Puzzle halısı nedir? Puzzle halısı nasıl kullanılır? Hangi markalarda puzzle halısı var?

Puzzle halısı nedir? Puzzle halısı nasıl kullanılır? Hangi markalarda puzzle halısı var? Sevgili arkadaşlar; Puzzle nasıl yapılır?, püf...

Puzzle halısı nedir? Puzzle halısı nasıl kullanılır? Hangi markalarda puzzle halısı var?

Sevgili arkadaşlar;
Puzzle nasıl yapılır?, püf noktaları adlı yazımda kısada olsa  puzzle halısından bahsetmiştim, şimdi dilerseniz ayrıntılara girelim; puzzle halısı puzzleseverlerin çok sevdiği,masasında puzzle eksik olmayan puzzle tutkunlarının kullandığı vazgeçilmez aksesuarıdır.

Genelde yeşil renkli olup, üzerine konulan kağıt tabanlı objeleri tutucu özelliğe sahip bir örtüsü vardır,bu örtüye,ingilizce'de "mat" denir,yani puzzle mat'i de denilebilir.
puzzle halısı yapısı itibariyle, keçe benzeri elyaf tabanlı bir kumaştır.
Ve rengi çoğunlukla yeşildir,halının renginin yeşil olmasının sebebini şöyle açıklayabiliriz.

Tüm dünyada bilinen,konsantrasyon rengi yeşil olarak kabul edilir.kahvehaneler,bilardo solanları,masa oyunları oynanan mekanlarda masa örtüleri hep yeşil çuha kumaşındandır.

Dikkat gerektiren ve oturarak yapılan aktivitelerde meditasyon ve konsantrasyon sağlamak için yeşil renk idealdir.
puzzle yaparken konsantrasyon dağılmaması açısından,düz koyu renk olması avantajdır.

Puzzle halısı kaç parçaya kadar puzzle'lar içindir.? 


Puzzle halısı,satan markaların ürün seçeneklerin'de maksimum  3000 parçaya kadar puzzle'lar için ,puzzle halısı mevcut,daha çok parçalı puzzle'lar için büyük boyutlu puzzle halısı bulmak (özellikle ülkemiz içinde) yakın zamana kadar mümkün değildi.

Ülkemizde satılan puzzle halılarının 6000 parçalı puzzle'lar için olan modeli sadece "Sizs puzzle halısı" markası tarafından üretilmekte,firmanın kendi sitesinden ve puzzle satışı yapan sitelerden ürünü temin  edebilirsiniz.


6000 parçalı bir puzzle'ı puzzle halısına sarmak çok zor olsa gerek diye düşünebilirsiniz.
1000 parça puzzle'ı ruloya sarmakla 6000 parçayı sarmak arasında zorluk derecesi olarak bir fark olmadığını gayet kolay ve pratik  olduğunu söyleyebilirim,

Hangi markadan olursa olsun,her puzzle halısının üzerinde,parça sayıları için referans çizgileri mevcuttur,yani 500, 1000, 1500, 2000 ve 3000 parça  puzzle'ların çerçeve çizgileri kumaşın üzerinde çizildiğinden,hangi boyut puzzle'ı,hangi çerçeveye oturtacağınızı bilirsiniz.

Bazı markalarda yuvarlak ve panaromik puzzle'lar için dairesel,dikdörtgen ve kare klavuz çizgileri olan  modeller de vardır.


Jumbo ve Ravensburger marka Puzzle halısı örnekleri

Puzzle halısı 3 parçadan oluşur 

Halı olarak adlandırdığımız örtü, örtüyü sardığımız rulo ve örtüyü ruloya tutturmak için lastikler.
Puzzle halısını kullanmak,özellikle kalabalık ailelerde veya gün içinde çalışan kişiler için çok pratik bir yöntemdir,puzzle halısının üzerinde yaptığınız puzzle kolayca dağılmaz.

Rulo sayesinde,puzzle yaptıktan sonra ara vermek istediğinizde,örtüyü içindeki puzzle ile birlikte,dikkatli bir şekilde ruloya sardıktan sonra,istediğiniz yere kaldırabilirsiniz.

Puzzle halısının kumaşının keçe özelliğinden dolayı üzerinde yaptığınız puzzle kaymaz.  sıkı sıkıya örtüye tutunur,sonradan sağda-solda eksik parça arama problemini ortadan kaldırır.



Polisan Puzzle Halısı & KS Games PuzzleFloor

Puzzle halısında,birden fazla tamamlanmış şekilde puzzle'ı muhafaza edebilirsiniz.. Ancak şu ayrıntıya dikkat edelim,3000 parçalı bir puzzle halısında

1 adet 500, 1 adet 1000 ve 1 adet 1500 parça puzzle'ı üst üste koymadan yanyana dizerek, sanki bütünde bir 3000 parça  puzzle'mış gibi ruloya sarıp kaldırabilirsiniz.

Ya da 1 adet 1000 parça, 1 adet 2000 parça puzzle'ı yanyana getirerek sarabiliriz.

Peki puzzle halısı nasıl kullanılır?

Puzzle halısını aldıktan sonra,puzzle halısını sermek için düz bir zemine ihtiyacımız var. Educa marka üzerinde 3000 parçaya kadar puzzle yapmamıza izin veren,puzzle halısının  boyu 170cm eni 100cmdir.
Bu örtüyü direkt yumuşak zeminlerin üstüne sererek kullanmak çok kullanışlı olmayacaktır.
Puzzle halısının altına düz mukavva koyarak,sert düz bir zemin oluşturulabilir.
Mukavvaları farklı ölçülerde ve kalınlıklar da tüm kırtasiyeler de bulabilirsiniz.
3000 parça bir puzzle yaparken en büyük boy 70cmX100cm iki adet mukavva alıp bantla birbirine yapıştırın.
Puzzle halısının altına serin, şimdi puzzle halısı üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz.


Ravensburger Puzzle halısı 3000 Parçaya kadar puzzle'ları üzerinde yapabilirsiniz.

Çalışmanıza ara vermek istediniz,misafiriniz gelecek veya temizlik yapacaksınız,şimdi aşağıda anlatacağım aşamalarla puzzle'ı sarıp kaldırabiliriz.

Puzzle halısının üzerine yerleştirdiğiniz puzzle parçalarını kaldırmak istediğinizde ruloyu yatay olarak,halıya paralel şekilde yerleştiriniz.

Puzzle halısını,rulonun dışına düzgünce sarın,bu işlemi yaparken,halı ile rulonun birbirini iyice kavradığından emin olun.

Puzzle halısının içinden çıkan 3 adet lastiğin birini önce rulonun ortasına gelecek şekilde takınız,diğer lastikleri ise,rulonun alt ve üst uçlarına takınız.

Bu şekilde puzzle rahatlıkla kaldırabilir veya istediğiniz yere çok kolay taşıyabilirsiniz.
Puzzle halısına sardığınız tamamlanmış puzzle'ları rulo sayesinde,kolay ve pratik yöntemle taşıyarak direkt çerçeve yaptırmaya götürebilirsiniz.


Puzzle Ters Çevirme;

Puzzle halısı üstünde yaptığınız puzzle'ı ters çevirip arkasından bantlamak istiyorsunuz.
Bunun için Puzzle'ı çevirmek gerekiyor,çevirmek için ayriyeten aynı ölçülerde bir mukavvaya daha ihtiyaç olacak.



Puzzle halısını altındaki kartonuyla birlikte düz yere koyun,şimdi tamamlanmış puzzle'ın üzerine hariçten bir karton daha koyun,iki elinizin arasında dikkatlice ters çevirin.
1000 parçadan daha büyük puzzle'ları ters çevirirken ikinci bir kişiden yardım alabilirsiniz.

Kartonla birlikte mecburen halıyı da birlikte çevirmiş olduk,ters çevirdiğiniz zaman,halı ile alt karton boşa çıkar,onları ayırıp,puzzle'ı arkasından bantlamaya başlayabilirsiniz.

ÖNEMLİ UYARI!!!
"Hangi marka olursa olsun puzzle halısı üzerinde tamamlamış olduğunuz puzzle'ı sıvı yapıştırıcıyla halı üzerinde yapıştırmayın, parça aralarından sızan sıvı yapıştırıcı, halınızı kirletmenize neden olacaktır"

Halı üzerinden başka bir zemine almış olsanız bile sıvı yapıştırıcı uygulamasından önce puzzle'ın altına eski bir gazete sayfası sererseniz parça aralarından sızan yapıştırıcının alt zemine geçmesinide engellemiş olursunuz. 
Ks Games ve Educa puzzle halısı 3000 parçaya kadar puzzle'lar için


Hangi markalarda puzzle Halısı var? Puzzle Halısı Ölçüleri

 Anatolian Puzzle halısı : 500-3000 parça puzzle için uygundur, ayrıca 2 parçalı rulo tasarımı sayesinde kullanmadığınız zamanlarda yer kaplamaz. 
Ölçüleri: 180x100cm-renk-yeşil


Educa Heidi puzzle halısı : 500-3000 parça puzzle'larınızı yapabilirsiniz.
Ölçüleri: 180x100cm-renk-yeşil


KS Games puzzle halısı :
500-3000 parça puzzle'larınızı yapabilirsiniz.

Ölçüleri: 140x100cm Renk-kırmızı


SIZS Puzzle Halısı: 500 parçadan 6000 parçaya kadar puzzle'larınızı yapabileceğiniz Sizs puzzle halısı,ülkemizde 6000 parça puzzle'lara uygun  üretilip satılan tek markadır.
Puzzle halısı üzerinde farklı ölçülerde puzzle'lar için detaylı referans çizgileri mevcuttur.
Renk; Yeşil  
Ölçüleri :
2000‘lik puzzle için: 85cm x 135cm
3000‘lik puzzle için: 100cm x 165cm
4000‘lik puzzle için: 110cm x 175cm
6000‘lik puzzle için: 120cm x 190cm


Jumbo puzzle halısı
: 500-3000 parça puzzle'larınız için kullanabilirsiniz.

Ölçüleri: 150x100cm renk-yeşil
jumbo'nun ayrıca 2000 parçaya kadar olan puzzle halısı da vardır.


Ravensburger puzzle halısı
: 500-3000 parça puzzle'larınızın için uygundur.

Ölçüleri: 140x100cm renk-lacivert


Ravensburger'in 300-1500 parça arası puzzle yapmamıza olanak sağlayan  puzzle halısı da mevcuttur.

Ölçüleri: 100x80cm-renk-lacivert


Polisan puzzle halısı
: 500 -3000 parça puzzle'larınız için kullanabilirsiniz.

Ölçüleri: 190x90cm-renk-koyu lacivert  


COMMENTS

BLOGGER: 73
  1. Selamlar. Puzzle halısını sadece tamamlanan parçalar için mi kullanırız, yoksa kenarda duran renklerine göre kategorize ettiğimiz tamamlanmamış parçalar da üzerinde durabilir mi?

    YanıtlaSil
  2. merhaba,hoşgeldiniz,puzzle halısını tabi ki puzleı sadece bütün olarak korumanız için değil,çalışmanız hangi noktada kalmışsa olduğu gibi sarıp kaldırabilirsiniz...yani üzerinde çalışırken tek tek parçalar bıraktınız diyelim,sarıp,açtığınızda yine o manzarayla karşılaşırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu uyarıyı yapmama gerek var mı bilmiyorum,,,o ayırdığınız parçalar halı üzerinde yığın halindeyse zaten halıyı saramazsınız...ayırdığınız parçaları halının üzerine dağıtıp kapatmalısınız...kümelenmiş şekilde olmaz.

      Sil
  3. oneriniz var mi bi marka falan kullandim oneririm dediginiz ben de bir tane almak istiyorum da emin olamadim sandigimdan cok cesit varmis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz,puzzle halısında en yaygın kullanılan educa markadır...önerebilirim...yalnız yarın a-101 marketlerde çok uygun fiyata ks marka halı satılacak...yalnız kaliteden yana iseniz educa olabilir...kırmızı ve ucuz olsun isterseniz yarın markete uğrayabilirsiniz...

      Sil
  4. merhaba.. acaba A 101 deki puzzle halısı iş görür mü.. almakta kararsız kaldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz,a-101 puzzle konusunun altındaki yorumlarımızı incelediniz mi?
      ks firması ulaşılabilir fiyatlarla ayağımıza kadar getirmiş..ne kaybedersiniz ki? bence alın..sonuçta puzzle'ı sarıp kaldırabiliyorsak,gerisi boş bence..o sayfayı da okuyun..siz karar verin...

      Sil
  5. Merhaba,puzzlem bittiğinde yapıştırma işini halı üzerindemi yapacağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim fikrimi soracak olursanız,ben halıda kesinlikle yapıştırıcı kullanmıyorum..ne kadar tecrübeli ellerde olursa olsun,yapıştırıcı bi miktar da olsa boşluklardan halıya geçebilir...halının zaten tek dezavantajı burda malesef...halıda yapıyoruz,sonra nasıl kartonun üstüne alıcaz diye düşünüyoruz. o yüzden ben yıllardır mukavva üzerinde çalışıyorum.halının üzerindeyken altına ince gazete kagıdı geçirebilirseniz,olabilir..ya da puzzleı halıyla bilikte mukavva yardımıyla ters çevirin..puzzleı halıdan kurtarın...

      Sil
    2. Ben iki mukavva kullanıyorum vevters çevirip bantliyorum bir kez tutkal kullandım ya beceremedim yada puzzle kalitesiz idi üstü kalkmaya beyazlamaya başladı.koli bant ı favorim.o kadar çok puzzle oldu ki çerçeveletmeye ayrıca bir bütçe gerek yada kıyabilsem satacağım.tüm puzzle sevenlere saygılar.

      Sil
    3. merhaba,genelde yapıştırıcılar sürüldükten sonra beyazlaşır.o sorun değil.siz yeter ki mutlaka fazlalıkları alın.yapıştırıcı kullanmada biraz eliniz alışkın olması gerek.usülüyle yapıldığında gayet güzel oluyor...sadece kuruma aşamasında üstünde ağırlık bekletmek gerek ki puzzle kenarlarından içe doğru kıvrılmasın diye.

      Sil
    4. kuruma aşamasında üstünde ağırlık bekletmek gerek demişsiniz fakat kuruma sırasında o ağırlık puzzle'a yapışmaz mı? yoksa kuruduktan sonra mı ağırlık koymalıyım?

      Sil
    5. evet evet,kuruduktan sonra halı altına koyun,en az 1 gün bekltin,içe doğru kıvrılmasın.

      Sil
  6. merhaba, öncelikle sitenize ve puzzle sevginize hayran kaldım. şunu sormak istiyordum 3000 parçadan büyük puzzle için halı yapan bir firma var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,güzel sözleriniz beni mutlu etti,çok teşekkürler,halı konusunda,dünyada ve ülkemizde 3000 üzerinde halı üreten yok.bunun birinci sebebi,3000 in üzerindeki puzzlelar,daha büyük bir rulo gerektirecek,parça sayısı büyüdükçe,halının pratikliği ortadan kalkacak,matematiksel olarak da düşünürsek zaten 4000 -5000 parça halı rulosu mantıklı değil,sarmayı zorlaştırır.ama çok kafanıza taktıysanız kendiniz yapmayı deneyebilirsiniz,bezini hariçten kumaşçıdan kestirirsiniz,fakat benim tecrübelerime güveniyorsanız,tamam bi 3000lik halı alın köşede dursun,ama mukavva kullanmanızı şiddetle öneririm.büyük puzlelar için zaten,birden fazla poşet çıktığı için,devasa karton üzerlerinde çalışmanıza da gerek yok...örneğin ben şu anda 8000 parça educa yapıyorum.ama 4000 parçalık mukavva üzerinde yapıyorum.

      Sil
  7. Merak ettiğim bir konu var, puzzle halısını kullanırken puzzle ı illaki gösterilen çizgilerin içine mi yapmalıyız yoksa istediğimiz yerden kesip kullanabilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili puzzlesever arkadaşım,puzzle halısının çizgileri,yapacağımız puzzleın çerçeve parçalarını yerleştirmede çok büyük kolaylık sağlar.çünkü bu çizgiler kılavuz çizgilerdir.ayrıca halının büyüklüğü ruloya göre ayarlanmıştır..halı kesilirse,kesinlikle ruloya sağlıklı bir şekilde saramazsınız.yani halılar her ne kadar 3000liğe göre ayarlanmışsa da ruloya sarmak için bırakılan fazla pay ile maksimum 4000 parçaya kadar yer sağlar.bence hiçbirşekilde kesmeyin,halı ziyan olmasın.....sevgilerimle...

      Sil
  8. Merhaba..ben ufak çaplı bir puzzle meraklısı olarak 5. Puzzle dan sonra ilkkez puzzle halısı kullanamaya başladım ve suan çok memnunum. Ama bir sorum var.Yaptığımız puzzlelari yapıştırıcı uygulamadan direk sarıp çerçeveye goturebilirmiyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Betül hanım hoşgeldiniz.halıda o şekilde çerçeveciye götüren arkadaşlarımız oluyor zaman zaman..ancak çerçeveciye belirtmeniz gerekiyor arkasından şeffaf koli bandı ile yukardan aşağıya tek tek sıra ile bantlasın...çerçevecilerin geneli yapıyor zaten yapıştırma işlemi gerekliyse.siz halıdan kartona alıp puzzle tam ortadan ikiye bölüp arkasından da bantlayarak pratik şekilde de götürebilirsiniz.

      Sil
  9. hocam merhaba bende ks games puzzle halısı var fakat ben bu halıdan bir türlü bitirdiğim puzzle ı alamıyorum sürekli dağılıyor ne yapabilirim kolay bir yolu bir ipucu varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. savaş hoşgeldiniz,halı kullandığımız zaman şöyle bir yöntem deniyoruz.halı üzerinde tamamlanmış puzzleın üstüne mukavva kapatın..altında da mukavva olsun..iki mukavva arasına halıyı presleyin,dışarı sarkan uzantıları karton üstüne toplayabilirsiniz...ters çevirin..hiçbirşey olmadan yekpare şeklinde dönüyor.:)))

      Sil
    2. teşekkürler anladığım kadarıyla halının altına bir mukavva puzzlein üstüne bir mukavva olacak :) yaptıgım puzzledağılarak aldım yeniden düzenledim

      Sil
    3. Savaş bey,evet doğrudur...bir de öyle deneyin bakalım,hatta bir sonraki puzzleınızın sağlam olup olmadığını yine paylaşabilirsiniz...Cuma günü Bim marketlere puzzle geliyor,kaçırmayın..:))

      Sil
    4. evet alacağım a101 dekileri aldım baya çoğaldı evde zamanım kısıtlı olduğu için geceleri yapabiliyorum 1 kaç saat kitapçılardan aldığım puzzlerda bekliyor zaman bulursam hepsine bir girişeceğim :) teşekkürler ilginiz için

      Sil
  10. Merhaba Elimde 4000 parca Puzzle var. Yapmak istiyorum ama 4000 lik hali olmadigindan dağılır diye yapamadim. 3000 alsam küçük kalir diye almadim. Nasıl kullanabilirim oneriniz varmi bu konuda ona göre yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Liverpool hoşgeldiniz,şöyle söyleyeyim,bende educa 3000lik puzzle halısı var...fakat onun üzerinde 4000lik harita puzzleı tamı tamamına sığmıştı...halının referans çizgileri dışında artan paylar var ya,onla 4000liği kurtarıyor...fakat ben hiç ruloya sarmadan 4000liği bitirdiğim için çok dikkatli şekilde sarabiliceğinizi düşünüyorum. (geç yayınlandığı için kusura bakmayın)

      Sil
  11. Merhaba, puzzle yapıştırıcılar yerine şimdi puzzle koruyucular çıktı. bir kutuda 4 adet 1000 lik puzzle için ve mat ve parlak seçenekleri var. Önerir misiniz ? Sizce yapıştırıcı mı yoksa koruyucu şeffaf bant mı ? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,evet uzun süredir piyasadalar,puzzle galeri mağazasının kendi üretimi.şimdik bu ürünü kullanmak,tamamen el becerisine bağlı bence.biz gelenekselciler alışkanlığımıza bağlı olarak ya yapıştırıcı kullanıyoruz,ya da ters çevirip arkasından bantlıyoruz.tabi ki deneyin görün bence.belki memnun kalırsınız.hatta tecrübelerinizi de tekrardan bizlere aktarırsanız yol gösterici olur.ürünün videosunu youtube üzerinden iyice izleyin.ben yaparım diyorsanız bi deneyin.

      Sil
    2. Cevabınız için teşekkür ederim. Benim ilk puzzle'ım. O nedenle sizin ben de sizin gibi yapıştırıcı kullanacağım sanırım. Şu an puzzle'ım güderi bir örtünün üstünde. Puzzle halısı alıp ona aktarmayı düşünüyorum. Bitince de sarıp çerçeveciye götüreceğim, çerçeveci sanırım artık işini bilir. Onu halidan alır. Çünkü o kısmı becerebileceğimi sanmıyorum :)

      Sil
    3. ooo...ilk puzzle mı??? yapıştırıcı kısmını da iyi halledin olur mu? genelde ilk kez yapanlar kötü tecrübe ediniyorlar...bu yapıştırma işi de hep yapa yapa ustalaştığımız bişey.şimdik puzzleı halısında sarıp tabi ki götürebilirsiniz.çerçeveciler alışıktır,onlar da bantlar...halıya saracağınız puzzleın yapıştırılmamış olması gerekiyor,unutmayın.yoksa halıya saramazsınız.öylecene götürüp onlara siz ters çevirip bantlayın da diyebilirsiniz.yalnız bantlamadan kdirekt çerçeveye alanlar da oluyor,hatırlatayım.puzzleda fazla ilerlemeden ya mukavva üzerine alın ya halı..sonra aktarımı da zor olur.halıdan puzzzleı mukavvayla alabilirsiniz.halı altında bi mukavva olsun.puzzleın üstüne de kapatın kapak gibi.halı ile birlikte ters çevirin..

      Sil
    4. Bende aynı öyle yapıcaktım ki çerçeveci çevrede bir iki kişi dışında kimsenin puzzle yapmadığını ve kendinin de bilmediğini söyledi. İlk defa puzzle halısında yapıyorum ve 3000 parçalık koskocaman puzzle halıda kaldı

      Sil
    5. Lavincim bazı çerçeveciler,öylecene puzzle halısında getirin biz hallederiz diyorlar..bazı çerçevecilerde de parça kaybolduğu oluyor...yaşanmış örnekleri var..aslında en sağlamı evinizde kendiniz arkasından bantlayın koli bandıyla,eşit tabakalara bölün,küçülmüş şekilde pratikleşiyor taşıması..

      Sil
    6. Bir kaç yazınızı okudum bununla ilgili şimdide girişiyorum işe . Son durum hakkındaki bilgileri veririm. Ben ağzımı ve elini pek tutamıyorum da

      Sil
    7. Sonunda olduğu Öyle mutluyum ki . Yarın akşam çerçeveciye götürücem

      Sil
  12. Merhaba ben sıradan bir kırtasiye Gordion marka puzzle adım fakat bir parçası eksik çıktı kayıp parça desteği var diyor aldığım ürünün kutusunda ama onlarla iletisime geçtiğimiz olmadığını söylüyorlar nerden kayıp parçayı temin edebilirim yardimci olacak arkadaşlar varmı aranizda

    YanıtlaSil
  13. aslında gordion normalde eksik parça desteği veriyor.fakat üretimden kalkan eski modellerde desteği tükeniyor maalesef.onlardan yeni bir model isteyebilirsiniz mağduriyetinizi gidermek için en azından.

    YanıtlaSil
  14. Ben hic puzzle yapmadm ve yapmak iatyorum fakat bu halisi olmadan yapablirmiym halida nasl bantlcm ters cevirip haliyla berabermi anlayamdim yorumlrinizi okudum ilginiz icin teskkr ederm

    YanıtlaSil
  15. yeni başlıyorsunuz madem,şimdilik halıya bulaşmayın isterseniz,ihtiyacınız olduğunda alırsınız.karton üzerinde yapın derim size,daha önceden halıdan puzzle alma ile ilgili soru soran bir puzzleseverimize verdiğim cevabı kopyalıyorum.
    halıda puzzle yaptın,öncelikle bitirdiğin puzzleı kesinlikle halı üzerinde sıvı yapıştırıcı ile yapıştırma illa ki aralardan sızıntı yapabiliyor.halıdan puzzleı almak için evinde her zaman en az 3 tane 50x70cmlik kalın mukavva hazırda bulunsun.ya da 2000likler için 100x70 mukavva da var.tam 2000liklere göre.bulamazsan iki tane 50x70lik olan mukavvaları ortadan bantla birleştir.bant kullanırken her zaman kaliteli iyi yapışan şeffaf koli bandı seç.tercihen Ve-ge markası al.şimdik birleştirdiğin kartonları halının altına koy.bi de ayriyeten 2 tane kartonu yine birleştir puzzleın üstüne kapatmak için koy.şimdi iki kişi senkronize aynı anda hareket ederekten puzzleı halısıyla birlikte ters çevirin.halının sarkan kısımlarını karton üzerine toplarsınız çevirmeden önce.böylece halıyı kartonlarla beraber çevirdik.şimdi boşa çıkanları üzerinden al.hazır da ters çevrilmişken koli bandı ile bantla.ya da önden sıvı yapıştırıcı kullanacaksan gözden çıkarttığın karton üstüne veya eski gazete kağıdına al.orada yapıştır. anatolianın yeni çıkan yapıştırıcısını sitede okudun mu çok güzel.dene bi istersen onu.
    yapıştırdıktan sonra kuruduğunda en az 1 gün halı altında beklet.içe doğru kıvrılmalar gider.bi de kesinlikle aşırıya kaçma sıvı yapıştırıcı sürerken,dağıta dağıta parça boşluklarına yedirerekten sür.gün ışığında yap ki dalgalanmaları fazlalığı görüp alırsın.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba bende yeni bu sevdaya tutuldum inşallah yapabilirim bilgilerinizden faydalandım teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  17. merhaba bir konuda fikir almak istiyorum. bir öğretmenim 3000 parçalık puzzle hediye etti. sabit bir yerim olmadığı için puzzle halısı almak niyetindeydim ama şu ara ona ayıracak bütçem pek yok. proje kutusu kumaş falan alıp evde kendim yapmak istiyorum. kumaşını keçe mi almalıyım yoksa çuha bezi mi? hiç puzzle halısı görmediğim için ne alacağımı bilemiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,yorumunuz maalesef teknik bir aksaklıktan dolayı geç yaynlandı.hala almadıysanız,keçe alın derim.

      Sil
  18. sevgili neslicim,öncelikle yorumlar maalesef geç yayınlandığı için üzgün olduğumu belirtmek isterim,sevdamızın ortak olmasına çok sevindim.aynı yolda devam edelim...takıldığınız birşey olursa mutlaka ulaşın.sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar.puzzle halısı almaya karar verdim fakat bazı yorumlarda halıyı açtığımız zaman parçaların bozulduğu söyleniyor. Aldığımız markayla mı ilgili yoksa kullanım hatası sonucunda mı bozuluyor? Umarım en kısa sürede cevap verirsiniz çünkü sipariş etmekte baya kararsız kaldim :)

    YanıtlaSil
  20. sevgili Büşracım kesinlikle kullanım hatası diyebilirim.halıyı sararken ve açarken düzgün yaptığımızda hiçbirşey olmuyor.halının içinde parçaları yığın şeklinde tutmamak gerekiyor.tek tek serpilmiş olursa o şekilde geri açarsanız zaten.marka olarak hemen hepsi iyidir.ama sizs puzzle halısının bir tık önde olduğunu söyleyebilirim pratiklik açısından,kılıfı sayesinde kolayca her yere taşınabiliyor.

    YanıtlaSil
  21. Burçak Kılıç22 Eylül 2018 16:45

    Merhaba benim 2.5 aylık nir bebeğim var . Doğduğundan beri puzzle yapmadım.şimdilerde puzzle aldım puzzle halısı almayı düşünüyorum Öbür türlü bebeklerle ilgili sorun yaşanıyor mu siz hiç deneyimlediniz mi

    YanıtlaSil
  22. sevgili Burçak,puzzle halısı,yer yoksunluğunda,kalabalık ortamlarda,evcil hayvanlı evlerde veya bir yerden bir yere taşımak istediğinizde çok pratik yararlı bir araç..Fakat açıkcası bebeklerimizi her daim tehlikelerden korumak için tetikte olacağımız için,halı veya karton fark etmez,yeter ki boşluk anımızda parça alıp çiğnemesinler,yutmasınlar..aman allah korusun diyelim.bence bebek faktörü olsun olmasın yine de almanızı tavsiye ederim şahsen..hatta kılıflı puzzle halısı olan Sizs halılarından alın ki,kılıfı sayesinde kaldırıp taşımak da kolay..sitemizde sizs halısı ile ilgili yazı yazmıştım .oradan ayrıntılara ulaşabilirsiniz.bebeğinizden fırsat bulduğunuz anlar,risksiz şekilde içiniz rahat yaparsınız :) bu arada bebeğimizi de şimdiden geleceğin puzzlecısı olarak gördüğümü belirteyim..:)))

    YanıtlaSil
  23. Burçak Kılıç23 Eylül 2018 13:11

    Bir siteden hemen aldım.Teşekkürler bilgileriniz için.Kızımdan vakit buldukça puzzle yapıcam:)))

    YanıtlaSil
  24. Burçak Kılıç23 Eylül 2018 13:17

    Bir şey daha , çocuklarda kaç yasında puzzle a başlanmalıdır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burçakçım aslında çok güzel soru bu...bununla ilgili genel bir makale yazayım..siz de vesile olmuş olursunuz hem..şimdik şöyle en düşük parça sayısı olan puzzle 2 parçalıdan oluşuyor...peg puzzle denilen ahşap,yerleştirmeli puzzlelar da var..bu tipler aslında 3 yaştan itibaren başlıyor.ben en iyisi yaşlara bölerek uygun olanları bir yazıda toplayayım canım.

      Sil
  25. çok sevindim Burçakcımm.) o zaman arada pas atarsınız,hangi modeller üzerine çalıştığınıza dair.. kızımız bol puzzlelı büyüsün inşallah.

    YanıtlaSil
  26. Burçak Kılıç23 Eylül 2018 21:40

    Çocuklarda kaç yasında puzzle a başlanmalı diye sormuştum ama ??:))

    YanıtlaSil
  27. Burçakcım canım,onu da cevapladım,üst yorumların arasına düşmüştür o muhtemelen.. :)

    YanıtlaSil
  28. Puzzle halısı yıkanabiliyor mu acaba? Educa marka

    YanıtlaSil
  29. nurgülcüm şöyle söyleyeyim: teknik olarak makineye atarsın yıkanır...fakat her yıkamada veya ütülemede keçe kumaşı özelliğini kaybederek parça tutuculuğu bir miktar daha kaybolour.ütüleyip kumaşı aça aça içine 4000lik 5000lik sığdıranı da duydum da :))) en güzeli silkelemek veya şarjlı toz çekenlerle şöyle üstten temizlemek. :)

    YanıtlaSil
  30. Üstadım merhaba.
    İki ay önce bir marketten 300 parça taksim tünel temalı bir puzzle almıştım ailecek yaptık. Sonra bşr heves geldi puzzle araştırmaları yaparken a101 de neon marka 1000 parça puzzle 15 liraya görünce dayanamadım aldım :) biraz yer sofrasının üstünde yaptıktan sonra baktım bu iş böyle olmayacak birtane anatolian halı ve yapıştırıcı aldım. Başlayalı bir hafta oldu çok az bir yer kaldı sanırım bir iki güne biter. Çok cesaretli ve becerikliyimdir ama siz yapıştırma zor beyazlama olur diyince korktum biraz. Tavsiyelerinizi bekliyorum saygılar.

    YanıtlaSil
  31. sevgili Eğlence, öncelikle puzzle hobisine gönül vermenize memnun oldum..bi kere bulaşıldı mı gerisi geliyor zaten.yapıştırma kısmında hevesiniz kırılmasın..bi yerden başlayın tecrübelenin. birkaç husus var dikkat edecek. tek poşetlik sıvı olanlardan kullanıyorsanız hepsini nizami şekilde puzzleınıza yayın..özellikle kenar köşe kısımlarına yedirin.puzzleda kuru yer de kalmasın,fazlalık da kalmasın.fazla olan yerleri yayın.. beyazlama kısmına takılmayın.. her yapıştırıcıda da olmuyor zaten. kururken gidiyor.siz sadece doğru şekilde tatbik edin yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün öğlen bitirip yapıştırdım. Anatolian sıvı yapıştırıcı idi şeffaf renkli. Oğlumda heveslendi yapmak istedi ona bıraktım. Kenarları tam yapışmamıştı. Kuruduktan sonra ben bir kat daha geçtim iki saat sonrada halının altına koydum. Bu sabah çıkartacağım bakalım be olacak :) nasip olursa bugün art puzzle'den yeşilçam temasını alacağım.

      Sil
  32. anatolian yapıştırıcısı gayet iyidir. kenarlara özellikle özen gösterin..önce kenarlara yedirin. bu arada kuruduktan sonra 2.kez işlem yapmamaya çalışın.tek seferde sürün,kurumaya bırakın. sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  33. merhabalar, puzzle halısına konan ve uzun süre içinde kalan puzzle parçaları yamuluyor mu yada eğiliyor mu acaba?

    YanıtlaSil
  34. sevgili neşe,hayır parçalarda herhangi bir deforme olmuyor.sadece baştan puzzleı sararken düzgün bi şekilde saralım yeter.içindeki parçalar üst üste birikmiş olmasın,her bir parça birbirinden bağımsız yatırılsın üstüne.gerisi sarma işi.

    YanıtlaSil
  35. Merhabalar bende bir puzzle sevdalısı olarak hala ısrarla devam ediyorum. Gece işten geldiğimde kafa dinlemek için süper bi yöntem�� şuan 2000 lik bi puzzle yapıyorum ve bi anda aklıma geldi,ben bunu halıdan nasıl çıkaracam diye ve hemen internete yazdım yorumlarınızı gördüm. Yararlı bilgileriniz için teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
  36. esas ben size çok tşk ederim takip ettiğiniz ve güzel yorumunuz için.lütfen içinizdeki puzzle aşkını bırakmadan devam edin.

    YanıtlaSil
  37. Merhaba ben daha önce bir kez mukavva üzerine puzzle yaptım bittiğinde yapıştırdım ancak puzzle mukavvaya yapıştı. Mukavva üzerinde yaptığım puzzleın mukavvaya yapışmaması için ne yapabilirim? Mukavvaya yapışmış puzzle çerçeveletirken sorun çıkarır mı?

    YanıtlaSil
  38. burcucum,mukavva üzerinde değil de eski bir gazete sayfasına al puzzleı,yapıştırma işi için.mukavvanız puzzlea simetrik olarak yapışmışsa sorun değil,çerçeveciye mukavvalı bir şekilde de götürebilirsiniz. bir de farklı bir çözüm de şu: puzzleınızın mukavvaya yapışmaması için önceden mukavvayı streç film ile kaplayın.yapışturma işi bittikten sonra streçi çeker atarsınız.

    YanıtlaSil
  39. Merhabalar herkese açıklayıcı cevaplar vermişsiniz ne güzel.. Ben hali üzerinde bin parçalık puzzle tamamladim. Ama şimdi kara kara düşünüyorum onu halıdan nasıl kurtaracağım diye.. Diyelim ki mukavva yardımıyla ters cevirip(ki bunu yapabilecegimden emin değilim) halıyı aldık. Sonra tersinden koli bantiyla yapıştırma kısmını anlamadım. Bir video felan cekseniz nasıl olur. Komplesini bantlayacak miyim? Bantladiktan sonra puzzle yapistiricisiyla da yapistiracak miyim yoksa öyle kalacak mı? Aydınlatırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  40. Sümeyyecim öncelikle videomuz yok maalesef.puzzle iki türlü yapıştırabilir,1-ön yüzeyinden sıvı yapıştırıcıyla 2-tersini çevirip arkasından şeffaf koli bandıyla,halıda yapılan puzzlelar tek kişiyle de iki kişiyle de mukavvaya rahatlıkla alınabilir.halının altına mukavvayı yerleştirin.puzzleın üstüne de bir mukavva yerleştirin.halının sarkan kısımlarını üstüne katlayın.puzzleı paket halinde ters çevirin.sonra halıyı çekin.eğer puzzleı arka yüzeyinden yapıştıracaksanız o halde eski gözden çıkarttığınız bir gazete kağıdı üzerine alın,önden yapıştıracaksanız halıyı kurtardıkdan sonra tekrar üstüne mukavva kapatıp puzzleı düzüne çevirin.

    YanıtlaSil
  41. merhabalar aslında bende puzzle halısını sarmak için kullanabileceğim rulo ve tutturma aparatları mevcut, puzzle halısının tam karşılığı hangi kumaş oluyor. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  42. sevgili forza, puzzle halısı kumaş olarak keçeden üretiliyor. parçaları tutma özelliği var. sevgiler...

    YanıtlaSil
  43. Merhaba benim educa Heidi marka puzzle halım var uzun zamandır duruyordu yıkamak istiyorum puzzle halısı makinede yıkanır mı bişey olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili puzzledaşım, daha önce makinede halı yıkayan arkadaşlarımız oldu,şahsen ben hiç yıkamadım,birşey olmadığını söylediler.sonuçta keçe özelliği var kumaşın.siz yine de düşük ısıda kısa programda hallediverin,çok kafaya taktıysanız :) sağlıkla....

      Sil
  44. Merhaba,
    Bundan önceki puzzlelarımı çerçeveletmiştim, artık asmak istemediğim için sabitleyip bir yerde tutmak istiyorum. Halıdan tam ölçüde mukavvaya alıp bunun üzerinde yapıştırıcıyı uyguladım, şu anda kuruyor. Biraz bol kullandım yapıştırıcıyı aralardan sızacak şekilde. Sızan yapıştırıcının mukavva ile puzzle'ı bağlayacağını ümit ediyorum. BU şekilde nasıl tasnif edebilirim? Puzzleları üst üste koyarsam alttakinin yapıştırıcısı zaman içinde üstekini de tutup hepsini çöp eder mi? Araya streç film gersem bu sefer streç film yapışıp mahveder mi? Bu şekilde bir tecrübeniz varsa paylaşabilir misiniz? Peşinen teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şöyle söyleyeyim muhafaza konusunda,puzzleları bitirdikten sonra illa ki bir mukavvaya yapıştırmak gerekmiyor,örneğin ben ters çevirip bantladıktan sonra aralarına hiçbişey koymadan büyük şeffaf plastik saklama kabının içinde üst üste istifliyorum.saklama kabının içine direkt 1000lik ölçü giriyor,ben bazılarını 4 eşit tabakaya bölüp o şekilde kabın içine alıyorum.kapaklı bi kutu.çok işe yarıyor.yıllardır puzzlelara hiçbişey olmadı.direkt iletişimden e-mail bırakmış olsaydınız foto da paylaşırdım.sizin olaya gelince aralardan sızan yapıştırıcı mukavvayı yapıştırabilir fakat sağlam olur mu tereddütteyim çünkü ben arkasına mukavva yapıştıracaksam ekstradan mukavvanın ön yüzüne tutkal uygularım.benim puzzlelarım hep bantlı ve üst üste bişey olmuyor,sizinkiler tamamen kuruysa direkt üst üste alabilirsiniz araya bişey koymaya gerek yok.Ama fazladan kartonlarınız varsa araya koymaktan bi zarar gelmez.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Puzzle halısı nedir? Puzzle halısı nasıl kullanılır? Hangi markalarda puzzle halısı var?
Puzzle halısı nedir? Puzzle halısı nasıl kullanılır? Hangi markalarda puzzle halısı var?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgprvm2UQjS4K2_n7LntEUEc08LWReoTT-5DEpajL3VmgniCpWuQTQjN9nY498yF41coWcHsegLoB0gN3Mp8rT8O6qTwRrCxH-kalfNKGaIIzZxH7FtMJuHPhkl3c5YeW3BYRc71mGvq4da/s1600/educa+puzzle+hal%C4%B1s%C4%B1+(550+x+400).jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgprvm2UQjS4K2_n7LntEUEc08LWReoTT-5DEpajL3VmgniCpWuQTQjN9nY498yF41coWcHsegLoB0gN3Mp8rT8O6qTwRrCxH-kalfNKGaIIzZxH7FtMJuHPhkl3c5YeW3BYRc71mGvq4da/s72-c/educa+puzzle+hal%C4%B1s%C4%B1+(550+x+400).jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/05/puzzle-hals-nedir-puzzle-hals-nasl.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/05/puzzle-hals-nedir-puzzle-hals-nasl.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content