Puzzle yapıştırıcısı nedir? puzzle yapıştırıcısı nasıl kullanılır?

Puzzle yapıştırıcıları hakkında genel bilgiler. Puzzle tamamladıktan sonraki en önemli ikinci aşama puzzle'ı dikkatlice yapıştırmaktı...

Puzzle yapıştırıcıları hakkında genel bilgiler.

Puzzle tamamladıktan sonraki en önemli ikinci aşama puzzle'ı dikkatlice yapıştırmaktır. Puzzle yapıştırıcısı, puzzle parçalarının arasındaki boşlukları doldurarak sabitlerken aynı zamanda poster üzerinde oluşturduğu film tabakasıyla ilave bir koruma sağlar.
Toz ve sıvı olmak üzere piyasalarda iki çeşit puzzle yapıştırıcısı bulabilirsiniz.
Ravensburger Puzzle yapıştırıcıları

Puzzle yapıştırıcısı nedir?

Puzzle yapıştırıcısı nasıl kullanılır?

Puzzle yapıştırıcısı nasıl hazırlanır? 

Toz Puzzle Yapıştırıcısı Nasıl Hazırlanır?


Ülkemize dışardan gelen yabancı puzzle markalarının hemen hemen hepsinin kendi markaları altında sıvı yapıştırıcıları bulunur.
Örneğin, Masterpieces, Sunsout, Ravensburger, Educa gibi,yerli puzzle markalarından Ks,Anatolian,Art puzzle, gibi firmalarımızında kendilerine ait puzzle yapıştırıcıları var.

Puzzle Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır?

Puzzle yapıştırıcıları resmin posterli ön yüzeyine sürerek kullanılır,puzzle arkasına sıvı özellikteki yapıştırıcılar uygulanmaz.!!

Satın aldığınız herhangi bir marka puzzle yapıştırıcısını ön yüzeye küçük miktarlarda uygulayın ve  yapıştırıcı tüpünün uç kısmandaki sünger yardımıyla iyice yayın. 
Hiçbir zaman resmin üzerine yapıştırıcının tamamını yaymayın, mümkün olduğu kadar parça  aralarındaki boşluk kısımlarını hedefleyin.

Yapıştırıcıyı bir defada bütün puzzle yüzeyine yaymayın,küçük küçük alanlarda,parça boşluklarına dikkat ederek sürün.

Educa markası için herhangi bir uyarıya rastlamasamda, diğer markalar karanlıkta parlayan Neon özellikli puzzle görsellerinde ön yüzeyden sıvı yapıştırıcı uygulanmasını önermiyor.(arkasından bantlayabilirsiniz)

Sıvı tip yapıştırıcılar,kağıt tabanlı materyaller için hazırlandığından puzzle'ın kartonuna zarar vermez.
İçeriklerini ve kullanım alanlarını bilmediğiniz yapıştırıcı özellikli bir tutkalı saatlerce emek harcadığınız puzzle'nız da asla kullanmayınız,uygun olmayan yapıştırıcılar puzzle'nızın poster ve kartonuna zarar verir.

Puzzle yapıştırma işlemini bitirdikten sonra, fazla olan yapıştırıcıyı puzzle yüzeyinde bekletmeden karton bir spatula veya sünger yardımıyla uzaklaştırın.
Puzzle parçalarının iyice birbirine yapışması için yaklaşık 4-6 saat kurumaya bırakın.

Puzzle yapıştırıcıları genel olarak,sabitleyiciler ve koruyucular olarak sınıflandırılabilir. Üzerinde "Conserver" yazan puzzle yapıştırıcıları, ayrıca koruyucu özelliğede sahiptir.

Farklı markalara ait Sıvı Puzzle yapıştırıcı çeşitleri

Puzzle yapıştırıcısı nasıl hazırlanır?                                                                     

Toz puzzle yapıştırıcılar hakkında da şunları söyleyebiliriz,bazı yerli ve yabancı puzzle markalarının kendi kutusunun içinden kutu içeriğindeki parça sayısını yapıştıracak kadar tek kullanımlık 1 gr, 2 gr toz yapıştırıcı bulunan küçük paketler bulunuyor.

Toz halindeki puzzle yapıştırıcısını 'jöle' kıvamına gelinceye kadar paketin üzerinde yazan kullanma talimatına göre sulandırarak hazırlıyoruz.
Hazırlanan karışım akışkan, sulu bir sıvı olmayacak "Boza" kıvamında ve pütürsüz olacak.
Genelde 1 gr toz yapıştırıcı için yarım bardak 1/2 ölçüsünde su kullanılması öneriliyor.

Educa puzzle kutularından çıkan kırmızı paket, "Educa toz puzzle yapıştırıcısı" hakkında detaylı açıklamayı Puzzle nasıl yapıştırılır? başlıklı yazımızda inceleyebilirsiniz.

Puzzle yapıştırıcı markaları;

Aşağıda yerli yabancı puzzle firmalarına ait Likid Puzzle yapıştırıcı ve koruyucularının uygulama talimatları ve özellikleri hakkında kısa bilgiler bulabilirsiniz.

Art Puzzle Yapıştırıcısı Kullanma Talimatı; 

Art Puzzle yapıştırıcısı puzzle'ın sadece ön yüzünde kullanılmalıdır.
Fırça veya sünger yardımıyla tüm yüzeyi eşit şekilde fazlalık bırakmadan kaplayın.
Puzzle yapıştırdıktan sonra güzel bir parlaklık gelene kadar (en az bir saat) bekletin.
120 ml yapıştırıcı içerir.2 adet 1000 parça puzzle için uygundur.

Clementoni Toz Puzzle Yapıştırıcısı Kullanım Önerileri;

Yarım su bardağı ( 100 ml ) suyun içerine poşet içindeki ürünü karıştırarak dökün. 30 dakika. yapıştırıcıyı dinlemeye bırakın karışımın saydamlaştığını göreceksiniz.
Yumuşak bir fırça veya sünger yardımı ile tutkalı puzzle'ın resimli yüzeyine sürün.
Oda sıcaklığında minimumum 5 saat kuruma süresi için bekleyin,paketteki yapıştırıcı 3.000 parçalı bir ürüne yetecek miktardadır.

Educa Puzzle yapıştırıcısı kullanımı ;

Educa 250ml puzzle yapıştırıcısı ile 6 adet 1000 parçalık puzzle yapıştırabilirsiniz (2için).
Yapıştıcı süt beyaz renginde akışkan bir tutkaldır,beyaz rengiyle parçaların arasına girdiğinde hatları ortaya çıkarsa da,telaşlanmayın,o beyazlıklar kalmıyor,kısa sürede uçup gidiyor,şeffaflaşarak puzzle'nıza çok güzel bir parlaklık katıyor.

Kullanmadan önce tüpü çalkalayınız, puzzle’ınızın arkasına bir kağıt koyarak arkadaki yüzeye yapışmayı önleyiniz.


Tüpün ucundaki süngerle puzzle'ınızın ön yüzüne düzgün olarak yapıştırıcıyı yayınız. İki üç saat yapıştırıcının kuruması için bekleyin.
Her kullanım sonrası süngerli kapağı çıkarıp suyla yıkayın.

Polisan 200 ml Puzzle Fix - Puzzle Yapıştırıcısı;

Polisan "Puzzle Fix" puzzle yapıştırıcısı ortalama 4 adet 1000 parçalık puzzle için kullanılabilir.
Uygulandığı puzzle yüzeyine parlaklık veren su bazlı, şeffaf ve kokusuz polisan puzzle fix oluşturduğu film tabakası sayesinde puzzle'ı dış etkenlerden korur.


Kapağı açın, tüpü ters çevirip sıkın ve süngerli yeri puzzle'ın yüzeyine, puzzle birleştirme yerlerinden alt zemine geçmesini sağlayacak şekilde ince bir film tabakası halinde sürün.
Diğer uygulamalar için, ince tabakalar halinde, yapıştırılacak yüzeylere sürüp birleştirin ve kurumaya bırakın. Normal şartlarda 30 dak - 1 saatte kurumasını tamamlar.

Ravensburger Conserver Permanent (koruyucu ve yapıştırıcı)

Ravensburger'in ürettiği özel bir yapıştırıcıdır,koruyucu özelliklidir,puzzle'ın parlak rengini sabitleyerek korur. yapıştırıcıyı kullanmadan önce iyice çalkalayın.

Puzzle parçalarının ara boşluklarını dolduracak şekilde ucundaki sünger yardımıyla puzzle ön yüzeyine uygulayın.

Yaklaşık 1-1,5 saat kurumasını bekleyin. üzerinde hiçbir iz ve çatallaşma bırakmadan kuruyacaktır.
Kullanımdan sonra akan su altında uygulama süngerini durulayın.
1000 parça 4 adet puzzle yapıştırılabilir ya da 8 adet 500'lük puzzle yapıştırılabilir.


KS Puzzle Fix yapıştırıcı

KS Games Toz Yapıştırıcısı Kullanım Önerileri;


1/4 bardak suya ( 50 ml ) içine toz tutkalı koyun ve iyice karışmasını sağlayın. Hazırladığınız karışım "Boza" kıvamına gelince, puzzle'ın resim yüzeyine yeterli miktarda dökün, spatula ile tutkalı iyice yayın.


Bütün yüzeyin homojen şekilde sürüldüğüne emin olduktan sonra puzzle'ı 4-5 saat kurumaya bırakın.,puzzle çerçevelenmeye hazır hale gelecektir.

Gold Puzzle,İf Puzzle,Puzzle Company,Foto Puzzle; kutularından çıkan şeffaf paket içinde bulunan beyaz toz yapıştırıcıları yarım bardak su içinde eriyene kadar iyice karıştırın,elde ettiğiniz karışımı 30 dakika kadar bekletin.

Hazırladığınız yapıştırıcıyı puzzle'ın ön yüzüne yeterli miktarlarda döküp plastik spatula veya kalın bir karton parçasıyla eşit miktarda sürün,fazla tutkalı puzzle yüzeyinden temizledikten sonra ortamın ısısına göre 4-6 saat arasında kurumaya bırakın. 

Hangi Puzzle markalarının kutusunda ücretsiz yapıştırıcı var? 

Educa dışında, herhangi bir yabancı puzzle markasının ücretsiz toz veya sıvı yapıştırıcısı yok.
Bir dönem Clementoni markasının,promosyon olarak kutularında ücretsiz yapıştırıcı verdiği biliniyor, şu anda sadece 13200 parçalı kutularında toz yapıştırıcı çıkıyor.

Yerli puzzle markalarımızdan GoldPuzzle,Gordion,KS Games,Puzz,İf puzzle,Puzzle Company markalarının kutularından ücretsiz toz veya sıvı yapıştırıcı çıkmaktadır.


www.puzzleteacher.com                                        @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 130
  1. Merhabalar;

    Yapıştırıcılar mat ve parlak olarak 2 çeşit satışa sunuluyor. İkisinin arasındaki fark nedir ve siz nasıl tavsiye edersiniz..

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene yeni çıkan Anatolian yapıştırıcılarını denemenizi tavsiye ederim...yapıştırıcı uygularken parça boşluklarına yedirerek azar azar kısım kısım sürmelisiniz...ve en iyi iş aslında elinizi kullanmak...ve devamlı fazlalıkları almalısınız,puzzleın üzerinde dalga dalga birikim kalmamasına dikkat etmelisiniz...parlak yapıştırıcılar puzzleı tıpkı vernikli gibi parlak gösterir...mat yapıştırıcılar ise daha doğal bir görünüm sergilerler....örneğin ben mat yapıştırıcıları tercih ediyorum..Fakat puzzlelar markalarına göre poster kağıdı olarak zaten belli bir parlaklıkları oluyor..örneğin,gold,anatolian,art markaların posterleri zaten parlak,buna mat yapıştırıcı daha iyi gider kanaatindeyim...ravensburgerin ise mat bir posteri var,duruma göre parlak yapıştırıcı olabilir...imkanınız varsa iki türü de alın,uygulayın,kendi gözünüzle görüp karar verin..

      Sil
  2. Merhabalar puzzle için educanın yapıştırıcısından aldım kendi süngeriyle sürdüm ama yeterince olmadı gibi geliyor kuruduktan sonra tekrar üstünden gitsem sakıncası olur mu cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Serdar bey,ben size samimi birşey söyleyeyim mi? Süngerli olan tüm yapıştırıcılar içeriği ne kadar kaliteli olursa olsun,süngerini doğru kullanamadığımız takdirde pratik olmuyor...Educanın yapıştırıcısına lafım yok fakat yapıştırıcıyı sürmede en iyi araç kendi elinizdir...Puzllenıza azar azar bölge bölge döküp elinizle parça boşluklarına yedirerek sürün..bol sürmek,üzerinde dalgalanmalara sebep olabilir.tüm fazlalılığı alın.ama her yere sürdüğünüzden de emin olun...kuruyan puzzlea ikinci kat sürmek gereksiz..bu puzzleınızı arkasından bantlayarak yapıştırın olmazsa.bir dahakine daha bilinçli her yere tatbik ederek uygularsınız.bu arada geç cevabım için lütfen kusura bakmayınız.iki ay kadar ekstra bir yoğun dönemin içindeyim puzzle etkinliğimizden dolayı...her zaman takipte kalın....

      Sil
  3. Tesekkur ederim cevaplamaniz bile bir inceliktir.kuruyunca ikinci kez yapistiriciyi surdum bazi yerler tam yapismamisti iyide oldu astim bile yinede tesekkur ederim iyi günler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim..her zaman takipte kalın..sevgiler....

      Sil
    2. bir şey sormak istiyorum anatolian markalı tutkal su bazlı mıdır ?

      Sil
    3. Rana hanım,evet,genel olarak puzzle yapıştırıcılarının tamamı su bazlıdır diyebilirim..

      Sil
  4. Merhabalar. KS Games'in sıvı yapıştırıcısını kullandık. Fakat döktükten sonra daha sürme aşamasında hemen polimerleşmeye başladı. Puzzle'ın üstünde tutkal parçacıkları kaldı bariz, pütürlü pütürlü. Tülermiş giysi gibi oldu. Hepsini kazımak gerekecek. Ya fa çöp. Demek ki Ks Games'in önünden bile geçmeyecekmişsin bunu öğrenmiş olduk.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,hoşgeldiniz,aslında bu yorumunuz beni biraz şaşırttı desem...aslında ksnin yapıştırıcısı hakikaten iyidir...bence sizin başınıza gelen,o yapıştırıcıda bir sorun varmış gibi görünüyor...uzun süre beklemiş olabilir.ben bir şans daha verin derim ks'ye.yapıştrıcı uygularken bölgesel çalışın azar azar dökün yedirerek parça boşluğuna doldurun.mutlaka fazlalığı alın,gün ışığında yapın ki dalga dalga iz olmasın.üstünde ağırlık bekletmekte de fayda var,içbükey hale gelebiliyor bazen.

      Sil
  5. Merhaba, 3000 parça puzzle ımı Ks Games sıvı yapıştırıcısıyla yapıştırmak üzereyim fakat altında inanılmaz ağır bir tahta var bende bu tahtaya yapışır diye korkuyorum sizce yapışır mı? 4 kartonu çok dengeli bir şekilde birleştirip puzzle ı onun üstüne koymuştum fakat ortasında çıkıntı olduğu için çıkartmak zorunda kaldım.. Bunların dışında bir önerinizde varsa alabilirim fakat şuan puzzle o kadar tehlikeli bir durumdaki biri bulunduğu tahtaya çarpsa bütün puzzle dağılır teşekkürler :)) yani biraz acele :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Abdullah bey,öncelikle 3000 parça puzzleları büyük ölçüde mukavva kullanarak yapabilirsiniz...100x70cm iki adet veya 50x70cm 4 adet mukavva alın...ben büyük parçalı puzzlelarımı her zaman mukavvaları birleştirerek,puzzle ölçüsüne göre değiştirerek yapıştırıp kullanıyorum...bence tahta üzerinde yapıştırmayın,illa ki aralardan sızıntı yapacaktır. puzzleı bölerek karton üstüne alın.

      Sil
  6. Görkem Esirgen23 Ağustos 2015 14:03

    Merhaba ben şu an 1000 parçalık bir neon puzzle yapıyorum. Puzzle yapıştırcısını puzzle ın ön yüzüne uygulamam neon görünümüne bir zarar verir mi? Aldığım puzzle kutusundan puzzle yapıştırıcısını arka yüzeyini uygulayın diye bir not çıktı. Arka yüzeye uygulamam bir sıkıntı yaratır mı? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar Görkem, öncelikle şunu sormama izin verin,hangi marka veya hangi modeldi? ismini paylaşabilir misiniz? neon floresan etkili puzzleların ön yüzeyine sıvı yapıştırıcı dökmememizde fayda var...onun yerine ters çevirip şeffaf koli bandı ile yapıştırmak daha iyi.arkasından sıvı yapıştırıcı uygulasak bile ön tarafına sızıntı yapabilir .teşekkür ederim.

      Sil
    2. Görkem Esirgen23 Ağustos 2015 17:02

      Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim. Yaptığım puzzle Anatolian Puzzle'dan yapıştırıcı olarak da Art Puzzle ın yapıştırıcısını kullanmayı düşünüyordum. Koli bandıyla yapıştırmak sanırım daha iyi olacak. Zaten yaptığım puzzle ı çerçeveletip asmayı istiyorum yaptığım ilk puzzle olduğu için :D

      Sil
    3. Yaptığınız ilk puzzleın heyecanı,anısı hep bir başka olur..tabi ki mutlaka çerçevelettirin.arkasından şerit şerit bantlayın...merak etmeyin hiçbirşey olmaz çerçeve olayında.bu arada gerek art yapıştırıcı olsun gerek anatolian gerek ks hepsi iyidir yapıştırıcı olarak. bol puzzlelı günler....

      Sil
  7. Merhaba ben puzzleim bittikten sonra icinden çıkan yapıştırıcı ile yapıştırdim. Su an markasını hatırlamıyorum ancak sorum su tutkalli puzzle i bozma şansım var mı? Yani bozup kaldirsam daha sonra tekrar yapılabilir durumda olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. svı yapıştırıcı ile yapıştırılan puzzleı tekrar bozup yapma ihtimalimiz neredeyse sıfır diyebilirim sevgili takipçim,sıvı yapıştırıcı sürdükten sonra belki kenar bölümleri sonradan çıkarılabilecek gibi yerinden oynasa da puzzleın merkezine doğru orta yerlerdeki parçalarda tam bir kenetlenme söz konusu oluyor.üstelik sıvı yiyen,emen herhangi bir kağıt materyali artık eski formunda değildir.bunu da unutmamak lazım.eğer puzzleınızı yaptıktan sonra yapıştırmayıp saklamak isterseniz,yaptıktan sonra hiç yapıştırmadan ön yüzeyinden mini 250lik tabakalara bölün,a4 kartonlarda ya da elinizde yokda,puzzle kutunuzun tabanını kesmek suretiyle kartonlar oluşturun...tıpkı pasta katı gibi bu kartonlara dizip tekrar kutusunda muhafaza edebilirsiniz.

      Sil
  8. Merhaba, puzzle yapıştırıcısını baska bir alanda mesela normal yapistirici gibi kullanabilir miyim? Doles marka elimde var-yanlışlıkla fazla alınmış-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz,Doles marka yapıştırıcı hiç duymadım...ben puzzle yapıştırıcısını başka bir alanda hiç denemedim,hep puzzle işi için kullandım...inanın birşey diyemiyorum,ama tavsiyem bence başka alanda kullanmayın...sevgiler...

      Sil
  9. merhabalar, ben educa puzzle aldım ve yapıştırıcısınıda ayrı tüp şekilide olandan benim sorum,puzzle ben karton üstünde yaptım istediğim yere taşıyıp yapabilmek için şimdi bitti yapıştırmak için ne yapmalıyım direk karton aldındayken yapıştırıcı uygulayayımmı yoksa kartonu ters çevirip puzzle arkasını şeffaf bantlayıp ön yüzünü o şekildemi yapıştırayım.yardımınız rica

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,hoşgeldiniz,şöyle söyleyeyim,şimdi biz puzzlelara sıvı yapıştırıcı uygulayacaksak ,genelde gazete kagıdı gibi gözden çıkardığımız birşeyin üzerinde yapıştırıyoruz...Yapıştırıcıyı parça boşluklarına yedirin fakat bol bol kullanmayın,vıcık vıcık olmasın,ne kadar emerse o kadar içbükey hale gelir emdikçe.veya sırf bu işlemler için ayırdığınız bir karton da olabilir.önce arkasından bantlarsanız,en azından kartona sızmaz....

      Sil
  10. Merhabalar, ilk kez puzzle yaptım, yaptığım ilk puzzle 1000 parçalık ve gold puzzle markasına aitti. puzzle'ı bitirmeme rağmen nasıl yapacağımı bilemediğimden puzzle'ı yapıştırmadım. siz hangi yapıştırıcıyı önerirsiniz? yapıştırana kadar arkasından geçici olarak bantlamalı mıyım?
    bir sorum daha olacak, puzzle'ı çerçeveletmek istiyorum ancak bu konuda da bilgi sahibi değilim. çerçevesi camlı mı olacak camsız mı? Çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili takipçim öncelikle hoşgeldiniz aramıza...artık sizi de tutkulu bir puzzlesever olarak sayalım,,,şimdik siz ilk puzzleınızı gerçekten Golddan mı yaptınız??? o zaman puzzleteacher olarak sizi duble tebrik ediyorum..çünkü genelde ilk başlayanlara gold markası önerilmez..yanlış anlaşılmasın,goldun kalitesi iyidir,kesim yönünden önerilmez.yapıştırıcı konusunda da aslında tüm markalar birbirine yakındır.tek kullanımlık olan ksnin kutusundan çıkanlar gayet iyidir.educa kutusundan çıkan kırmızı paket toz yapıştırıcı da iyidir.anatolian 2 farklı tercihde yeni ürün çıkardı...tavsiye ediyorum..süngerli olanlarda belki biraz zorlanabilirsiniz..fakat geneli iyidir,bazıları şeffaf bazıları sütlü görünümünde olabilir..uygulayınca panik olmayın...nasıl uygulanacağı konusunda detaylı bilgi isterseniz iletişim bölümünden direkt ulaşın bana.Puzzleı mat camlı çerçeveletin,paspartulu olup olmayacağı tamamen zevkinize kalmış.

      Sil
    2. puzzleda yapıştırmada birkaç yöntem var...bunlardanbiri de ters çevirip arkasından nizami bantlamak...bantladığınız puzzleınızı direkt çerçeveciye de götürebilirsiniz.bantlanmış puzzleı önünden sıvı yapıştırıcıya illa gerek yoktur.fakat aramızda özellikle bazı markalarda hem arkadan yapıştırıp hem de önden sıvı uygulayanlar var.

      Sil
  11. Merhaba, Anatolian marka yapistiriciyi kullandim ancak puzzle parcalari arasinda baya beyaz beyaz tutkal kaldi, puzzle imin ustu beyaz tabakayla kapli gibi duruyor, bir sekilde bunlari nasil temizleyebilirim? Lutfen uygukayabilecegim bi yontem oldugunu soyleyin, yaptigim puzzle in anlami beni icin buyuk :(

    YanıtlaSil
  12. merhaba 1500 puzzle bitti çerçeve olacak illa yapıştırmak şart mı arkasından bantlayıp çerçeveye versem sorun olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geç yayınlandığı için lütfen kusura bakmayın,tabi ki sadece arkasından bantlamanız yeterli.direkt arkasından yapıştırıp götürebilirsiniz çerçeveye.bir mukavvaya sabitlemeye de gerek yok..

      Sil
  13. merhaba ilk kez puzzle yaptım ve çok zevkliydi. Castorland 1000 parça puzzle bitirdim. Fakat yapıştırma konusunda takıldığım noktalar var.Hangi yapıştrıcıyı kullanmam gerekiyor.mat mı parlakmı tercih etmeliyim.Bana yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili takipçim,parlak ve mat seçeneği tamamen sizin zevkinizle alakalı...fırsat bulursanız ikisini de deneyin...mesala art,gol,anatolian gibi markaların puzzleları zaten parlaktır renk olarak...castorland,educa,ravensburger ise mattır..matı biraz daha parlatıcam derseniz neden olmasın ki,sakıncası yok...yapıştırıcılar çok çeşitli ve ayrıntılı konu aslında..iletişimden ulaşın..detaylı cevap vereyim..

      Sil
  14. 'Prit pen yapıştırıcı glue' bu yapıştırıcı puzzle yapıştırır mı? Benim elimde 1000 parçalık bitmiş puzzle var arkasını bantladım ama ön tarafını nasıl yapıştırıcam pek bilemedim. Yapıştırmasam da olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emir bey,kesinlikle ön tarafına puzzle sıvı yapıştıcılarından başka bişey sürmeyin..prit uygun değildir..arkasını bantlamanız da yeterli aslında....ön yüzeyinden yapıştırmanız gerekmiyor..ama illa ki yapıştırıcam derseniz piyasada hariçten satılan puzzle yapıştırıcılarına bakın...ya da iletişim bölümünden ulaşın bana yapıştırıcı almak isterseniz.

      Sil
  15. Puzzlenın üstünden bantlasak bi sorun olurmu? Yansıma falan. Bide camsız çerçeveletsem az ömürlümü olur? Fikriniz nedir? Hediye vereceğim için erken cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Puzzleın üstünden bantlama uygun olmaz.....puzzleın üstünden ya sıvı yapıştırıcı ya da özel filmler var piyasada satılan....camsız çerçeveletme pek uzun ömürlü değil...mecbur kaldığımızda bazı modelleri camsız çerçeveletiyoruz,örneğin,atatürk kadife puzzle veya aynalı puzzle modelleri gibi..bir puzzleın üzerine sürdüğümüz sıvı sadece onu yapıştırmakla kalmaz aynı zamanda dış etkenlerden korur...puzzleın asılacağı odada akvaryum olması bile etkiler...direkt güneş ışığı etkiler...

      Sil
  16. Merhaba ben educa 1000 parca puzzle 2012 yilinda aldim. Aradan 4 yil gecince vaktim oldu ve bitirdim. Icindeki toz yapistiricinin üzerinde son kullanma tarihi göremedim. Kullanmamda sakinca olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Erdoğan,hiçbir sakınca olmaz...sadece üzerindeki talimata uygun hazırlayın yeter...sayfalarımızda da türkçe talimatını bulabilirsiniz.

      Sil
  17. Merhaba,
    Bizim Gordion marka bir puzzlemız vardı ve onu bugün bitirdik.Icinde toz tutkalı var ama tutkalı çerçeve yapildiktan sonra mi yoksa şimdiki haline mi yapalım daha önce puzzle bitirip yanlışlıkla yere düşürdüğümüzden dolayı yine aynisinin olmasını istemiyoruz bunun için ne zaman tutkalı yapmamız gerektigiyle alakalı geri dönüş yaparsanız çok seviniriz .
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili tuğçe gecikme için çok özür dileriz.puzzleı yaptıktan sonra toz tutkalı kullanma talimatına göre hazırlayın yapılştırın 1 gün ağırlık altında bekletin..sonra çerçeveciye götürün.çerçevelendikten sonra zaten cam geliyor.camsız çerçeveletecekseniz yapıştırıcı mutlaka gerekli çerçeveden önce.

      Sil
  18. Merhaba ben gecen yil puzz marka 1000 parcalik puzzle aldim fakat bozulur diye yapistirmaya kiyamadim arkasini koli bandiyla yapistirdim. Bu yil cerceveltmeyi dusunuyorum. Puzzle yapistiricisiyla yapistirmama gerek var mi. Puzzle i yapistirmam sartsa bir arkadasim vernik attirmisti tavsiye ediyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili bengisu gecikme için çok özür dilerim,çok içinize sinmezse bantın tutmadığını veya gevşediğini düşünüyorsanız önden sıvı yapıştırıcı uygulaması yapın derim.sıvı yapıştırıcılarda zaten koruyuculuk ve hoş bir parlaklık verme özelliği de vardır..

      Sil
  19. Merhaba, ben yakındaki kırtasiyeden südorun 75ml sıvı yapıştırıcısını aldım, sizce bir sorun olurmu, ilk puzzlem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili mehmet bey,öncelikle gecikme için özürlerimi kabul edin,belirttiğiniz markayı bilmemekteyim..bence bilinen puzzle yapıştırıcılarını deneyin marka olarak...educa,ks,anatolian hepsi iyidir..

      Sil
  20. Merhaba. Ben 1000 lik educa puzzle aldım alırken oradaki adam bana Anatolian Parlak yapıştırıcı önerdi onuda satın aldım. Fakat eve gelince Educa puzzle kutusundan kendi toz yapıştırıcısı çıktı. Puzzle'm bitti ve manzarası gece ışıkları biraz parlak yapıda. Şimdi yapistiracagim ve cok kararsız kaldım sizce Anatolian Parlak yapıştırıcı mı yoksa Educa'nın kendi toz yapıştırıcısı ile mi yapıştırmalıyım? Bu arada Puzzle'mın kodu 15978 Google'da yazınca fotoğrafı çıkıyor sizce parlak yapıştırıcı kötü durur mu ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gecikme için lütfen özürlerimi kabul edin...educa kutularında kendine has klasik kırmızı paket yapıştırıcıları çıkar...anatolian kutularında yapıştırıcı yoktur.hariçten satılır..iki marka da gayet iyi yapıştırıcılardır.bence siz hala yapıştırmadıysanız educanın kendi yapıştırıcısını kulllanın talimata uygun olarak...ama anatolianın parlak yapıştırıcısını da bir başka puzzleda mutlaka deneyin.eğer parlağı denemişseniz yine kötü durmaz..onu da belirteyim..

      Sil
    2. Evet ama educanı kendi Yapıştırıcısı yerine ben satın aldığım 2000 lik haricen olan Anatolian parlak yapıştırıcı ile yapıştırdim. Güzel oldu beğendim. Ben mukavva üzerinde yaptım puzzle ı şimdi mukavvaya yapıştırmak istiyorum ondan sonra cerceveleteyim diyorum. Educa nin kizmizi toz yapıştırıcı ile mukavvaya yapıştırmayı düşünüyorum. Sizce sorun olur mu hem onden yapışan hemxe arkadan mukavvaya yapistirmam zarar verir mi puzzle a

      Sil
    3. evet anatolian parlak yapıştırıcısı da gayet iyidir.yapıştırılmış puzzlea bence bir kez daha yapıştırıcı uygulamayın...bir puzzleı illa ki bir mukavvaya sabitlemek gerekli değildir...bence o hali ile götürün çerçeveye.illa ki mukavva olmalı arkasında diyorsanız çift taraflı bant ile sabitleyin o zaman.

      Sil
    4. Çok teşekkür ederim ilgiliniz için şimdi diğer yorumları da okudum ben direk çerçeve içine konuluyor ileride dağılır diye korkuyorumdum çerçeveye sabitlediklerini şimdi sizin yorumlarınızda okudum. Benim puzzle ım da suan kırılma yaptı bazamin altında ama ağırlık yok üzerinde halı fikri cok mantıklı bende eve gider gitmez halı altina koymayı deneyeceğim ama 1 ay sonra çerçeveletmeyi düşünüyor mukavvayi alt ust koyup hali altında 1 ay beklemesinde sakınca olmaz sanırım değil mi ya da 1 hafta sonra tekrar bazamin altina mi almaliyim güvenli olmasi icin

      Sil
    5. büşracım kesinlikle sorun olmaz...mukavva arasında bekletebilirsiniz halı altında.baza altına da alabilirsiniz hiç fark etmez...evde tehdit unsurları yoksa halı altına koyun gitsin..:)))

      Sil
  21. Bende gordion markalı puzzle var kutusunun içinden toz tutkal çıktı ama yardımcı olursanız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gecikme için çok özür dileriz,toz yapıştırıcı için kullanma talimatı gerekli sayfalarımızda mevcut aslında.tozu yarım bardak su ile karıştırın.tozun tamamen su içinde eridiğinden emin olun.o yüzden devamlı karıştırın..eriyince bi yarım saat kadar bekletin,puzzleın ön yüzeyine küçük miktarlarda parça boşluklarına yedire yedire gezinin..sakın tamamını bir seferde dökmeyin,azar azar döküp bölgesel bölgesel gidin.fazlalıkları mutlaka alın..burada bolca dökmek değil amaç,parça aralarına yedirmek.kuruyunca en az 12 saat ağırlık altında bekletin ki,kenar kısımları kıvrılmasın.

      Sil
  22. Merhaba, ben puzzlelarımı nalburdan aldığım duvar kağıdı yapıştırıcısıyla yapıştırıyorum. Kiloluk satılıyor ve toz halinde. Puzzle yapıştırıcılardan pek farkı yok, ben memnun kaldım fiyat olarak çok uyguna geldi tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,bazı puzzleseverlerimiz bu yolu seçmektedir ekonomik olmasından dolayı...katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederiz.sevgiler...

      Sil
    2. Rica ederim. Ekonomik olarak önerebileceğiniz çerçeveleme yöntemi var mıdır peki?

      Sil
    3. bazılarımız yapı marketlerde çerçeveletiyor,bazıları malzemeleri kendi alıp yapıyor eli yatkınsa....hazır çerçeveler de var fakat ben her zaman gerçek işini bilen bir çerçevecide gözünüzle seçerek çerçeveletmeyi öneririm...çünkü fiyatlar genelde birbirine yakın sayılır.

      Sil
  23. Merhabalar. Çerçeveletebileceğim ilk puzzleımı yaptım. Educa, 1500 parçalık. Toz yapıştırıcısını kullanacağım ancak ağırlık altında bekletemem. Bir de mukavvanın üzerinde yaptım, o mukavva ile taşıyacağım çerçeveciye; puzzleı onun üzerinde yapıştıracağım ve bantlamayacağım. Saydıklarımdan herhangi birisi sorun yaratır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,mukavva üzerine illa ki yapıştıracağım diyorsanız sorun olmaz tabi ki,mukavva ile yekpare şeklinde de götürebilirsiniz.biz çok sık puzzle yapanlar genelde puzzle yaptıktan sonra ters çevirir bantlar,tabakalar halinde çerçeveciye götürürüz..çerçeveciler de orada tabakaları birleştirir,tek sıra bant çeker direkt çerçeveye sokar.arkasına zaten karton koyuyorlar.sert oluyor.ağırlık altında bekletme hikayesi de şu: puzzleı mukavvaya yapıştırmadan sadece kendisini yapıştırdığınızda kurudukça uçlardan içe doğru kıvrılıp içbükey haline gelir...bunu önlemek için kuruduktan sonra en azından 1 gece halı altında bekletilebilir.ama madem mukavvaya yapıştıracaksınız,zamanınız da yoksa direkt götürün çerçeveye..

      Sil
  24. Merhaba ben educa nın içinden çıkan toz yapıştırıcısını kullandım yeni sürdüm daha kurumadı ama sormak istediğim sürerken renkler birbirine karıştı neden böle olduğunu anlamadm acaba kuuryunca düzelirmi yoksa böle mi kalcak 😔 O kadar da karıştırmıştım karışımı toz eridi ve yarım saat beklettim yukarda okuudğuma göre boza kıvamı fln olmadı biraz sıcı biraz değişik bi kıvamdı bundan mı oldu ki uff

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili merve,puzzle yapıştırıcıları sürüldüğünde görünümü farklı olabilir..kuruduğunda eser kalmaz eski halinden..siz yeter ki doğru talimatları uygulayın.renkler karıştı derken posterin boyası mı çıktı? kurumasını bekleyelim olmazsa bana foto gönderirsiniz mail üzerinden.

      Sil
  25. Cevabınız için teşekkür ederim renkler düzeldi kurduğunda yanlız bazı parçaların ustundeki kartonlar kalktı beyaz beyaz oldu oralar kıvamını tam ayarlayamamisim galiba o beyaz yerleri boyayark kamuflaj etmeye çalıştım ne kadar olduysa .d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mervecim,zamanla yapıştırma işleminde tecrübe kazanacaksınız...yapıştırıcıyı sürerken daha çok parça aralarına yedirin ve her zaman üstteki fazlalığı alın dalgalanmaları önlemek için.puzzlea devam.:)))

      Sil
  26. Merhaba ben de clementine puzzle aldım 1000 parça toz yapıştırıcı kullanmak istiyorum nerden ve ne kadara temin edebilirim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. piyasada hariçten satılan toz ve sıvı paketler mevcut..ama artık eskisi kadar toz paketler yaygın değil.daha çok hazır sıvı paketler var tek kullanımlık.educanın kendi kutusu içinden çıkanlar da var toz olarak.bazen kırtasiyelerde bulunabiliyor..puzzle satan internet sitelerinde bulunabiliyor veya ben de size gönderebilirim toz ve sıvı isterseniz...benim stoklarımda dünya kadar yapıştırıcı var hertürlüsünden.:)))

      Sil
  27. Merhaba bana fransadan puzzle hediye geldi ama alman puzzle yani içinden çıkan yapıştırıcıyı nasıl hazırlıycam markası puzzle conserver puzzle bitti altında 70\50 bir mukavva var nasıl yapıştırıcam lütfen yardımcı olun ilk puzzlem ve çerçeveletmek istiyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Duru geç kaldım kusura bakmayın,puzzleı mukavvaya sabitlemeye gerek yok.yapıştırıcıyı ön yüzeyden uygulamanız yeterli,yalnız ucu süngerli tüp mü var,tek kullanımlık sıvı poşet mi var? ona göre yazacaktım..

      Sil
  28. Bu değerli bilgiler için teşekkürler.
    Youtubede yabancılara ait videoları izlediğimde Mod Podge diye bir ürünle yapıştırıyorlar. Beyaz sıvı bir yapıştırıcı. Hiç kullandınız mı?

    YanıtlaSil
  29. Cahit bey,ben onu duymuştum,sanırsam hobi için çok amaçlı bir yardımcı malzeme.videodan izlemedim henüz.bizde farklı olarak duvar kağıdı yapıştırıcısı alanlar oluyor kilo ile,daha ucuzmuş.fakat ben ya normal puzzle yapıştırıcısı ya da bant kullanıyorum.(yazarken gelenekselci olduğumu fark ettim:))))şu puzzle galerinin koruyucu dediği şeffaf jelatinleri de denemedim.ben hep söylüyorum bu sayfalarda,eli yatkın olan,ben yaparım diyen arkadaşlar yeni malzemeleri alsın tecrübe etsin hatta bizlere aktarsın...yol gösterici olur hepimize.

    YanıtlaSil
  30. Benim educa yapıştırıcım toz halinde geldi içinde tuz gibi bir toz var bunu nasıl ullanıcağım nelere dikkat etmem gerek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili gürkan acaba yukardaki makalede geçen educa toz yapıştırıcı nasıl kullanılır linkini görüp tıkladınız mı? herşey diğer sayfada yazıyor aslında.kopyalıyorum:12 yemek kaşığı suyu kutudan çıkan bir paket (1gr) için kullanacağız,bir kabın içerisine toz içeriğin tamamını boşaltın,ardından yaklaşık 125ml ya da tam ölçüsüyle 12 yemek kaşığı suyu tozun üzerine boşaltın.

      Karışımı homojen oluncaya kadar çok iyi karıştırın. hazırladığınız karışımı 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
      Süre dolduktan sonra karışımı azar azar puzzle'ın poster olan ön yüzeyine (arkasına değil) bir spatula yardımıyla yayın.

      Spatulanız yoksa Educa puzzleseverlere şöyle bir kolaylık sağlamış,dikkat ederseniz,bu kırmızı paketlerin bir kenarı oldukça keskin ve sert, yapıştırıcı paketini dikkatli açarsak,paketin sert kenarı spatula görevi görüyor, yapıştırıcıyı puzzle yüzeyine bunu kullanarak yayabiliriz. pürüz,topak kalmamasına dikkat edin.parça boşluklarına yedirin.

      Sil
  31. ALTINDAKİ KARTONA YAPIŞACAK MI

    YanıtlaSil
  32. hayır illa ki altındaki kartona yapıştırmaya gerek yok.bazı puzzlecılar puzzleı sert bi zemine sabitlemeyi tercih ediyorlar.arkasına mukavva yapıştırıyorlar.çok da gerekli değil..sadece ön yüzüzeyinden sıvı yapıştırıcı veya arkasından şeffaf koli bandı ile de olur.

    YanıtlaSil
  33. Monalisa markasında sıvı bir puzzle yapıştırıcım var. Onu nasıl kullanabilirim? Çünkü arkadaşım suyla karıştırıp kullanıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıvı yapıştırıcı ise,yani kuru toz değilse,suya karıştırmayın,zaten o sıvı...ucunda sünger mi var? yoksa direkt tüp,şişe şeklinde mi? mona lisa markası bana yabancı.ben daha bilindik markaları kullanıyorum açıkcası.

      Sil
  34. Öncelikle merhabalar...her yoruma cevap veriyo olmanız büyğk incelik.. Ben bişşi danışmak istiyorum. Uzun süredir puzzle yapıyorum ancak 2000parcalık bır puzzlem var ve yaklasık üç kere bozup bastan denedm yapamaıyorum vede sogudum tabiki... Bir öneriniz varmıdır teşekkürler merve...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoğunluktan dönemedim..lütfen özürlerimi kabul edin.puzzleın markası ve adı nedir,paylaşır mısınız? veya iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak da ulaşabilirsiniz.belki fotoyu görsem ipucu veririm diye.

      Sil
  35. Merhabalar uzun süredir puzzle yapıyorum... 2000parça bir puzzlem var 3 defa soküp tekrar basladım ancak bitiremiyorum yapamıyorum bi türlü... Dolayısıyla acayip soğudum puzzledan... Nasıl bir yol izlemeliyim... Bir öneriniz varmıdır... Birde bişi daha ravensburgerin sıvı süngerlisini aldım denedim puzzlemın üstüne bırakın yapışmayı hiç farketmedi bile.. Neden olabilir acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mervecim,o seni soğutan puzzleı bi görmem mümkün mü? bi de ravensburger yapıştırıcı iyidir aslında.büyük ihtimalle uygulama hatası olabilir sizinki.yapıştırma işlerinde biraz tecrübe ve dikkat gerekiyor.siz süngerli olanı kullanmayın bi süre.şu tek kullanımlık sıvı paketler var ya,ksnin onu deneyin.puzzle satış sitelerinde satılıyor.

      Sil
  36. Merhaba. Duvar kağıdı yapıştırıcısı ile yapıştırsak harhangi bir problem yasarmiyiz.mesela rengk matlasmasi veya sararmasi yaparmi. Yada burusma buzusme vs. Falan

    YanıtlaSil
  37. sevgili puzzlever ben direkt duvar kağıdı yapıştırıcısı kullanmadım hiç.fakat kilo ile alınmasından dolayı oldukça ekonomik olması bazı arkadaşlarımızın tercih sebebi.gayet de memnunlar..zaten bazı markalarda kutu içinden çıkan toz yapıştırıcı da zaten bir nevi o.madde aynı çünkü.kullanırken çok bol sürme,parça aralarına yedir yayarak.ve mutlaka gün ışığında yap,dalgalanmaları fazlalıkları alırsın böylelikle.tozun pütürtülerini iyice erit karıştırırken.

    YanıtlaSil
  38. Merhaba ben yapbozu masada yaptım ve şimdi yapbozu kaldırıp altina kağıt kotayamam eger kağıt koymassam masaya yapışır mi birde yapistirdiktan sonra nasıl çerceveleticem cevap verirseniz çok mutlu olurum iyi akşamlar (yapıştiricimin adi art puzzle gibi bişey heidi.com yazıyor)

    YanıtlaSil
  39. sevgili puzzlesever,puzzle sektörünün içinde nerdeyse 30 yılı doldurdum,tecrübelerime güvenirsen aramızda puzzleını sehpaya yapıştırıp kazıyarak çıkartanlar oldu.bence risk alma.evde bir kişiden yardım alarak,haric, bir mukavva kartonu masa seviyesine getirsin,sen de puzzleı karton üzerine kaydır.evde her zaman hariçten iki adet 50x70cmlik mukavva bulundurmanı öneririm.kaydırdıktan sonra,ister üzerinde yapıştır,ister diğer kartonu kapak yapıp ters çevir arkasından bantla,ister gazete kağıdına al.sana kalmış.sevgiler...

    YanıtlaSil
  40. Merhabalar, benim minik bir sorum olacaktı. Puzzle'ıma hazır çerçeve alacaktım fakat desenlerini ve renklerini beğenmediğimden çerçeve yaptırmaya karar verdim. Sizin görüşünüzü almak istiyorum. Sizce ne renk bir çerçeve daha uygun olur? Puzzle'ı internetten bulabilirsiniz; anatolian 3191.
    Bir de çerçeve yaptırmak pahalı olur mu?

    YanıtlaSil
  41. aslında hazır çerçeve ve çerçeveciden çerçeveletmek maliyetleri birbirine çok yakın.çerçeveciye gitmek biraz daha maliyetli,hazır çerçevede modelden daha çok şuna karar vermeniz gerekiyor: camlı mı camsız mı çerçeveleteceğim? çünkü hazır çerçevede cam yok.yapacağınız puzzleı,hem önden hem arkadan yapıştırmanız gerekiyor dolayısıyla.söylediğiniz model soyut çalışma olduğu için klasik görünümlü çerçevelerin hiçbiri o temaya gitmez.modern tasarım bir çerçeve gerekir.oymalı kakmalı ahşap görünüm gitmez.benim fikrim çerçeveciye gidin,mat camla,kendiniz seçin çerçeveyi.çok az fark ödersiniz.parlak renklerden düz bi model seçin.o temanın içinde en az renk geçen neyse ona yoğunlaşın.

    YanıtlaSil
  42. Merhabalar. Ben puzzle ı mukavvanın üzerinde yapıştırdım ve kenarlarından mukavvaya yapıştı, çerçeveletmeyi düşünüyorum ama mukavvayı istemiyorum. Ayrıca kuruduktan sonra biraz iç bükey oldu. Fazla yapıştırıcıdan olmuştur diye düşünmüştüm ama bir iki puzzle parçasının yerinden oynadığını farkettim. Tekrar yapıştırıcı uygulamalı mıyım? ne yapmam gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyanabilir educa yapboz yaptı mı puzzle yeni bir eğlence katıyor

      Sil
    2. evet sadece educa değil,birkaç marka boyanabilir puzzleları beğenimize sundular.çok da tatlılar di mi :)

      Sil
  43. yapıştırma işlemlerinde en iyi malzeme aslında gazete kagıdı oluyor.mukavvanın puzzlea zarar vermeden nazikçe puzzledan kurtulup kurtulmadığını kontrol et bir maket bıçağıyla.kuruyunca en az 1 gün halı altında beklet.yapıştırıcı yeteri kadar kenarlara temas etmediği için o parçalar oynuyor.fazlalıktan değil.tekrar yapıştırıcı uygulama bence.yapıştırma işleminde en önemli bölge öncelikle çerçeve parçaları.oraya iyi yedirmelisin,sonra yayarken parça boşluklarına yedir.

    YanıtlaSil
  44. Merhaba, Kokulu puzzle almayı düşünüyorum. Fakat yapıştırma-tablo yapılma aşamasında nasıl bir yol izlenmeli? Neon puzzlelar gibi mi uygulama yapılmalı? Kokusunun yayılması için cam tablolama da olmaz sanırım. Herhangi bir bilgi bulamadım bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  45. Ramazan beycim,kokulu puzzleın tabi ki bir kokusu var..fakat yıllar sürecek bir koku durumu tabi ki beklenemez..ilk açtığınızda taze taze yaparken bi keyif verdiği doğru...yine de çok beklenti içinde olmayın derim ben koku bakımından..ama kalite bakımından tabi ki beklentiyi karşılıyor..
    ben puzzleları arkasından bantla yapıştırıyorum....
    siz çerçeve yapacaksanız,camsız çerçeveletin,arkasından yapıştırın...arkasına sıvı yapıştırıcı da tatbik edilebilir...arkasından direkt mukavvaya çift taraflı bantla veya tutkalla da yapıştırılabilir.

    YanıtlaSil
  46. Merhaba biz puzz marka 2000 parça puzzle tamamladık yanlız paketin içinde 2 adet toz yapıştırıcı çıktı ikisinide yarim bardak suya katip mi hazırlamak gerekiyor yoksa bir paketimi yarim bardak suya koymak gerekiyor

    YanıtlaSil
  47. sevgili Handan öncelikle teknik bir durumdan dolayı yorumu geç yayınlayabildim.hala yapıştırmadıysanız,her toz paketi 1000er parça için olup her bir paket yarım bardak suya karıştırılır.

    YanıtlaSil
  48. Merhabalar..Ben uzun süredir puzzle yapıyorum ama en son bitirmek üzere olduğum puzzle 5000 parça ravensburger puzzle. daha önce yapıştırıcı olarak art puzzle yapıştırıcıdan memnun kalmıştım fakat şimdi bu puzzle ın ömürlük olmasını istiyorum. acaba daha iyi bir sonuç için ravensburger in puzzle koruyucu&yapıştırıcısını mı kullanmalıyım yoksa art puzzle yapıştırıcısı kullansam da çok bir fark olmaz mı?? şimdiden teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  49. özgecim,eğer elindeki art yapıştırıcı 5000e rahat rahat yetiyorsa kullan gitsin.ama yetmez gibi duruyorsa ravensınkini alabilirsin..ee tabi kalite olarak daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

    YanıtlaSil
  50. 2000 parça puzzle ,puzzle halısı üzerine tamamladım. Yapıştırıcısıni yüzeye doktugumde halıya akarmi acaba

    YanıtlaSil
  51. sevgili Deryacım,evet,sızıntı şeklinde akar..halılarda leke bırakmış arkadaşlarımız,halıları çamaşır makinesinde yıkayanlarımızı gördük:))) puzzleı sehpa üzerinden kazıyanları gördük.en sağlıklı yöntem kullanmadığımız bi platform üzerine almak,eski bir gazete kağıdı,gözden çıkarılan bir karton,mukavva gibi.halınız bulunsa da her zaman evde yedek mukavvalar bulundurun.

    YanıtlaSil
  52. Merhaba elimde Ks games'in 1000 parça puzzle ı ve 45 ml likid puzzle yapıştırıcısı var. Yapıştırıcıyı sulandirmam gerekir mi çünkü bi kaç yerde öyle yazıyordu. Birde mukavvanin üzerine yaptim yapbozu. Mukavvanin kenarlarinda 1 er santimlik boşluk var bu sekilde yapistirdiktan sonra cerceveletebilir miyim?

    YanıtlaSil
  53. Merhaba ben anatolian markasının 2000 parçalık puzzle ını yaptım. Gerçekten benim ikinci puzzle ım oldu ve çok uğraştım. Şimdi sorunun bitirmede değil de yapıştırmakta olduğunu anladım. Uzun lafın kısası puzzle ımın altını komple kaplayan kocaman bir mukavva var ve eğer ben puzzle ımı yapıştırdığımda puzzle mukavva ya da yapışır mı? Ben yapışmasını istemiyorum çünkü. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet osakicim,yapışma ihtimali var....puzzleı gözden çıkardığın başka bir malzeme üzerine kaydırıver.gazete kağıdı da gibi....ben şahsen gazete kağıtları üzerinde hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. :)

      Sil
    2. merhaba sevgili takipçim,elindeki kırmızı tek kullanımlık sıvı yapıştırıcıları kesinlikle sulandırmayın.okuduğunuz yorumlar yanlış bilgiler içeriyor..sadece kuru olan yapıştırıcıları sulandırıyoruz.Ve dediğiniz gibi direkt mukavva üzerine yapıştırabilirsiniz..o boşlukları çerçeveci zaten kapatacaktır.

      Sil
  54. Bazı yapıştırıcıların üstünde sünger var ve baya da pahalı acaba süngerinden dolayı mı ve eğer öyle yapıştırıcı alırsam daha mı kolay olur yoksa daha uygun bi yapıştırıcı alıp parmakla mı yaymak daha kolay olur sizce?  (Puzzle ım 2000 parça)

    YanıtlaSil
  55. şöyle söyleyeyim,süngerli oluşu ilk kullanımda pratik gibi görünse de kuruduktan sonra süngerin ikinci kullanımı pek rahat olmuyor...yıkamak lazım süngeri.açıkcası içindeki aynı yapıştırıcı,süngerli süngersiz fark etmez.en güzel araç bence bir karton parçası veya eliniz..gün ışığında yayarak yapın,dalgalanma olmaması için fazlalıkları devamlı alın.parça boşluklarına odaklanın ve çok fazla sürmeyin.hemen hemen her markanınki iyidir.yerli-yabancı fark etmez.

    YanıtlaSil
  56. Yapbozumu en iyi şekilde nasıl yapıştırabilirim? Yapıştırıcıyı ortaya döküp yaymalı mıyım yoksa azar azar döktürüp mü yaydırmalıyım? Yapbozum 2000 parça ve bir şey olacak diye çok korkuyorum. Bir de bir sorum daha olacaktı benim yapbozumun kutudaki ölçüleri 96'ya 66. Çerçeveyi internetten getirtmek istedim ama sanırım 2000 parçalık çerçevelerin standart bir ölçüsü var çünkü çerçevelerin ölçüleri hep 96'ya 68'di ama benimki 96'ya 66. Acaba iki santimden ötürü sizce bir şey olur mu?

    YanıtlaSil
  57. önce çerçeve konusunu cevaplayayım: evet piyasada hazır satılan heidi marka demonte çerçevelerin standart bir ölçüsü var.96x98cm..piyasada çoğu 2000 parça puzzleın ölçüsü bu olduğu için.bazı markalar da standarttan ya daha yüksektir ya da daha düşük.Örneğin Anatolianlar bir tık düşük ölçüde,Ravensburger bir tık büyük ölçüde.Hazır satılan kendimizin monte ettiği çerçevelerde siz de bilirsiniz ki cam yok.. olsun ben alırım sonradan cam kestiririm deseniz bile,o çerçevelerde cam kanalı olmadığı için,camı oturtacak bir oyuk yok.ayrıca ölçünün bire bir tutması lazım,kesinlikle uymaz diğer ölçüler.Bazı yapı marketlerde çerçeve yapıyorlar puzzleın ölçüsüne göre,koçtaş bauhaus gibi.ya da mahallenizdeki semtinizdeki çerçevecinize gideceksiniz mat camlı çerçeve yaptıracaksınız.Yapıştırma konusuna gelince ortasına döküp yaymayın.puzzleın üst yukarsından nizami şekilde azar azar döküp yayarak alta kadar gidin.gün ışığında yapın,dalgalanmalar görürseniz fazlalık kalmış demektir,devamlı yayarak her yere yedirin.elinizdeki 1 paketlik tek kullanımlıksa 1000 parçalılara göre,o paketlerden 2 adet yeterli 2000liklere..ama tüp puzzle ise kararında sürün kaçırmayın..çok sürerseniz çok daha fazla kıvrılma yapar kenarlardan.kuruyunca ters çevirip halı altında bekletin.yapıştırma işlemini puzzle halısı üzerinde yapmayın sızıntı yapabilir.eski bir gazete kağıdı en uygunu oluyor.yapıştırıcıyı sürdüğünüzde karşınıza çıkacak görüntüden eyvah berbat ettim hissine kapılmayın.kurumasına müsade edin,değişecektir.

    YanıtlaSil
  58. Merhabalar ben yapıştırıyorum ama mutlaka yerinden oynuyor. Puzzlerı sabitleyici bi sprey vb bi ürün var mı? Yoksa sadece yapıştırıcı mı var?

    YanıtlaSil
  59. puzzleı ön yüzeyinden yeterli miktarda sıvı yapıştırıcı döküp eşit oranda yaydığınızda parçalar yerinden çıkmaz..hatta puzzle kaskatı olur.belki uygulama hatası yapıyor olabilirsiniz.. çok az da sürmeyin,çok fazla da sürmeyin. tek kullanımlık sıvı paketler de oluyor. sabitleyici tarzda bi sprey yok...fakat sıvı yapıştırıcı kuruyunca çok ince koruyucu bi film tabakası oluşturuyor ön yüzeyde.anatolianın son çıkan puzzleı kaskatı yapmayan,esnek bırakan yapıştırıcısını da deneyin. sitede inceleme yazısı yazmıştım.

    YanıtlaSil
  60. Südor puzzle yapıştırıcısını almayı düşünüyorum ama kalitelimi bilmiyorum.
    Anatolian yapıştırıcı 140ml olduğu için bana fazla gelecek. Lütfen hangisinin almamın daha doğru olacağına yardım eder misiniz?

    YanıtlaSil
  61. sevgili puzzledaşım,ben şimdiye kadar hiç südor yapıştırıcı kullanmadım.fakat kullananları biliyorum aramızda. Elinizdekini bence kullanın.Anatolianı da mutlaka bir gün deneyin.fazla kalsa bile kapağı kapalı kaldıktan sonra bişey olmaz.bol puzzlelı günler.

    YanıtlaSil
  62. Merhabalar , 1 sene önce castorland'ın 1000lik bir puzzlenı yaptım Anatolian 140 ml yapıştırıcının yarısını kullandım şimdi bir tane daha 1000 parçalı puzzle yapıyorum ancak aradan 1 sene geçti yapıştırıcının ağzını iyi kapattım ancak bozulma olmuşmudur? Puzzlemın boşa gitmesini istemiyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali bey merhaba; puzzle yapıştırıcıları uygun koşullarda muhafaza edildiği taktirde özelliklerini kaybetmeden saklanabilir.
      Elinizdeki puzzle yapıştırıcısından emin olmak için bir cam bardağın içine boşaltın.
      yapıştırıcı içinde topaklanmalar ve pütürlü tanecikler yoksa bal kıvamında akışkan bir yapıdaysa rahatça kullanabilirsiniz.👍

      Sil
  63. Merhaba, bin parçalık art puzzle’im bitti:-) seçmiş olduğum “mevlana” mıtifi kısmen kadife parçaları içeriyor. Bu durumda ön kısmına sıvı yapıştırıcı uygulanır mı yoksa bantlamal daha mı doğru? Sıvı olur derseniz hangisini tavsiye edersiniz? Yardımınız için teşekkür ederim:-)

    YanıtlaSil
  64. evet yaptığım puzzlelardan çok güzel puzzledır.kesinlikle sıvı yapıştırıcı uygulamasını ne ön yüzeyden ne arka yüzeyden yapmayın.dokusu mahvolur çünkü özellikli bir puzzle.arkasından bantlayın kaliteli bi bantla. hatta çift taraflı bant kullanın mdfye de yapıştırılabilir.

    YanıtlaSil
  65. Merhaba, 1000 parçalık clementoni puzzle ı bitirdim fakat ilk tecrübem olacağı için yapıştırmaya baslayamadim hangi marka yapistiriciyi önerirsiniz, bir de araştırdığım çoğu yerde çok surmesseniz iyi tutmaz bol bol sürün renginde değişme olmaz gibisinden şeyler gördüm nasıl yapmaliyim, yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
  66. merhabalar,piyasadaki bilindik markaların hemen hemen hepsi iyidir aslında. Elinizde Anatolianınki varsa,ben çok memnunum örneğin.ks games de olur,diğerleri de. ama benim çok alışkın olduğum iki marka var anatolian ve ks games.bu arada ks gamesin tek kullanımlık sıvıları var. onu 1000lik üzerinde eşit miktarda yayıp sürerseniz yetiyor.buradaki püf noktası ölçülü sürüp fazlalığı üstünde bırakmamak.. renginde geçici bile değişim olsa kuruyunca geçer.dalga dalga iz kalmaması için gün ışığında eski bi gazete kağıdının üstünde yapın. bir karton,eski bi kredi kartı gibi spatula görevi gören bişey kullanabilirsiniz. anatolianın şişesi varsa içinden 45-50 ml kadar olarak kullanmak yeterli..sanırsam dolu dolu 2 çorba kaşığı,hadi bilemedin 3 diyelim.çok bol sürerseniz karon emdikçe içe doğru kıvrılacaktır. çerçeve parçalarının yapışmasına özen gösterin kenarları iyi yapışsın, parça aralarına mümkün mertebe girsin,doldursun araları.bi mıktar kıvrılma olsa bile kuruduktan sonra halı altında ağırlık altında bekletirsiniz.

    YanıtlaSil
  67. Merhaba ilk 1000 parçalık puzzle ımı bitirdim yapıştırdım çok heyecan vericiydi yeni puzzle almak istiyorum önerdiğiniz bir marka var mı?(internetten getirticem)

    YanıtlaSil
  68. sevgili puzzledaşım, çok güzel bir hobiye giriş yaptığınız için sizi tebrik ederim.Eskiden ülkemizde marka konusunda daha çok çeşitlilik vardı.Günümüzde artık belirli markalara ulaşabiliyoruz. hangi markayla hangi modelle başladığınızı bilmiyorum ama benim tavsiyem bütçeniz elverdiğince türk-yabancı bütün markaları denemeye çalışın.zamanla kafanızda bir top 3 listesi oluşacaktır.Eğer hangi markalar çok kaliteli diye sorarsanız, top 3 ravensburger,heye,schmidt gibi alman üretimi puzzlelar.ama benim size tavsiyem ülkemize sıcak giriş yapan romanya üretimi D-toys veya Deico markalarını da deneyin derim.bu markaları puzzlegaleri.com veya hobbygaleri com üzerinden alabilirsiniz.yerli markalardan anatolian,ks games,art ne bulursanız deneyin.fakat puzzledepo.com dan alabileceğiniz Nova puzzlelara şiddetle bakmanızı öneririm.

    YanıtlaSil
  69. merhabalar ben uzun zamandır puzzle yapıyorum normalde Art puzzle 'in yapıştırıcısından memnunum ama ayda ortalama 2 puzzle yapınca 25 tl lik fiyatı göze gelmeye başladı. benim sorum şu BİM vb. marketlere gelen sıvı yapıştırıcılar kullanılabilir mi yukarıdaki yorumları okudum fakat bi soru göremedim zira yakın bir performans alınabilecekse 1.50 tl'lik fiyat ile stok yapmayı düşünüyorum.
    şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  70. sevgili puzzledaşım, bimdeki sıvı yapıştırıcı derken,marka bilgisi verseydiniz çok daha sağlıklı olurdu, puzzleları normal uhu tabanlı bir yapıştırıcıyla yapıştıramayız,özellikle puzzle için üretilmiş olanlar çok daha güvenilir.çünkü her yapıştırıcının içeriği aynı değil,ucuza getirmek isterseniz kuru duvar kağıdı yapıştırıcıları var açıktan kilo ile alabilirsiniz.etrafımda duvar kağıdı yapıştırıcıyla yapıştıranlar var,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. markası studi ben alıp denedim dün bitirdiğim olimpianın 1000 parçalık village cornerini yapıştırdım gayet iyi oldu 1000 parça pazıl için 1 şişesi yeterli oluyor ve 1.50 tl ilginize teşekkür ederim umarım birilerinin işine yarar

      Sil
  71. Merhaba ben art puzzle neon serisi puzzle nı yaptım puzzle yapıştırıcısı ile yapıştırsam mı bilemedim neonlu kısımlarını bozar diye düşünüyorum ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  72. sevgili puzzledaşım,geç yayınladığımız için kusura bakmayın,neon özellikli puzzlelarda bazı markalarda yapıştırıcısı içinden çıkıyordu,educa veya art gibi. ön yüzeyinden yapıştırmakta sıkıntı yok,fakat yine de ben neon özellikli puzzleları arkasından bantlayarak yapıştırıyorum daha garantili bir yöntem.

    YanıtlaSil
  73. Puzzle almayı düşünüyorum , puzzle kutularının içinden puzzle yapıştırıcısı çıkıyormu? yoksa ayrı olarak puzzle yapıştırıcısı almak mı lazım?
    Mesela anatolian 2000 parça puzzle alacağım , anatolian puzzellarından puzzle yapıştırıcısı çıkar mı ? Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  74. sevgili takipçim,her markadan puzzle yapıştırıcısı çıkmıyor maalesef. Bu konuda en bilindik marka ks games.ks gamesin paket sıvı yapıştırıcı şeklinde.Anatolian kutularından hiçbir şekilde çıkmıyor. Gold,nova markalarında toz halinde çıkıyor.Art markadan çıkmıyor.

    YanıtlaSil
  75. 6000 lik bitirdim. Şimdi kara kara nasıl yapıştıracağım ve çerçeveleteceğim diye düşünüyorum. Yapıştırıcıyı ne almalıyım ve ne ölçüde almalıyım. Çerçeveler çok pahalı diyorlar ama en son yıllar önce yaptığım 1000 likler ve 3000 likte böyle bir problem yaşadığımı hatırlamıyorum. Masadan daha büyük olduğu için 6000 lik ona göre 170x130 duralit aldım ve kaymasın diye üstüne çuha benzeri bir kumaş serip onun üstünde yaptım. Yanlış yaptım galiba yapıştırma sıkıntı olacak.

    YanıtlaSil
  76. Sevgili puzzledaşım, halıdan tabaka tabaka yani parça parça kullanmadığınız gazete sayfaları üzerine alacaksınız. ön yüzeyinden uygulayacağınız sıvı yapıştırıcı parça aralarından sızsa bile gazeteyi kurtarmak daha kolay oluyor. Diğer materyalleri sökmek zor olabiliyor.tecrübe eden arkadaşlardan biliyorum. Anatolianın 140 mlik puzzle yapıştırıcısı ( site üzerinde satılık kısmında satılık yapıştırıcılar bende mevcut) 2 tane 1000lik yapıştırılabiliyor.Ama ben 3 tane 1000lik yapıştırabiliyorum. o zaman garanti olsun anlamında 140mlx3 kutu almak gerekecek. Ya da Educa'nın daha büyük şişesi 250cclik puzzle yapıştırıcısı 6 adet 1000lik yapıştırılabiliyor. Evet dediğiniz gibi çerçeve işi maalesef pahalı.6000 parça yı camlı çerçevetlemek daha külfetli.fakat çevremde yapan arkadaşlar var camlı olarak.her çerçevecide de bulunmyabiliyor cam olayı büyüklerde.

    YanıtlaSil
  77. Merhaba, benim puzzlelar biriktikve birikti... Çerçeve yaptıracak oldu ama ekonomimiz malum... Altından kalkabilecek gibi değilim. Bu koruyucu özellikte olan yapıştırıcılar yeterli olur mu sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, zaten her yapıştırıcının içinde koruyucu özellik mevcut. piyasada bulunabilen bilindik markalardan gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

      Sil
  78. Merhaba yapıştırıcının içerisine çok az boya simi kullansam sorun olurmu sizce

    YanıtlaSil
  79. merhaba,açıkcası hiç denemedim yapıştırıcının içine sim eklemeyi,ama şöyle düşündüm,eğer sim toz sim ise.toz kadar ince simler var hani.etkileyeceğini hiç sanmıyorum.gözle görülür tanecikli simse sanki sürülme aşamasında sürtünmeden dolayı belki bi miktar kağıda hasar verebilir.tamamen varsayımsal konuşuyorum.Aslında gözden çıkardığınız bir puzzle uzerinde test edip sonuçları görmek lazım. fikir de değişikmiş :)))

    YanıtlaSil
  80. merhaba, visual effect’li puzzleımı yapıştırsam effect’e zarar verir mi acaba?

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Puzzle yapıştırıcısı nedir? puzzle yapıştırıcısı nasıl kullanılır?
Puzzle yapıştırıcısı nedir? puzzle yapıştırıcısı nasıl kullanılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqd5hjprrSlS9lyttkbFvpOL7CplQuepxRYKq1-KyA2Z6OeYmCw7GnviJlB8uxh9dqkWfjGZBRdP_KUZyY79TQlpaexQnq-0iuVkd-opDLF9zNajuMFRvcGyCsd_250zVWrq8LRV97pnPL/s1600/puzzle+yap%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1r%C4%B1c%C4%B1lar%C4%B1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqd5hjprrSlS9lyttkbFvpOL7CplQuepxRYKq1-KyA2Z6OeYmCw7GnviJlB8uxh9dqkWfjGZBRdP_KUZyY79TQlpaexQnq-0iuVkd-opDLF9zNajuMFRvcGyCsd_250zVWrq8LRV97pnPL/s72-c/puzzle+yap%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1r%C4%B1c%C4%B1lar%C4%B1.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/05/puzzle-yapstrcs-nedir-puzzle-yapstrcs.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/05/puzzle-yapstrcs-nedir-puzzle-yapstrcs.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content