyim :) puzzle anatolian 3193 Eyfel kulesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gecikmeden dolayı çok özür dileriz,belki de çoktan tamamladınız puzzleı..ben yine de bişeyler ilave edeyim burada...düz renkler kimine göre eğlenceli kimine göre daha sıkıcı olabiliyor.örneğin benim en çok eğlendiğim düz renklerdir.anatolianın uzun ve kısalardan başka hani farklı kesim parçaları var ya,onlar sadece kendi aralarında birleşerek ikili oluştururlar..o kesimleri ayırıp ikili olarak birleştirin.

      Sil
  12. Merhaba.ilk kez puzzle yapıyoruz. Kızımla birlikte 1500 luk anotalion hali pazarı temalı. Çerçeveden başladık sanki eksik gibi.bir de yazılı bir bölüm var 2 adet aynısından. Çok karamsariz. Taktik verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çerçeveden başlamanız çok mantıklı..renklere göre ayırın,bir de özel kesim parçalar kendi içlerinde ikili oluşturur anatolianda.onları da ayrıp ikili şekilde birleştirin.anatoliandan üretimden kaynaklı eksik parça çokması çok çok az bir ihtimal..sabırla yapmaya devam edin,eksikleri sonradan bulursunuz nasıl olsa.yine de herşeye rağmen eksik çıkarsa bana yazın iletişimden sizi doğru şekilde yönlendireyim firmaya.

      Sil
  13. Merhaba. Bende yapmaya başlıcam fakat tek kartonum var şuan onun üstünde yapıcam sonra onu parçalanmadan nasıl çerçeveleticem acaba. Anlatabildim sanırım

    YanıtlaSil
  14. puzzleı yaptıktan sonra yapıştırmak için iki yöntem var:
    1-puzzleı 50x70cm kartonun üzerinde yaptıktan sonra bir başka kartonla ters çevirip arkasından nizami bir şekilde şeffaf koli bandı ile bantlamak.
    2-puzzleı tek karton üzerinde yaptıktan sonra ön yüzeyinden sıvı yapıştırıcı sürerek puzzleı tek parça haline getirmek.burada puzzleı illa arkasındaki mukavvaya yapıştırıcam diye uğraşmayın gerek yoktur.ben puzzleı 500lük ölçülerde bölüp bantlıyorum.nerdeyse kolumun altında çerçeveciye götürmek pratik oluyor.

    YanıtlaSil
  15. ne kadar anlamlı bir tablo değil mi sevgi üzerine? :)

    YanıtlaSil
  16. Biz de 2000 parça mutluluğun resmini 2 kez başladık ama bitiremedik 🙄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili puzzledaşım,mutluluğun resmininin 2000 parçalısını 4 kez yaptım.mutlulukta doyuma ulaştım :))) şaka bir yana referans için foto isterseniz bana iletişimden ulaşın. o arka fonun kahveleri özellikle çok mutlu ediyoorr :)))

      Sil
    2. Fotoğraf atabilir misiniz

      Sil
  17. daha önce de dediğim gibi yardım için iletişim bölümüne mail adresinizi bırakarak ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  18. 100ü parçalık puzzle mutluluğun resmini bir türlü tamamlıyamadım fotolardan bazı yerler anlaşılamıyor daha net foto ve çerçevesinde en ve boyda kaçar adet pzıl olduğu konusun da yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  19. enxboy olarak 25x40 adet parça bulunur 1000liğinde.size mail üzerinden ulaşıp foto göndermeye çalışacağım.

    YanıtlaSil
  20. Olmuyorrr :( son 30 parca kaldi yerlestiremiyorum hemen oncesinde pudapestede bir sokak goruntusunun puzzle hemen bitirmistim ama bunu 4 gundurrr bitiremiyorummm :(( eviriyorum ceviriyorum yok ya olmadi son parcalar agliycmmm artikkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sitenin iletişim formunu kullanarak bana ulaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım. :-)

      Sil
  21. 2000 parça mutluluk resmi.. Merhaba.. Çerçevesinde sıkıntı yaşıyorum.. Yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  22. bana iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşın.yardımcı olmaya çalışayım

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Mutluluğun resmi puzzle nasıl yapılır? Anatolian 1000 parça
Mutluluğun resmi puzzle nasıl yapılır? Anatolian 1000 parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCcQCrVqmzKgP2dKf6Okwf3zYWZH8_xljA_X9jxEFdK8S31A75sO2tY7jVuTHwfPv52_cA_P53Vi64y2_9R4Ww9yQI69bidfrXYxzmHJOL_OcuJiDqJSxfirwN2c75TdaLaUbGmWyyPSl2/s400/Mutlulu%25C4%259FunResmi+Nas%25C4%25B1Yap%25C4%25B1l%25C4%25B1r.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCcQCrVqmzKgP2dKf6Okwf3zYWZH8_xljA_X9jxEFdK8S31A75sO2tY7jVuTHwfPv52_cA_P53Vi64y2_9R4Ww9yQI69bidfrXYxzmHJOL_OcuJiDqJSxfirwN2c75TdaLaUbGmWyyPSl2/s72-c/Mutlulu%25C4%259FunResmi+Nas%25C4%25B1Yap%25C4%25B1l%25C4%25B1r.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/07/mutlulugun-resmi-puzzle-nasl-yaplr.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/07/mutlulugun-resmi-puzzle-nasl-yaplr.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content