Beşinci Guernica tamamlandı altıncısı yolda

Beşinci Guernica tamamlandı altıncısı yolda  Educa Guernica 3000 Parça - 5 Merhaba arkadaşlar; Beni takip edenler bilirler,son günlerde...

Beşinci Guernica tamamlandı altıncısı yolda 

Educa Guernica 3000 Parça - 5

Merhaba arkadaşlar;
Beni takip edenler bilirler,son günlerde 3 adet Guernica'yla boğuşuyordum 5.Guernica'nın 1200 kadar parçasını tamamlamıştım.sonra birkaç gün ara verdim.Derken,kalan 1800 parçasını ve en zor bölümünü yaklaşık 28 saatte tamamlayarak kendi içimde Guernica rekoru kırdım adeta.

Guernica'nın en kolay tarafları çentik şeklinde olan çizgili kısımlar bence...en zor kısmı da gri tonlarından oluşan tamamen düz renk parçalar ki bunların sayıları azımsanmayacak ölçüde....750 kadar gri tonlarda parça var.


 5.Guernica da farklı kesimden....yer yer asimetrik kesimler mevcut.Yani bana gelen toplam 5 guernica da tamamen birbirinden farklı kesim ve farklı renk tonlarıydı.Bazıları parlak,canlı,bazıları mat,soluktu.Educa'nın klasik kesimi dediğimiz,ikili birleşen parçalı olan Guernicalar da vardı,bu ikili parçalara sahip olmayan Guernica da vardı....

Beşinci guernica dan parça örnekleri
Fotoğrafta yine asimetrik kesimleri görebilirsiniz.Puzzle'da yer yer böyle asimetrik kesimler mevcut.
Guernica'ların 6.sı da yolda,hatta 7.sini de bu sayfalarda yakında okursanız şaşırmayın.Picasso, olaylara fotoğrafın gözüyle değil, insanın keşfedici, yaratıcı özüyle bakar.

Olup bitenlerin derinindeki yasaları “düşüncenin gizli gözüyle” görür ve onları sanatıyla gün ışığına çıkarır. Picasso, bir şeyin resmini yapmaz, resim yapar.. “Guernica”da savaşı değil, onu doğuran nedenleri, insanın içindeki canavarın dehşetini, azgın boğanın saldırışını gözler önüne serer. Bu vahşeti, yine de insandaki insanca özle dengeler. Gözyaşlarıyla soylu bir şekilde savunur insanı.

Tamamlanmış beşinci Guernica

"Picasso, Paris’teki atölyesinde çalışmaktadır. Merdivenlerde rap rap yürüyen çizme sesleri duyulur. Kapı açılır. İçeriye Hitler’in Fransa’daki elçisi Otto Abetz girer. Ressamın işliği (atölyesi) soğuk ve karışıktır. 

Bir ara elçinin gözü ünlü “Guernica” resmine ilişir. Tablodan duyduğu dehşetle irkilir. Ve kekeleyen bir sesle, “Bunu siz mi yaptınız?” diye sorar.

Picasso, Alman uçaklarının bombardımanı altında, savunmasız bir şekilde can veren yurttaşlarının kulakları yırtan çığlıklarını duyar gibi olur bir anda. Ve sonra şamar gibi bir karşılıkla: “Hayır, siz yaptınız!” der."

Çağın En Büyük Ressamından 92 Yılda 20.000 Eser

Ünlü kişi, iyi ya da kötü, hakkında en çok konuşulan kişidir, derler. Picasso, bu tanıma tam tamına uygundur. Onu erişilmez bir sanatçı olarak göklere çıkaranlar olduğu gibi, eserlerini anlamsız ve çirkin bularak yere çalanlar da çıkmıştır.


Hatta, ünlü psikolog Jung, onun eserlerinde “tipik şizofreni belirtisi” bulmuştur. Picasso’nun kendisi ise, bütün bunlara aldırmaz, güler geçer ve doğru bildiği yolda dev adımlarla ilerler.

Otoritelerin, yüzyılda bir yetişebilen türden, çağımızın en büyük ressamı olarak kabul ettikleri Picasso, emeğinin ürününü devşirir; yaşarken üne ve zenginliğe erişir. 


Olağanüstü bir enerjisi ve çalışma gücü vardır. 92 yıl hiç durmadan saat gibi işler. Hayatının son gününde bile, gece üçe kadar çalışır. Ve o gecenin sabahında saat durduğunda, geride resim, heykel ve seramik olarak yirmi bin eser bırakır.

Yani, şöyle kaba bir hesapla, ömründen çocukluk çağını çıkarırsak, yaşadığı her güne bir yaratıcı eser düşüyor demektir bu. Seksen yıl, her gün çiçek açan bir ağaç düşünün! Böyle bir yaratıcı çalışma karşılığında insan şapkasını çıkarır, önünü ilikler ve saygı duruşuna geçebilir ancak.

www.puzzleteacher.com                                                                       @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Renk itibariyle zaten zor olan bir puzzle asimetrik kesimlerle daha zorlaşmış. Ama yine de sizin sabrınıza dayanamamış anlaşılan. Elinize sağlık. Ayrıca aynı puzzle ı 5. defa yapmak ekstra sabır gerektirir, ben yapamam kesinlikle, çok sıkılırım. Bu konuda da çok profesyonel olduğunuzu kanıtlamışsınız. Darısı 6. başına :)

    YanıtlaSil
  2. Evet galiba bu Guernica'larla sizin de dediğiniz gibi sabrımı kanıtladım...Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim...Sanırım 6.sı da bir yerlerde beni bekliyor...

    YanıtlaSil
  3. Guernicam elime geçtiğinde duyduğum hazzı tarif etmek imkansız.Bakmaya doyamadım.Son derece kısa sürede tamamlanmış bu zor puzzle siz olmasanız evde bir köşede yapılamamış şekilde bekliyor olacaktı.Emekle.sabırla ve herşeyden önemlisi sevgiyle yapılmış olduğu okadar belli ki sizi gönülden kutlarım.Yaşattığınız mutluluk için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle anlamlı bir puzzle yapma fırsatını bana verdiğiniz için asıl ben teşekkür ederim size.......Başka puzzle'larda buluşmak ümidiyle...

      Sil
  4. Uzun süredir yapmayı istediğim ama cesaret edip yapamadığım tam 3000 parçalık bu çok zor puzzle kısa sürede tamamlayıp son derece şık şekilde paketlenmiş şekilde tarafıma ulaştırdığınız için teşekkürler.Sabrınıza gıpta ettim.Herşey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efendim,yaptığım puzzle'a gösterdiğim hassasiyetin yanısıra,puzzle'ı paketleme konusunda da ne kadar özenli paketlediğimi fark etmenize inanın çok sevindim....iyi günlerde kullanın..........Sağolun.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Beşinci Guernica tamamlandı altıncısı yolda
Beşinci Guernica tamamlandı altıncısı yolda
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjphzPiEvjN-wAsHoONcRnLwrqnc5Mk6-SDemiXxYvbWE7w7KxN4cbi54BeMaq-9GdxsHOOkPdAd7mmTgwsFYEjPwgsmReTbP1UCYE_xHaqs1zYUCJ0dXFiblN7EaFnoL_TQ1DYDQt8RVcQ/s1600/guernica.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjphzPiEvjN-wAsHoONcRnLwrqnc5Mk6-SDemiXxYvbWE7w7KxN4cbi54BeMaq-9GdxsHOOkPdAd7mmTgwsFYEjPwgsmReTbP1UCYE_xHaqs1zYUCJ0dXFiblN7EaFnoL_TQ1DYDQt8RVcQ/s72-c/guernica.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/07/besinci-guernica-tamamland-altncs-yolda.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/07/besinci-guernica-tamamland-altncs-yolda.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content