KS Games ''Kelebek Etkisi'' 1000 Parça

KS Games ''Kelebek Etkisi'' 1000 Parça Kelebek Etkisi , KS Games 1000 parça Sevgili puzzleseverler,biliyorsunuz bugün...

KS Games ''Kelebek Etkisi'' 1000 Parça

Kelebek Etkisi,KS Games 1000 parça

Sevgili puzzleseverler,biliyorsunuz bugünlerde sağım solum  puzzle olmuş vaziyette. Anatolian Sirenler 2000 parçanın tamamlanmasıyla birlikte,dün tarafıma ulaşan KS Games 1000 parça "Kelebek Etkisi" 8 saat içinde ışık hızıyla tamamlanıp bugün sahibine gönderildi.

Öncelikle tema hakkında biraz bilgi verelim ve ardından arkamıza yaslanıp şöyle bir düşünelim;  

Yaşamımızda kelebek etkisi nedir? 


Ali Eminoğlu imzalı bu puzzle'da İstanbul teması,Kız Kulesi figürünün desteğiyle aktarılıyor bizlere.
Resmin sol yarısında kırmızıların, pembelerin, sarıların ve mavilerin üzerinde uçuştuğu şeffaf bir elbise giyen kadın bir dansçı görüyoruz. 

Resmin sağ yarısında ise bu kadının etkisi, bir nevi yansıması resmedilmiş. Sağ taraf daha flu, renkler birbiri içine geçmiş ve detaylar belirsizleşmiş durumda. 

Bu birbirine simetrik ve ortaya bir kelebek şekli çıkaran iki kadın figürünün ortasında ise tüm zarafetiyle "Kız Kulesi" yer alıyor. 

Kelebek Etkisi'ni yatay olarak astığınızda başka
dikey olarak astığınızda daha başka görüntü veriyor.

Yatay halde,balerin yansımasıyla kelebek görüntüsü veren puzzle'ın ortasında yükselen Kız kulesini görebilirsiniz.

Puzzle'ı çevirip dik duruma getirdiğinizde ise, yatay durumdayken gördüğünüz kız kulesi hooop!! bir camiye dönüşüyor.

Yapımı gayet keyifli,bu puzle'da tek zorluk arka fonun oluşturulması sadece.Nihayetinde yatay veya dikey olarak konumlandırabileceğiniz hoş bir puzzle ortaya çıkıyor.

 Ali Eminoğlu Kimdir?

Kelebek etkisi temasına hayat veren ressam Ali Eminoğlu aslında Azerbaycan doğumlu.
Bakü güzel sanatlar bölümünü bitirdikten sonra 1990'da ilk karma sergisine Japonya'da katılmış,ardından ilk kişisel sergisini Vilnüs'te açmıştır.

1992-1994 yıllarında resim çalışmaları fuarlarda sergilenmiştir.1998'de İstanbul'a yerleşen sanatçının 300'den fazla eseri bulunmaktadır.

Yurt içinde ve dışında birçok sergi ve organizasyonlara katılan Ressam Ali Eminoğlu sanat hayatına İstanbul'da devam etmektedir.
KS Games puzzle kataloğunda çeşitli çalışmalarını puzzle teması olarak bulabilirsiniz.



Puzzle Künyesi:
Marka Adı: KS Games
Seri: Standart
Puzzle Adı: Kelebek etkisi
Sanatçı:Ali Eminoğlu
Parça Sayısı: 1000
Ölçü: 68x48cm
Üretim Yılı:2012-2013

Üretim Yeri: Türkiye/İstanbul


"Kelebek etkisi isimli bu puzzle temasını sadece KS Games markasında 1000 ve 2000 parça olarak bulabilirsiniz."

Peki gerçekte nedir bu kelebek etkisi?
 
Kelebek etkisi aslında,1963 yılında Amerikalı matematikçi ve meteorolog Edward Lorenz tarafından geliştirilmiş, bir matematik teorisi. Kaos teorisi adı verilen bu teoriye göre, bir sistemdeki başlangıç verilerinde yapılacak ufak bir değişiklik, büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilir.

Lorenz bu teorisini sunarken, 'Afrika' da bir kelebeğin kanat çırpışı, Amerika ' da fırtınaya sebeb olabilir;' cümlesini kullanmış ve teori Kelebek Etkisi olarak adlandırılmıştır.....

İşin matematiksel yanı biraz ağır kaçabilir arkadaşlar,peki felsefik açıdan ele alsak:
"Hayatta küçük değişiklikler büyük sonuçlar doğurabilir" sözünden gidelim.

Gerçekten filmdeki gibi geçmişe dönme imkanınız olsaydı,bugünkü aklınızla neleri değiştirmek isterdiniz?

Bildiğimiz bir şey var “kelebek etkisi” diye bir kavram vardır ve bizler yaşam içinde sürekli olarak bu etkileri oluştururuz.

''Change one thing change everything''       Birşeyi değiştirmek herşeyi değiştirir
 
Bir sabah evimizden çıkıp, ilk karşılaştığınız komşumuza "bu sabah çok güzel görünüyorsunuz" dediğimizde acaba nelere yol açabiliriz ?

Bu iltifata memnun olan komşumuz iş yerine neşeyle gitse ve iş arkadaşlarına coşkulu bir günaydın dese, bu coşku işyerindeki tüm insanları sarmalasa ve huzurlu bir işgünü geçirseler, bir kişi de bize gelip "aslında bu huzuru sen yarattın" dese inanır mıyız ?

Aynı iş yerindeki iki kişi arasındaki buzlar bu coşkunun sıcaklığı ile erise ve güzel bir dostluk kursalar birisi bize gelip "bu dostluğu sen yarattın" dese inanır mıyız ?

Peki, ya bunun tersi olursa ?

Bir sabah evimizden çıktığımızda karşılaştığımız komşu ile basit bir nedenle tartışsak... Komşumuzun işyerinde bu öfkeye bağlı huzursuzluklar yaşansa, iki iyi dost bu huzursuzlukla tartışsa ve dostlukları bitse.
Biri bize gelse; bu kavgayı sen çıkarttın dese inanır mıyız ?

Her iki duruma da inanmalıyız. Biz bir etki yarattık ve bu etkinin sonuçları başka yaşamları iyi ya da kötü etkiledi.

Bunlar basit örneklerdi,çok daha karmaşık etkiler de yaratabiliriz,biz karmaşık etkiler yaratabildiğimiz gibi başkalarının yarattığı karmaşık etkilerden de son derece etkileniriz.

Hayatınızı şöyle bir düşündüğünüzde çok küçük olayların sizin hayatınızda büyük etkiler yaratmış olduğunu görürsünüz.

Örneğin; mesleğinizi siz seçmiş olabilirsiniz, ama sizde bu etkiyi yaratan kimdi ve nasıl yarattı ? Bunu düşündünüz mü ?

Örneğin; eşinizi ya da sevgilinizi siz seçmiş olabilirsiniz, ama sizi ilk karşılaştıran kelebek etkisi neydi ? Bunu aranızda hiç konuştunuz mu ?

Örneğin; maddi durumunuza (iyi ya da kötü) neden olan ilk olay neydi ve bu olayın başlangıç etkisini kim yaratmıştı ? Bunun muhasebesini hiç yaptınız mı ?

Örneğin; diktiğiniz (ya da diktirdiğiniz) bir ağaç insanları, hayvanları, havayı, suyu... Yani tüm çevreyi nasıl etkiliyor ? Bunu düşündünüz mü ?

Bugün yapacağınız küçük bir değişiklik, hayatınızda kelebek etkisi yaratabilir ve geleceğinizde olağanüstü değişimlere götürebilir sizi.

Doğru an, doğru zaman, tam da şu 'an' dır,başlamak için doğru yerde ve zamandayken vakit kaybetmemek lazım.
   

'Karşılıksız, koşulsuz ve beklentisiz küçük bir iyilik yapın.
Kelebek olun,
Kelebek etkisi yaratın''

www.puzzleteacher.com                                                   @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 31
  1. Sevgili puzzle master bu ne hız! Sizi takip etmekte dahi zorlanıyorum :)
    Bu puzzle benim de yapmak istediğim puzzle'lar arasında... Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler... Puzzle dikey konumdayken farklı bir görsele dönüştüğünü bilmiyordum, çok ilginç gerçekten :) Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,ne güzel işte,yeni bir bilgiyi daha buradan paylaşmış olduk.Boş vaktinizde alıp yapın bence...Güzel bir hediye olur...

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. efendim,ben o mini mini kardeşinizi kucaklarım..Aferin ona..bendeniz 1000 parçalıları genelde en fazla 8 saatte çıkartıyorum..kelebek etkisi de oldukça kolay ve keyifli bir puzzledır aslında..İlk puzzlenız size uğur getirsin inşallah..hoşgeldiniz aramıza..

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir temayı tercih etmişsiniz,tebrik ederim....Eksik parça olayı her ne kadar üzücü olsa da,işin ucunu bırakmadan takip ederseniz,mutlaka alıyorsunuz parçaları..Firma yoğunluğundan dolayı taleplere yetişemiyor...

      Sil
  5. Daha önce de bize uğrayıp yaptığınızı ifade etmişsiniz yukarki yorumlardan anlaşılıyor..Eksiğinizi temin etmenize sevindim..ve de sebatla puzzleı bitirdiğiniz için ayrı bir tebriği hak ettiniz...bol puzzlelı günler...

    YanıtlaSil
  6. Ks game in puzzlelari nasil? Educa kadar kaliteli mi? Ben almak istiyorum ama tereddutlerim var. yaptiginiz icin biliyorsunuzdur :)

    YanıtlaSil
  7. bana iletişim bölümünden özel olarak yazarsanız markalar hakkında bilgi verebilirim...Tüm markalardan yaptığım için kaliteleri hakkında bilgi sahibiyim elbette..yalnız buradan yazmak doğru olmaz diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  8. ilk defa puzzle yapıyoruz eşimle ve 2000 parçalı kelebek etkisi aldık.bunun bir kolay yolu varmı.sanki biz çerçeveyi yaptık ama bitmeyecek gibi geliyor.her renk aynı sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. efendim,yemek tarifi gibi tarif edemem ama en kolay yolu iyi bir parça gruplandırması yapmak,ikili eşleşen parçaları ayrı bir yerde birleştirmek ilk aklıma gelenler...bana iletişim bölümünden ulaşabilirseniz,size bir puzzle master tüyosu da verebilirim...arşivimden çıkartabilirsem referans olması açısından foto da gönderebilirim...

      Sil
  9. İki kişi uğraşıyoruz 1 haftadır sadece cerceve olustu o da hatalı sanırım. İlk puzzle için yanlış resim, bu hobi için fazla beceriksiziz galiba =/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendinize o kadar haksızlık etmeyin bence,ilk puzzle için evet yanlış bir tercih olabilir.ama ben eminim sabır ve azimle iki kişi üstesinden gelirsiniz....referans için foto isterseniz bana direkt iletişim bölümünden yazın..her zaman yardımcı olurum.

      Sil
  10. ilk puzzle deneyimimdi benim de.Kelebek etkisiyle başladım.Çalışıyorum ayrıca küçük çocuğum olduğu halde 3 haftada tek başıma bitirdim.Gururluyum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ilk puzzle içn kabul etmeliyiz ki zorlayıcı tema....renkli tarafları en kolay olsa da arka koyu fon epey bir oyalar...Sizi canı gönülden tebrik ediyorum hem anne olduğunuz için hem de puzzleınızı azimle bitirdiğiniz için.Yenisini de bekliyoruz...

      Sil
    2. Merhabalar..Nişanlım kebelek etkisi isimli puzzle çok beğendi ve kendisi puzzle aşağı..önümüzdeki ay da doğum günü var bu puzzle nasıl nerden temin edebilirim.Bu konuda bana yardımcı olursanız hem beni hem nişanlımı cok mutlu edersiniz..

      Sil
    3. sener hanım bu puzzleı yapılmış hazır olarak mı,yoksa kutulu yapılmamış mı istiyorsunuz? iletişim bölümünden de bana ulaşabilirsiniz aslında..

      Sil
  11. Dun basladık bu puzzle kadınlar ve kule bitti ama arka fon bitmeyecek gibi daha yüzlerce parça var ben de referans için foto rica ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde hanım bana iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşın...ben arşivden bakayım fotolar için..bire bir yazışalım olmazsa...teşekkürler.

      Sil
  12. 2000 parça ne kadara yapıyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. melike hanım aslında ana sayfa üzerinde "puzzle gönder" sekmesinde fiyat listemiz mevcut...bir inceleyin isterseniz...iletişim bölümünden mail adresinizi de bırakarak bana ulaşabilirsiniz.

      Sil
  13. 3 sene önce almıştım.baktım çok zor attım bi tarafa kaldı öyle.sonra çocuklardan heveslendim çıkardım..4 gün içinde boş vakitlerimde bitirdim 😊çok zevkli bir puzzle ve gösterişli 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ibrahim bey hoşgeldiniz,yorumunuzu geç yayınladığım için kusura bakmayın.kelebek etkisi....fenomen puzzledır puzzle dünyasında...ellemeyen puzzlecı kalmamış gibidir adeta...ne güzel sizde de güzel bi etki bırakmış..

      Sil
  14. Bana da fotoğraf yollar mısınız malesef içinden çıkamadım:(

    YanıtlaSil
  15. deryacım bana sitenin iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşın.mail üzerinden foto göndereyim canım.

    YanıtlaSil
  16. Bunu görünce kendimden geçtim canımcım. Biliyorsunuz daha yeni başladım sayılır bu işe 13 tane binlik anca oldu . Böyle temalar da beni korkutmuyor değil .

    YanıtlaSil
  17. lavin,kelebek etkisi seni korkutmasın,yapacağına eminim...zor puzzle sayılmaz :)

    YanıtlaSil
  18. Hocam referans için foto istiyorum sizden çünkü eksik parça var gibi geliyor. Çerçeve neredeyse oluştu ama bir türlü birleştiremiyoruz. Umarım eksik parça yoktur sevgilimle ilk puzzlemız olucak çünkü. Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana e-mail olarak ulaştığınızda birebir fotoğrafları gönderirim....sitenin iletişim bölümüne geçerli bir e-mail adresi bırakınız.

      Sil
  19. Tahminimdem çok daha zormuş yahu renklerini bile ayıramıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kelebek etkisi hayran olduğum bir resim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sitenin iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak bana ulaşın.hafta içinde mail üzerinden kelebek etkisi puzzle'ının tamamlanmış fotoğraflarını gönderebilirim.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : KS Games ''Kelebek Etkisi'' 1000 Parça
KS Games ''Kelebek Etkisi'' 1000 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqhnWSjIxwT8RnI7vePD8X2Engb7CPCfAgWX42ZbMCzUNtM6Fp98_3MBo3M703ffN8hCHi1W1mnLEholTaf89lu3jt8o0uPzfHH3bPpKUAkL8N33nXwkG8jYcFTkvKEwhBEcJBkmIXWVhj/s1600/Kelebek_Etkisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqhnWSjIxwT8RnI7vePD8X2Engb7CPCfAgWX42ZbMCzUNtM6Fp98_3MBo3M703ffN8hCHi1W1mnLEholTaf89lu3jt8o0uPzfHH3bPpKUAkL8N33nXwkG8jYcFTkvKEwhBEcJBkmIXWVhj/s72-c/Kelebek_Etkisi.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/09/ks-games-kelebek-etkisi-sahibine.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/09/ks-games-kelebek-etkisi-sahibine.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content