Puzzle Nasıl Yapıştırılır ?

Puzzle Nasıl Yapıştırılır? Arkadaşlar daha önceki   Puzzle Nasıl Yapılır ? konu başlığımız altında anlatıldığı şekilde yapılmış tamam...

Puzzle Nasıl Yapıştırılır?

Arkadaşlar daha önceki  Puzzle Nasıl Yapılır ? konu başlığımız altında anlatıldığı şekilde yapılmış tamamlanmış puzzle'lar birden fazla yöntemle yapıştırılabilir,en klasik ve bilinen yöntem,satın aldığınız puzzle'ın kutusunun içinden çıkan mevcut yapıştırıcısını kullanmak Educa'nın içinden çıkan kırmızı paket toz yapıştırıcıların kullanım talimatının Türkçe'ye çevrilmiş anlatımı aşağıdaki gibidir:

Puzzle yapıştırıcısı nasıl kullanılır ? 

Educa puzzle fix yapıştırıcısı nasıl hazırlanır?

Puzzle Yapıştırma Teknikleri nelerdir?
                                      
12 yemek kaşığı suyu kutudan çıkan bir paket (1gr) için kullanacağız,bir kabın içerisine toz içeriğin tamamını boşaltın,ardından yaklaşık 125ml ya da tam ölçüsüyle 12 yemek kaşığı suyu tozun üzerine boşaltın.

Karışımı homojen oluncaya kadar çok iyi karıştırın. hazırladığınız karışımı 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Süre dolduktan sonra karışımı azar azar puzzle'ın poster olan ön yüzeyine (arkasına değil) bir spatula yardımıyla yayın.

Spatulanız yoksa Educa puzzleseverlere şöyle bir kolaylık sağlamış,dikkat ederseniz,bu kırmızı paketlerin bir kenarı oldukça keskin ve sert, yapıştırıcı paketini dikkatli açarsak,paketin sert kenarı spatula görevi görüyor, yapıştırıcıyı puzzle yüzeyine bunu kullanarak yayabiliriz.

"Saat puzzle için yapıştırma ve montaj açıklamalarının olduğu  Saat puzzle nasıl yapılır?  konumuzu inceleyebilirsiniz."

Puzzle Yapıştırma;

Educa özellikle şu uyarıyı da yapmış arkadaşlar,resmin ön yüzeyine,asla yapıştırıcının tamamını  bir seferde dökmeyin,azar azar dökün,nazikçe yayarak puzzle'ın tamamına yedirin.

Puzzle'ın ön yüzeyine yapıştırıcıyı uyguladıktan sonra artan fazla yapıştırıcıyı almayı unutmayın.
Yapıştırıcı uygulanan puzzle'ı ortam sıcaklığına bağlı olarak kuruması için 3-4 saat kadar yerini değiştirmeden bekletin.

Benim burada tarif ettiğim ölçü 1gr paketler içindir,1gr'lık ölçü genelde 1000 parça puzzle için uygundur.


2gr'lık ölçü ise genelde 2000 parça puzzle için uygundur.Educa'da bu tek kullanımlık toz puzzle fix yapıştırıcı 1000-2000 parçalı olan kutuları içinden çıkıyor.

3000 parça ve üzerindeki puzzle'lara bu kırmızı puzzle fix yapıştırıcılar yeterli gelmez.

Fotoğraflarda bazı puzzle yapıştırıcılarına ait örnekler görülmektedir

Bazı yerli markaların da puzzle harici olarak satılan bu tip yapıştırıcıları bulunabiliyor.
3000 parça ve daha büyük parçalı puzzle'ları yapıştırmak için hariçten yapıştırıcı da satın alabilirsiniz.

Bazı puzzle markalarının kendi yapıştırıcıları piyasada satılmaktadır, ucunda sünger bulunan bu tip puzzle yapıştırıcılarının kullanımı çok daha kolaydır.

Piyasalarda bulabileceğiniz 200ml herhangi bir marka yapıştırıcı ile ortalama 4x1000 puzzle yapıştırabilirsiniz.


KS Games'in puzzle kutularından çıkan toz "puzzle fix" yapıştırıcısını da üzerindeki talimata göre hazırlayabilirsiniz, hemen hemen Educa'nın talimatıyla aynıdır.

Son zamanlarda KS Games puzzle kutularından sıvı puzzle yapıştırıcı çıkmaktadır,sıvı yapıştırıcıların uygulanması toz yapıştırıcılara göre daha kolaydır.


Bir diğer sık kullanılan yöntem de puzzle'ı arkasından bantlamaktır. Bunun için gereken şey Puzzle’ınızı ters çevirerek arkasından şeffaf koli bantı ile bantlamak.

Gayet kolay bir işlem olmasına rağmen puzzle’ınızı çevirirken dağılmasına sebep olabilirsiniz.

Bunu da altına ve üzerine birer karton koyarak ortada puzzle’ı sıkıştırmak suretiyle çevirebilirsiniz, çevirdikten sonra tek tek sıra ile yukardan aşağıya boşluk kalmayacak şekilde bantlayabilirsiniz.


KS Puzzle Fix sıvı puzzle yapıştırıcısı ve diğer puzzle yapıştırıcıları hakkında detaylı açıklamayı Puzzle yapıştırıcısı nedir? puzzle yapıştırıcısı nasıl kullanılır? başlıklı yazımızda inceleyebilirsiniz.

Puzzle nasıl saklanır?

Tamamlanmış çerçeve yapmaya fırsat bulamadığınız  puzzlelarınızı nemden rutubetten uzak tutarak muhafaza etmeyi unutmayın.

Puzzle'larınızı;

Puzzle halısına sararak ortadan kaldırabilirsiniz.
Puzzle'ınızı büyük ölçülüyse 2-3 eşit tabakaya bölüp kendi kutusunda saklayabilirsiniz.
Puzzle'larınızı özellikle bir mobilya arkasında duvara yaslıyarak saklayacaksanız,kalın sağlam kartondan paket yapın ve saklayacağınız yerin nem-rutubet almadığından emin 
olun.
Paketlenmiş olarak sakladığınız puzzle'larınızı zaman zaman kontrol edin havalandırın, Rutubetli ortam puzzle'ın baş düşmanıdır.

En güzeli eşinize dostunuza her parçasında emeğiniz olan bir hediye verin puzzle hediye edin.

COMMENTS

BLOGGER: 96
  1. Ben mobilyacıdan 8 mm mdf kestirip onun üzerine yapıştırıyorumç

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için çok teşekkür ederim. 1000 lik educa puzzle yeni bitirdim çok işime yarayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek efendim,rica ederim,hoşgeldiniz,,,puzzle yapmaya devam!!!

      Sil
  3. Şimdilik hedefim saat şeklinde puzzle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saat puzzlelar yapımıyla,kesimiyle çok eğlenceli puzzlelardır...kolay gelsin..sevgiler....

      Sil
  4. Bir masanın üstünde yapıştırsak masaya etkisi olur mu yapıştrııcının

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence hiç riske girmeyin,parça aralarından mutlaka sızma yapacaktır.ben kartonun üzerinde yapınca gazete kağıdına alıyorum yapıştıracağım zaman...kuruma aşamasında üstünde ağırlık da bekletiyorum 24 saat.

      Sil
  5. bende duvar kağıdına yapıştırdım sonra boyutuna uygun olarak kestim acaba bu yapıştırıcıya gerek duymadan çerçeveletebilir miyim yoksa zamanla düşer mi puzzlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası tam olarak ne yaptığınızı anlayamadım.ne tür yapıştırıcı kullandınız? nereye yapıştırdınız?

      Sil
  6. Bende 1000 parça anatolian eyfel kulesi puzzle var ve gece parlaması için fosforlu yapmışlar. Bunu düz masada yaptık. Yapıştırma işlemini nasıl yaparım? Puzzle yapıştırcı çıkmadı içinden ve bu yapıştırıcı fosforuna zarar verir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili takipçim,öncelikle anatolian kutularından puzzle yapıştırıcısı çıkmıyor...hariçten piyasada anatolianın yapıştırıcıları satılıyor.fosforlu puzzlelar yani neon puzzleları bence arkadan bantla yapıştırın..mukavva üzerinde yapmanızı öneriyorum..masada mukavva olmadan yaptıysanız tam ortasından bir sıra alın parçaları,puzzleı ikiye bölmüş olun,sonra yarım tabakayı dikkatli şekilde elinizle masa seviyesine getirdiğiniz mukavva üzerine kaydırın.

      Sil
    2. merhaba bende de neon puzzle var ve yapıştırma işleminini daha detaylı anlatır mısınız acaba mukavva uzerinde yapılmasını solemıssınız mukavvayla bırlıktemı yapıştırıcaz anlamadım ikiye neden bölüüyorum o sekılde mukavvanın ustune alıoruz puzzleın arkasında mukavva varken nasıl bantlıcaz anlamadım puzzleı ters cevırıp ön yuzu mukavvaya gelıcek sekılde yapıp arkasını karton olan yerını mi bantlıcaz ayrıntı verır mısınız cok kafam karıstı :S

      Sil
    3. merhaba bir de ahşap puzzle lada ilgileniyorum ahşap puzzleların nasıl yapıştırıldıgı cercevelendgı hakkında hıc bır bılgı bulamadım 1000 parçalık ahşap art puzzle var elimde bttiğinde nasıl yapiştırabılırım yardımcı olur musunuz:S

      Sil
    4. Arnes Ergok sizin kafanız oldukça karışmış...Aslında bu kadar komplike değil.gelin sizi aydınlatalım...bana iletişim bölümünden direkt ulaşın ki size mail yolu ile ayrıntılı bilgi vereyim..

      Sil
  7. neon puzzle aldım bu nasıl yapıştırılacak yardımcı olursanız sevinirim malum ön yüzüne yapıştırıcı uygulanmaz. puzzle halısında yapacağım puzzle'ımı nasıl ters çevireceğiz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili doğukan ben size mail adresinizden ulaştığımı sanıyorum..gerekli açıklamaları mailde yaptım...sevgilerimle...

      Sil
    2. Merhabalar, benim sorum da arkadaşla aynı. Cevaplarlasınız sevinirim.

      Sil
    3. neon fosforlu parlayan puzzlelarda bence ön yüzeyinde yapıştırma yapmayın,ters çevirip arka yüzeyinden bantlayın.en kesin yöntem bu..sevgiler..

      Sil
  8. Tarifte sadece su yazmissiniz. Tozun üstüne suyu koydum butun toz birbirine yapisti ve hicbir sekilde ayrilmiyor. Yarim saat karistirdim yine ayni. Elimle ayirmaya ezmeye calisiyorum kayiyor. Acaba sicak su mu dökmek gerekirdi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili tuba hanım,educanın toz yapıştırıcısından mı bahsediyoruz acaba? kırmızı paket olan? normalde hiçbir tarifte sıcak su gerekmez..normal oda sıcaklığında ılık su halleder.minik topkaklanmalar olabilir..karıştırıp kaba pütürcükleri yok etsek yeterli.

      Sil
  9. Daha once kaplumbaga terbiyecisi yaptim. Arkasindan bantladim. Ama dik yerlestirilnce bantlar koptu ve puzzle dagildi :( simdi birkac parca bir araya geldiginde tutkalliyorum. Riski goze almiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. piyasadaki en iyi marka olan Ve-ge Bantını deneyin slx..ve bantla yapıştırdıktan sonra kağıtla bant iyice birbirine yapışması için üzerinden plastik bir cisimle geçin,bastırın,ve çıkan çıtır çıtır ses olursa hava kabarcığı kalmış demektir,maket bıçağının ucuyla minik çentik atın o zaman.ben yıllardır bantla yapıştırıyorum,açıkcası hiçbir puzzleım dağılmadı.puzzle yapılma aşamasındayken kesnlikle parça parça yapıştırmayın.puzzleda potluklar kabartılar oluşabilir..sıvı yapıştırıcılar,puzzle tamamen bittikten sonra bir batında kullanııp yüzeye eşit miktarda dağıtılıp fazlalıkları alınarak,dikkatli yapıştırılmalı...burada amaç bol bol süreyim de iyi yapışsın mantığı değil,parça boşluklarına yedirerek o araları doldurmak...unutmayalım ki,sıvıyı ne kadar dökersek o kadar puzzle kurudukça kenarlarından kıvrılarak içbükey hale gelir.çok sürersek çok kıvrılır..kağıt tabanlı olduğu için emdikçe kıvrılır..kurur kuramaz üzerinde ağırlık bekletin,halı altına sokun düzleşsin.

      Sil
  10. Bende anatolian puzzle fatih sultan mehmetin istanbula gelisi puzzle var. Boyuna uygun bir mukavvanin uzerine yaptim. Mukavva puzzle a uygun ama puzzledan 1 2 cm daha buyuk. Nasil yapistircagimi bilmiyorum. Ve puzzle altindaki mukavvaya yapisir mi yapisirsa ne olur. Cerceveletmek cok pahali mi? Puzzle 2000 parca

    YanıtlaSil
  11. gecikmeden dolayı çok özür dileriz.puzzleı mukavvanon üstünde yapmak çok mantıklı tabi ki,fakat puzzle bittikten sonra mukavvaya yapıştırmaya gerek yok ki.puzzleı ters çevirin,şeffaf koli bandı ile bantlayın..tabakalara bölün sonra 50x70cm iki mukavvva arasında çerçeveciye götürün...çerçeveleme işi,seçilen çerçevenin özelliği,içine konulup konulmayacağı paspartuya göre değişir fiyatları..ama 2000 için en az 90-100 lira çıkar gibi..

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar. Sitenize bayıldım:) aklıma takılan birçok şeyi öğrendim sayenizde teşekkür ediyorum:)
    Bir süredir puzzle yapıyorum. sanıyorum 9-10 tane oldular ama daha hiç yapıştırmaya cesaret edemedim:D hepsi karton ve örtülerin arasında çerçevelenmeyi bekliyorlar:D Yalnız birkaç sorum olacak:)) Konuda bahsettiğiniz hem toz yapıştırıcıdan hemde sıvı olandan var elimde. İlk defa yapıştırma yapacağım için sıvıyı mı kullanmamı önerirsiniz?
    Birde sıvı olanın üzerinde puzzle'ın tek yüzüne uygulamak yeterlidir diyor. Arkasınada uygulama yapılabilir mi yani?
    Ve son olarak bu uygulamayı nasıl yapmalıyım? Direk süngere döküp sürsem yeterli midir? Şimdiden teşekkür ediyorum:)

    YanıtlaSil
  13. sevgili VIP,ben de size teşekkür ederim,yalnız bırakmadığınız için,puzzle aşkınız için...:))) ilk defa yapacaksanız,dilerseniz direkt sıvıdan başlayın.tek kullanımlık paket mi var yoksa ağzı süngerli olanlardan mı var sizde? tek kullanımlıklar zaten 1000lik ölçüsünde olduğu için,hepsi yeterli oluyor.ama süngerli tüp varsa,bol bol süreyim de iyi yapışsın mantığı yapmayın.burada amaç,parça aralıklarına yedirip araları doldurmaktır.ne kadar çok sürersek kağıdı emdikçe,kenarlardan kıvrılıp içbükey hale gelir.eşit miktarda dökerek,yayarak yedirerek ön yüzeyde gezin.arka tarafa gerek yok.minik bir karton parçası da olur yaymak için,el ile de olur.veya minik sünger ile de olur.ben ya karton ya el kullanıyorum açıkcası.puzzleın arkasını ekstradan mukavvaya sabitlemeye de gerek yok.eski bir gazete kağıdı üzerinde puzzleları yapıştırın,fazlalılığı daima alarak çalışın,doğal gün ışığında yapın,dalgalanmaları görebilirsiniz böylelikle.puzzleın görüntüsü ilk başta değişecektir,sakın yanlış yaptım diye düşünmeyin,bazı yapıştırıcılar,süt dökülmüş gibi görüntü verir,kurudukça kaybolur.ayrıca kuruyunca 1 gün en azından halı altında bekletin,tam düzleşsin.uygulamayı yaparken seri olun,işi yarım bırakmadan tek seferde her yere yedirin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için:) Çok güzel anlatmışsınız gerçekten şimdi tam olarak rahatladım işte:))
      Elimdeki sıvı 120 ml'lik artdeco ürünü. Kaç puzzle için olacağı yazmıyor ama birkaç taneye yeter sanırım.
      Yapıştırma işlemi yaptığım zaman size geri dönüt yapacağım:) İyi günler dilerim:)

      Sil
  14. sevgili Vip,bir adet tek kullanımlık mini sıvı yapıştırıcıpoşetler 45ml...demek ki 120ml ile en az 3taneyi rahat rahat yapıştırırsınız.

    YanıtlaSil
  15. Pakette özel yapıştırıcı yoktu. Puzzleın üzerine başka herhangi bir yapıştırıcı kullanabilir miyim?

    YanıtlaSil
  16. içerik olarak,puzzle yapıştırıcısına en yakın yapıştırıcı duvar kağıdı yapıştırıcısı.toz olarak satılıyor.1 çorba kaşığı tozu yarım bardak suda karıştırıp eritin...ya da hariçten internet üzerinden puzzle yapıştırıcıları alabilirsiniz.her yapıştırıcı puzzlea uygun değildir.kağıda zarar vermemeli.örneğin şu sayfamdaki açıklamayı okuyabilirsiniz.http://www.puzzleteacher.com/2015/09/anatolian-mat-parlak-sv-yapstrc.html

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, babama http://www.puzzledepo.com/art-puzzle-1000-parca-ahsap-puzzle-seni-beklerken linkte yer alan ahşap puzlleı hediye ettim. alırken yapıştırmak gerekmez sanıyordum ancak puzzle gelince anladım ki parçalar aslında ahşap değil, sadece parçaların arası ahşaptan yapılmış. babam puzzleı bitirdi ve uzun süredir salon masasında öylece duruyor. yapıştırmadık ve puzzle bu şekilde tam olarak birbirine oturmuyor anlayacağınız. bu puzzleı yapıştırıp çerçeveletmek istiyoruz, nasıl yapabiliriz. normal yapıştırıcıları kullanmamızda bir sakınca olur mu? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçek ahşap kesim puzzlelar wentworth markasında var ülkemizde.art puzzleın yeni çıkardığı bu kesimler tam ahşap sayılmaz,ince.bence sıvı ile uğraşmayın,direkt ters çevirip arkasından şeffaf koli bandı ile bantlayın.bantladıktan sonra üstüne iyice bastırın,hava kabarcığı kalmasın.

      Sil
  18. Bittikten sonra on resimli yuzu mu yapistiriciyla sivayacagiz ilk kez yapicam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,ön yüzeyinden,parça boşluklarına yedirmek suretiyle her yere yayın,fazlalıkları daima alın.

      Sil
  19. Merhaba bu benim yaptığım ilk puzzle o yüzden yapıştırma hakkında pek bir bilgim yok.Şu an elimde art puzzle ın sıvı yapıştırıcısı var sorum şu yapıştırıcıyı sürdüğüm zaman altına koyduğum gazete,karton vs. Yapışıyor mu yani zemin olusturmamiz mi gerekiyor puzzle a ve ikinci sorum da puzzle ı camlı mi yoksa camsız mı cerceveletmemi önerirsiniz şimdiden teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  20. sevgili sude illa aralıklardan sızıntı yapabiliyor..tavsiyem gazete kağıdı koyun.altına yapışşsa bile yırtıp alırsınız.puzzleı direkt masa örtüsü vs gibi şeylerin üzerinde yapıştırmayın..puzzleı camlı veya camsız çerçeveletmek tamamen beğeni işi.camsız beğenenler de oluyor.camlı da..cam olcaksa mat cam olmalı..benim kendi alışkanlığım camlı çerçeveletmekten yana..ama bazı modeller var ki,camsız çerçeve gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki gazeteden ayirdiktan sonra puzzle sabit bir sekilde duruyor mu yani bir şeyin ustune puzzle ı sonradan yapistirmama gerek var mı

      Sil
    2. hayır hayır arkasını başka bişeye sabitlemeye gerek yok...iyi bir yapıştırma işleminden sonra puzzle yekpare bişekilde duruyor,bozulmuyor..sıvı yapıştırıcıyı parça boşluklarına yedirmeye özen gösterin.kenar kısımlarına da iyice sıvazlayın.fazlalılığı daima alın.kurumaya başlayınca hafif kıvrılma yapacak uçlardan.1 gece halı altına filan koyun.

      Sil
  21. Merhaba 9 yaşındaki oğlum ilk defa 500 parçalık puzzle yapıcak. Ancak bu konuda sıfır bilgiye sahibiz. Yapıştırma ve çerçeveletme ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var. Bu puzzle halısı nedir? Tek kullanımlık bişeymidir? Yapıştırmadan önce biten puzzle altına karton yada gazete koyun demişsiniz. Nasıl taşıyacaz dökülme olmuyormu puzzlede . Bilgilendirirseniz sevinirim. İyi günler...

    YanıtlaSil
  22. puzzle halısı hakkındaki makalemizi okudunuz mu? aslında orada tüm bilgiler mevcut.puzzle halısı tabi ki tek kullanımlık değil,puzzleı üzerinde yapmanıza olanak kılıyor ve istediğiniz an yarım olsa bile sarıp kaldırmanıza yarıyor.hariçten piyasada satılıyor.ev kalabalıksa,tek masa varsa,çoluk çocuk evcil hayvan varsa çok işe yarayan bir aksesuar.diyelim karton üzerinde yaptınız puzzleı.başka bir kartonla ters çevirin arkasından yapıştırın.ya da illa sıvı yapıştırıcı kullanıcam derseniz,puzzleı ön yüzeyinden sıvıyı yayarak yapıştırın.puzzleı kartonda yaptıktan sonra yerde,yanına gazete kağıdı koyun.kartonda gazete üstüne sürükleyin.olduğu yerde yapıştırın taşımayın.

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar, 3000 parca heye amazing world puzzle bitirdim. Nasil yapistirmaliyim ? On yuzunden mi yapistirmaliyim yoksa arka taraftan bantlamalimiyim ? Cok emek verdim, size sormadan yapmaya cesarey edemedim. İlginize tesekkur ederim. Saygilar...

    YanıtlaSil
  24. sevgili puzzlesever,öncelikle sağlık nedenleri ile işlerimin başında değildim kusura bakmayın.3000 parça puzzleı bence arkasından ve-ge marka iyi bir bantla yapıştırın nizami olarak.üstünden de bastırın..sonra çift taraflı bantla 2-3 milimlik mdf tabakasına yapıştırın.işi sağlama almış olursunuz.ön yüzeyine yapıştırıcı sürmek çok da gerekli değil.

    YanıtlaSil
  25. Merhaba educa marka 6000lik puzzle bitirdim nasıl yapıştırmalıyım

    YanıtlaSil
  26. camlı çerçeveletecekseniz,arkasından yukardan aşağıya tek sıra şeklinde nizami olarak bantlatın şeffaf koli bandı ile.yapıştırdıktan sonra elinizle bastırın hava kabarcıklarını alın,iyice kağıda yapışmasını sağlayın.daha sonra çerçeveciye götürün, çerçeveci,çift taraflı kaliteli bi bantla 2-3 milimlik mdfye yapıştırsın.sonra çerçeve yapsın.

    YanıtlaSil
  27. merhaba yaptığım ilk puzzle o yüzden yapıştırma hakkında pek bir bilgim yok. 1000 parça anatolian marka. Şu anda puzzle halısının üzerinde. içinden yapıştırıcı çıkmadı. Nasıl bir yapıştırıcı almalıyım ve nasıl yapıştırmalıyım? Bilgi verirseniz sevinirim:)

    YanıtlaSil
  28. bazı markalarda kutunun içinden yapıştırıcı çıkar.örneğin,educa,ks,gold gibi.anatolianın kendine ait şişede yapıştırıcıları var.gayet güzel.ksnin de güzel tek kullanımlık paketleri var.hazır sıvı halindeler.tavsiyem,puzzle halısı üzerinde yapıştırma,parça aralarından sızıntı yapabilir.başka bir eski gazete kagıdı gibi bişeyin üstüne alabilirsin.halının üzerindeyken bir mukavva halının altına koy,bir mukavva da puzzleın üstüne,ters çevirerek başka yere alabilirsin.arkasından bantla da yapıştırılabilir.

    YanıtlaSil
  29. Ben puzzle mi mukavvaya yapıştırmayı düşünüyorum.Ne kullana bilirim?

    YanıtlaSil
  30. puzzleı mukavvaya yapıştırmak için bali(bally) kullanabilirsiniz.yalnız üzerindeki kullanım talimatını mutlaka okuyun.doğru uygulayın.

    YanıtlaSil
  31. Merhaba 500 parça puzzleı anlattığınız şekilde yaptığım suyla yapıştırdım az önce ama parçaların kenarları daha ıslak koyu renk, orta kısımları açık renk görünüyor. Bunun sebebi nedir? 4saat sonunda yine bu şekilde görünürse tekrar yapıştırıcıdan sürmeli miyim?

    YanıtlaSil
  32. sevgili Cansu,puzzle yapıştırırken dikkat edeceğimiz birkaç husus var:
    1-mutlaka ve mutlaka gün ışığı aydınlık bi yerde olmalı puzzleınız
    2-sürerken yapıştırıcıyı eşit olarak dağıtıp yedirmeli,ve puzzlea değişik açılardan bakarak üzerindeki dalgalanmalar fazlalıklar alınmalı,
    3-elinizde 1 paketlik yapıştırıcılardan yoksa,şişe,tüp vs varsa kesinlikle fazla fazla süreyim,nasılsa elimde bolca var mantığı yürütülmemeli..kağıt,sıvıyı ne kadar emerse o kadar kıvrılır ve iç bükey hale gelir.
    4-buradaki amaç azar azar,daha çok parça aralarına yedirmek ve çerçeve parçalarına biraz daha ihtimam göstermek.
    5-markaya bağlı olarak sıvı yapıştırıcılar uygulandığında renk değişiklikleri gösterecektir,kuruyunca eser kalmaz çirkin görüntüden.
    6-fakat şunu da unutmamalı,uygulama hatalarından kaynaklı da puzzle'ı heba edebiliyoruz bazen.biraz tecrübeli olmak gerekiyor kanımca.
    bence görüntüsü değişir gibime geliyor,kuruyan puzzleda ben,her ne olursa olsun tekrar yapıştırıcı sürmüyorum.

    YanıtlaSil
  33. Merhaba, ben yaptığım puzzle halısından başka bir malzeme üzerine alamıyorum, ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  34. Ben yaptığım puzzle ı yapıştırmak için başka bir malzeme (zemin) üzerine alamıyorum, ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  35. merhaba Solmazcım,Halının altına bir mukavva sür...üstüne de başka bir mukavvayı kapak gibi kapat...mukavvanın kenarından sarkan halının eteklerini mukavvanın üzerine topla.puzzleı halıyla birlikte ters çevir..boşa çıkan mukavvayı ve örtüyü çekersin...tersten yapıştırabilirsin bant ile..ya da ön yüzünden sıvı yapıştırıcı uygulayacam dersen tekrar ters çevirirsin olmazsa iki mukavva arasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba...Mukavva-karton gibi bir malzeme süremedim, biraz ilerledikten sonra puzzle parçalarına takıldı. Her yönden epey denedim ama ilerleyemedim.Sonra yüzeyi kaygan takvim yaprakları sürdüm, onlar da takıldı ama alttan alta ve her yönden 5,6 parça takvim yaprağıyla tüm puzzle ın altına girebildim. Sonra üstten yapıştırıcı uyguladım. Kuruduktan sonra ters çevirdim, alttan yapıştırıcı uyguladım ve ince bir karton yapıştırdım. Bu gün çerçeveletmeye götüreceğim. Teşekkürler...

      Sil
    2. canım,aslında karton bi şekilde girmesi lazımdı altına..halıdan nasıl puzzle kurtarılır ile ilgili benim önerebileceğim bir video var facebook üzerinden.olur da mail adresini bana ulaştırabilirsen,linklerini veririm bir ara. bu arada evet kaygan kuşe kağıdı gibi şeyler de işe yarıyor.

      Sil
  36. Merhaba yaptigim puzzle da bir parcasi cikmadi arkadasimin yaptigi puzzle da arka tarafindaki numarayi arayarak eksik parcayi temin edebiliyormussun bu ravensburger icin de gecrli midir ?

    YanıtlaSil
  37. bu bahsettiğiniz eksik parça çıkma olayı ravensburgerde yaşandıysa maalesef ülkemizde desteği yok..kutu kapağından eksik parçanın yerine göre kesiyoruz çok çaresiz kaldığımızda..ama başka markalardan bahsediyorsanız,bazılarının var,bazılarının yok.bu arada ravensburgerde üretimden kaynaklı eksik parça çıkma olasılığı,yerde altın bohçası bulma ihtimalinizden daha az. :))) sevgilerrr..

    YanıtlaSil
  38. Merhaba ben 1000 parça puzzlimi bitirdim. Masa üzerinde,onu nasıl alacağı kartona Duvar kağıdıyla yapıştırma yapabilir miyim? Bildiğimiz duvar kağıdını yapıştırıcisi gibi puzzelen da mı arkasına sürmek gerekir. Ayrıca MDF ye mi kartona mi yapistirayim acaba. Ne yapacağımı bilemedim ilk defa yapistiracagim. Hiç bir fikrim yok açıkçasi yardımcı olursanız sevinirim.iyi gungün

    YanıtlaSil
  39. Aslında her zaman söylüyorum,puzzleı direkt masa üstünde,sehpa üstünde yapmayın diye...sonra bir zemin üstüne alması uğraştırıcı oluyor...Madem yaptınız,şunu yapun,evdeki birinden yardım alarak,biriniz masanın kenarına puzzlela aynı seviyeyeye gelecek şekilde mukavvayı boşlukta tutsun..diğeriniz de masadan mukavva üzerine seri şekilde kaydırma yapsın. Puzzleduvar kağıdı yapıştırıcıyla da yapıştırılabilir...ön yüzeyine uygulanabilir.puzzlelar ters çevrilip arkasından da şeffaf koli bandı ile bantlanabilir...1000liklerde illa ki arkasına mdf veya karton sabitlemeye gerek yok...ama yapacam derseniz olur.çerçeveye girerken sadece yapıştırılmış puzzle da yeterlidir..arkasına zaten çerçeveciler karton koyuyorlar işlem sırasında...ama içim rahat etsin derseniz yine tutkal aracılığıyla veya çift taraflı bantla da bir zemine sabitlenebilir..mdf,kartondan daha sağlam ve daha garantili bir yöntemdir.

    YanıtlaSil
  40. Çok teşekkürler yanıtınızı için.

    YanıtlaSil
  41. Merhaba dedem evime puzzle yapıyordu ama bitirmek nasip olmadı.. Onun emaneti diye bitirmek istedim ama üzerine su döküldü çok üzüldüm kurudu bitirdim ama kat kat ayrıldı şimdi onları tek tek yapıştırıyorum daha sonra içinden çıkan yapıştırıcı ile yapıştırmaya düşünüyorum sizce başarılı olurmuyum

    YanıtlaSil
  42. su dökülünce maalesef anında müdahele ile hemen saç kurutucusu gibi bişeyle kurutmak lazım.ayrışma kaçınılmaz oluyor evet..bence önden sıvı uygulaması yapmayın...ters çevirip arkasından kaliteli bi şeffaf koli bandı ile nizami olarak bantlayın..

    YanıtlaSil
  43. Merhabalar. 4000 parça bir puzzle yaptım ve cerceçeve yaptirmak istiyorum. Puzzle ı yapistirmalimiyim. Yapıştırıcı puzzle a canlılık veriyormu. Daha canlı gözüküyor mu. Tavsiyeniz nedir. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  44. bir tür parlaklık verdiği doğrudur....bir de dış etkenlerden korur.Puzzleı sıvı yapıştırıcı ile yapıştırmak tamamen el alışkanlığınızla ilgili bişey aslında.Ters çevirip arkasından da bantlayabilirsiniz.4000 parçalı bir puzzle büyük kategorisine girdiği için işi sağlama almak için aslında 2-3milimlik bir mdfye sabitleyebilirsiniz.çift taraflı bant ile yapıştırılabilir.

    YanıtlaSil
  45. Ben 2 puzzle imi mukavvanın üstüne yapıştırıp 2 -3 saat sonra çerçevelettim 3-4 gün sonra astım dökülme olur mu .yada başka bir sorun.

    YanıtlaSil
  46. poyraz bey,puzzlelar asıldığı ortamlarda bazı faktörlerden yıllar içinde etkilenebilirler,ısı,nem rutubet hatta odada akvaryumun olması bile etki edebilir.puzzleın iyi yapıştırılamaması,arkasındaki kartonun zaman içinde yamulup potluk yapması vs. gibi sorunlarla karşılaştık.o yüzden kesin sorun olmaz diye birşey yoktur aslında.fakat yaptığınız işlemlerde sorun görünmüyor şimdilik. :)

    YanıtlaSil
  47. 500 parçalı puzzleımı ön tarafından toz yapıştırıcıyla yapıştırdım ancak parçalar birbirini tutmadı daha sonra arkasından aynı yapıştırıcıyla yapıltırmayı deneyebilir miyim puzzleım bozulur mu

    YanıtlaSil
  48. eğer tamamen tutmadıysa dağılıyorsa arkasından şeffaf koli bandı ile bantlayın.ama yapışıp kasmışsa o zaman bant olmaz..ben aslında sıvı yapıştırıcı uygulanmış bir puzzle ikinci kez sıvı yapıştırıcı uygulanmasını şahsi olarak önermiyorum.

    YanıtlaSil
  49. Merhaba , bende yakın zamanda puzzle dünyasına giriş yaptım . Educa markasına ait 2 tane 500 parçalık puzzle bitirdim . Yalnız içinden çıkan kırmızı paketteki yapıştırıcıları ön yüzüne mi arka yüzüne mi sürmeliyim yoksa başka bir markanın - anatolian mesela - yapıştırıcısını mı almalıyım çok kararsız kaldım . Çünkü bazı sitelerde puzzleda kabarma olduğundan bahsetmişler . Ayrıca sünger yardımı ile mi sürmek daha mantıklı ? Biliyorum çok soru sordum Kusura bakmayın

    YanıtlaSil
  50. Merhaba Senymas,hoşgeldiniz dünyamıza... :) kırmızı kuru poşetleri talimata göre hazırlayıp ön yüzeyinden yayarak kullanabilirsiniz..piyasadaki hemen hemen tüm yapıştırıcılar iyidir...buradaki püf noktası yapıştırıcının iyiliğinden ziyade kullanan kişinin ne kadar tecrübeli olduğuyla ilgilidir.yanlış kullanım sonucu puzzleını ziyan edip suçu yapıştırıcıya yükleyenler oluyor.süngerli yapıştırıcılar ilk kullanımda pratik gibi görünse de sonraki kullanımda ağzı kuruduğu için pek pratik olmuyor bana göre...en iyi aparat bir karton parçası veya elinizin ayası.bazı markalarda örneğin anatolianda plastik spatulası da kutudan çıkıyor ve gayet pratik..sürerken kesinlikle gün ışığında yapın ve devamlı fazlalığı ittirerek yayın.yol yol dalgalar kalmasın üzerinde.önemli olan parça boşluklarına yedirmek.altında eski bir gazete kağıdı olabilir.puzzle halısı üzerinde yapıştırmayın illa ki sızıntı yapabilir.kuruduktan sonra örneğin 6 saat geçtikten sonra halı altına alın...1 gece de orada beklesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum 😸 Sorularıma tek tek yanıt verdiğin için çok teşekkür ederim . Yine aklıma takılan bir durum olursa size yazarım .

      Sil
  51. Merhaba bende yeni başladım puzzle yapımına ilk 1500 parça ile başladım marka anatolian lakin içinden yapıştırıcı falan çıkmadı hangi markalarda yapıştırıcı bulunmakta ve tavsiye edeceğiniz markaları paylaşır mısınız?Güzel günler dilerim

    YanıtlaSil
  52. merhabalar,maalesef piyasada satılan her markada kutunun içinden yapıştırıcı çıkmıyor.Şu an için yabancı markalarda sadece educayı sayabilirim,yerli markalarda,ks games,gold,puzz aklıma gelenler.Hariçten satılan anatolian,art markalarının yapıştırıcı üretimleri de var.bu arada piyasanın kralı alman üretimi olan ravensburger,kraliçesi yine alman üretimi olan heye,schmidt gibi markalar son derece üstün kalitedir..educa,castorland de çok tercih edilen gayet kaliteli markalardır.yerli üretimlerimizde anatolian,art,ks games,gold hemen hemen aynı ayardır.fakat içlerinde gold markasını ayrı severim ben.bence madem bizim dünyamıza giriş yaptınız,elinize geçen kötü-iyi ne varsa deneyin,kendi gözünüzle görün,hissedin,favori markanız doğal olarak gelişecektir.

    YanıtlaSil
  53. İlginizden dolayı teşekkür ederim favorilerimdesiniz artık:)

    YanıtlaSil
  54. Merhaba. Bende Clementoni'nin panaroma 1000 parçalık puzzle'ı ile başlangıç yaptım. Benim maksadım hem hobi olarak hem de çerçeveletip uzun yıllar duvarımda asılı kalsın şeklinde... Ancak puzzle yapıştırıcı ile mi yoksa koli bandı ile mi yapıştırıp çerçeveletsem diye ikilemdeyim. Sizce hangi yöntemi kullanmalıyım? Bu arada yapıştırıcı olarak Ravensburger'i kullanacağım ve bir yandan da parlama olmasın istiyorum ya da dediğim gibi koli bandı...

    YanıtlaSil
  55. iki yöntem de makul.tamamen elinizin yatkınlığına bağlı yapıştırma olayları. bazılarımız öyle alışmış,sıvı yapıştırıcıyla hallediyorlar,bazılarımız daha pratik ve ekonomik diye arkasını çevirip bantlıyorlar.bantlama konusunda sadece şu handikap olabiliyor. zaman içinde bant yapıştırıcı özelliğini kaybediyor.kuruyor.elinizde sıvı yapıştırıcı varsa ön yüzeyinden uygulayın bence.ravenburger iyidir,hatta piyasada diğer markalar da en az ravens kadar iyi.mat yapıştırıcı olanlar da var.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim cevabından ötürü. Kolaylıklar dilerim :)

      Sil
  56. Merhaba bende 1000 lik kız kulesi var içinden kırmızı tozdaysa çıktı hemen hemen bitirme aşamasındayım yapıştırma kısmına geçicem fakat bu gece parlayan model olduğu için yapıştırıcının herhangi bir deZavantajı olur mu anladığım kadarıyla tozu suya koyup karıştırıp oö yüzeye dağıtıyoruz ve 3 saat kurumasını bekliyoruz sonra arkasını bantlayıp çerçeveliyoruz bu şekilde mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence yapıştırıcı ile ön yüzeyinden yapıştırmayın direkt ters çevirip arkasından bantlayın,daha garantili yöntem olur.bir de normal puzzlelarda ön yüzeyinden yapıştırdıktan sonra 24 saat bekletin bi yerde.daha iyi olur.

      Sil
  57. Merhabalar bende 2000 lik bir puzzel var yapıştırdım ters cevirdim ve arkasını koli bandıyla bantladım mukavvaya yapıstırmaya gerek var mı yoksa o şekilde götürsem çerçeveletebilir miyim biraz acill durum cevap verirseniz doğum günü hediyesi yapıcam da yarın doğum günü 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba; şu ana kadar yapmış olduklarınız çerçeveciye götürmek için yeterli.. daha fazlası gerekirse zaten çerçeveciniz halleder..daha önce puzzle çerçevelemiş olan deneyimli bir yere yaptırırsanız sorun olmaz.
      Ek bir bilgi daha vereyim, bazı çerçeveciler bantlanmış puzzle'ın bantlarını söküp bally tarzı yapıştırıcılarla kartona yapıştırıp o şekilde teslim ediyor.

      Sil
  58. Merhaba, ben 6000lik veya daha üstü puzzle yapmayı düşünüyorum ama onu nasıl yapıştırıp çerçeveletebilirim? Bir baska sorum da cok büyük olan puzzlelari nasil evlere sokup cikartiyorlar? Teşekkür ederim şimdiden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;siz istediğiniz büyüklükte puzzle'ınızı yapın ölçülerini çerçevecinize söyleyin size yardımcı olacaktır. çerçeve sorun olmaz ancak cam ölçülerinde problemle karşılaşabilirsiniz ♦🛠✂...4-6 bin arası puzzle'lar için zorda olsa matobel cam bulunuyor.
      Daha büyük ölçüler için camsız çerçeveletmek en mantıklı çözüm olacaktır.
      Puzzle Çerçeveletirken büyük boy puzzle çerçevelemiş deneyimli çerçevecileri tercih ederseniz sorun yaşamazsınız.
      Genelde 8-10 bin parçalı puzzle'ları bulunduğu yerde çerçeveledikleri için nakliye ve diğer problemler ortadan kalkıyor.😉

      Sil
    2. Teşekkür ederim sagolun 😊

      Sil
  59. Merhabalar educa nin 1000 lik puzzle aldım yaklaşık 10 sene önce ve bu karantina günlerinde koronadan dolayı evden cikmadigimizdan bu sene bitirmek nasip oldu ve 1 tane eksik çıktı içinden. Bunu nasıl tamamlayabiliriz ve fosforlu modeli buna yapıştırma yapılıyor mu? Ilginiz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  60. sevgili göksel, 10 sene önce üretilen bir puzzle'a destekleri yoktur. Zaten Educanın türkiye'ye deteği 3000 parça ve üzerinden başlıyor. biz çaresiz kaldığımız zamanlarda kutu kapağından parçanın yerini saptayıp parçanın şekline göre kesip bir nevi uyduruveriyoruz puzzlecılar olarak.siz de deneyin..bu arada neon özellikli puzzleları ön yüzeyinden sıvı yapıştırıcı uygulamasını önermiyorum,ben şahsen puzzleın arkasından koli bantıyla bantlıyorum.

    YanıtlaSil
  61. Mrblar, hayatimda ilk defa puzzle yaptm ve cok buyuk buyuk acemiligime geldi arastirmadan etrafimdaki insanlarin da yonlendirmesiyle puzzle yapistiricisi yerine cok amacli bir yapistirici kullandim, su an cok buyuk yanlis yaptigimi hissediyorm, bunun bir cozumu var.midir acaba ya da uzerine tekrar pizzle yapistirici kullansam yararli olir mu? Butun emeklerim bosa mi gitti😥 yardim edin lutfen

    YanıtlaSil
  62. sevgili puzzledaşım, normalde puzzle üzerine sürülen başka amaçlar için kullanılan yapıştırıcılarda direkt geçmiş olsun hastayı kaybettik deriz ama aslında durumun tam olarak ne olduğunu da görseydim iyi olurdu. iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak bana ulaşabilirseniz,kurtarılacak durumu kalmış mı bi bakalım, çünkü gözle görülür değişmeler olmuşsa zaten üstüne ekstradan birşey sürmeye gerek yok.olan olmuş. tamamen su bazlı ve bu iş için üretilen puzzle yapıştırıcıları olması lazım :)

    YanıtlaSil
  63. Merhabalar, dün ilk defa Anatolian Puzzle Yapıştırıcısı ile puzzle yapıştırdım. Sanırım yapıştırıcının miktarını az kullanmam sebebiyle kuruduktan sonra bazı parçaların yapışmadığın fark ettim. Tekrar yapıştırıcı sürmem de sorun olur mu? Yoksa arkadan koli bandı ile mi tutturmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  64. merhaba,şöyle söyleyebilirim,teknik olarak bir sorun olmaz,becerinize güveniyorsanız,tekrardan sıvı yapıştırıcı sürün fakat kuru kalan yerlere uygulamayın.tekrar puzzleı komple geçin yapıştırıcıyla.bu arada arkadan da koli bandı yapılabilir. bol puzzlelı sağlıklı günleriniz olsun.

    YanıtlaSil
  65. Merhaba 2000 parça puzzle yaptım, puzzle yapıştırıcısı ile yapıştırdım. çerçeveletmeden duvara asmak istiyorum, nasıl yapacağımdan (koli bandı, çift bant gibi) ve hangi malzemeleri (marka model vs gibi) kullanacağımdan emin değilim. öneriniz var mı? teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fotoblok malzemesinin üzerine çift taraflı bantı ile yapıştırabilirsiniz. yapı marketlerde 3m tesa gibi gayet kaliteli bant edinin. köpüklü bant olursa daha iyi tutar. fotoblok internet üzerinden satın alabilirsiniz.reklam panosu yapan reklamcılarda olan bir malzeme.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Puzzle Nasıl Yapıştırılır ?
Puzzle Nasıl Yapıştırılır ?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFpMED7fkxxEZPtFh9_4GsOJBHHlm6-K6eFP5G0ehWBJa7gSBNlzFU1ZYgNvEVCoJ05vt1kCzuTg1UEmjAiGSFMgX_JLJ9IvdvNasquEycPcskfIS2QW1ENMILafbw3OBPOaj8g0cATe4C/w640-h400/puzzle+yap%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1r%C4%B1c%C4%B1s%C4%B1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFpMED7fkxxEZPtFh9_4GsOJBHHlm6-K6eFP5G0ehWBJa7gSBNlzFU1ZYgNvEVCoJ05vt1kCzuTg1UEmjAiGSFMgX_JLJ9IvdvNasquEycPcskfIS2QW1ENMILafbw3OBPOaj8g0cATe4C/s72-w640-c-h400/puzzle+yap%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1r%C4%B1c%C4%B1s%C4%B1.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/05/puzzle-nasl-yapstrlr.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/05/puzzle-nasl-yapstrlr.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content