Ahşap Puzzle Nasıl Yapıştırılır?

ahşap puzzle nasıl yapıştırılı, king of puzzle, atatürk ahşap puzzle, puzzle yapıştırma,puzzle nasıl yapıştırılır,ahşap puzzle ,puzzle yapıştırıcı


King of Puzzle

Ahşap Puzzle Nasıl Yapıştırılır?

Sevgili puzzleseverler son zamanlarda birçok puzzle meraklısı arkadaşımın  ''King of Puzzle''  markası vesilesiyle ahşap puzzle'larla tanışma  ve deneyimleme fırsatı bulduğunu biliyorum.

Bu tanışmanın etkisiyle olsa gerek "ahşap puzzle nasıl yapıştırılır" veya "ahşap puzzle nasıl çerçevelenir" soruları çok fazla gelmeye  başladı.

Ben de bu yazımda ahşap puzzle nasıl yapıştırılır konusuna açıklık getirmek istiyorum.

Kendim uygulayıp deneyimlerimi sizlere aktarmak için kolları sıvayıp King of Puzzle markasının merak ettiğim temalarından 1000 parça ''Atatürk Kocatepe'de 1922'' adlı puzzle'ı alıp yapmaya koyuldum.

Puzzle 1008 parça olarak tamamlanıyor,Puzzle'ın boyutu standart 1000 parça puzzle  ölçüsünden biraz daha küçük.

Öncelikle şunu belirteyim,King of Puzzle markalı ahşap puzzlelarda belirli bir teknik uygularsanız daha kolay ve hızlı yol alırsınız,şöyle ki,ilk etapta puzzle'ın çerçeve parçalarını birleştirmek yerine önce parçaları renk,desen gözetmeksizin 4 grupta toplayın,büyük uzunlar ve büyük kısalar,küçük uzunlar ve küçük kısalar şeklinde.

Daha sonra oluşturduğunuz bu gruplar içinde renk ayrımlarını yapabilirsiniz.

Daha önce yapıp sizlerle paylaştığım ''King of Puzzle Mor Menekşeler'' makalemde bu marka ile ilgili detaylar mevcut

Puzzle'ı birleştirip tamamladıktan sonra gelelim esas konumuz olan ahşap puzzle nasıl yapıştırılır  sorusunun cevabına.

Ahşap Puzzle Nasıl Yapıştırılır?

Puzzle Nasıl Yapıştırılır?

Elimizdeki puzzle ahşap malzeme olduğu için parçalar karton puzzle'larda olduğundan daha gevşek olacaktır.

Puzzle'ı yapıştırmaya başlamadan önce altına eski bir gazete sayfası sererek dikdörtgen şeklini muhafaza edecek şekilde (puzzle'ı)dört köşesinden zemine(gazeteye) sabitleyin.

Sıvı yapıştırıcıyı Puzzle'ınızın ön yüzeyine eşit miktarda düzenli şekilde sürün ve yukarıdan aşağıya ya da soldan sağa olarak plastik aparatla yapıştırıcıyı yayın.

Yapıştırıcıyı kuru bölge bırakmadan puzzle'ın tüm yüzeyine sürdükten sonra altındaki gazeteyle birlikte (üstüne ağırlık koymadan)  6-8 saat kurumaya bırakın.

''Yapıştırıcıyı puzzle yüzeyine yaymak için kutudan çıkan plastik spatula uygulama sırasında çok kolaylık sağlıyor.

Ayrıca puzzle kutusundan çıkan sıvı yapıştırıcı 1000 parçalık  puzzle'ı yapıştırmaya ziyadesiyle yetiyor.''

Puzzle kuruduktan sonra,köşelerden yapıştırdığınız bantları çıkartıp gazeteyi altından alın,büyük ihtimal parça aralarından arka yüzeye sızan yapıştırıcı sebebiyle gazete puzzle'ın arka yüzeyine yapışmış olabilir endişelenmeyin,yırtıp arka yüzeyi temizleyin. 🙂

-Gazetenin buradaki fonksiyonu sadece puzzle yapıştırırken etrafı kirletmemek  için kullandığımız sarf malzemesi başka bir görevi yok...😉


Ön yüzünden puzzle yapıştırıcısıyla yapıştırdığınız puzzle'ınızı çerçeveletmeyi düşünürseniz ,arkasına uygun ölçülerde karton yapıştırarak çerçeveye vermek daha sağlam ve garanti bir yol olacaktır.


Ahşap puzzle nasıl yapıştırılır

Puzzle'ı kartona nasıl yapıştıracağız?

Yapıştırıcı olarak çerçevecilerin de kullandığı *Endüstriyel yapıştırıcılar( Bally - Derby) kullanabilirsiniz, ben öyle yaptım.

Puzzle ölçülerinde bir kartonun üzerine yeterli miktarda Bally sürülerek 15-20 dk.süreyle kurumaya bırakılır daha sonra  mukavva puzzle'a yapıştırılır.

Burada kritik nokta şu; bally, puzzle'ın arkasına sürersek bally parçaların arasından ön yüzeyine sızıntı yapabiliyor.

Önemli olan mukavvanın üzerine yeterli miktarda bally sürün ve mutlaka 15-20 dakika kadar, sürülen yapıştırıcının kıvam almasını bekleyin.

Puzzle'ı kartona yapıştırdıktan sonra elinizle bütün yüzeye baskı uygulayın boşluk kalmasın.

Ancak puzzle üzerine ağırlık koymayın sürdüğünüz bally parça aralarından ön yüzeye sızarsa hiç hoş bir görüntü olmayacaktır.

Herşey yolunda gittiyse,maket bıçağıyla kartonun taşan kısımlarını kesebilir ve puzzle'ı çerçeveciye götürebilirsiniz.

Ahşap puzzle nasıl yapıştırılır, konusunda merak ettikleriniz veya kafanıza takılan sorularınız varsa bu konunun altına yorumlarınızı bekliyorum.

🛠🛠Endüstriyel yapıştırıcı kullanımında (bally) yapıştırıcının muhteviyatından (solvent) dolayı  oluşan kokudan etkilenmemek için kapalı mekanlarda uygulama yapmamaya özen gösterin.
Atatürk kocatepede king of puzzle

COMMENTS

BLOGGER: 27
  1. cevdet şahin28 Ocak 2020 19:17

    selam hocam yazılarınızı uzun süredir takip ediyorum,king of puzzle indirim kampanyasını sitenizden görüp 4 kutu ahşap puzzle aldım.Daha önce hiç ahşap puzzle yapmadım ahşap puzzle bilgim sadece burada okuduklarım başka fikrim yok.yapıştırmaya korkuyordum ahşap puzzle yapıştırma yazınızı okudum korkulacak birşey yokmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Cevdet beycim çok sevindim .:) modellerinizi de merak ettim doğrusu...Yapma veya yapıştırma aşamasında kafanıza takılan birşeyler olursa iletişim bölümünden mutlaka ulaşın bana.

    YanıtlaSil
  3. Ah teşekkür ederim! Ben de 2000 parçalık Inci Kupeli Kiz'i yapmaya devam ediyorum umarim bitirebilirim de bu aşamaya gecerim :D

    YanıtlaSil
  4. miyavcım, zor da bir temadır bilirim,sonuca varacağına eminim :) puzzle aşkınızın sönmemesi dileğiyle...

    YanıtlaSil
  5. bende kübik masa ahşap puzzle'ı bitirdim çerçevelenmeyi bekliyor. keşke tekrar indirime girse alacağım birkaç puzzle daha var.

    YanıtlaSil
  6. sevgili oğuz,ben de tekrar kampanya yapılmasını umuyorum..takipteyiz, indirim haberi geldiği takdirde hemen puzzledaşlarımla paylaşacağım :)

    YanıtlaSil
  7. selam hocam; king of puzzle çerçeve yaptırmadan da kullanabilirmiyiz acaba dayanıklığı nedir karton puzzle ile ahşap puzzle arasındaki fark nedir çerçeveye puzzle dan daha fazla maliyet harcıyoruz çünkü

    YanıtlaSil
  8. 1-tamamlanmış ahşap puzzleınızı ön yüzeyinden sıvı yapıştırıcı ile yapıştırın.
    2-kuruduktan sonra arkasına mukavva yapıştırmak için bally tarzı bi yapıştırıcı ile yapıştırın.(buradaki yapıştırma yöntemini makaledeki sıralamadan okuyun.)
    3-piyasadaki en iyi olan 3m çift taraflı bantlardan köpüklü olandan alın.mukavvanın arkasına yapıştırın.duvara uygulayın.duvarın düz yüzey olmasına dikkat edin. böylece dayanıklılığını kendiniz de test etmiş olursunuz.
    4- diğer bir yapıştırma yöntemi,puzzleınızı yine çift taraflı bantla fotoblok'a yapıştırın.(fotoblokun nasıl bir malzeme olduğunu youtube videolardan araştırın.
    5- diğer bi yöntem plexiglass cam arasına puzzleınızı sıkıştırmak.iki levha arasına sıkıştırıp asanlar var.özellikle ahşap puzzleda.
    karton puzzle için de bu yöntemler uygulanabilir.

    YanıtlaSil
  9. tekrar merhaba, ahşap puzzleımı camsız çerçeve yaptıracağım bu şekilde daha hoş duracağını düşünüyorum, 2 tanede normal puzzle'ım var. bunları mukavva üzerine yapıştırdım.

    birkaç yerden fiyat aldım bunları da camsız istiyorum fakat bu şekilde zamanla esneme yapar dedi camcılar. camlı da fiyat neredeyse 2 katı oluyor.

    ince bir kontraplak alıp puzzle ona yaptırsam esneme yapmaz diye düşünüyorum fakat bu şekilde önceden hiç yapmadım. eskiden hep mat camlı yaptırıyordum nedense cam'ın gereksiz olduğunu düşünüyorum artık.

    eskiden puzzler pahalı çerçeveletmesi ucuzdu, şimdi tam tersi olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oğuzcum merhaba, evet çerçeveleme işleri gerçekten maliyetli işler,puzzledaşınız olarak en iyi anlayanlardanım sizi.evet camcılar doğru söylüyor.şimdik camsız olarak kontraplak da uygundur,mdf de uygundur.yalnız 3mm'den aşağı olmasın. :)

      Sil
  10. Merhaba, Krtnkl marka ahşap puzzle deneyiminiz oldu mu? Olduysa, King Of Puzzle markası ile aralarında kalite olarak fark var mı?
    Daha önce Krtnkl marka puzzle yaptım ve gerçekten çok kaliteliydi.(Artık üretilmiyor sanırım) King Of Puzzle markasını merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  11. merhaba evet daha önceden krtnkl markadan "Laila" adlı puzzleı yaptım.Şimdi şöyle söyleyeyim.krtnkl puzzle,karton puzzleın ahşap malzeme üzerine basılmışı diyebiliriz. aslında iki markayı aynı kulvarda kıyaslayamayız çünkü hammadde olarak ahşabı farklı..krtnkl son derece kendi kategorisinde iyiydi.parça oturuşları sıkıydı.fakat king of puzzle gerçek ahşap puzzle deneyimine daha yakın.magic toys olsun krtnkl olsun o markalar birbirine yakın malzeme olarak.ama king of puzzle çok ayrı yerde.evet bahsettiğimiz bu markalar artık üretilmiyor.king of puzzle'ı bir kez olsa da deneyimlemenizi öneririm.her açıdan farklı olduğunu göreceksiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim. Elimdeki puzzle bittiğinde bir tane alacağım.

      Sil
  12. Merhaba yakın zamanda 2 tane 1000 parçalık ahşap puzzle yaptım, öncelikle sizin gibi kutudan çıkan yapıştırıcıyı kullandım. Ardından puzzle ı arkadan yatay ve dikey şeklinde aynen karton puzzlelarda yapıldığı üzere bantladım ve çerçevelettim. Biri camlı biri camsız. Camsız olan puzzle bombeli oldu. Çerçeveciden mi kaynaklandı bilmiyorum ama kimseye tavsiye etmem camsız halini. Size sormak istediğim şey ise 2000 lik ahşap puzzle yaptım. Puzzle yapıştırıcısı ile yapıştırdıktan sonra arkasına bantlamak sizce mukavvadan daha mı kötü bir yöntem olur? Puzzle büyük olduğu için dayanıklı olsun istiyorum önerilerinizi bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  13. 1.puzzleınızda çerçeveci doğal olarak mukavvaya sabitlediği için bombeli olmuş. yani siz de camsız çerçeve yapsanız illa ki bombe olayı oluyor..puzzle bel veriyor çünkü zamanla karton kağıt materyali olduğu için nemden şekil değiştiriyor.eğimler oluyor.aslında camsız çerçevelerde arkasına 2-3mmlik mdf daha uygun olur arkası için.çift taraflı köpük içermeyen bir bantla yapıştırmayı deneyin bir sonraki planınızda.2000liğin ise arkasını kaliteli bi bantla bantlayıp ,dikkatli bir şekilde bally yapıştırıcısıyla mdfye yapıştırın.

    YanıtlaSil
  14. Öneriniz için teşekkür ederim 💐

    YanıtlaSil
  15. Keşke yorumlarımıza fotoğraf da ekleyebilsek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili doğaner,sizi anlıyorum ama teknik olarak fotoğraf yorumlara ekleyemiyoruz.ama mail üzerinden bana ulaşırsınız puzzleınızı benimle paylaşabilirsiniz,puzzledaşınız olarak her zaman burdayım :)

      Sil
  16. Merhabalar, normal standart bir çalışma masam var sunta malzemeden üzeri siyah renk kaplı. Normal mutfak tipi dolaplar malzemesinden. Ahşap puzzle ı bunun üzerine yapıştırmak istiyorum masaya renk katsın diye. Üzerine de pvc masa örtüleri olue 2.5mm kalınlığında. Bunu neyle yapıştırmak doğru olur sizce? Teşekküeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,masa üzerine yapıştırmak istediğiniz ahşap puzzle için bally benzeri yapıştırıcılar kullanabilirsiniz...yapıştıracağınız puzzle boyutları masanızın boyutuyla aynı büyüklükte olursa dekoratif açıdan daha güzel gözükecektir.

      Sil
  17. Merhaba, ben kendi seçtiğim bir resimden ahşap puzzle sipariş verdim camsız çerçevesiyle geldi. Bitirdim yapıştırmam lazım. Sizce nasıl bir yöntem denemeliyim? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,puzzle'ı standart puzzle yapıştıcısı ile ön yüzeyinden yapıştırın en az 1 gün bekletin. daha sonra puzzle ölçülerine uygun 3mm mdf plaka üzerine bally tarzı bir yapıştırıcıyla puzzle'ı yapıştırın,kuruduktan sonra çerçeveletebilirsiniz.

      Sil
  18. Merhabalar,ahşap puzzle yapmak ne kadar zormuş😔. Yıllardır karton puzzle yaparim, ahşap bildiğin çin işkencesi🤭. Elimdeki bitmek üzere çerçeveletsem bildiğiniz gibi çok maliyetli. Vernikleyip .mukavvaya yapıştırıp duvara asabilir miyim, zamanla bel yapar mı acaba?

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar ben de kampanyadan king of puzzle ahşap 1000 parça puzzle aldım. Çerçeve konusunda kararsızım ama kafama şu takıldı. Kutu içeriğinde yapıştırıcısı da geldi lakin kafama takılan şey acaba bu yapıştırıcı yeterince iyi tutuyor mu mdf ile camsız çerçeve yaptırmayı düşünürsek mesela. İkinci kafama takılan şey yine ilki ile benzer puzzle arkasına bant yapıştırmak istediğim zaman ters çevirme işleminde sıkıntı olur mu, nasıl ters çevirebilirim acaba?

    YanıtlaSil
  20. Hatice hanım içinden çıkan yapıştırıcı kesinlikle çok sağlam yapıştırıyor.camsız asılabilir.ahşap puzzlelar da tıpkı karton puzzlelar gibi, iki mukavva arasında gayet kolay ters çeviriliyor.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba. Ben ilk defa ahşap puzzle yaptım. Kutudan yapıştırıcı çıkmadı, aslında renkleri de bozar diye kullanmak istemiyorum. Direkt arkasından koli bantı ile bantlasam, ileride sıkıntı yaşar mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Recep,ben birkaç defa sıvı puzzle yapıştırıcıyla ön yüzeyden yapıştırdım aslında renkleri bozmuyor,bilakis koruyor. arkasından bant geçici bir çözüm olabilir düşüncesindeyim,bant illa ki zaman içinde içindeki yapıştırıcı kimyasalların özelliği kayboluyor.hem önden hem arkadan yapıştırın içiniz rahat olsun.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,199,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,182,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Ahşap Puzzle Nasıl Yapıştırılır?
Ahşap Puzzle Nasıl Yapıştırılır?
ahşap puzzle nasıl yapıştırılı, king of puzzle, atatürk ahşap puzzle, puzzle yapıştırma,puzzle nasıl yapıştırılır,ahşap puzzle ,puzzle yapıştırıcı
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhv8hzJ6FP2wigQi6sbyAfzj0eavcr8VXJ9Ho5_MxRG4Dm_AkAA4-FSXJBF84kNXwzMJQ5bNmHCnfAD3boWSUs3yrXiAmh40DLiVCertkqPaQfRAWREDSOuiKJnQtZ6qxwx6eRw4314grYK/w640-h363/king+of+puzzle-Atat%25C3%25BCrk+Kocatepede.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhv8hzJ6FP2wigQi6sbyAfzj0eavcr8VXJ9Ho5_MxRG4Dm_AkAA4-FSXJBF84kNXwzMJQ5bNmHCnfAD3boWSUs3yrXiAmh40DLiVCertkqPaQfRAWREDSOuiKJnQtZ6qxwx6eRw4314grYK/s72-w640-c-h363/king+of+puzzle-Atat%25C3%25BCrk+Kocatepede.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2020/01/ahsap-puzzle-nasl-yapstrlr_27.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2020/01/ahsap-puzzle-nasl-yapstrlr_27.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content