Yapımı tamamlanan 6.Guernica da sahibine gönderildi

 Educa Guernica 3000 Parça - 6 Yapımı tamamlanan 6.guernica da  sahibine gönderildi. Sevgili puzzleseverler,Picassonun yapmış olduğu Gue...

 Educa Guernica 3000 Parça - 6

Yapımı tamamlanan 6.guernica da  sahibine gönderildi.

Sevgili puzzleseverler,Picassonun yapmış olduğu Guernica tablosu,yıllardır tüm dünyada ilgi görmekte,taşıdığı anlamlar ve mesajlar,insanların bu tabloya olan ilgisini daha da çoğaltmaktadır.Ben de bir savaş karşıtı olarak,
evlerimizin duvarında çok hoş durduğuna inandığım bu tablonun puzzle'nı yapmaktan gayet gururluyum.Ve diyorum ki,yıl sonuna kadar Guernicaların sayısını 10'a çıkaralım.

Daha önce yaptığım 5 Guernica'dan sonra Guernica tecrübesine sahip biri olarak,bu son Guernica'yı sadece 1 haftadan daha az sürede tamamladım diyebilirim. 

Picassonun ilk kübist çalışmalarından Avignonlu Kızlar
Bana geldiğinde elimde devam eden puzzle'lar olduğundan sırasını en uzun bekleyen puzzle olmakla beraber,yapımı da en kısa süren 6.Guernica puzzle'ı oldu.

Guernica severler özellikle bilir,sitede daha önce gönderdiğim 5 guernica'nın haberleri ayrı ayrı bulunmakta ve her bir yayın Guernica'nın ayrı bir özelliğinden bahsetmekte.


Bu Guernica'da da dilerseniz kısa bir Guernica açıklamasından sonra Kübizm akımına değinelim:


Guernica, yaklaşık 3,5 metre yükseklik ve 7,8 metre genişlik ile dikkat çekici büyüklükte, tuval üzerine sadece siyah ve beyaz renklerde yağlıboya ile yapılmış bir resimdir.

Tabloda, ölüm, şiddet, gaddarlık ve çaresizlik sahneleri, bunların asıl sebebi gösterilmeksizin işlenmiştir. Tablonun siyah beyaz oluşuyla, o dönemdeki gazetelerde yayımlanan fotoğraflara yakınlık sağlanmış, ayrıca savaşın yarattığı cansızlık vurgulanmıştır.

Tamamlanmış educa 3000 parça Guernica

Bask kenti Guernica, 26 Nisan 1937 günü, öğleden sonra, Franco’nun emirleriyle hareket eden Condor Lejyonuna ait Alman savaş uçakları tarafından bombalanarak yerle bir edildi. Bombalama üç saat sürdü, şehrin yarısını yok etti ve 1600’den fazla korunmasız sivilin ölümüne neden oldu.

Picasso, Guernica’yı çizmeye başladığında kullandığı at ve boğa gibi çoğu motif, yıllardır eserlerinde yer vermekte olduğu corrida (boğa güreşi) temasına bağlı olan, kişisel ve çelişik duygular. yansıtan sembollerdi.

Picasso'nun gözünden Kübizm;

Kübizim Nedir? 
 
Kübizm; bir nesnenin değişik açılardan görünümünü bir çırpıda kavrama ve birlikte sunma yöntemidir.Kübizm, 20. yüzyıl başındaki temsile dayalı sanat anlayışından saparak devrim yapan Fransız sanat akımıdır.


Pablo Picasso ve Georges Braque, nesne yüzeylerinin ardına bakarak konuyu aynı anda değişik açılardan sunabilecek geometrik şekilleri vurgulamışlardır. Picasso, tek bir portrede, yüzün önden ve profilden görünüşünü birleştirip, aynı anda vermek isterken işte bunu amaçlamıştır.

Kübist çizim 1.aşama
Kübist çizim 2.aşama
Burada Picasso'nun kübist çalışmalarında insan yüzlerini nasıl değiştirdiğini görüyoruz. Önce normal bir yüz çiziyor sonra çeşitli çalışmalarla bu yüz kübist bir karakter kazanıyor.

Picasso'nun en büyük özelliklerinden birisi bir tablo için çok sayıda çizim ve ön çalışma yapmasıdır.




Dünyada tanınmış sanatçılar arasında en çok eser üretme rekoru onun elindedir. Zaman zaman sağda solda ele geçen tablolar dikkat ederseniz hep Picasso imzası taşır.  

Kübizm, nesne veya kişiye, bir üst boyuta yükselip çok yönlü olarak bakma olanağı verdiğinden yeni ve özgün bir yaklaşımdır. “Analitik Kübizm” döneminde sanatçı, varlıkların özündeki atomu yakalamak istercesine onları çözer, parçalara ayırır.

 Sentetik Dönem'de ise, parçaladığı varlığı, yaratıcı gücüyle birleştirir, yeniden var eder. O yüzden onun resimleri, dış dünyadaki bir şeye benzemez, kendisi başlı başına bir şeydir çünkü. Olanı yinelemez o, doğaya sanat yoluyla yeni varlıklar ekleyerek onu zenginleştirir.

Kübistler, herhangi bir şeyde gözün türlü yönlerden görebildiği özellikleri, bir arada geometrik şekillerle göstermeye çalışır, bu tarz resimlere kübik resim adı verilir.

Kübizm, eşyanın uzaklık ve yer içinde kapladığı hacim kanununu temel hareket noktası olarak alır. Bu akıma mensup sanatçılar, resimde özün, değişmeyenin peşinde koştuklarını savunurlar. Onlara göre, konunun sadece görünen yönünü değil, görünmeyen tarafını da göstermek gerekir.


Pablo Diego Picasso
Bu akıma mensup olan edebiyatçıların gayesi ise, duygularla olayları birbirine karıştırmak, ayrı ayrı yerlerde geçen olayların birlikte, aynı anda olduğunu kabul etmek ve bu anlayışta eser vermektir. Bu yüzden kübistlerin eserleri oldukça karmaşıktır.

"Sergilerinden birinde, acayip renklerin ve biçimlerin sarmaş dolaş olduğu, altında “Balık” yazan bir resme, alık alık bakan ve bir türlü aradığı balığı göremeyen bir seyircinin, biraz da çıkışarak “Üstad, bunun neresi balık?” diye sorması üzerine Picasso, adama balık pazarında değil, resim sergisinde olduğunu hatırlatmak istercesine “O balık değil, resim” der.




 Böylece o, resmin modeline benzemesi gerektiği görüşünü değiştirerek, resmin kendisini doğadan ayrı, özgün bir varlık olarak kabul ettirir. Ve gözün bir yerde gerçeğe perde olduğunu belirterek, insanlara yalnız dış gözleriyle değil, iç gözleriyle, düşüncenin ve sezginin gizli gözüyle bakmalarını öğütler.

Bunu ilginç bir espri ile de belirterek: “Daha iyi ötsünler diye gözleri oyulan saka kuşları gibi, ressamların da gözleri çıkartılmalı” der.

Ona göre doğa ve sanat aynı şey değildir. Sanatçı, yaratıcı gücüyle, doğada olmayanı ortaya koyarak, doğaya yeni bir değer katar.

Öyleyse resmi, herhangi bir şeye benzediği için değil, kendisi olarak ortaya koyduğu anlam bakımından görüp değerlendirmek gerekir.

Picasso’nun arkadaşı, Amerikalı yazar Gertrude Stein

“Bir gül, bir güldür. Bir başka şeye benzediği için değil, gül olduğu için güzeldir” der.
Picasso  Amerikalı yazar Gertrude Stein  portresini yapmak üzere seksen kez oturur karşısına, resim bir türlü bitmez.

Sonunda resmi bütün bütüne siler ve yazarın yokluğunda, modelsiz olarak tamamlar tabloyu. “Ama bu, Gertrude Stein’e benzemedi ki!” diyenlere ise “Olsun, gün gelecek, Gertrude Stein buna benzeyecek!” der. 

1946’da Gertrude Stein ölür. Şimdi, Gertrude Stein denilince, Picasso’nun tablosundaki resmi gelir akla.

Pablo Picasso Ağlayan kadın Tablosu

1937 yılının Ekim ayında anne çocuk çizimlerinden yola çıkarak, Guernica'nın bir tür dipnotu sayılabilecek Ağlayan kadını yaptı. 

Çağın yaygın konusu olan çekilen acılar burada çok yakından bakılan bir kadın başına sığdırılıyordu. İlk bakışta resim salt sanatsal öğeleriyle dikkat çeker. Oysa bu resme nereden ve nasıl bakarsak bakalım orta yerinde genellikle bir acı olarak kullanılan mendilin çok köşeli biçimi gözümüzü alıyor.

Kadın umutsuzlukla mendili ısırmış gözyaşları mendile doğru akıyor. 
Mendil kadının ağzını bir peçe gibi örterek acısının şiddetini vurguluyor ve renklerindeki mavi beyaz karşıtlığı Guernica'ıyı akla getiriyor..

''Acılar, feryatlar,cansız çocuk vücutları hala değişmeden dünyamızda tekrarlanmakta''
www.puzzleteacher.com                                                                 @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. Yaptığın işi sevmek ve ona saygı duymak bu olsa gerek... O kadar yoğun puzzle çalışmaları arasında bir de bunca şeyi araştırıp özenle yazmışsınız. Hayranım size :) Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıymetli düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Elimden geldiğince puzzleların temaları hakkında bilgi vermeye çalışıyorum...Sizin dikkatinize de ben hayranım doğrusu...

      Sil
  2. müthiş bir paylaşım, çok teşekkürler.. diyecek başka birşey bulamıyorum..

    en son söz: GUERNICA ya yapılacak ya yapılacak!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim mavi melekcim...Diğer paylaşımlarda görüşmek üzere diyelim...Takipte kalınız efenim...

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Yapımı tamamlanan 6.Guernica da sahibine gönderildi
Yapımı tamamlanan 6.Guernica da sahibine gönderildi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlg5KYRdnpW0NyxTK9OyGEsI0FLdGGTNqUsZaiPlfQMlfQnZ6T2cOiKeCwJBr7fjXz17PN3lNRST3XKoGpsFVWagJJ9ekxPetmC_A4NOpH9ceTaTCvdErVB1IOFFZVgZCLkx4ILjRbA-p-/s1600/Picassonun+ilk+k%C3%BCbist+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmalar%C4%B1ndan.Avignonlu+K%C4%B1zlarResim+bug%C3%BCn+New+York,+Modern+Sanat+M%C3%BCzesi%E2%80%99nde+bulunmaktad%C4%B1r..jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlg5KYRdnpW0NyxTK9OyGEsI0FLdGGTNqUsZaiPlfQMlfQnZ6T2cOiKeCwJBr7fjXz17PN3lNRST3XKoGpsFVWagJJ9ekxPetmC_A4NOpH9ceTaTCvdErVB1IOFFZVgZCLkx4ILjRbA-p-/s72-c/Picassonun+ilk+k%C3%BCbist+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmalar%C4%B1ndan.Avignonlu+K%C4%B1zlarResim+bug%C3%BCn+New+York,+Modern+Sanat+M%C3%BCzesi%E2%80%99nde+bulunmaktad%C4%B1r..jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/09/yapm-tamamlanan-6guernica-da-sahibine.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/09/yapm-tamamlanan-6guernica-da-sahibine.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content