Puzzle Kayıp parça desteği nedir?

 Puzle kayıp parça konusunda genel bilgiler Bir puzzleseverin yaptığı puzzle'da son parçayı koyamaması en büyük kabusudur,emek ve za...

 Puzle kayıp parça konusunda genel bilgiler

Bir puzzleseverin yaptığı puzzle'da son parçayı koyamaması en büyük kabusudur,emek ve zaman harcayarak yaptığımız puzzle'mızda karşılaştığımız kayıp veya eksik bir parça sinir bozucudur.
İnternet ortamında bir çok forum sayfasında ,puzzle kayıp parça ile ilgili konularda bazı markaların kutularından eksik parça çıktığını okudum.Ben eksik parça konusunda ancak şöyle bir yorum yapabilirim.
Bugüne kadar yüzlerce puzzle satın aldım,henüz daha kutusundan eksik parça çıkan olmadı.En azından bana rast gelmedi.

Bu yazımızın puzzle parçasını kaybeden, kutusundan eksik parça çıkan puzzleseverlere bir fikir vermesi açısından faydalı olacağını düşünüyorum.


Puzzle kayıp parça temini ?

Kayıp parça desteği nedir?

Kayıp parça desteğinde süreç nasıl işliyor? 

Hangi puzzle markalarında kayıp parça desteği var?

Ülkemiz puzzle pazarında yerini almış, en eski ve köklü markalardan İspanyol firması olan Educa, imkanlar dahilinde ücretsiz kayıp parça desteği vermektedir.


İtalyan firması Clementoni'nin High Quality Collection (yüksek kaliteli seri) adlı bir serisi bulunmakta,bu seriden tamamladığım birkaç puzzle'nın kutusunda bir uyarı yazısı bulunuyor.
Yazı aynen şöyle diyor: "Teknik nedenlerden dolayı bu puzzle 2000 parça yerine 1998 parça çıkmıştır." 

Yani,fabrikasyon olarak vaad edilen parçada çıkarmadığını ama yine de puzzle'ın eksiksiz tamamlandığını,puzzle'ın bütününü etkilemediğini belirtiyor.

Sizden gelenler bölümünde 2000 parça yerine 1998 parçalı olarak tamamladığım "Dream Horses" adlı puzzle'ı inceleyebilirsiniz.

Yani puzzle'ı yapmaya başlamadan önce emin olmak için parçaları saymak iyi bir fikir olmayabilir.  :-)

Puzzle teknolojisi geliştikçe,firmalar açısından kayıp parça desteği vermek zorlaşıyor 
Bu durumu şöyle izah edebiliriz: Artık günümüzde birçok puzzle firması,bir puzzle'ı fabrikada üretirken birden fazla farklı farklı bıçak kalıpları kullanıyor. 

Örneğin,Ravensburger'de, benzersiz parça teknolojisi vardır,yani sizin aldığınız "x" puzzle'ın bıçak kesimi,başka bir kimsenin aldığı aynı "x" puzzle'ın bıçak kesiminden çok farklı çıkabiliyor.

Ravensburger'de ise şöyle bir durum var,örneğin 2000 parçalı bir puzzle üretiyor,bu puzzle'ı makinelerde keserken,60.000 sayısına ulaşınca,bıçak değiştiriyor,bu sefer aynı puzzle'ı farklı bıçakla kesmeye başlıyor.

Dolayısıyla aynı puzzle aynı poster fakat iki farklı kesimle piyasalara çıkıyor.Bu yüzden kayıp parça desteği vermiyor.Genel anlamda Türkiye pazarında 25'in üzerinde puzzle firması bulunuyor ve bunlardan çok azı,kayıp parça desteği verebiliyor.

Parça desteği veren yabancı firmalardan ilk akla geleni İspanyol puzzle markasıEduca.
Ancak bazı koşullar sağlandığı takdirde Ricordi Arte ve Dino Puzzle'ın ücretsiz kayıp parça desteği verdiğini okudum .

Ricordi Arte veya Dino Puzzle'da kayıp parçanız varsa süreç şöyle işliyor:  


Birinci koşul Ricorde Arte ve Dino puzzle markalarını ülkemize getiren distiribütör olan puzzlegaleri mağazası veya internet sitesinden satın almış olmak.

İkinci koşul,satın aldığınız bu puzzle modelinin  katalogdan çıkmamış olması gerekiyor. Yani o modelin üretici firma tarafından üretimi durdurulmamış olması gerek.

Yukardaki iki koşulu sağladıktan sonra,üçünçü aşama, puzzle galeri sitesinde bulunan kayıp parça formunu doldurmak.Tabi bu formu doldururken satın aldığınız puzzle'ın puzzle galeri mağazasından alındığına dair fatura numarasını da girmek durumundasınız.

Ricordi arte'de eksik parça talebinde bulunurken,eksik parçası bulunan puzzle'ınızın kutu üzerinde bulunan barkod bölümünü kesip kutu içindeki form (doldurmadan) ile birlikte puzzlegaleri'ye elden veya kargo ile ulaştırmanız gerekmektedir.

Formu doldururken,eksiksiz ve yanlışsız doldurmaya özen gösterin,kayıp parçanın koordinatlarını dikkatlice sayarak belirleyin.
Koordinat belirlerken,eksik parçanın tespiti için,iki farklı şekilde saymamız gerecektir.

Yatay olarak soldan sağa,dikey olarak yukarıdan aşağıya sayarak bulabiliriz.

Ricordi Arte veya Dino puzzle'ın eksik parça formunda,6 adet kayıp parçaya kadar destek verdiğini görüyoruz.


Educa'da kayıp parça desteği süreci şöyle işliyor:

Birinci koşul,herhangi bir mağazadan,herhangi bir Educa marka puzzle satın almak.
İkinci koşul,satın aldığınız bu puzzle modelinin  katalogdan çıkmamış, Educa tarafından üretiminin durdurulmamış olması gerek.

Kutu üzerinde kayıp parça desteği olduğu belirtilmişse,elde olan stoklar tükenene kadar bir ürün için en fazla 16 parçaya kadar kayıp parça desteği verilmektedir.

Educa puzzle'larda  3000 parçanın altındaki görsellere kayıp parça desteği verilmemektedir

Üçüncü ve en önemli koşul,satın aldığımız puzzle kutusunu atmamış olmanız,çünkü,her bir kutunun kendine has bir kayıt numarası vardır.

Kayıt numarası, puzzle kutusunun alt kapağının kısa kenarında, şekilde göründüğü gibi kırmızı bir fon üzerinde yazılı olan 11 haneli numaradır. Formatı: 1 2 3 4 5 / 6 7 8 9 1 0 şeklindedir.  

"İlk bölüm 5 hane, ikinci bölüm ise 6 haneden oluşur. Kayıp parça kaydınızın alınabilmesi için kayıt numarasını belirtmeniz zorunludur.Bazen bu kayıt numarası kutularda 11 hane yerine 10 haneli bulunabilir."

Böyle durumlarda,sistem 11 numara kabul ettiğinden,kayıt numarasının en başına "0" rakamı yazarak devam edebilirsiniz. 0 x x x x/x x x x x x , 11 rakam aslında iki bölümden oluşur.                                                      
Educa Referans numarası
İlk beş rakam,firmanın katalogda,puzzle modelini tanıyabilmek için gereklidir,kalan altı rakam ise o modelin üretim sürecini belli eder.

Yani,o parça üretim sürecinde nasıl kesilmişse onu kodlar.Size gerekli olan kayıp parçayı doğru olarak bulunabilmesini sağlar.

Aynı referans numarasına sahip,iki aynı puzzle'ın farklı versiyonlarda çıktığının kanıtıdır bu referans numarası.

Örneğin sizin elinizdeki versiyonda, Guernica'daki bıçak izleri ,başka birinin elindeki Guernia ile aynı yıl üretilmesine rağmen farklı bıçak izlerine sahip olabilir.

Dördüncü koşul,Educa'nın kayıp parça formunu eksiksiz,yanlışsız doldurmak.
Kayıp parçanın koordinatlarını dikkatlice sayarak belirleyin.
Koordinat belirlerken,eksik parçanın tespiti için,iki farklı şekilde saymamız gerecektir.

Yatay olarak soldan sağa,dikey olarak yukarıdan aşağıya sayarak kayıp parçanın yerini bulabiliriz.
Educa Koordinat tesbiti
Kayıp parça formunu eksiksiz olarak doldurduktan ve onaylandıktan sonra Educa firması talep ettiğimiz kayıp parçamızı en geç 8 hafta içinde bize ulaştırmakta.

Örnek olması açısından Educa'yla yaşadığım kayıp parça teminini kısaca anlatayım.
 
2006 senesinde,Educa'nın günümüzde bile rağbet gören James Lee imzalı Early Service adlı 1500 parçalı puzzle'ı yaparken bir parçasını kaybetmiştim.


Hemen Educa websitesine girip,kayıp parçanın oradaki tarifine göre koordinatlarını belirleyip,formu doldurup,parçanın posta yolu ile bana gelmesini beklemiştim.4-6 hafta içersinde ücretsiz olarak gönderileceği belirtiliyordu.

Educa'nın kayıp parçaları gönderdiği zarf örneği
Educa,kayıp parçaları posta yolu ile mektup zarfı içinde ücretsiz göndermektedir,3 hafta içinde Educa'nın orjinal zarfı içinde kayıp olan tek parça İspanya'dan bana sağ salim şekilde ulaşmıştı.

Bazı yerli markaların da tıpkı,Ravensburger veya Educa'da olduğu gibi puzzle üretimi sırasında bıçak değişimlerinden dolayı,kayıp parçayı göndermek yerine,puzzle'ın bütününü gönderdiğini de duydum .

KS Games kardeş markası Neon Puzzle kayıp parça temininde izlemeniz gereken yol hakkında bilgilendirici bir yazı hazırlamış yazının büyük halini üzerine tıklayarak görebilirsiniz.
Neon Puzzle kayıp parça temini açıklaması
 Hangi yerli puzzle markalarında kayıp parça desteği var? 

Birçok yerli markamızda kayıp parça desteği bulunabiliyor.Örneğin, Anatolian puzzle , Art puzzle, Gold puzzle, KS Games, Neon Puzzle bu markaların mevcut internet sitelerinde bulunan kayıp parça formunu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Arkadaşlar,kayıp parça konusunda çok detaylı bilgiler verdiğimi düşünerek,kafanızdaki soru işaretlerini aydınlattığımı umuyorum.

Gerekirse İLETİŞİM bölümünden benimle irtibata geçebilirsiniz.




www.puzzleteacher.com                                                               @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 65
  1. Her zamanki gibi çok güzel bir yazı olmuş. Elleriniz dert görmesin inşallah. Umarım perşembe günü alacağımız Neonlarımız da eksik çıkmaz :) Çıkarsa da artık İrtibata geçer temin ederiz diye umuyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neon firması,gerçekten müşteri memnuniyetini sağlamak için elinden geleni yapıyor.hızlı ve ücretsiz kayıp parça desteği sağlıyor.İnşallah daha da iyi olacak..
      metni beğendiğiniz için teşekkür ederim.sevgiler.

      Sil
  2. İyi günler benim puzzle'ım da kayıp parça desteği var ancak puzzle'ımın içinde kayıt numarası yok ne yapabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz,efendim,direkt iletişim bölümünden bana ulaşabilirseniz,daha sağlıklı iletişim kurabiliriz...puzzlenızın markası veya adı hakkında hiçbir bilgi vermediğiniz için yardımcı olamıyorum..belki arşivimde vardır puzzlenız..iletişimden yazınız..

      Sil
  3. slm bulamadım ben doldurulacak forum yardım ltf :(

    YanıtlaSil
  4. size peşpeşe mail gönderdim..lütfen posta kutunuza bakar mısınız? gerekli herşey yazıyor...

    YanıtlaSil
  5. 3000 parçalık puzzle yaptım tek parçam kayboldu formu doldurdum 1 hafta gectı takıp numarsı var ama nerden sorgulayacağım puzzle durumunu YARDIMLARINIZI RICA EIYORUM sevgılerımle,
    h.emre.bulut@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,bahsettiğiniz kayıp parça hangi markadan? önce bunu bilmem gerekir ki,prosedür ile ilgili bilgi sahibiysem,yardımcı olurum seve seve...

      Sil
    2. Geri dönüş için tesekkur ederim Educa hdr manhattan puzzle3000 parca formu doldurup gonderdim 1 hafta oldu bekliyorum ama takip numarasi var nasıl hangi site ya da platformda sorguluama yapabilirim ? Sevgilerimle

      Sil
    3. hüseyin bey,ben kayıp parça hakkında detaylı bilgi vermek için size mail gönderiyorum hemen..

      Sil
  6. 20 martta educa dan kayıp parça için form doldurdum ve gönderdim hala gelmedi nasıl takip edebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica etsem bana iletişim bölümünden ulaşır mısınız seda hanım? ayrıntılı oradan cevap vereyim.

      Sil
  7. Merhaba educa puzzle ımdan 2 parça eksik. mayısta parça isteğinde bulunmuştum daha sonra kontrol ettiğimde parçalarınız adresinize gönderilmiştir dedi. yalnız parçalar bana ulaşmadı. Acaba kargoda mı kayboldu diye düşünüyorum. Tekrar istekte bulundum. Hangi kargoyla ulaştırdıklarını biliyor musunuz yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,educa kayıp parçalar ispanyadan direkt geldiği için normalde posta yolu ile zarfta geliyor.fakat siz başvururken distribütör firma Heidi oyuncak tan yardım aldıysanız, heidi oyuncağı arayın bence.eğer educanın resmi ingilizce sitesinden form doldurduysanız zaten hiçbir bilgi verilmeden direkt gönderiliyor.sadece ingilizce olarak kayıt numarası veriliyor size.bu da desteklerinin olduğunun göstergesi.iletişimden de ulaşabilirsiniz bana.

      Sil
  8. Mrb 1500lük art puzzleda kayıt numarasına ihtiyacm var.aynı görsellik educa da 500 parçalık kurtarma botu ismiyle geciyor.yardımcı olursanz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kurtarma botu teması maalesef elimde yok..arşivimde olsaydı paylaşırdım...firmanın o temaya destek vereceğini de sanmıyorum.çünkü üretimden çoktan kalktı.kutu kapağından eksik parçanın şekline göre kesip onarmaya çalışın.

      Sil
  9. Bende neon 1000 parca bitirdim ama parcalarim eksik cikti yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sedat bey,neon için bana iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşın ki,sizi mail üzerinden yönlendireyim parçanızı almanız için.

      Sil
  10. educa puzzle eksıgım vardı talep ettım hala elıme ulasmadı rahat 1 ay oldu maılde gelmedı ne yapabılırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazen 6 haftayı da bulabiliyor..educanın resmi sitesinden mi başvurmuştunuz? türkçe form mu doldurmuştunuz? en kötü heidi oyuncak firmasını arayın.onlar yönlendirebilirler.

      Sil
  11. evet turkce olarak doldurdum resmı sıtesınden. en son care orayı arayacagım bırde ahsap puzzle eksık cıkması cok kotu bır durum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi şöyle,resmi sitesi educaborrastır ve türkçe form bulunmaz,ingilizce form doldurursunuz,böylece araya aracı firmayı yani educayı getiren heidiyi sokmamış olursunuz.ama siz ahşap puzzledan bahsediyorsunuz.ahşap puzzle derken hangi model ki bu? educa mı art mı? artta yaygın olarak ahşap puzzle var.

      Sil
  12. Merhaba, yazilarinizi cok begendim.Arkadasim ravensburger 1000parca the intercepted love letter i almis ama yapamadigi icin bana verdi.Tamamladim ama 3parca eksik ne yapabilirim ?

    YanıtlaSil
  13. Merhaba anatolian 2000 parça puzzle tamamladım 1 parçam eksik fakat eksik parça talebi için gerekli olan kodu kaybettim eksik parçamı temin edebilirmiyim bi bilginiz varmı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili aslı 2000 parça modelin adı veya fotosunu görmem gerek kod bilgisi için...

      Sil
    2. anatolian için bana iletişim bölümünden ulaşın sizi yönlendireyim aslı hanım..

      Sil
  14. Merhabalar, puzzle yapmaya yeni başladım ancak ilk yaptığım puzzleda 1 parça eksik.500 parçalık Educa First Love Primeiro Amor . Anlattığınız gibi Educa'nın sitesinden başvuru yapmaya çalıştım lakin tatil nedeniyle ofislerinin kapalı olduğu yazısı çıkıyor.Lütfen yardım edin,daha ilk puzzleımda hevesim kırıldı. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Educaborras.com resmi sitesinden ingilizce formu doldurun..tatilde olsalar bile eger o puzzlea destekleri varsa size bir kayıt numarası veriliyor...bu işleminizin başarı ile gerçekleştiği ve size gönderileceği anlamındadır...6 haftaya kadar gelecektir mutlaka.yter ki siz formdaki bilgileri doğru açık şekilde doldurun..

      Sil
  15. anatolian cafe teras 2 puzzle yaptım eksik parçalar var ve kutudan çıkan kağıdı kaybettim bu durumda parça desteği almamın imkanı var mıdır ? Şimdiden yapacağınız yardımlar için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili takipçimiz,evet üretim numarası olmasa bile parçaları alma durumumuz var..yeter ki o modele desteği kalkmamış olsun...eski üretim puzzlelarda artık destek vermeyebiliyorlar...teras cafe de bayağı oldu piyasaya çıkalı...bana iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşırsanız,sizi doğru şekilde yönlendireyim firmaya...ne yapmanız gerektiğini söyleyeyim.

      Sil
  16. Merhabalar iyi gunler bu kayip destekte en fazla kac parca alabiliyoruz bilginiz varsa cevaplayabilirmisiniz tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merve hanım hangi markaya göre soruyorsunuz? çünkü markadan markaya değişiyor.bazı firmalar belli sayıdan sonra ücrete tabi tutuyorlar örneğin.veya neon puzzlelarda 50 tane eksik bile olsa puzzleın tamamını gönderiyorlar...educada 16 parçaya kadar ücretsiz örneğin...

      Sil
  17. Merhaba, Ravensburger 2000lik Guernica puzzleım bugün bitti fakat bir parca eksiğim var. Kayip parca destegi verdigine dair suphelerim vardi fakat bana satisini yapan kisi destek verdigini iddia etmisti. Simdiyse ögreniyorum ki kayip parca destegi yok. Bu durumda ben nasil tamamlayabilirim, bir fikriniz var mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba hope,maalesef ravensburgerin ülkemiz içinde desteği yok.ravensburger bir temayı birden fazla kesimle piyasaya süren kusursuz çalışan bir firma olduğu için,elinizdeki modelin birkaç kesimi olabileceğinden destek vermiyor.biz puzzlecılar en son çare olarak kutu kapağından kesip bir nevi parçayı boşluğa modifiye ediyoruz.

      Sil
  18. Merhaba,Art puzzle Yalnizligim( loneliness)bana hediye olarak gelmisti.3 parca eksik cikti,firmaya 3 kez eksik parca basvurusunda bulunmama ragmen hic bir cevap alamadim.Nasil temin edebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şükrancım kesinlikle firmayı arayıp biraz ısrarcı olarak durumu güzellikle izah ederekten iste canım.normalde hemen işleme alıyorları talepleri fakat benimki bile 1.5 ayda geldi,bazen aksaklıklar oluyor.peşine düş.tel bilmiyorsan bana ulaş vereyim.

      Sil
  19. merhaba;
    Ravensburger Puzzle 1000 Prc Afrika Güzelliği ''153527''
    eksik parça nereden alabiliriz.
    teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. salih bey,ülkemizde ravensburgerin eksik parça desteği yok maalesef.böyle durumlarda,bizler onarma yoluna gidiyoruz..türlü çareler düşünerek,en basitinden,kutu elinizde ise,kutu kapağından,parçanın şekline göre,birkaç kesici aletle,el de maharetliyse,oluyor,uyduruluyor.

      Sil
  20. Merhaba, benim 750 MasterPieces Ladies Choice-Lily Queen Of The Movies puzzlenin bir parçası kayıp, onu bulabilir miyim acaba

    YanıtlaSil
  21. sevgili puzzlesever,normalde masterpiecein kayıp parça desteği yok.fakat yine de masterpiecei türkiyeye getiren hobivizyon.com sitesindeki iletişim numarasından arayın,belki bi umut vardır.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba neon puzzle markalı 1000 parçalı 11596 kodlu philip rltrully puzzle A7_B3 parçası eksik çıktı yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  23. bana iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşınız.

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar
    Benim aldığım puzzle Clementoni marka bir parça yi kaybettim firmadan talep ettim fakat ürün tükenmiş ellerinde kalmamış eksik parça için ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  25. clementoni kutusu elindeyse kutu kapağından eksik parçanın şekline göre kesip bir nevi puzzleını modifiye edebilirsin...

    YanıtlaSil
  26. Anatolian puzzle dan 2 eksik parçam var. Formu dolduracağım fakat hangi taraf A hangi taraf B bilmiyorum. Koordinagları nasıl yazacağım ?

    YanıtlaSil
  27. Edacım keşke bana iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşsaymışsınız.daha detaylı konuşurduk mail üzerinden.puzzleı önüne al canım.soldan sağa doğru yatay olarak saydığın A'yı dikey olarak aşağıya doğru saydığın da B'yi verir.bana mail üzerinden yaptığın puzzleı paylaşırsan sana koordinatları daha sağlıklı söyleyebilirim.

    YanıtlaSil
  28. Merhabalar
    Bende ravesburger 5000 lık puzzle var koselerden eksık var. 5 yıl once almıstım hala bulunabılırmı? Views of modern home puzzleın adı.sımdıden tesekkurler

    YanıtlaSil
  29. şöyle izah etmek gerekirse,öncelikle ravensburger kayıp parça desteği vermiyor ülkemizde... bir de şöyle düşünelim..diyelim almanyada yaşıyorsunuz ve bu puzzleı Almanyadan aldınız.Ravensburger o kadar sık bıçak değiştiriyor ki,bu modern romayı en az 3 farklı kesimde bulmak mümkün...o yüzden de bu modeli,ravensburger hala üretse bile,en eski kesimi katalog üretimden kalktığı için almanyada yaşayan birisi bile eski kesim olduğundan desteğini bulamaz...ancak yeni kesimlerden bir tane almış olacaksınız,bir de oradan almış olacaksınız ki orda destek bulabilin.. özetle,,biz puzzlecılar çok çaresiz kaldığımızda kutu kapağından parçanın şekline göre kesiyoruz..kutusu hala elinizdeyse,eli makas tutan birinden rica edin,maket bıçağıyla biraz ince iş yapsın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim vaktinizi ayırdıgınız ıcın. Oyle yapıcam.

      Sil
  30. Merhaba, educa eksik parça formunda 2000 parçadan az puzzlelar için eksik parça desteği olmayacağı yazıyor. Benim 1500 parçalık puzzleımdan iki parça eksik ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  31. evet educa 3000 parça ve üzeri için kayıp parça desteği veriyor maalesef...3000 parça altında kalanlar için bişey yapamıyorlar...ama biz puzzlecılar artık son çare olarak kutu kapağından parça şeklinin yerine göre kesip uyduruveriyoruz...eli makas tutan birinden yardım alın...maket bıçağıyla parçanın şeklini kessin kutudan.

    YanıtlaSil
  32. Merhabalar, Ravensburger 2000 parçada eksik var nasıl temin edebiliriz ?

    YanıtlaSil
  33. maalesef ravensburgerin ülkemizde eksik parça desteği yok..kutu kapağından parçanın yerini saptayın,şekline göre kesiverin.en çaresiz zamanlarımızda biz puzzlecılar böyle yapıyoruz.

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Gold Puzzle 60546-Caz Düet bir adet parçamız eksik. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  35. Heye puzzle ın eksik parça temini nasıl yapılıyor ?

    YanıtlaSil
  36. Heye puzzleın maalesef kayıp parça desteği yok ülkemizde . puzzleın kutusu elinizdeyse kutu kapağındaki görselde parçanın şekline göre kesip uydurun boşluğa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi:(( Keşke kayıp parça desteği var diye yazmasaydılar ürün özelliklerine o zaman

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim bilgilendirmenize

      Sil
    3. Ben teşekkür ederim..:)

      Sil
  37. Tekrardan merhaba Sayın puzzle master. Kayıp parça olayında 2016 üretimi olan ve artık Türkiye'de puzzle üretmeyen Gold puzzle a hiç umudum olmadan telefon açtım tek bir parça için. Sağolsun yetkili kişi ürünü eski arşivden bulup tam üç kere telefonla arayıp(bulduğunda, kargoya vermeden onay için telefonumu istediğinde, kargoya verip kargo takip numarasını paylaştığında) bilgi verdi. Kurumsal olmak böyle birşey galiba. Çok sağolsun Gold puzzle, çok sağolsun Emine hanım. Umarım tekrar kendi adıyla tekrar üretime geçerler. Çok özledik Gold puzzle ı. Umarım bizi yabancı ürünlerin fahiş fiyatlarına mahkum etmezler. Gold puzzlenın fabrikasında üretilen ürünlere yöneldik mecburen. Bu arada magnolia puzzlenın da İskender puzzle da üretildiğini sizden ögrendikten sonra magnolia cı oldu. İyi varsınız Gold puzzle, iyi varsınız Puzzle Master

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa beycim,çok sevindim olayı sonuçlandırmanıza.sizler de iyi ki varsınız. :) inş güzel gelişmeler olur diyelim puzzle camiamızda.

      Sil
  38. Merhaba Art Puzzlar ürün numarası ve kayıt numarası konusunda kafam karıştı tam olarak nerelerde oluyor yardımcı olabilir misiniz eksik parçam var isteteceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, art puzzleın ürün kodu puzzleın isminin yazılı olduğu yerde üst kapağın yan kulakçığında yazar.genelde ya 4 ya 5 haneli olması lazım,ürün kodu modeli belirler,bütün o modeller için aynıdır.kayıt numarası ise puzzle alt kutu tabanında içerde tarih şeklinde yazar.ya da bazı kutularında da üst kutunun iç yan tarafında tarih şeklinde uzun bir numara olur. bana iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak veya whatsapp numarasından da ulaşabilirsiniz.fotoğrafla daha sağlıklı çözeriz.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Puzzle Kayıp parça desteği nedir?
Puzzle Kayıp parça desteği nedir?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbemIsn_MxCMJYnnBDGAZNM9wUeXhc_YTOExJUji-aVMS0pl7ki4LSJ24pyEjQu6x3nNEHfqJ7lSNSv5dPFRqjjPGILx_7sbMA0seEVG2rZ9CWG32mHjhbXaKSe7FCG_VyETpA3UUeqJve/s320/Biffy_Clyro_-_Puzzle.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbemIsn_MxCMJYnnBDGAZNM9wUeXhc_YTOExJUji-aVMS0pl7ki4LSJ24pyEjQu6x3nNEHfqJ7lSNSv5dPFRqjjPGILx_7sbMA0seEVG2rZ9CWG32mHjhbXaKSe7FCG_VyETpA3UUeqJve/s72-c/Biffy_Clyro_-_Puzzle.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/06/puzzle-kayp-parca-destegi-nedir.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/06/puzzle-kayp-parca-destegi-nedir.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content