Saat puzzle nasıl yapılır? Saat puzzle nasıl yapıştırılır?

Saat puzzle'lar hakkında merak edilenler Saat puzzle nasıl yapılır?  Saat puzzle nasıl yapıştırılır? Saat puzzle çerçevesi nasıl olmalı?...


Saat puzzle'lar hakkında merak edilenler



Saat puzzle nasıl yapılır? 



Saat puzzle nasıl yapıştırılır?


Saat puzzle

Saat puzzle çerçevesi nasıl olmalı?

Sevgili arkadaşlar;

Sitemiz 25 yıllık puzzle tecrübemin gerisinde henüz bebek sayılır,siz puzzleseverler  öyle içten ilgi gösteriyorsunuz ki,bana bunu gerçekten hissettiriyorsunuz.

Göstermiş olduğunuz ilgi alakaya,güveninize,olumlu yorumlarınıza çok teşekkür ederim.

Gün içinde bana gelen soruları
derleyip topluyorum,bu soruları tek bir başlık altında ilerleyen
günlerde bu sayfalarda bulacaksınız.


Sizlerden gelen sorular
doğrultusunda yeni içerikler,yeni konular hazırlanmakta hedefimiz,büyük,küçük herkese puzzle hobisini aşılamak ve
puzzle konusunda bilinmeyen kalmasın diyoruz.

Uzun zamandır sıklıkla karşılaştığım sorulardan bir tanesi "saat puzzle nasıl yapılır? "saat puzzle nasıl yapıştırılır" ve "saat puzzle'ın içinden çıkanlar nedir? Bu sorular o kadar çok geldi ki,sevgili puzzle master'iniz yerinde duramadı, sizler için gitti bir tane saat puzzle satın aldı ve oturdu yaptı :-))

Saat puzzle nedir?

Öncelikle saat puzzle'ın ne olduğundan bahsedelim,genel bilgi verelim arkadaşlar,
Saat puzzle,yerli markalarımızdan Art puzzle'ın piyasalara sunduğu yaratıcı dairesel bir puzzle çeşididir.Aynı zamanda üzerinde gerçek saat düzeneği var hakikaten yapması çok keyifli ve hoş.


saat puzzle-puzzleteacher


Tamamladığınızda,duvarınıza asabiliyorsunuz hem hoş bir dekor oluyor hem de size zamananı gösteren puzzle'dan bir saatiniz oluyor..Bu konuda Art puzzle'ı kutlamak gerek,çünkü alışılagelmiş dikdörtgen yatay veya dikey puzzle'ların arasında farklılık isteyenler için çok eğlenceli bir puzzle saat puzzle.


Puzzle dairesel ve 570 parçalıdır,parçalarda klasik kesimden ziyade yer yer asimetrik kesimler mevcuttur. puzzlecılar arasında asimetrik kesimlere genelde fantastik kesim diyoruz,fantastik kesim ile klasik kesim farklarını bir sonraki yazımda açıklayacağım .

Saat puzzle'ın ölçüsü de duvarda gösterişli duracak kadar büyük arkadaşlar....



İnsanın aklına önce olsa olsa  düz yemek tabağı büyüklüğündedir diye gelse de aslında yemek tabağından çok daha büyük. Tam 46cm çapında bir Daire puzzle.


Art kataloğunda çok rağbet gören puzzle temalarının saat puzzle modellerinide görmek mümkün..


Firma 20 kadar puzzle'nı aynı zamanda saat puzzle olarak üretmiş ve bunlara uygun bol seçenekli yuvarlak çerçeveleri de beğenimize sunmuş.


Saat puzzle
Saat puzzle kutusundan çıkan saat mekanizması

Saat puzzle kutusunun içinden neler çıkar?
  • Bir adet 570 parçalı puzzle

  • Bir adet puzzle'ı sağlamlaştırmak için sonradan yapıştıracağımız  özel kesilmiş,sağlam kalın destek mukavvası.

  • Bir adet özel içerikli sıvı yapıştırıcı.

  • Bir adet saat mekanizması. 
Saat mekanizmasının içinde neler var dersek, akrep, yelkovan, saniye, saat makinesi ve bunları monte etmek için plastik conta ve vidası var.

Saat puzzle 1 adet AA 1,5 Volt kalem pil ile çalışır fakat kutu içine pil dahil değildir.

Saat puzzle nasıl yapıştırılır?

Şimdi arkadaşlar, saat puzzle'ın yapıştırılmasında bazı incelikler var.Nedir bunlar? 

Öncelikle saat puzzle kutusundan özel bir mukavva çıktığını belirtmiştik, kutudan çıkan bu kalın yuvarlak mukavva saat puzzle'ın ölçülerinde. 

Saat puzzle'ı tamamlayıp kutudan çıkan yapıştırıcının yarısını kullanarak yapıştırıyoruz.


Yapıştırdığımız saat puzzle'ı elimizdeki yapıştırıcının kalan yarısıyla yuvarlak mukavvaya yapıştırıyoruz.

Bu mukavvayı puzzle'a
yapıştırıcı ile sabitlemek gerekiyor,dikkat ederseniz,mukavva puzzle
kutusuna sığdırılması için kat izi oluşturularak dörde
katlanmış.Mukavvanın ön yüzeyinden hafif kesikler oluşturulmuş,kesikler
olmadan zaten kutuya sığdırılamazdı.



art Saat puzzle
Art 570 parça Saat puzzle kutu içeriği

Kutu içinden çıkan 60ml lik sıvı yapıştırıcıyı poşetinin üzerinde yazan talimata göre yarısını puzzle'ın  ön yüzeyine fazlalık bırakmadan dikkatlice uygulayınız.sıvı yapıştırıcıyı sürerken fırça,sünger veya elinizi kullanabilirsiniz.

Sıvı yapıştırıcı puzzle'ın üzerinde ince bir film tabakası oluşturarak puzzle'ı yıllarca koruyor.

Yapıştırmada dikkat edeceğiniz husus şu, hafif hareketlerle nazikçe yayın yapıştırıcıyı Yapıştırıcı uygularken en önemli nokta,her yöne eşit dağıtın,puzzle'ın ön yüzeyinde yer yer yapıştırıcı birikimleri olmasın,iyice parça aralarına yedirin.Fazlalıkları mutlaka ve mutlaka alın.



art Saat puzzle
Kutudan çıkan Destek mukavvası

Puzzle'nızı en az bir saat kurumaya bırakın.(Ben birkaç saat durmasını tavsiye ederim) Kuruduktan sonra poşetin kalan yarısıyla,(buraya dikkat arkadaşlar,) mukavvanın yarım kesilmiş tarafına yapıştırıcıyı sürünüz.

Yani mukavvadaki kesikler olan bölüme kalan yapıştırıcı sürülecek,mukavvanın pürüzsüz düz tarafına sürülmeyecek.


Mukavvanın kesiksiz düz tarafı puzzle'mızın arka yüzü olacak.Mukavvayı yapıştırdıktan sonra  daha iyi yapışmasını istiyorsanız,üzerine bir miktar ağırlık koyup,kurumaya bırakabilirsiniz.

Saat puzzle montajı nasıl yapılır?

Art puzzle saat puzzle montajı talimatı şu şekilde verilmiştir:
Puzzle'ı özel kartonuna yapıştırdıktan ve puzzle kuruduktan sonra saat makinasını alıyoruz,üzerine plastik contayı geçiriyoruz.Saat makinasını puzzle'ın ortasındaki  delikten geçiriyoruz....Yani sırasıyla en alta saat makinası ve conta onun üstüne karton ve puzzle onun da üstüne vida ve sırasıyla akrep yelkovan saniyeyi koyuyoruz....Daha sonra hariçten bir kalem pil takıp  çalıştırıyoruz.



art Saat puzzle
Art Saat puzzle montaj talimat şeması


Saat puzzle nasıl çerçevelenir?

Arkadaşlar Heidi firması, saat puzzlelar için hazır pratik özel dairesel çerçeveler hazırlamış,çerçeveler dört parça demonte şeklinde bizlere ulaşıyor,biz de bu dört parçayı birleştirip saat puzzle'mızı monte ediyoruz,montaj süreniz 1 dakikanızı bile almıyor.


Çerçeve tabi ki ahşap değil arkadaşlar,plastik benzeri bir ürün.Plastik hammadde olarak kullanılan kısaca ABS denilen bir içerikten oluşuyor.Kalıp yolu ile üretilen ürünlerde çok yaygın olarak kullanılan hafif ve sert bir polimerdir.


art Saat puzzle
Art saat puzzle çerçeve örneği

Hazır satılan bu pratik çerçevelerde cam yok, Bütün çerçeveler 46 cm çapında ancak çerçeve kalınlıkları modele göre değişiyor.Çerçeve kalınlığı,inceden kalına doğru,2.5cm, 3cm, 3,5cm ve 5cm olarak değişiyor.

Çerçevenin biraz daha gösterişli veya abartılı durmasını isterseniz 5cm olanlarından alabilirsiniz veya kibar dursun derseniz 2,5 cm kalınlık uygun düşebilir.


Sitesinde beğendiğiniz çerçeve modeli,o an için yoksa,Heidi firması tarafından birkaç gün içinde tedarik edilip getirtiliyor,Çerçeve renkleri de  bahsettiğim 20 modele göre özellikle belirlenmiş. Seçim tamamen zevkinize kalmış.

Merak edenler için ben hangi saat puzzle'ı aldım? nasıl yaptım ?,nasıl yapıştırdım? Osmanlı arması 570 parça saat puzzle  incelemek için satın aldığım saat puzzle'ı fotoğraflarıyla beraber inceleyebilirsiniz...

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. Sevgili puzzle master, yine içimden geçeni okuyup yazmışsınız :) Ben de hep niyetleniyordum bir tane alıp yapsam diye. Şimdilerde çeşitleri de çoğaldı. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Safiye bile var saat puzzle'lar arasında...
    Çok detaylı ve güzel anlatmışsınız, teşekkürler...
    Yaptığınız saat puzzle fotoğraflarını da merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Çiğdem hanımcım,ben sıkı takpçilerimin içinden geçeni bilirim :-) evet doğru hatırlıyorsunuz,Safiye var.Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim...Çok sürpriz bir saat puzzle geliyor...inanın şaşıracaksınız..

      Sil
  2. Bir sorum olacak size... Bu saat puzzle ları çerçeveletirken cam koyabiliyor muyuz? Ben üstten yapıştırmıyorum ve camın daha iyi koruduğunu düşünüyorum. Sizin cam koyulması konusundaki öneriniz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası ben,saat puzzle'ın yapıştırılması taraftarıyım.Cam arzuya göre tabi ki konulabilir fakat hazır kalıp çerçeveler sonradan cam kestirmemize müsade etmeyebilir.bence en güzeli,camsız,yapıştırılmış,hazır çerçeveli kullanmak...Tabi herkesin,beğenisi,zevki değişken o yüzden en güzeli sizin karar vermeniz...

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,199,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,182,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Saat puzzle nasıl yapılır? Saat puzzle nasıl yapıştırılır?
Saat puzzle nasıl yapılır? Saat puzzle nasıl yapıştırılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjX2mJ5J49usEWPdCh_F4QA-05c0_wc03P7Tfj8_fzRuQycmLa9WsTeNdtnJQSKDDbDshU1MshsQCDk_piMHInwRy1u5vwbe0cS9GWR92vJX-luF_9SPNWkAD5pK9lWV2dqX4aoqqZDkmu/w640-h624/saat+puzzle+nas%C4%B1l.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjX2mJ5J49usEWPdCh_F4QA-05c0_wc03P7Tfj8_fzRuQycmLa9WsTeNdtnJQSKDDbDshU1MshsQCDk_piMHInwRy1u5vwbe0cS9GWR92vJX-luF_9SPNWkAD5pK9lWV2dqX4aoqqZDkmu/s72-w640-c-h624/saat+puzzle+nas%C4%B1l.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/07/saat-puzzle-nasl-yaplr-saat-puzzle-nasl_25.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/07/saat-puzzle-nasl-yaplr-saat-puzzle-nasl_25.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content