Puzzle Nasıl Yapılır ? Pratik Bilgiler, Püf Noktaları.

Puzzle Nasıl Yapılır ? Puzzle yapmanın elbette ki bazı püf noktaları vardır.Benim vereceğim tavsiyelerle ilgi duyan herkes puzzle yapabilir....






puzzle nasıl yapılır
Puzzle Nasıl Yapılır ?


Puzzle yapmanın elbette ki bazı püf noktaları vardır.Benim vereceğim tavsiyelerle ilgi duyan herkes puzzle yapabilir.Evvela puzzle'a şöyle bir heveslenen arkadaşlar önce kendilerine şu önemli soruyu sormalılar.. Ben yeteri kadar sabırlı mıyım? Puzzle'ın tez canlı,sıkılgan,hemen olsun bitsin diyenler için uygun bir hobi olduğunu söyleyemeyeceğim.



Puzzle yapma hilesi arayanlar puzzle hobisine hiç başlamasın puzzle yapmanın herhangi bir hilesi yok, ancak kolay  puzzle yapmanın incelikleri ve teknikleri tabi ki var. 



Öncelikle yeni başlayanlar için 500 parça, tamamlanmış boyutları genellikle 49cmx35cm. olan posterinde belirgin objeler içeren basit temalı puzzle'lar öneririm. 



Bunun
yanısıra 500 parçalık  kare, yuvarlak ve kalp kesimli
puzzle'lar da mevcut,bilinen birçok markada 500 parçalık çok çeşitli görsellere sahip puzzle'lar
bulabilirsiniz. 


Şunu unutmayalım parça sayısı kaç olursa olsun puzzle yapmanın faydaları saymakla bitmez,site içinde puzzle yapmanın faydaları başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz






Educa, Ravensburger, Anatolian, Art puzzle, Masterpieces, Sunsout, Clementoni, Jumbo Castorland, Heye, Gold, Perre, Trefl, KS Games , bilinen başlıca puzzle üreticileridir.
Masterpieces,Sunsout ve Eurographics puzzle'larının birçoğu Random (fantastik) kesimdir.


Amerikan kesim olarak da bilinir. Klasik Grid kesim puzzle'lara göre biraz daha zor ve eğlencelidir.







Basit ,yapımı kolay temalı puzzle'lar,birçok renk öbeğini içinde barındıran puzzle'lardır.

Örneğin,bir bulutun,ağacın, güneşin renkleri bellidir.İçinde ayrı ayrı çok fazla obje bulunduran puzzle'ların birleştirilmesi daha kolaydır, renk gruplandırılması hemen yapılır ve bu renk öbekleri ne kadar azsa o kadar çabuk biter.



Birbirine geçmiş karışık objeli puzzle'lar, 500 parça da olsa yeni başlayanlar için uygun değildir..

Örneğin bir puzzle düşünün sadece deniz ve havadan oluşsun, yani tonları saymazsak iki ana renk grubu var. 



Bu puzzle düz ve tek renk olmasından dolayı zor ama resme bağlı kalınmamasından dolayı da kolaydır.Çünkü resme bakarak objenin yerini tespit etmek epey vakit alan oyalayıcı bir
işlemdir.


Düz renklere sahip puzzle yaparken resme bağlı kalınmadan düz renkli parçaları tıpkı örgü örer gibi tak-çıkar yöntemiyle yapabilirsiniz.




Mutluluğun resmi puzzle nasıl yapılır? başlıklı yazımda puzzle nasıl yapılır? ve yapım aşamalarıyla ilgili örnekler verdim  detayları inceleyebilirsiniz.









PUZZLE YAPIM TEKNİKLERİ PÜF NOKTALARI:


Puzzle Yapmaya Yeni Başlayanlar:


Aile bireyleriyle birlikte puzzle yapmıyorsanız,puzzle'a başladığınız mekanın sakin bir ortam olması konsantre olmanıza olumlu yönde katkıda bulunacaktır. 

Örneğin,puzzle
yaptığınız alanda çocuk,bebek veya evcil hayvan olması,dikkat
dağıtacağı gibi kayıp parça riskinin doğmasına da sebep olabilir.




Hazırsanız hemen başlayalım,500 parça kolay temalı puzzle'ımızı elimize aldık,mümkünse klasik Grid kesime sahip olan Educa marka puzzle ile başlamak uygun olacaktır.

Nedenmi Educa çünkü Educa'da tombul-kısa ve uzun-dar olmak üzere iki temel parça kesimi vardır.



Yaptığımız puzzle'da tombul parçanın dik olarak oturduğunu tespit ettiğimiz vakit,anlarız ki önümüzdeki puzzle'da tüm tombul parçalar dik olarak yerleşecek,geri kalan uzun parçalar yatay yerleşecek.


 

-Yukarıda yazılanlardan, puzzle yaparken her tombul parça dik yerleşir uzun parçalar yatay yerleşir gibi bir sonuç çıkartmayın.



İşimizi kolaylaştırmak için yapacağımız şey,hangi marka olursa olsun parçaları şekline ve rengine göre ayırıp,uzun ve kısaları ayırmak, o tombul-kısa parçanın dik mi yoksa yatay mı yerleşeceğini tespit etmek gerekir. 

Renklerimizi ayırdıktan sonra ayırdığımız o renk öbekleri içinde bulunan parçaları şekil olarak da ayrıca ayırmak işimizi biraz daha kolaylaştıracaktır.

Örneğin,başarılı bir parça ayırmasını üç madde halinde aşağıdaki gibi tanımlayabiliriz.



  • Çerçeve (kenar) parçalarını ayırmak.

  • Renklere göre parça ayırmak.

  • Kesim şekillerine göre parça ayırmak.


Puzzle'ımızı kaç parçalı seçmiş olursak olalım,parçaları ayırma işleminden sonra,kolaylık ve referans olması açısından (özellikle yeni başlayanlar için) mutlaka çerçeve oluşturulmalıdır.

Hangi puzzle olursa olsun belli bir yol izlemeden giderseniz,işin içinden çıkamazsınız.



Yeni başlayanlar için ilk olarak puzzle'ın dış çerçevesini birleştirip tamamlamak,ilerlemeyi görmenin ilk adımı olacağı için önemlidir, çerçeve parçalarını referans alarak iç parçaları birleştirmeye devam ederseniz daha hızlı ilerlediğinizi göreceksiniz.



Puzzle değişmez kurallar olan bir hobi değildir,burada tavsiye niteliğinde yazılanları klavuz alarak bu hobiye adım attığınızda yaptığınız her puzzle ile kendinize özgü tekniğiniz şekillenecektir.

İlerleyen zamanlarda size nasıl eğlenceli geliyorsa o şekilde puzzle yapmaya devam edebilirsiniz ister çerçevesini yaparak başlayın isterseniz görsel içinde bir bölümü birleştirin.




 

Puzzle Yaparken Altına Ne Konulur?

Puzzle Neyin Üzerinde Yapılır?

Puzzle halısı Nedir?


Puzzle halısı nedir? Puzzle halısı nasıl kullanılır? Hangi markalarda puzzle halısı var? nasıl kullanılır?  başlıklı yazımda daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.İmkanlarınız dahilindeyse bir puzzle halısı almanızı öneririm.


Puzzle halısı bir tür keçeli kumaştan oluşmaktadır ve üzerine koyduğunuz parçayı adeta yapışır gibi tutar. Diğer bir kolaylığı puzzle yarım kalmışsa bile, direkt o haliyle sararak kaldırabilir, daha sonra kaldığınız yerden puzzle yapmaya devam edebilirsiniz.



Piyasalarda 500 ve 3000 parça arasında puzzle'larımızı yapmamız için birçok markadan puzzle halısı bulabilirsiniz. Bilinen şudur ki, kabul görmüş  konsantrasyon rengi yeşildir. Dolayısıyla puzzle halılarının hemen hemen hepsi yeşil renk ve tonlarına sahiptir.

 

Düz bir renkte puzzle parçalarını daha kolay seçersiniz, eğer halınız yoksa tercihen düz beyaz, gri tonlarında sert mukavvalardan kırtasiyeden alabilirsiniz.

Bu mukavvalar hem büyüklük hem de kalınlık olarak gruplandırılmıştır.



Orta kalınlıkta 50x70 cm,1000 parça puzzle'lar için uygundur,puzzle büyükse,iki,üç plaka alıp bantla birleştirebilirsiniz, puzzle bittiğinde,ters çevirmek ve arkasından bantlamak için de mukavvaya ihtiyacınız olacağı için elinizde en az iki plaka 50x70cm ölçülerinde mukavva bulundurun.


Biten puzzle halıdan nasıl çıkartılır?


Puzzle halısı kullanıyor olsanız bile elinizin altında 50x70 cm ölçülerinde 2 adet mukavva bulundurmanız işinizi çok kolaylaştıracaktır. 

En basit haliyle anlatırsak,halı üzerinde tamamamış olduğunuz puzzle'ı halı ile birlikte mukavva üzerine alın, ön yüzüne ikinci mukavvayı kapatıp ikisinin arasında ters çevirin.

işlemi yardım alarak yaparsanız kazayla dağılma riskinide bertaraf etmiş olursunuz.






 




500 parça puzzle 


Puzzle hobisini yeni keşfeden gençler ve yetişkinler için başlangıç puzzle'ı sayılabilir.

Daha önce 250,300 parçalı puzzle'lar yapmış minikler için çok parçalı puzzle'lara geçişin    ilk basamağı diyebiliriz,yerli yabancı tüm markalarda 500 parça puzzle bulunmaktadır.



636 parça puzzle


İngiliz Gibsons puzzle markasının temalarının arasında 636 parça 68,5cmx35cm panaromik puzzle'lar mevcuttur.

Amerikan,ingiliz markalarında görmeye alıştığımız  bu parça sayısı Alman Ravensburger markasının Krypt modelinde 654 parça olarak karşımıza çıkar.



750 parça puzzle 


Yeni başlayan puzzle severler için uygundur. Bitmiş puzzle boyutları genellikle 61cmx46 cm dir.Ancak üretim yılına ve temaya bağlı olarak küçük farklılıklar gösterebilir. Daire ve saat puzzle'lar 750 parça olarak üretilmektedir. Masterpieces  markasında diğer markalara göre oldukça fazla çeşit görsele sahip 750 parça puzzle temaları vardır.

Yerli markalarımızdan Art puzzle markasında  saat puzzle olarak 750 parçalık puzzle temaları bulabilirsiniz.

Ayrıca masterpieces puzzle' larından bazılarının kutuları metal ve özel çantalıdır.


1000 parça puzzle 


En çok satın alınan puzzle'lar 1000 parçalı olan puzzle modelleridir, yeni başlayan puzzle severler zorlayıcı olabileceğini düşünür,1000 parça puzzle nasıl yapılır diyerek daha başlamadan cesaretimizi kırmayalım, zor veya kolay tanımı seçilen görsele bağlı olarak değişiklik gösterir.

Çoğu zaman yeni başlayanlar için başlangıç puzzle'ı olarak tavsiye edilmiyor olsa da benim görüşüm sabırlı,meraklı ve kendine güvenenlerin ilk puzzle'ı 1000 parça olabilir.

1000 parça bitmiş puzzle boyutları 68cmx48cm dir,ancak üretim yılına ve temaya bağlı olarak ölçüler  1- 1,5 cm kadar küçük farklılıklar gösterebilir.


1000 Parça Puzzle Kenar Sayısı Kaçtır?


Random kesim puzzle modellerinde değişiklik göstersede genel olarak 1000 parça puzzle'ın kısa kenarı 25, uzun kenarı ise 40 parçadır.



Bunun yanısıra dikey ve yatay olmak üzere 1000 parça Panoramik puzzle'lar mevcuttur. 

bitmiş panoramik puzzle boyutları genellikle 96x34 cm dir.
Her markanın kataloğunda 1000 parça puzzle modellerini görebilirsiniz,ilk akla gelenler arasında, Educa,Ricordi
Arte,Masterpieces,Castorland,Heye,Jumbo,Sunsout,Ravensburger Clementoni,Anatolian, Art puzzle,Gold,Schmidt, Trefl, KS Games markalarını sayabiliriz.



1024 parça puzzle


Standart dışı gibi görünen aslında kare şeklinde olan 1024 parça puzzle'lar yerli yabancı markaların kataloglarında Kare puzzle kategarisinde bulabilirsiniz.

Kare puzzle'lar 61cmX61cm boyutlarında üretilmektedir.  


1500 parça puzzle 


Genellikle yeni başlayıp 500 veya 1000 parça bitiren ve kendini sınamak isteyen puzzle severler için uygundur. Tamamlanmış  puzzle boyutları yaklaşık olarak 90cmx60cm dir.
Ancak üretim yılına ve temaya bağlı olarak küçük farklılıklar gösterebilir. Bunun yanısıra dikey ve yatay olmak üzere 1500 parça panoramik puzzle'lar mevcuttur.


Panoramik puzzle boyutları genellikle 99cmx48cm'dir.Hemem hemen her markada 1500 parçalık puzzle çeşitleri vardır.



 
 



2000 parça puzzle


Uzun zamandır puzzle yapanlar için daha uygundur. Birleştirilmiş puzzle boyutları genellikle 98x68 cm dir. Ancak üretim yılına ve puzzle temasına bağlı olarak küçük
farklılıklar gösterebilir. Bunun yanısıra dikey ve yatay olmak üzere panoramik puzzle mevcuttur. 2000 parça panoramik puzzle boyutları genellikle 136x48 cm'dir.


Ricordi Arte, Educa, Ravensburger, Masterpieces, Anatolian, Art puzzle, Clementoni, Castorland, Heye, Jumbo, Perre, Trefl, KS.. gibi birçok markada
2000 parça vardır. 

3000 parça puzzle  


Uzun süredir puzzle yapanlar için çok uygundur.Tamamlanmış puzzle boyutları genellikle 122cmx85cm dir.Ancak üretim yılına ve temaya bağlı olarak küçük farklılıklar olabilir.

3000 parça yatay panoramik puzzle'lar mevcuttur. Panoramik puzzle boyutları üretim yılı ve temaya bağlı değşiklikler gösterse de genel olarak  144cmx68 cm'dir.

Educa, Ravensburger, Masterpieces, Clementoni, Castorland, Heye, Jumbo markalarında
3000 parçalık puzzle çeşitleri vardır.


  

2014 yılında yerli firmalarımızdan Anatolian, katolağuna 4 farklı temayı 3000 parça olarak eklemiştir.

4000 Parça Puzzle 


Tecrübe kazanmış ve 1000,1500,2000 parçalı puzzle'ları kısa sürede tamamlayan sık sık puzzle yapan puzzleseverler için çok uygundur. Birleştirilmiş puzzle boyutları genellikle 136cmx96cm dir. Üretim yılına ve temaya bağlı olarak küçük farklılıklar gösterebilir.

Educa, Clementoni, Ravensburger, Castorland, Heye  gibi tanınmış birçok yabancı puzzle markasında 4000 parçalık puzzle bulunmaktadır.



Çok parçalı bazı markaların kutularından puzzle görselinin posteri de çıkmaktadır.  Ricordi Arte , Educa ve Clementoni markalarında ünlü ressamların eserlerinin çok parçalı puzzle'ları bulunmaktadır. Aynı zamanda dünya şehirlerinden ve doğa fotoğraflarından oluşmuş puzzle'lar da bulunmaktadır..


5000 parça ve üstü puzzle'lar


Puzzle konusunda profesyonel olmuş ve her defasında daha da zorlayıcı puzzle
yapmak isteyen ve müsait yeri olan cesur puzzleseverler için çok uygundur.


Puzzle Yapıştırmak 


Puzzle nasıl yapıştırılır?  puzzle nasıl ters çevrilir? puzzle nasıl çerçevelenir? gibi sorularınızın cevapları için  merak ettikleriniz kategorisinde  Puzle Nasıl Yapıştırılır ? konusunu inceleyebilirsiniz.



Tamamlanmış Puzzle ölçüleri aşağıdaki tabloda verilmiştir,ölçüler üretim yılı ve puzzle görseline göre küçük değişiklikler gösterebilir. 


        Bitmiş puzzle Ölçüleri;






  •   0500   parça  için  050x035 cm





  •   1000   parça  için  068x048 cm





  •   1500   parça  için  085x060 cm





  •   2000   parça  için  098x068 cm





  •   3000   parça  için  120x085 cm





  •   4000   parça  için  136x096 cm





  •   5000   parça  için  153x101 cm





  •   6000   parça  için  156x107 cm





  •   8000   parça  için  192x136 cm





  •   9000   parça  için  192x138 cm





  • 13200   parça  için  291x134 cm





  • 18000   parça  için  276x192 cm





  • 24000   parça  için  428x157 cm





  • 32000   parça  için  544x192 cm



  • 1000 Parça Panoramik boyut:   096x034 cm

  • 1500 Parça Panoramik boyut:   099x048 cm

  • 2000 Parça Panoramik boyut:   136x048 cm

  • 3000 Parça Panoramik boyut :  144x068 cm








COMMENTS

BLOGGER: 108
  1. ellerinize sağlık çok faydalı bi yazıydı benm için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldiniz,rica ederim,faydalanabildiyseniz ne mutlu bana!! :)))

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederiz videosunuda atarsanız seviniriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. efendim,burada video yayınlayamam maalesef..Fakat internet üzerinden araştırırsanız,çeşitli puzzle yapım videoları mevcut..Belki faydalı olabilir..

      Sil
    2. BEN ÇOK BEĞENDİM ELLERİNİZE SAĞLIK...

      Sil
    3. teşekkürler...sevgiler....

      Sil
  4. 2000 parçalık bir puzzle ka kenar vardırki yaa mutluluğun resminin kenarını bitiremedim bi yerde hata var ama nerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efendim,bloğumuzda mutluluğun resmi 2000 parça yapımı bulunmaktadır...eğer size referans olacaksa arşivimden size mutluluğun resmi fotoları iletebilirim..2000 parça standart diktörtgen puzzlelar enxboy olarak 40x50 parçadır.1000 parçalılar,25x40 parçadır.1500 parçalılar,30x50 parçalıdır.3000 parçalılar 50x60 parçadır.

      Sil
  5. puzzle olayına yeni başlayan biri olarak yeni keşfettim sizi ve birkaç saattir takıldım kaldım, çok bilgilendirici ve okuması zevkli bir site olmuş. ayrıca arşiviniz de harika tek tek bakıyorum hepsine :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,çok memnun oldum beğenmenize,inanın.nazik düşünceleriniz için teşekkürlerimi sunarım...bu hobiye yeni başladığınız için kafanıza takılan herhangi bir konuda danışmak için iletişim bölümünden bendenize ulaşabilirsiniz....takipte kalın...

      Sil
  6. Bilgiler çok işime yaradı, elinize sağlık.Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalanmanıza çok memnun oldum Ebru hanım...sevgiler.....

      Sil
  7. 4000 Parça Puzzle Için Halı Yok. Ne Kullanabilirim ? Manyak Gibi Gidip Ilk Puzzle'ımı 4000 Parça Aldım Da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,4000 parça için halı üretilmiyor..ilk puzzle 4000 parçalı almak çok cesaretli olmuş....kırtasiyeye gidin en büyük boy 100x70cm kalın mukavvadan iki tane alın..evde tabakaları yanyana getirip ortasından bantlayın...

      Sil
    2. Çok Cesurumdur (Tamemen Kız Arkadaşımın Gazına Geldim) Peki 140x100 Mukavva Yaptıktan Sonra Puzzle Yapıştırıcısı Falan Mukavvada Sıkıntı Olur Mu ?

      Sil
    3. eğer,mukavvayı sonradan kullanmaya devam edeceksiniz,garantili olması açısından gazete kağıdının üzerine çekebilirsiniz puzzleı...her ne kadar puzzle yapıştırıcısı akışkan bir sıvı olmasa da ehil ellerde bile mukavvaya taşabilir...bir zararı yok aslında...mukavvayı kullanışsız hale getirmez,siz bilirsiniz..ama benim fikrimi soracak olursanız puzzleı bitirdikten sonra ortadan iki-dört tabakaya bölün,tabakaları tek tek iki mukavva arasında ters çevirin,arkasından şeffaf koli bandıyla bantlayın..ben 4000lik puzzleları,500lük ölçülerde bölüp ters çeviriyorum..evde yedek mukavva bulundurmak mantıklı...50x70 mukavva da alın bence...100x70 de...küçük tabakaları çerçeveciye götürürken de pratik oluyor.

      Sil
  8. Dün ilk kez puzzle yapmaya 1000 parçayla başladım. Yazınızı önce okusaydım 3 saatim boşa gitmeyecekti. Yararlı bilgiler için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili hobidaşım,puzzle hobisine gönül vermenize çok sevindim...yeni başlayan biri olarak kafanıza takılan her soruyu bana iletişim bölümünden ulaşarak da sorabilirsiniz...sıkı sıkı sarılın hobinize bırakmayın olur mu?

      Sil
  9. Merhabalar. Biz daha önce hiç puzzle yapmamış olmamıza rağmen 2000 lik bir puzzle ile başladık ve oldukça da zor bir manzara resmi almıştık. Kardeşim nişanlım ve ben aylardır uğraşıyoz ancak yarısını tamamlayabildik:) belli bir dönem ben hırs yaptım bitircem diye ve fazlaca yoğunlaştım:) sırt ağrılarım gözlerimde kanlanma ve iltihaplanma gibi problemler yaşadım. evet abarrtım ve abarrtık :) o yüzden sizin de dediğiniz gibi sabırlı olmak abartmamak ve bunu bir eğlence olarak görmek lazım ve kesinlikle daha az sayıda parçası olanlarla başlamak lazım. başlamayı düşünenlere duyrulur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,hoşgeldiniz sayfamıza,efendim acaba yapmaya uğraştığınız puzzleın markası adı nedir mahzuru yoksa? eğer ben de yapmışsam iletişimden bana ulaşın,tecrübelerim doğrultusunda bişeyler ekleyeyim ilaveten olmazsa...yorumunuzla katkı yaptığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. Merhaba ben puzzle yapmaya yeni başladım. İki tane 68x48 ölçülerinde 1000 lik puzzle bitirdim.50x70 ölçülerinde hazır çerçeve alsam uyum saglar mı sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yiğit bey hoşgeldiniz,evet bahsettiğiniz ölçüler uyum sağlamaktadır...Kullanabilirsiniz.

      Sil
  11. ravensburgerden puuzzle aldım.3 lü bir takım.her biri 500 parçadan oluşuyor.. ama bir tanesinin tam orta parçası yok.. parça desteğide yokmuş.salonum için almıştım..napıcam ben şimdi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inanın 25 yıldır puzzle yapıyorum,ilk defa ravensburgerden eksik para çıktığını duyuyorum...gerçekten bu durum çok şaşırtıcı.maalesef destek vermiyorlar...yapabileceğimiz şey,önce dilerseniz aldığınız yeri arayın,konuyu anlatın,en kötü,kutu kapağından eksk parça şekline göre kesip koyun..

      Sil
  12. puzzle ve çerçevesini aldım ama puzzle ı neyin üstüne yapcam ve nasıl çerçeve kartonuna oturtcam bilmiyorum yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili takipçim,tam olarak anlayamadım,hazır çerçeve mi aldınız?puzzle binlik ise 50x70cm mukavvanın üzerinde yapabilirsiniz...sonrasında puzzleı ön yüzeyinden sıvı yapıştırıcıyla yapıştırırsanız kuruyunca elinize yekpare olarak alıp çerçeveye yerleştirebilirsiniz.

      Sil
  13. İlk önce sizi gerçekten tebrik ederim hem fikirlerinizden dolayı hemde her yoruma yardım sever bir şekilde cevaplandırmanızı...
    Benim şöyle bi sorunum var erkek arkadaşım doğumgünümde 1000 parçalık ikimizin resmini puzzle yaptırmuş ve bu puzzle bitirip çerçeveletmemi bekliyor. Elimde 100 parça filan kaldı ama onlar da yerine oturmuyo diye düşünerek ben bozdum hepsini tekrar yaparım zannettim:(((( ama şimdi de hiç ilerlemiyo başka bi fikriniz yardımınız varmı acaba ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili yıldız hoşgeldiniz, hangi markadan foto puzzle yaptırdınız? ona göre kesimi söyleyeceğim....genelde "foto puzzle tamamlama konusunda zorlanıyorum" diye duyumlar alıyorum çevremden.şöyle yapalım...si bana direkt iletişim bölümünden ulaşın,mail aracılığı ile ayrıntılı konuşalım.

      Sil
  14. Customized puzzle.... mail adresinize ulaşamıyorum eşleşme yok diyor ve mailim iletilmiyor adresinizi alabilme şansım varmı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili yıldız,normalde anasayfada iletişim bölümü var ya,kendi bilgilerinizi girerek gönderdiğinizde bana ulaşıyor sizin mail adresiniz....ulaşamıyorsanız şöyle yapalım,siz yine yorum bırakır gibi yorumunuzda mail adresinizi yazın,ben yorumu yayınlamadan içinden çekeyim adresinizi.yorumu da silerim zaten.

      Sil
  15. 1000 lik Philip Trully KS GAMES marka puzzle aldım bunu en kısa sürede nasıl bitirebiliriö aceba ve kaç hafta sürer ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ibrahim bey hoşgeldiniz,puuzzle yapım süreleri herkese göre değişkenlik gösterir...bu hobiye uzun süredir gönül veren arkadaşlarmız ve ben dahil tek oturumda 8-10 saatte bitebilecek bir görsel....fakat puzzleın keyfi zaten işten döndüğünüzde birkaç parça koyup biraz ilerleme kaydettiğinizde yaşadığınız mutluluk...o yüzden sizin koşullarınızı bilemediğim için (hergün ne kadar saat ayırabiliyorsunuz veya daha önce 1000lik deneyiminiz var mı gibi..) birşey söylemek zor.her iş dönüşü 100 parça koysanız 10 gün eder.puzzleın çerçevesini çıkardıktan sonra bariz renklere odaklanın,maviler vardı sanırım o temada...

      Sil
  16. merhabalar yuvarlak puzzleleri internet dışında nereden bulabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normal hobi mağazalarından görerek mi satın almayı kastetmiştiniz? şehir olarak nerdesiniz?

      Sil
  17. Merhaba. 1000 parçalık Ravensburger marka bir puzzleim var. Ölçüleri 50×70. Ancak hazır cerçevreler 48×68. Kutusunun üzerinde 50×70 ölçülerini yaklaşık olarak belirtmiş ancak kendim olctugumde tam olarak 50×70 olduğunu gördüm. 48×68 çerçeveye uyar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili yağmur hanım,clementoni ve ravensburger gibi bazı markalar standart dışı ölçü verir...yani piyasadaki hazır 48x68cmlik çerçeveler uyum sağlamaz maalesef...uynayabilir,sorun çıkartabilir yağmur hanım..bence çerçeveciye gidip yaptırın.

      Sil
    2. Tamam. Çok teşekkür ederim. Ben de çerçeveciye gitmeye karar verdim. :)

      Sil
  18. Merhabalar ya ben 3 binlik puzzle bitirdim ama onu nasıl çerçeve yaptiracagim çok pahalı diyolar bozmak istemiyorum uygun fiyatta çerçeve bulabilirmiyim Nerede bulabilirim ???

    YanıtlaSil
  19. sevgili ebru,biz puzzlecıların genel sıkıntısı bu aslında...tek yaptığımız mahallelerimizde bulunan çerçevecilerle iyi ilişkiler içinde bulunmak.:))) normalde 3000liğe 100-150 arasında fiyat isteyebilirler.hazır çerçeve ben pek önermiyorum zaten.çerçeve fiyatları şehirden şehire,hatta istanbulda semtten semte bile farklılık gösterebilir.siz bulunduğunuz yere göre araştırın bence.toplu şekilde puzzle verip,ucuza getiren arkadaşlar da oluyor.yapı marketlerde çerçeve yapabiliyorlar...oraları da araştırın.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba puzzle yapmaya yeni baslamis biri olarak cok büyük bir hata yaptım ve 2000 lik aldım neon puzzle diye bir markanın sanırım a101den almıştım renklerine gore ayırıp yapmayi denedim ama parçaların yan mi dik mi oldugunu bile anlayamiyorun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdik yeni üretim neonlarda kesim değişti,normalde parçaları görmem lazımdı hangisinin dik hangisinin yatay yerleşeceği konusunda.eski klasik düzen kesimse uzunlar yatay tombullar dik yerleşebilir..fakat bu markadan markaya hatta kesimden kesime değişiklik gösterebilir..yani iki sefer 2000 parça kelebek etkisi aldınız diyelim.birinde uzunlar dik birinde yatay yerleşebilir.kalıplarla alakalı durum...bana iletişimden çerçeveyi yaptığınız bölümün fotolarını gönderin incelemeden bişey diyemem.

      Sil
  21. Merhabalar
    Bende yeni 1000 lik aldim.KS puzzle.umarım basaririm .siteden baya bilgi aldım ama püf noktalar ile ilgili,renklere ayirdim ama sekillere nasıl ayiricam :)
    Tak cikarlami denesem ?
    Birde halı sartmi direk karton üstüne yapilamaz mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halı kesinlikle şart değil,mukavva üzerinde daha çok pratik oluyor bence...kırtasiyeden iki adet 50x70cm mukavva alın..birinin üzerinde yapın diğeriyle üstüne kapak yapıp ters çevirin,arkasından şeffaf bant ile bantlayın.şekil konusu da şöyle: uçları sağa yatıklar uçları sola yatıklar gibi kendinize göre bir sistem belirleyebilirsiniz...ks games son üretimlerinde kesimi değiştirdi,yani piyasada artık iki tür ks kesimi var...sizin kesiminizi bilmem gerekiyor ipucu verebilmem için..ksnın eski klasik kesim dediğimiz düzeni vardı(educa kesimine benzer) şimdilerde ise ravensburger gibi kesim uyguluyorlar yani en az 5 farklı çeşitte parça oluyor...educada ise uzun ve kısaların yanında bir de ikili birleşen yuvarlak kesimli özel ikililer var..tak-çıkar yöntemini biz kıdemli puzzlecılar genelde düz renklerde yapıyoruz..düz siyah düz beyazlar gibi..

      Sil
  22. Merhaba . Ben 2000 parça kaplumbağa terbiyecisi yapıyorum koyu yerlerde takıldım . Kesim varsa lütfen yardımcı olur musunuz 😐

    YanıtlaSil
  23. merhabalar,kaplumbağa terb.,educanın mı ksnin mi? iki markanın da 2000liğini yaptım...arşive dönüp foto bulmam lazım.bu arada siz bana iletişim bölümüne mail adresinizi yazarak ulaşır mısınız? mail üzerinden devam edelim.ben de bu arada devlet arşivinden daha karışık hale gelmiş arşivimi bi kurcalayayım.:)))

    YanıtlaSil
  24. Kolay gelsin benim 2000 parçalık puzzlem var ve bitmek üzre ben puzzle yapıştırma videolarını izledim fakat benim videolardaki gibi yapıştırmam imkansız çünkü ben puzzle normal ev halısının üstüne yaptım bende puzzle parçalarını tek tek yapıştırıcı sürüp oyle yapıstırayım diyorum ama kartonu kaldırınca tüm puzzle bozulur diye korkuyorum yardımcı olabilir misiniz lütfen bu fikrim ne kadar doğru sizce ??

    YanıtlaSil
  25. ah keşke halı üzerinde yapmasaymışsınız.şimdi normal halıdan kartona almak çok zahmetli olacak.o dediğiniz arkasından tek tek yapıştırma işini,ben yıllar önce 12li yaşlarımda tecrübesizliğimden,büyüklerim de yol göstermediği için saatlerce uğraşarak yapıştırmıştım.şimdi 40larımda gülüyorum kendime..Efendim,madem bir şekilde halıda yaptınız,onu mukavva üzerine almak için ya ince dosya kağıdı altına sürerek kartona alın,başka bi kartonla da ters çevirip arkasından koli bandı ile bantlayın ya da puzzleın altına eski bi gazete sürüp puzzleı ön yüzeyinden sıvı yapıştırıcı ile yapıştırın.ben olsaydım üşenmeden halıdan öbek öbek alıp kartona aktarırdım.puzzle illa bir kartona yapıştırmaya gerek yoktur.hele tek tek.sevgilerrr...

    YanıtlaSil
  26. Merhaba. İlk defa puzzle yapıcam ve sayrnizde baya da bilgi edindim. Puzzle ım 1000 parçalık Clementoni puzzle ı. Benim puzzle ım 69x50 cm ben 70x50 lik mukavvaya yapacağım. Fakat tam olarak nasıl ters çevirip bantlamam gerektiğini anlayamadım. Yoksa tek tek parçaları mukavvaya yapıştırmalı mıyım? ters çevirip bantlama işlemini biraz daha detaylı anlatırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 50x70 mukavvadan iki tane edinin,puzzleı birinin üstünde yapın,diğeriyle üstüne kapak yapıp çevirin.arkasından tek sıra nizami şekilde sıra sıra şeffaf koli bandı ile bantlayın.yani puzzleı ayriyeten mukavvaya sabitlemeye gerek yoktur.hele tek tek parça yapıştırma işiyle hiç uğraşmayın.illa sıvı yapıştırıcı kullanacaksanız eğer,puzzle bitince mukavvadan eski bir gazete kağıdı üzerine çekin,ön yüzeyinden sıvı yapıştırıcıyı yayarak sürün,parça boşluklarına yedirin.

      Sil
  27. Merhaba,
    İnternetten özel fotoğrafli puzzle yaptıracağım ama birleştirilmiş ve yapışmış olarak gelecekmiş. Bende tekrar yapmak istiyorum puzzle'ı ayırmak mümkünmüdür?

    YanıtlaSil
  28. hacer hanımcım,öncelikle hangi site üzerinden veya hangi firmaya yaptıracaksınız ve de 500den küçük mü?

    YanıtlaSil
  29. Merhaba ben puzzle yapmayı çok seviyorum 1500 luk puzzle aldım ama 3 parçası eksik içinde kaybetmeyin yazan kodu falan var ama sitede benden kordinatlar yazmamı istediler A ve B şeklinde yatay A dikey kısım B mi oluyo nasıl yazıcam bilememdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anatolian mı marka? koordinat hesaplamayı bilmiyorsanız,bana iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşın ki,mail üzerinden fotoğraflarla yardımcı olayım.

      Sil
  30. Merhabalar ben clementoninin 13200 parçalık newyork temasını almak istiyorum 1000 parça educayı 3 günde bitirdim risk mi almış olurum çok istiyorum yapmayı ama fikrinizi istiyorum teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlı risk diyelim onaa...)))şaka bir yana clementoninin 13200ü 6 poşet 2200den.parça parça onu çok rahat yaparsınız.sadece educa kesimine alışkınsanız,clementoni size değişik gelebilir kesim olarak.ama puzzleda ufku açmak için bence herşeyi deneyin yavaş yavaş...hatta alırsanız paylaşın benimle,size birkaç tüyo verebilirim gidişatı ile ilgili.

      Sil
    2. Teşekkür ederim paylaşıcam sipariş veriyim yalnız puzzle galeride kalmamış hepsi burada da fiyatı 679 tl uygunmu.. Tiyoları alıcam mutlaka..

      Sil
  31. Sevgili Aylin hanımcım iyi ki bu soruyu bana sordunuz....en doğru yönlendirmeleri ben yapabilirim çünkü size...şimdikk bu model henüz türkiyeye giriş yapmadı...beklemedeyiz...artı aklınızda bulunsun...hepsi burada puzzle almak için iyi bir yöntem değil.çünkü herşeyi stoğunda gösteriyor siz satın aldığınızda firma ile temasa geçiyıor,firma yok derse,o da size dönüp yok diyor...yani hevesi kursakta bırakıyor..siz bana iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşın bi.ben size çok daha sağlıklı siteler önereceğim..

    YanıtlaSil
  32. Benim adım Rüveyda 5.sınıfa gidiyorum, bu sene puzzle yapmaya heves saldım.ben 1000 parçalık bir puzzle den başlamak istedim ancak sonradan bunun zor ve sabır gerektiren bir iş olduğunu anladım taki telefonu elime alıp yazanları okuyana kadar bu bilgiler puzzle mi yaparken bana çok yardımcı oldu... Çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  33. sevgili rüveydacım,puzzle ablan burada....güzel sözlerin için çok teşekkür ederim sana.iyi ki böyle hobiye başladın...içindeki puzzle aşkını daha da büyütmen dileğiyle,bana kafana takılan bişey olursa iletişim bölümünden de ulaşabilirsin.

    YanıtlaSil
  34. ben 1500 parca bir puzzle aldim ama ilk puzzle ım oldugu icin parcalarin yatay dikey falan bilmiyorum nasil bitiriceem ?

    YanıtlaSil
  35. sevgili puzzlesever her markanın kesimi farklı olduğu için bana marka belirtseydiniz çok iyi olurdu.genelde dar uzunlar dik,tombul kısa parçalar yatay yerleşse de bu değişkenlik gösterebilir markadan markaya.

    YanıtlaSil
  36. Merhabalar size bir konu hakkında bişe danışmam lazım bu puzzle halıları diyoruz ya ya yanlış indirirsek tekrar çıkarma mumkunmu

    YanıtlaSil
  37. çok özür dileyerek,yanlış indirirsek,tekrar çıkarma derken neyi kastediyorsunuz? cidden anlamadım. yanlış sararsak,tekrar halıyı açabilir miyiz mi bunun tercümesi? :)))

    YanıtlaSil
  38. Merhaba bende anatolia marka bin parçalık puzzle yapmaya çalışıyorum fakat halıda bin parçalık çizgileri asicak sanırım neden derseniz kenar olan parçalar çok fazla vede bazıları kenar parçaları fakat dalgalı ve garip şekiller yapmışlar renklerde okadar birbirine yakın ki en zorunu almışım benim sorum şu o dalgalı kısımlar kenarlarada uymuyor hadi zorla uydurdum diyelim halıdaki belirtilen ölçülerden daha büyük olucak gibi duruyor böyle bisey başınıza geldimi çok hevesle başladım ama kenarlar olmayınca heveste kalmadı su dalgalı garip parçalar olmasa birşekilde halledicem ama cevap verirseniz çok memnun olurum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durucum,bana iletişim bölümünden mail adresini bırakarak ulaşabilseymişin en azından fotoğraf üzerinden giderdik canım..sendeki tema neydi öğrenmiş olurdum..şimdik bana detaylar lazım...1000 parça ise elindeki,çerçeve yani kenar parçaları boyda 40 parça ende 25 parça yer alır...adı üstünde kenar parçaları,yani bir kenarı düz parçalar bunlar sadece çerçeve parçalarıdır ve toplamda 130 adet kadar çıkması lazım..ama ben 1000lik üzerinden konuşuyorum.bir de parçaların şekilleri tekdüze olmayan,sıradan olmayan SADECE KENDİ ARALARINDA BİRLEŞEN ikili parçalar vardır...mailden haberleşseydik sana foto gönderecektim nasıl ikili olduklarına dair....çünkü bunlar 2-3 tip birleşen olabilir...literatürde bunların adı yok..fakat biz puzzlecılar aramızda kendimize göre bir isim buluruz bunlara göbekten birleşenler,kıvrımlılar,garip kesimliler gibi...bu ikili parçalar zaten iç tarafa yerleşir.bu garip kesimlileri önden ayırıp kendi aralarında birleştir.

      Sil
    2. Puzzle teması masumiyet şelalesi

      Sil
  39. Yeni baslicam ve 500 parcali puzzle var elimde ama nasil baslamam gerekiyo..bittiginde tablo nasil olucak kafamda deli sorular..??

    YanıtlaSil
  40. aslında yukardaki metni okuduysanız ufak tefek tüyolar almış olmalısınız...bana elinizdeki modeli söyleyebilirseniz,belki tema üzerinden de gidebiliriz..

    YanıtlaSil
  41. Merhabalar bu is icin bu kadar detaylı açıklayan birilerini bulacağïmı sanmıyorum ama buldum ,, öncelelikle ailecek 2000 parçalık bir puzzle aldık bayağıda ilerleme kaydettik ama parçalar ,renkler ,şekiller birbirine çok benzemeye başladı cok zorluk çekiyoruz daha doğrusu tıkandık yapamıyoruz bir öneri veya düşüncenizi bizimle paylaşırmısınız

    YanıtlaSil
  42. sevgili puzzlesever,temayı,modeli bilmeden yardımcı olamam..rica etsem mail adresinizi bırakarak iletişim bölümünden bana ulaşsanız,belki bildiğim yaptığım bir puzzledır.

    YanıtlaSil
  43. Merhaba .Ben çocuklarımla yapmak için puzzle aldım .1000 parça monalisa tablosu.Ama 2 gün oldu daha çerçeveyi bile tamamlayamadık.Özellikle oğlum çok fazla abarttı bu durumu .nasıl bir yol izlemeliyiz.bunu bitirmek istiyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  44. öncelikle geç yayınladığımız için kusurumuza bakmayın.Mona lisa tablosu zor temalardan biridir.hangi marka olduğunu belirtseydiniz, parça kesimi açısından kafamda bir yol oluşurdu.tahmini clementonidir diyerek,öncelikle şunu belirteyim,puzzle yapmanın yemek tarifi gibi sihirli bir formülü yok maalesef.tecrübe kazandıkça herkes yöntemini kendi buluyor bir şekilde..en azından yatay ve dikey yerleştirilecek olan parçaları ayırabilirsiniz.renk grupları da yapın.

    YanıtlaSil
  45. Yağmur Yılmaz20 Ağustos 2018 13:16

    Ben sizin sitenizden puzzle almak istiyordum . a baş bir şikayet sitesinde bir kadının aldığı puzzle ın teslim olmadığını görünce şaşırdım .doğru değildir ümidiyle cevabınızı bekliyorum. Size ve sitenizede bayıldım.

    YanıtlaSil
  46. tabi ki doğru değil Yağmurcum.Maalesef ki niyetler bozuk olunca üzücü sonuçlar olabiliyor...siz içinizi ferah tutun ve burada bir puzzle öğretmeniniz olduğunu her zaman yardımcı olmaya çalıştığımı bilerek takip edin...puzzle satın almak için direkt satın al tuşundan alabilirsiniz.ya da telefon üzerinden bana ulaşmak için iletişim bölümüne mail adresinizi bırakın.size her türlü yardımcı olmaya çalışayım hangi modeli istiyorsanız. :)))

    YanıtlaSil
  47. Puzzle yapmak psikolojiye çok iyi geliyor en büyük destekçimdi bir zamanlar . Şimdi de öyle:)))

    YanıtlaSil
  48. o kadar doğru birşey dediniz ki Lavincim...kesinlikle katılıyorumm.yaşadığımız zorlu şartlar altında bir nevi uzaklaştırıyor,dinginleşiyor bazen hırçın ruhlarımız.

    YanıtlaSil
  49. Merhaba daha önceden yaptığım puzzleı söküp tekrar yapmak istiyorum. Çok saçma geldiğinin farkındayım fakat evimin duvarını süsleyen ve benim için farklı anlamları olan bir puzzle yardım aldığım puzzleı tek başıma yapmak istiyorum. Castorland puzzle üzerini puzzle art ile yapıştırmıştık. Sökmem mümkün mü acaba emin olmadan çerçeveden çıkarıp zarar vermek istemedim.

    YanıtlaSil
  50. Sevgili puzzlesever,şöyle söyleyeyim,ben 30 yıldır puzzle yapıyorum..sadece 1 defa yıllar öncesinden yapıştırılmış bir puzzleı geri bozmam gerekti,ve zar zor bozmuştum.fakat bu işlemde bence yapıştırıcının az sürülmesinin etkisi olmuştu.ben açıkcası net bişey diyemem.çünkü yapıştırıcılar puzzleı öyle sıkı yapıştırıyor ki,sökmek imkansız hale geliyor.puzzleları arkasından şeffaf koli bandı ile yapıştırırsanız,ilerde kontrollü bir şekilde banttan kurtarma şansınız oluyor..ama yapıştırıcı için net konuşamam maalesef.Eğer çerçeveyi bozmayı göze aldıysanız,puzzleı içinden çıkarıp parçaların ele düşüp düşmeyeceğini hissedersiniz zaten.

    YanıtlaSil
  51. Yorumuna cevap gelecek mi acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. poyraz bey,puzzle nasıl yapılır konusuna mı yorumda bulunmuştunuz? ben neon puzzle 31 mayısta marketlerde konusunun altındaki yorumunuzu cevapladım..başka bir konu altına da yaptıysanız belirtin bir yanlışlık olmasın..çünkü sadece tek yorum vardı.. :)

      Sil
  52. Guzel bir yazı tesekkurler :) 1 hafta once 2000 lik puzzle'a basladım. Daha önce 1000 ve 1500 lük yapmıştım. Ama bu sefer gercekten cok zorlanıyorum :) insallah sonu guzel olacak ;)

    YanıtlaSil
  53. ben teşekkür ederim okuduğunuz için.puzzle kariyerinizde yükselme yapmışsınız.çok güzel.. 1500lüğe alışkınsanız,2000likler de halledilir,eminim..

    YanıtlaSil
  54. Neon pazıl ön yüzeyinden yapıştırılınca özelliği gider mi gece parlıyormuş doğru mu, ilk defa pazıl yapıyorum da.

    YanıtlaSil
  55. şöyle izah edeyim: eğer elinizdeki puzzle neon markası ise yani marketlerde satılan ks games (onur oyuncak) firmasının alt ürünü neon ise bu puzzle parlamaz.sadece markası neon olarak lanse edilmiştir. fakat elinizdeki piyasadan aldığınız herhangi bir markanın neon özellikli puzzle ise geceleri parlar.örneğin educa,art,anatolian gibi markaların katologlarında üzerinde neon efekti bulunan puzzleları mevcut.bu tip puzzleları arkasından bantla yapıştırsak daha sağlıklı.ama marketten satın aldığınız puzzlelalarda fosfor boyası olmadığı için ön yüzeyinden direkt sıvı yapıştırıcı ile yapıştırılabilir.

    YanıtlaSil
  56. Merhaba, ben dikey 1000 parça puzzle aldım. kenar sayısı kaç acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 1000 parça puzzle çerçeveyi oluşturan parçalar,uzun kenar için köşe parçaları dahil 40, kısa kenar için köşe parçaları dahil 20 adettir...kolay gelsin...📐📏

      Sil
  57. kolay gelsin 1000 parçalı puzzle aldım. bitti 3 tane parça eksik gibi sağ alt köşe acaba parçamı eksik yoksa bilinçli mi eksik oluyor

    YanıtlaSil
  58. sevgili Bymhk,neon markasından mı bahsediyoruz acaba? Siz kaybetmediğinizden eminseniz,firmadan kaynaklı bazen eksiklere rastlanabiliyor. Fakat üzülmeyin,yeni üretimlerdense mutlaka eksiklerinize kavuşursunuz.markayı belirtseydiniz,eksik parça formu için yönlendirecektim sizi.

    YanıtlaSil
  59. Anatolian kodu 3192 nolu 1000 parça puzzle da bir parca eksik.yardimci olabilir misiniz.eksik olan parça a12 b3.iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili puzzledaşım puzzle bilgilerinizi burada yazmanız birşey ifade etmez :) yetkili olan firma Anatolian'a ulaşmanız gerek. bendeniz parça gönderimi yapmıyorum,sadece yol gösteriyorum :) anatolianın websitesindeki eksik parça formunu doldurun. gerekirse de firmayı arayın :) sevgiler..

      Sil
  60. Merhaba geçen sene anatolian 48x66 ev gibisi yok 1000 parça puzzelını aldım hiç yapmamış biri olarak geçen sene başlayıp bırakmıştım şimdi tekrar başlıyayım dedim sadece tek yapabildiğim home sweet home yaZan yer ilerliyemiyorum kaldım sizce nasıl yol alabilirim cevabınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  61. hilal,size mail üzerinden ulaştım :)

    YanıtlaSil
  62. Allah aşkı için yardım edin vallahi psikolojim bozuldu ağlıyorum sinirden nolur rüyama giriyor karma markasının splitteki katedral meydanı yapbozunu yapıyorum 1000 parça gökyüzü bölümünde takıldım lütfen 🙏 yardım edin yarım bırakmak istemiyorum rüyama giriyor sinirim bozuldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili puzzledaşım karma markasından henüz hiç yapma fırsatım olmadı maalesef.kesim kalitesi hakkında bir fikrim olmasa da ben de en kısa zamanda edinip tecrübe errikten sınra fikrimi paylaşmayı düşünüyorum. sanırım düz renklerde takıldınız..parçanın her yere uyma sorunu mu var yoksa?

      Sil
  63. Hayır düz renkler hafif sarımsı ve mavi iki renk arasında geçiş var parçalar uygun ama ben yapamadım sanırım parçaları ait oldukları yere koyamıyorum renk geçişleri kısmı olmuyor

    YanıtlaSil
  64. puzzle görseli de zor..yapmış olsaydım size fotoğraf gönderecektim.inatla mutlu sona ulaşın derim :)

    YanıtlaSil
  65. Oglum yeni puzzleye heves etti 500 parca aldik kenar sayılarını vermeniz mümkünmü 34.49 cm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdik şöyle,standart olan 500lük puzzlelarda enxboy olarak 20x25 parça şeklinde diyebiliriz. keşke direkt markayı da yazsaymışsınız.marka üzerinden daha sağlıklı bilgi verebilirdim :)

      Sil
  66. King Of Puzzle Hayvanlar serisi/HV07-M Minik kediler Ahşap Puzzle 59×44 cm 1000 parçalık puzzlenin kenarlarını yaptık ortasını yapamıyoruz yardım eder misiniz :(

    YanıtlaSil
  67. Bengisu mailden ulaşıyorum size :)

    YanıtlaSil
  68. Merhaba zoe puzzle aldık 101 magazasından fakat kutuda eksik parca felan dıye göstermiş bunlarda eksiklik mi oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam olarak kutuda ne yazdığını anlayamadım doğrusu.. benim bildiğim kutularda kayıp parça desteği olduğu yönünde ibareler vardır..bu bilgiler kayıp parça desteği veren her markanın kutusunda yazar. kayıp parça ile eksik parça arasında fark vardır. herhangi bir şekilde parça kaybederseniz bu sizden kaynaklı kayıp parça olur. fakat fabrikasyon üretimi sonucu eksik üretilen puzzlelarda evet bu kutunun eksik parçası çıktı diyebiliriz. her iki durumda da firma destek verir. marketlerden aldığımız neon zoe gibi markalarda eksik parça çıkabiliyor. bu durumda ks games sitesinden başvurabilirsiniz.

      Sil
  69. Merhaba ks games kelebek etkisi 3 ve 3000 parca puzzle aldik😔gunlerce kargo bekledik geldi sonunda ama cok zor sanki renk gecisleri cok fazla cercevi yaptik 1 gunde o kadar geri gelmiyor ne yapabiliriz?nasil bir yol izlemeliyiz?

    YanıtlaSil
  70. sevgili gamze, kelebek etkisinin beyaz olanının 1000liğini yaptım,2000liği de arşivimde yapılmak üzere bekliyor fakat 3000liğini henüz deneyimlemedim.inanın uzaktan söylenebilecek pek fazla söz yok aslında yapımıyla ilgili. tamamen sizin bir teknik geliştirip yol izlemeniz gerekiyor.birtek söyleyebileceğim püf noktası şu: puzzleın sol kanadının kesimi ile sağ kanadının kesimi aynı.yani 1500lük sol yarım tabaka ile sağ 1500lük kısmı aynı kesim parçalar oturuyor. o yüzden bir parçanın aynısını bulursunuz kesim olarak.arşivimde 3000liği olsaydı fotoğraf da gönderebilirdim ama çevremde yapan da yok bunun 3000liğini. (olur da hiç yapamazsanız ben sizin yerinize tamamlayabilirim)

    YanıtlaSil
  71. Merhaba, puzzle boyutları sebebiyle kendi çabalarınızla götürüp getirmek size problem yaratacaktır...Çevrenizde çerçeve yapan bir işletmeye danışırsanız onlar ya gelip yerinde çerçeveleyip duvara asıyorlar yada alıp götürüp hazır olarak getirip teslim ediyorlar....Asıl problem çerçeve değil bu boyutlarda yansıma yapmayan mat "matobel cam" temini ve maliyeti olacaktır..(camsız çerçeveletmek isterseniz bu problemde ortadan kalkar) sonuçları bizimle paylaşmanızı merakla bekliyoruz.😉

    YanıtlaSil
  72. 96*68 cm olan puzzle da kenarlarda kaç parça yan ve üstte kaç parça olması gerekir aşağı yukarı

    YanıtlaSil
  73. 2000 parça puzzledan bahsediyor olmalısınız. marka belirtilseymiş çok daha netleştirirdik,markadan markaya farklılık gösterebiliyo.2000 parçalılarda genel olarak enxboy olarak,40x50nin çarpımı 2000'i verir.kısa kenarda 40 uzun kenarda 50 olarak düşünsek yani en= 40x2:80 boy = 50x2:100 toplam 180 ama bu toplamdan 4 çıkarın 176 olması lazım tüm çerçeve parçalarının sayısı.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,199,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,182,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Puzzle Nasıl Yapılır ? Pratik Bilgiler, Püf Noktaları.
Puzzle Nasıl Yapılır ? Pratik Bilgiler, Püf Noktaları.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLpAK_sedN6uWYzc4vw7pqxIxTyJGTRsN2GW7XbQm_rtzmmpPJqE4l2rlKCIMqnGa3QwXR7Vw-AfYWIvN1vUs7mT2nw6YGxDpm496Au6vCZRkzZ1if4U67orAPBD_A6anxjyQg00Hwy5AP/w640-h358/puzzle+nas%25C4%25B1l+yap%25C4%25B1l%25C4%25B1r.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLpAK_sedN6uWYzc4vw7pqxIxTyJGTRsN2GW7XbQm_rtzmmpPJqE4l2rlKCIMqnGa3QwXR7Vw-AfYWIvN1vUs7mT2nw6YGxDpm496Au6vCZRkzZ1if4U67orAPBD_A6anxjyQg00Hwy5AP/s72-w640-c-h358/puzzle+nas%25C4%25B1l+yap%25C4%25B1l%25C4%25B1r.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/04/puzzle-nasl-yaplr-pratik-bilgiler-puf.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/04/puzzle-nasl-yaplr-pratik-bilgiler-puf.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content