Osmanlı arması 570 parça saat puzzle(The Ottoman Emblem)

Osmanlı arması 570 parça saat puzzle / The Ottoman Emblem Saat Puzzle Osmanlı arması 570 parça art Saat puzzle Sevgili puzzleseverler...

Osmanlı arması 570 parça saat puzzle / The Ottoman Emblem

Saat Puzzle
Osmanlı arması 570 parça art Saat puzzle
Sevgili puzzleseverler; yazılarımı takip eden arkadaşların merakla beklediği saat puzzle
Art puzzle'ın Osmanlı Arması adlı modeli.
Puzzle bana ilk geldiğinde,farklı heyecanlar yaşadım çünkü biliyordum ki tamamen farklı bir puzzle'la karşı karşıyayız.
Kutuyu elime aldığımda gördüğüm ilk şey,kutunun da puzzle kadar harika yapılmış olması.
Neden harika diyorum biliyor musunuz?

Çünkü bu puzzle gerçek simli,altın simler var üzerinde,parıl parıl parlıyorlar,kutunun üzerindeki resmi de o kadar gerçekçi yapmışlar ki kutu tamamen simli,direkt kutunun kapağını kes duvarına as, o derece güzel bir kutu.
Puzzle kutusunun kapağını açtığınızda fotoğraftaki gibi bir iç düzen görüyorsunuz.

Art puzzle'da hoşuma giden birşey daha var ve bu başka bir firmada yok, puzzle poşeti,taşıma esnasında  sallanmasın kutunun içinde diye, poşet fotoğraftaki gibi bir mukavva ile desteklenmiş,bence bu çok hoş,ince bir ayrıntı.

Art Saat puzzle Kutu içeriği
Şimdi gelelim puzzle'mıza,koleksiyonumda sayılı puzzle'lar arasında yerini aldı çünkü bu puzzle'da fantastik kesim demiyeceğim,fantastik ötesi bir kesim var.
Puzzle'da farklılık arayanlar,klasik kesimden bıkanlar için gerçekten mükemmel bir puzzle.

Puzzle 570 parça ve parça kesimleri inanılmaz enteresan,bazı parçaların ince detayları fotoğraflarda mevcut,parçaları ayırırken bile tutmaya kıyamıyorsunuz,çok çok narin davrandım elimde tutarken.
Parçaların üzerindeki simlerde herhangi bir dökülme zedelenme bulaşma yok simler öyle her tarafa yayılmıyor. 

Parçaları özenle ayırdıktan sonra,büyük bir zevkle ve şevk ile yapımına başladım,ilk önce çerçeveyi çıkardım,çerçevenin kenarları tamamen simden oluşuyor.
Burada enteresan birşey daha eklemek istiyorum,saatin yelkovanın içine oturacağı merkez parça bir bütün halinde ve çok büyük yekpare bir parça.
Saat puzzle Simli ve Fantastik kesim parçalar

Fantastik kesimli parçaların içinde dikkat ederseniz,tıpkı çerçeve kenarı  gibi düz kesimli bir parça var,bu kenar parçası gibi gözüken parça,aslında dairenin içinde konumlanıyor,bu da enteresan ayrıntılardan.

Art puzzle'ın saat puzzle modellerinde kullandığı temalar normal puzzle modellerindede mevcut,mesela kaplumbağa terbiyecisini ister saat puzzle ister normal puzzle olarak bulabilirsiniz.
Yani puzzle yapma keyfini son safhalarda yaşamak istiyorsanız fantastik parçalı saat puzzle'ı bütün puzzleseverlere öneririm.

Bunda önceki yazımda saat puzzle'lar hakkında genel bilgi vermiştim,fakat bu puzzle saat puzzle'ların içinde en özel olanı olduğu için ayrı bir konu açmak istedim.



Büyük kısmı tamamlanmış saat
Arkadaşlar,belki birçoğunuz bu yaldızlı, simli puzzle'ın üzerine sıvı yapıştırıcıyı dökmeye kıyamayacaksınız.

Art puzzle yapıştırılmasını tavsiye ediyor,çünkü bu özel  yapıştırıcı simlerin üzerinde ince bir film tabakası oluşturarak puzzle'ı yıllarca dış etkenlerden koruyor.

Simli puzzle'ların yapıştırılıp yapıştırılmaması konusunda bana gelen soruların cevabınıda bu açıklamayla vermiş olalım




Yapıştırmada dikkat edeceğiniz husus şu, puzzle'ın üstü simli olduğu için yapıştırıcıyı sürerken puzzle'ın ön yüzeyine zarar verecek sert hareketlerden kaçınınız.
Ben bu puzzle'ı bir aparat yerine direkt elinizle yapıştırmanızı öneririm.

Fantastik kesim simli parçalar
Hafif hareketlerle nazikçe yayın yapıştırıcıyı,Yapıştırıcı uygularken en önemli nokta,her yöne eşit dağıtın,puzzle'ın ön yüzeyinde yer yer yapıştırıcı birikimleri olmasın,iyice parça aralarına yedirin,fazlalıkları mutlaka ve mutlaka alın.
Puzzle'ı yaklaşık 5 saatte tamamladıktan sonra tüm talimatları uygulayarak yapıştırdım.

Yapıştırma esnasında ortaya çıkan manzara için endişelenmeyin puzzle kurudukça yapıştırıcıdan eser kalmayacak.
Art,Saat puzzle orta bölüm
Siz yeter ki eşit oranda dağıtın,fazlalığı alınmış olarak sürün,kuruyunca ince bir film tabakası ile beraber parlaklık geldiğini göreceksiniz.

Kuruduktan sonra  kutu içinden çıkan destek mukavvasını talimata uygun şekilde saat puzzle yapıştırıyoruz (üzerine ağırlık koyarak her iki parçanında birbirine sağlam şekilde yapışmasını sağlıyoruz) 
Yapıştırmayla ilgili detayları Saat puzzle nasıl yapıştırılır? yazımda bulabilirsiniz.

Bütün yapıştırma işlemleri bittikten sonra puzzle'ı kuruması için bir süre beklettim,en son aşama, saat mekanizmasını da takarak saati tamamlamış oldum.

Saat puzzle osmanlı arması


  • Puzzle Künyesi:
  • Marka Adı: Art
  • Seri: Daire-Saat puzzle
  • Puzzle Adı: Osmanlı arması / The Ottoman Emblem
  • Sanatçı: Yavuz bozkurt
  • Parça Sayısı: 570
  • Ölçü: 46cm çap.bitmiş puzzle boyutu: 68,6 x 50,8 cm
  • Üretim Yılı: 2013
  • Üretim Yeri: P.R.C

Yavuz Bozkurt kimdir?
 
Yavuz Bozkurt resimlerindeki peyzajlarında soyutlamalara ve anlık görüntülere yer verir.
Gün doğuşundan batışına kadar doğadaki görüntüler fazlasıyla ressama konu oluşturmuştur.

Ressam hayatının büyük bir bölümünü kişisel portreler yapmakla geçirerek kendisine maddi kaynak yaratmıştır.

Bunların içinde duvar çalışmaları da yer almaktadır. Bu alandaki tecrübelerinden de Kızılay meydanında açmış olduğu dünyanın ilk en büyük resim sergisi olan "Biz Mustafa Kemal'iz" sergisi ile gündeme gelmiştir.

Ayrıca birçok kişisel sergiler açmış çok sayıda karma sergilerde de yer almıştır.eserleri çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Yavuz Bozkurt'a ait eserlerin puzzle örneklerini internet üzerinden inceleyebilirsiniz.


Saat puzzle'ı yapıştırdıktan sonra gözlemlediğim dikkat edilmesi gereken hususlar.....!!!!!
 
Saat puzzle tamamlanıp yapıştırıldıktan sonra her ne kadar destek mukavvası kullanılsa da,

materyalin kağıt olmasından dolayı,puzzle dairesel bütünlüğünü muhafaza edemiyor,
yapıştırıcıyı içine çekip kurudukça,eğimli (içbükey) hale gelebiyor

İki gün saat puzle'ı gözlemledim,yüzey formu bozulduğundan dolayı,akrep ile yelkovan sıkıştı dolayısıyla saat çalışmadı,mekanizmayı tekrar söktüm,düz bir zeminde,puzzle'ın üzerine yine bir ağırlık koyarak 24 saat beklettim.

İlerleyen günlerde,saat puzzle için özel üretilmiş heidi marka bir çerçeve almayı düşünüyorum...Tahminimce,puzzle'ın kuruduktan sonra eğimlenmesi,çerçevesiz kaldığı için olsa gerek..Bu yüzden,saat puzzle almak isteyenlere çerçevesiyle beraber almalarını öneririm.

Saat puzzle'ı kuruturken dikkat edilmesi gereken hususlar: arkadaşlar yapıştırma işleminden ve puzzle kurumaya geçtikten sonra mutlaka ve mutlaka ağırlık altında puzzle'ı bekletin,daha sonra,mekanizmasını takıp çerçeveye alabilirsiniz. 


www.puzzleteacher.com                                                       @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 20
  1. benim saat puzzle lar arasındaki favorim bu arma bu aralar yapabileceğimi sanmıyorum ama bi gün yapıcam inşallah :) detaylar harika anlatılmış çok teşekkürler emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim efendim,elimden geldiğince,akıllarda soru kalmasın istiyorum...Metinlerde tüm çabam buna yönelik...Bu Osmanlı Armasını mutlaka arşivinize alın.Bir puzzle master önerisi...

      Sil
  2. Yine her zaman olduğu gibi en ince detayına kadar anlatmışsınız :)
    Puzzle görseli gerçekten çok güzel. Duvarda bir saat olarak çok hoş duracağını düşünüyorum.
    Parçaların kesim farklılığı da dairesel formu oluşturabilmek için herhalde... Çok enteresan görünüyorlar gerçekten. Hele kenar gibi görünen düz kesimli parçalar... Ben yapsaydım çerçeve parçası diye ayırdım bir kenara, sonra da düşün düşün dur... :)
    Başınıza gelen talihsizliği (akrep-yelkovan sıkışması) anlattığınız için de teşekkürler. Herkesin karşılaşabileceği bir durum...
    İnanın kendim yapmış kadar yaşadım olayı. Ama mutlaka kendim de yapacağım, hatta bu Osmanlı Arması puzzle'ı. Elinize ve yüreğinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok dikkatli okuduğunuz,yaptığınız yorumlardan belli oluyor Çiğdem hanımcım.Sizin de belirttiğiniz gibi,parçaların sıradışı oluşu,dairesel formdan kaynaklanıyor..Ama inanılmaz eğlenceli,puzzle masterinizi dinleyin,arşivinize ekleyin...sevgilerimle...

      Sil
  3. saat puzzle ilk yaptığımda çerçevesi üretilmemişti, bükeyliği düzeltmek için arkasına yuvarlak cam kestirdim, yapıştırttım çerçevecide. mekanizmanın olduğu yerde de bir delik var tabi ki.. bu da bükeylik için bir çözüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değerli yorumunuz için teşekkür ederim...Ben de çerçevesini aldıktan sonra tekrar bir değerlendirme yapacağım,eğilme sorunu için.

      Sil
  4. osmanlı arması saat puzzle bende aldım zor görünüyor yapamadım
    yazınızı okudum tekrar yapmaya karar verdim saat puzzle için çerçeve seçimi zor olacak sizce hangi çerçeve olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birgül hanım,yeniden cesaret verdiysem ne mutlu bana,saat puzzle için üretilen heidi marka çerçeveleri gördünüz mü? hazır demonte çerçevedir,ince ve kalın olanları var.aslında tamamen beğeni işi olduğu için tüm modelleri yakından inceleyin derim,iletişim bölümünden bana ulaşırsanız size saat puzzleın yakından çekilmiş resimlerini gönderebilirim.referans olur size.....sevgiler..

      Sil
  5. yapıştırıcının parlak veya mat olması yaldızlı armanın görüntüsünü etkiler mi. puzzle ı yaptım ama yapıştırma konusunda tereddüt yaşıyorum. mat yapıştırıcı mı parlak yapıştırıcı mı kullnmalıyım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,aslında hiç fark etmez ne tip olacağı...tamamen zevkinize kalmış.ben,kendi paketinden çıkan mat yapıştırıcı ile yapıştırmıştım.gayet güzel oldu.sadece yapıştırırken fazlalıkları kesinlikle alın,dalga dalga olmasın,üzerinde de kesinlikle ağırlık bekletin yoksa kenarlarından kalkıp içbükey hale geliyor.

      Sil
  6. Merhaba yazılarınızı keyifle okudum bende bu model saat puzzle alıp yaptım ancak çerçeve olayında cuvalladim dairesel olduğu için camcilar çerçeve yapmıyor bende hazır çerçeve almayı düşünüyorum sormak istediğim yazinizda hazır çerçeve almayı dusundugunuzu belirtmissiniz acaba aldinizmi bu cercevelere cam takilabiliyormu duvara asmak için çerçevede kanca varmı son olarak 5 cm lık çerçeve alirsam kenarlardaki sarı yaldizlar çerçeve altında kalır mı şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz sevgili takipçim,ben hala çerçeve alıp da takamadım,hatta bana hatırlatmış oldunuz...5cmlik de alsanız 3cmlik de olsa,illa ki yaldızın bir kısmı içerde kalacaktır.heidi markasının hazır çerçeveleri var,ve hazır çerçevelerde cam kullanılmıyor maalesef.hazır duvara asılacak şekilde aparatı var.....zaten saat puzzleda cam yapılsa bile akrep yelkovan mekanizmasının rahat dönmesi için bombeli cam olması lazım bence.eğer iletişimden yazarsanız size link veririm.

      Sil
  7. Merhaba bende eksik parça mağduruyum önceden aldığım puzzle daha yeni yapma fırsatı buldum ama eksik parça çıktığını gördüm ve gerçekten tüm emeklerim boşa gitmiş gibi hissettim lütfen bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim ilk puzzle. Boğaziçinde ışıkların dansı istanbul sağ üst köşede üstten 5. Yandan 36. Parça eksik ve Como gölü italya puzzle da da sağ alt köşe da alttan 3. Yandan 37. Parça eksik lütfen gönderirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurmelek hoşgeldiniz,lütfen bana iletişimden ulaşın,mail üzerinden gerekli yönlendirmelerle çözelim problemi.

      Sil
  8. Mesaj attım ama hala bi cevap alamadım kaç gündür yardımcı olur musunuz lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nurmelek hanım,sitede anasayfamızda iletişim bölümü var ya,oradan bana mesaj atın ki,sizinle ayrıntılı çözelim konuyu...yorum bölümünde uzun açıklamalarımı yapamıyorum..birebir yazışsak daha sağlıklı olur.

      Sil
  9. Merhaba Art Puzzle Safiye, 1900 570'Lik Saat aldık ve köşelerden yapmaya başladık ancak dediğiniz gibi bir Köse parçası arttı bunun iki tarafı dişi bir tarafı erkek bu dairenin ortasına giren parçamı acaba

    YanıtlaSil
  10. evet ismail bey,fantastik kesim puzzlelarda,sanki çerçeve parçası gibi görünen parçalar iç tarafa yerleşebiliyor..o sizin bahsettiğiniz bir kenarı düz gibi görünen parçanın karşılığı da var.o parçanın eşini de bulun içerde yerleşecek o ikili.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim cevabınız için ilk defa puzzle yapıyorum ve parçaları ayırdım renk ve şekillerine göre ama bir türlü çerçeveyi oluşturduktan sonra ilerleyemiyorum skype yada mail varsa yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki,size ulaşıyorum...mail adresinizi bırakmışsınız..

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Osmanlı arması 570 parça saat puzzle(The Ottoman Emblem)
Osmanlı arması 570 parça saat puzzle(The Ottoman Emblem)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuisSXV1ZatSM890qvH2qHYWh9VfZBZk5UJ26KaBZ0vhhoqO4xbDAxqy9xb-Q4MVCGWo4CjGYKrdiCj58vv3d8vaOdxPVnXiQXjrsafTSitdED9uQywpuw7jjANEZ4BEnGqZCIyR-r6xnz/s1600/osmanl%C4%B1+armas%C4%B1+saat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuisSXV1ZatSM890qvH2qHYWh9VfZBZk5UJ26KaBZ0vhhoqO4xbDAxqy9xb-Q4MVCGWo4CjGYKrdiCj58vv3d8vaOdxPVnXiQXjrsafTSitdED9uQywpuw7jjANEZ4BEnGqZCIyR-r6xnz/s72-c/osmanl%C4%B1+armas%C4%B1+saat.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/07/osmanl-armas-570-parca-saat-puzzlethe.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/07/osmanl-armas-570-parca-saat-puzzlethe.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content