Clementoni ''Band of Thunder'' 13.200 Parça

Clementoni ''Band of Thunder'' 13.200 Parça Sevgili puzzleseverler,uzun süredir bloğumuzu takip eden arkadaşlar hatırlayac...

Clementoni ''Band of Thunder'' 13.200 Parça

Sevgili puzzleseverler,uzun süredir bloğumuzu takip eden arkadaşlar hatırlayacaktır.
Kış aylarında gelen ve elimdeki diğer puzzle'larla birlikte devam eden 13.200 parça Clementoni at temalı  Band of Thunder puzzle'mızı yaza doğru teslim etmiş olduk.

Bana geldiği gün beni çok heyecanlandıran fakat yoğunluğumdan dolayı parça parça yapmak zorunda kaldığım 13.200 parça,şimdilik bloğumuzun en fazla parçalı puzzle'ı ünvanını almış oldu. Elimde uzun süre bekleyen 3 puzzle'dan biriydi...Yoğunluğum yaz aylarının gelmesiyle birazcık hafifleyince dört elle sarılıp kalan parçaları 1 ay içinde tamamladım.

Clementoni Band of Thunder 13.200 parça

Şimdi pekçoğunuz yapımı nasıldı diye içinden geçiriyordur.gerçekten zordu...Fakat düz renklerle uğraşmayı sevdiğim için önce puzzle'ın üst tarafını oluşturmaya karar verdim. Böylece dağ bölümlerini oluşturan koyu tonlarını bitirdim.

Zira otların olduğu bölümün oyalayıcı olduğunu zaten öngörmüştüm..Ve otlara geçtiğimde dağlara harcadığım eforun iki katını harcamak durumunda kaldım.Fakat ortaya çıkacak şaheserin de tam bir görsel şölen olacağını biliyordum.

Puzzle kutusunun içinden puzzle temasının bir posteri,toz yapıştırıcı,yapıştırıcıyı puzzle yüzeyine uygulamak için spatula ve  A,B,C,D,E,F olarak işaretlenmiş 6 paket çıkıyor,her paket 2.204 puzzle parçasından oluşuyor,puzzle tamamlandığında 13.224 parçanın biraraya geldiği 2.92cm X 1.35cm devasa bir tablo ortaya çıkıyor.

Arkadaşlar puzzle tamamlandığında tek kelimeyle muhteşem ötesi bir tablo çıktı ortaya.
Bu duygumu kelimelere dökemiyorum,kesinlikle yakından görmenizi isterdim benim iddiam şu; bu puzzle'a yakından bakıp hayranlık duymayan birinin olabileceğini sanmıyorum.
Band of Thunder ,Atlara hiç ilgisi olmayanların bile hayranlığını kazanacaktır.

Piyasada artık yok denecek kadar az olan bu puzzle'ı bir kez daha zevkle yapacağımdan  emin olabilirsiniz.

13.200'lüklerde, markanın en ilgi gören puzzle'larından biriydi ve şanslıyım ki,bu puzzle'dan benim elimde iki tane vardı..Bu şaheseri yapılmış olarak kendi duvarlarında görmek isteyen arkadaşlar,benimle iletişime geçebilir.Tekrar yapmak için hazırım..:-)



Clementoni
markasının kalitesini zaman zaman soranlar oluyor arkadaşlar.Clementoni markası kesim olarak biraz farklıdır,kendine has bir kenetlenme şekli var,parçalar sıkı sıkıya oturuyor ve kalitesi zaman içinde çok daha iyi duruma geldi.

Clementoni markasını ben zevkle yapıyorum ve puzzle meraklılarına tavsiye ediyorum.

Bu dev puzzle'ı daha önceden yapan arkadaşlar, çerçeveli halini de benimle paylaştılar.
Yukarıda gördüğünüz Band of Thunder önce çerçevesiz ve camsız olarak duvara sabitlenmiş ,daha sonra puzzle etrafına çerçeve montajı yapılmış. 

Böyle bir puzzle'ı emek verip yaptıktan sonra bir kenarda bekletmeden hemen evinizin baş köşesinde yerini hazırlamalısınız.


Ben de sizlere,bir fikir oluşturması açısından duvarda nasıl durduğuna dair birkaç fotoğraf paylaşayım istedim.Bununla ilgili sizlerde bana yorumlarınızı iletebilirsiniz.

Puzzle'mızın ressamı 
James Hautman dan  bahsedelim biraz:
 
1964 doğumlu
James Hautman ya da diğer adıyla Jim Hautman dokuz kişilik sanatçı bir aileden gelmektedir. kızkardeşi, annesi, abileri de profesyonel ressam olan Jim Hautman ressam kardeşlerin en küçüğüdür.Diğer ressam olan iki abisiyle birlikte sayısız işlere imza atmışlardır.

Eserleri Beyaz saray Oval Ofis'te,Smithsonian Enstitüsünde, Leigh Yawkey Woodson Sanat Müzesinde ve dünya geneli, kamu ve özel koleksiyonlarda gösterilmiştir.

1990 yılında,Göçmen kuşların kontrollü avlanması ve korunması için alınması mecburi olan ve avcılık vize  pulu olarak bilinen Federal Duck Stamp ( Ördek pulu olarak adlandırılabilir) yarışmasında,dünyanın en genç ressamı ünvanına sahip olarak yarışmayı kazanmıştır.


Henüz 25 yaşındayken kazandığı yarışmayı sonradan 8 defa daha kazanmıştır.1995 yılında "yeşilbaş ördek" eseriyle tekrar yarışmayı kazanmıştır.Ve ondan sonra takip eden yıllarda aynı başarıyı gösterek ördek pulu yarışmalarında birinciliğini korumuştur.


Bu yarışmanın amacı ve pulun önemi nedir? derseniz eğer,ördek,kaz gibi göçmen kuşları avlamak için gerekli av belgelerine yapıştırılan vize puludur.Amerika Birleşik Devletleri federal hükümet tarafından yaban hayatı av bölgelerine giriş izni elde etmek için kullanılır. 

Bu vize pullarının satış hasılatının %98'i  Göçmen Kuş Koruma Fonu'na gitmekte.
  
Fon bütçesinde toplanan para sulak alanları ve yaban hayatı korumak için kullanılmaktadır.

1991 yılında Avustralya hükümeti tarafından yetkilendirilerek kendisine Fedaral ördek pullarını boyama yetkisi verilmiştir.Ve bu pullar sayesinde "yılın sınırsız uluslararası sanatçısı "unvanını aldı.96 yılında eserleri, Washington'da bulunan Smithsonian
Enstitüsü, Ulusal Postal Müzesinde daimi olarak sergilenmeye başlandı.Jim'in çalışmaları ödüllü film 'Fargo'da da kullanıldı.

James Hautman, gerçekçilik akımının etkisinde,yaban yaşamı resmeden çalışmalarıyla tanınır.Diğer iki abisi, Robert ve Joe Hautman'la birlikte kardeşler vahşi yaşam ressamı olarak her türlü yaban hayvanını resmetmişlerdir.




Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Clementoni
Seri: Panorama
Puzzle Adı: Band of Thunder
Sanatçı:James Hautman
Parça Sayısı: 13.224
Ölçü: 292.5x135cm
Üretim Yılı: 2013
Üretim Yeri: İtalya 


www.puzzleteacher.com                                                @ Puzzle Master                                                         

COMMENTS

BLOGGER: 11
  1. Sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Muhteşem bir çalışma olmuş. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolunuz sevgili Çiğdem hanım,sevgiler....

      Sil
  2. Merhaba,
    Öncelikle belirtmek isterim ki elinizden ne ucan ne kacan kurtulamiyor :) Gercekten ALLAH sizi nazarlardan korusun ... Bu puzzle esimle alip yapmak istediklerimiz arasinda ama hep yapabilirmiyiz konusundanda oteye gidemedik :) Atlara hayran biri olarak bu tablo benim icin eşsizdir Beni en cok ot'larin oldugu kisim düsündürür :) Duvarda muhtesem durmus Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  3. çok çok teşekkürler sevgili Fulya hanım...inanın resimde göründüğü gibi değil,harika ötesi bir duruşu var...ben ilerde bir tane daha yapacağım bundan...cesaretli davranıp edinmek lazım.eğer uygun duvarınız varsa....

    YanıtlaSil
  4. Emeginize saglık...Çok güzel duruyor...Otlar gercekten zorlayıcıydı...Ama üst kısımda bir o kadar kolaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler cihan bey,eee siz de deneyimlisiniz bu atlarda...fotoğraf için teşekkürler...

      Sil
  5. Tek kelimeyle muhteşem :) duvarda duruşu muazzam emeğinize sağlık ;) tükenmeden bir tane almak lazım sanırım.

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim sevgili mavi melek...özlettiniz kendinizi yine...koleksiyonunuz kabarık anlaşılan...yoğunsunuz.....sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler :) evet kolleksiyon kabarık gerek iş yoğunluğu gerek hayat koşuşturmacasından fırsat bulabildikçe puzzle yapmaya çalışıyorum :) bu aralar yeni çıkanları ve çıkacakları gördükçe içimdeki puzzle canavarı harekete geçiyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru söylüyorsunuz,aslında hepimiz kendi çapımızda birer puzzle canavarıyız...böyle canavara can kurban diyelim...içimizdeki canavarın hep uyanık kalması dileğiyle....

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Clementoni ''Band of Thunder'' 13.200 Parça
Clementoni ''Band of Thunder'' 13.200 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguu_szdDGUqxOO8h0eynUvoqveCmqtcHA-2cbr9t6MucRpWWPvBBurWs61FpdrQVwd1Irj5QA-goB6SahRB7LPW6lCmlFehdywUx5LdEt_dGmA0P_ufCEx1JolTBzriu7mGtzGhco6FVb7/s1600/Band+of+Thunder.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguu_szdDGUqxOO8h0eynUvoqveCmqtcHA-2cbr9t6MucRpWWPvBBurWs61FpdrQVwd1Irj5QA-goB6SahRB7LPW6lCmlFehdywUx5LdEt_dGmA0P_ufCEx1JolTBzriu7mGtzGhco6FVb7/s72-c/Band+of+Thunder.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/06/clementoni-band-of-thunder-13200-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/06/clementoni-band-of-thunder-13200-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content