Clementoni ''Majestic Kingdom'' 6000 Parça.!!

Clementoni ''Majestic Kingdom''  6000 parça Meraklı takipçilerin heyecanla beklediği yapımına 22 temmuz tarihinde başla...

Clementoni ''Majestic Kingdom'' 6000 parça

 Clementoni Puzzle 6000

Meraklı takipçilerin heyecanla beklediği yapımına 22 temmuz tarihinde başladığım 6000 parçalı "Majestic Kingdom" 3 hafta sonunda 15 ağustos tarihinde nihayet tamamlandı. Bu puzzle'ın yapımı sürerken,yapımı oldukça kolay puzzle'lardan olan 2000 parça Heye "Boat" isimli puzzle'ı da aradan çıkarmış olduk.Böylece 3 haftada toplam 8000 parça tamamlanmış oldu.


Gelelim Clementoni 6000 parça puzzle'ımıza,tespitlerde bulunmadan önce en baştan söyleyeyim arkadaşlar,bu puzzle her bakımdan yeni başlayan amatör bir puzzle'cının altından kalkabileceği bir tema değil ,Neden mi böyle söylüyorum:


1- Marka olarak Clementoni olması kesim ve birleşim noktaları alışık olduğumuz diğer puzzle markalarına benzemiyor.
2-Puzzle parçalarında yer yer asimetrik birleşimler olması.
3-Kesimden dolayı bir parçanın,başka bir yere sanki o bölüme aitmiş gibi çok rahat oturması.

Bütün olumsuzluklara rağmen tema olarak çok keyif aldığım nadide puzzle'lardan biri oldu.Tamamlandığında karşısına geçip renkli hayallere dalabilirsiniz.

Majestic kingdom tamamlanmak üzere

Christian Lassen Kimdir?
Ressam Christian Lassen aslında benzersiz resim çalışmalarıyla,tüm dünya tarafından 20 yıldır "Denizlerin Ressamı" olarak bilinmektedir.
Toprak anadan esinlendiği görkemli çalışmaları mevcuttur.Christian Riese Lassen,süper-gerçekçi ve çarpıcı deniz yaşamını,okyanus yüzeyinin altında ve üzerinde görülen balinalar, yunuslar ve balık içeren deniz resimlerini,çevreci yönününü de göstererek bizlere aktarmıştır.
Majestic kingdom tamamlanmış bir bölüm..

Kaliforniya doğumlu sanatçı,10 yaşındayken,ailesiyle birlikte Hawaii adalarının ikinci büyük adası olan Maui adasına göç etmiştir.Henüz 5 yaşındayken televizyonda gördüğü kovboy ve kızılderileri çizmeye başlayan Lassen,35 yaşındayken özellikle Hawaii bölgesinin popüler ressamı olmuştur.

Sanatçıyı neredeyse bir gecede uluslararası ünlendiren ,dünya'nın biyo-sistemlerinin birbirine bağlantısı hakkında anlamlı bir ifade olan "Two Worlds" tarzı dediği çalışmalar yapmıştır.

"Majestic Kingdom" balinalar
Yaptığım Majestic kingdom puzzle'ı denizaltı ve deniz üstü iki dünyayı anlatan ressamın ifade ettiği "two worlds" tarzı fantastik bir çalışmadır. Doğayla içiçe olan sanatçı aynı zamanda bir sörf tutkunudur.

1998 yılnda Birleşmiş Milletler tarafından "İyi niyet elçisi" seçilen Lassen,okyanusları koruma amaçlı bazı sanat çalışmalarında bulunmuştur.
Birleşmiş Milletler kendisinden okyanusları korumak adına,hatıra pulu için yeni bir resim yaratmasını istemiştir.

Böylece "Sanctuary" adlı çalışması hatıra pullarına basılmıştır.Ayrıca,Mickey Mouse dahil olmak üzere, Disney karakterleri içeren Walt Disney şirketiyle ortaklığa girmiştir ve 3 orjinal Lassen  eseri böylece ortaya çıkmıştır.

Majestic kingdom, 6000 parça tamamlanmış
Christian Lassen kendisinin de ifade ettiği gibi hiçbir zaman yaptıklarıyla yetinmemiş şair,yazar,müzisyenlik yönünü ortaya koymuş,kayak,snowboard,kaykay ,judo ve tekvando gibi dövüş sanatlarıyla da içiçe bir yaşam sürmektedir.

Paketlenmeden önce4 eşit parçaya bölünmüş "Majestic Kingdom"
Meraklıları için ressamın diğer okyanus çalışmaları,Ravensburger,Educa ve Masterpieces markalarında mevcuttur.

Evet arkadaşlar,6000lik maceramız sona erdikten sonra,ben,eski sadık dostum Guernicamla kucaklaşmak üzere şimdilik aranızdan ayrılıyorum...





Dekor olarak kullanılmış  majestic kingdom
Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Clementoni
Seri: Fantasy serisi-High Quality
Puzzle Adı: Majestic Kingdom
Sanatçı:Christian Riese Lassen
Tema: Fantastik Manzara
Parça Sayısı: 6000

Ölçü: 165x114cm
Üretim Yılı: 2012
Üretim Yeri: İtalya



www.puzzleteacher.com                                                           @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 14
  1. 10 kere 100 kere 1000 kere masallah ....
    İnanin hayran kaldim birde yaninda 2000 parcayi bitirmeniz ...mukemmel ..... Keske kendi denizaltimida bir bulabilsem duvarima asip o hazzi yasayabilsem :)
    Basarilarinizin devamini diliyorum ve yeni maceralarinizi bekliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler, yeni ve ilginç puzzle maceralarımız sürecek..:-)

      Sil
  2. Tek kelimeyle muhteşem... Elinize, sabrınıza sağlık...
    Kendinize haksızlık etmişsiniz ama. Bu puzzle'ı yaparken bir de saat puzzle bitirmiştiniz. Yani toplam 8570 parça oldu :)
    Sizi yürekten tebrik ediyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkatinize bir kez daha hayran oldum.Gerçekten beni benden daha iyi takip ediyorsunuz.Yoğun puzzle çalışmalarımın arasında onu tamamen unutmuşum.Doğrudur 8570 parça oldu...Hatırlattığınız için çok teşekkürler...

      Sil
  3. emeğinize sağlık muhteşem görünüyor.. sormak istediğim birşey var puzzle oldukça koyu renklere sahip gibi gerçekten öyle mi yoksa çekimle mi alakalı acaba?

    YanıtlaSil
  4. Evet gerçekten çok koyu renklere ve aynı zamanda renk geçişlerine sahip,dolayısıyla size katıldım puzzle'ı yaptıktan sonra. "zor değil,ÇOK ZOR bir puzzle idi....

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık. daha önce hiç 8000 parça yapboz yaptınız mı? tek poşet olarak mı geliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili gökçen hanım aslında şu günlerde 8000 parça educa while she was sleeping yapıyorum...educanın 8000likleri genelde 2 poşet olarak çıkmakla beraber 4 poşetlisine de rastladık piyasada.

      Sil
  6. Bende de eksik parça çıktı yardımcı olur musun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz ayrıntılı değil,hangi markada eksiğiniz var? neon ks ise bana iletişimden ulaşın,sizi yönlendireyim.

      Sil
  7. Puzzlen bir parçası eksik çıktı sağdan 21 alttan 7 inci parça tamamlayabilmek için o parçaya ihtiyacım var
    Puzzle kod: 11542 sunlight on ve nice David Fairchild.

    YanıtlaSil
  8. şerife hanım sanırım neon puzzledan bahsediyorsunuz.bana sitenin iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşın ya da yorum yazın yine içinde mail adresiniz olsun.yardımcı olabilmem için...

    YanıtlaSil
  9. Majestic Kingdom pazz istiyorum elinizde varsa iletişime geçebilirmiyiz sizden cevap bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili canan hanım,bu modelden maalesef elimde kalmadı.üretiminden yıllar geçti,piyasada ancak ikinci el durumuna düşmüş kutusu açık şekilde bulma ihtimaliniz olabilir ilan sitelerinde. :) clementoni firması yetişkin puzzlelara yönelik üretimi de uzun süredir bıraktı türkiye için..sadece çocuk puzzleları çıkartıyorlar artık.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Clementoni ''Majestic Kingdom'' 6000 Parça.!!
Clementoni ''Majestic Kingdom'' 6000 Parça.!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5s89zAZaHTF6AYphcyFHsqLiU-YOcDzisWr0HTVWrCqL6MC_rnrq0vC1-ECUUcGbFQJ-gmW0Gqi2p4MayJLiidZBbj_b97MSK_kQUVivha-WqDrxVqwgAd9-Gg8TadDrX1JkUqRxqJNs8/s640/majestic-kingdom-clementoni.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5s89zAZaHTF6AYphcyFHsqLiU-YOcDzisWr0HTVWrCqL6MC_rnrq0vC1-ECUUcGbFQJ-gmW0Gqi2p4MayJLiidZBbj_b97MSK_kQUVivha-WqDrxVqwgAd9-Gg8TadDrX1JkUqRxqJNs8/s72-c/majestic-kingdom-clementoni.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/08/clementoni-6000-parca-majestic-kingdom.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/08/clementoni-6000-parca-majestic-kingdom.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content