Puzzle Yapalım

Puzzle Yapalım  Haydi biraz puzzle yapalım. Yaz mevsimi yaklaşıyor arkadaşlar,yakında birçoğumuz dinlenmek için fırsat bulacak,öğrencile...

Puzzle Yapalım 

Haydi biraz puzzle yapalım. Yaz mevsimi yaklaşıyor arkadaşlar,yakında birçoğumuz dinlenmek için fırsat bulacak,öğrenciler tatil sezonuna girecek,çalışanlar,izne ayrılacak.
Boş vakitlerimizde tamamen terapi niteliğinde,stresimizi azaltan,huzurumuzu çoğaltan  puzzle yapalım.

Yurtdışında, puzzle yapma etkinlikleri,puzzle festivalleri düzenleniyor,fakat ülkemizde yeteri kadar bu etkinliklere önem verilmiyor.

Çocuklar için Puzzle (Yapboz) yapmanın faydaları nelerdir ?

Puzzle, bir hobi olmasının yanında vakit geçirmek için eğlenceli bir uğraştır. Yapbozlar dikkatimizi kendimize odaklamamızı sağlayabilir.

Çağımızın hastalıklarından biri olan dikkat eksikliğinin giderilmesinde de çok etkilidir. Sabretmeyi, sonuca odaklanmayı, süreci keyifli hale getirmeyi, dikkat ve konsantrasyonu oyun oynayarak güçlendirir.


Puzzle'ların çocuk gelişimine gerçekten büyük katkısı vardır,çocuklarınızı puzzle hobisiyle tanıştırın.
Çocuklarımızla birlikte "puzzle yapalım" Ankara'daki öğretmenlik yıllarımda,küçük,büyük tüm öğrencilerime puzzle sevgisini,puzzle merakını aşılardım.

Anaokullarında,kreşlerde,okul öncesi 3-4-5 ve 6 yaş  miniklerin katıldığı çok anlamlı puzzle yarışmaları düzenleniyor.Bu tür etkinliklerde, büyük keyif alan minikler, akıl yürütme, paylaşma, sabır gösterme gibi birçok konuda da deneyim kazanmış oluyorlar.

Puzzle'la başlamak için en uygun yaş aralığı nedir? diye sorarsanız,2-3 yaş grubundaki çocukların yapabilecekleri,tam ismine yaraşan bir biçimde "yapıp bozabilecekleri"erişkinlerle paylaşıp hoş zaman geçirebilecekleri bir uğraşı ve oyun alanı olabilir.

Çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlayan puzzle oyunları çocuğun özgüvenini geliştiriyor.
Yapbozu tamamlama aşamasında çocuğun zihinsel gelişimi yanında  çeşitli kasları da  çalışır.
Tekrarlanan egzersizler, kasları kuvvetli hale getirir ve o davranışın pekişmesine yardımcı olur.
Aynı zamanda çocuk uzuvlarını yerinde ve zamanında kullanmayı öğrenir,bu durum çocuğun fiziksel gelişimini destekler.”

Yapbozu tamamlayan çocuk, karışık parçalardan bir bütün oluşturmasının keyfini yaşar ve bu durumu paylaştığı kişilerden övgü dolu sözler duyarsa kendine olan güveni artar. Yapbozun bu yönüyle çocuğun duygusal-sosyal gelişimine katkısı kaçınılmazdır.

"Puzzle Yapalım"

Beyin hücrelerimizi aktif tutmak için puzzle yapalım.
Puzzle,zihinsel bir egzersizdir arkadaşlar,bu özelliği ile düşünmeyi ve çözümü bulma çabasını uyandırır.
Çözümü bulmak için ortaya konan zihinsel etkinlik zihin gelişimine katkıda bulunacaktır.

Bir araya getirilerek oluşturulacak bütünün sunduğu bir iş yapabilme ve bunu önce kendine daha sonra çevreye gösterebilme,öz güven duygusunu destekleyecektir,puzzle'ın renkleri, ortaya çıkan resim bilgi dağarcığına eklenecektir.

Tek başına zekaya katkısından söz etmek yerine daha geniş bir anlamda çocuğun gelişimine katkıda bulunacağını ileri sürmek gerekir.
Haydi arkadaşlar bugün "puzzle yapalım"

www.puzzleteacher.com                                                     @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER
Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,199,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,182,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Puzzle Yapalım
Puzzle Yapalım
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9vOTUL9R-0_NBdeuxkhAuT8kNURAUaXLKengOpWFu3sgEswhLfEXTO5Y4ebkgz-pK_eB9dZGJhFzG7G4xwtiGWpmIlT_jhx12dJJb_7tgBIpnZVRkc74PZF7ugmHP5k2Bz65dTjukz_tz/s1600/Puzzle+Yapal%C4%B1m.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9vOTUL9R-0_NBdeuxkhAuT8kNURAUaXLKengOpWFu3sgEswhLfEXTO5Y4ebkgz-pK_eB9dZGJhFzG7G4xwtiGWpmIlT_jhx12dJJb_7tgBIpnZVRkc74PZF7ugmHP5k2Bz65dTjukz_tz/s72-c/Puzzle+Yapal%C4%B1m.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/05/puzzle-yapalm.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/05/puzzle-yapalm.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cevabı İptal Et Sil By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content