Puzzle Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular-1

Puzzle Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular-1 Sevgili arkadaşlar; Bu yazımızı, gün içinde sitenin iletişim bölümünden bana ulaşıp sorduğ...

Puzzle Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular-1


Sevgili arkadaşlar;
Bu yazımızı, gün içinde sitenin iletişim bölümünden bana ulaşıp sorduğunuz sorulardan derleyip "Puzzle Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular" başlığı altında topladım.

Bazı soru ,cevaplar belki size gereksiz veya basit gelebilir,çoğu da bildiğiniz konular olabilir.
Aramıza yeni katılan bu hobiye yeni başlayan,belli bir yaş grubundaki genç arkadaşlarımızı da düşünerek,bana sorulan soruların hepsini önemli kategorisinde değerlendirdim.



Dilerseniz merak edilenleri tek tek topladığımız Soru cevap şeklindeki yazı serimizin ilk bölümüne beraberce göz atalım.
puzzleteacher
Yaptığımız puzzle'da bir parça kaybettik firmanın kayıp parça desteği de yok.

Bu durumda alternatif olarak neler yapabiliriz?


Daha önceden evinizde eskiden kalmış eksik parçalı puzzle parçalarınız varsa bunları atmayın,Kayıp parça ile renk uyumu sağlandıktan sonra,kayıp parçanın şekline göre kesebilirsiniz.

Kayıp parçanın puzzle kutusundaki yerini tespit ederek,puzzleın kendi kutusundan o şekle göre kesebilirsiniz.

El becerileriniz kuvvetliyse,mukavvadan parçanın kalıbını çıkartarak mevcut rengine boyayabilirsiniz.

Bazen öyle durumlar oluyor ki,kayıp parçanın yerini onardığımızda hiç belli olmuyor bile.
Tabi ki gönül ister ki parça kaybolmasın,benim bu anlattığım yöntemler artık puzzle'ı kurtarmak adına son çareler...

 Büyük parçalı puzzlelar nasıl ters çevrilir? 

5000-6000 parça puzzle aldınız.Sıvı yapıştırıcı kullanmak istemiyorsunuz.
Puzzle'ı ters çevirip arkasından bantlamak istiyorsunuz.büyük bir mukavvanın üzerinde yapıp tamamladıktan sonra, uygun ölçülerde tabakalar halinde bölüp üzerine aynı ölçüde mukavva kapatarak parça parça ters çevirebilirsiniz.

Ters çevirme sırasında puzzle parçalarının bozulmaması için büyük puzzlelarda,ters çevirme işleminde mutlaka yardım alınız.

Büyük parçalı puzzlelar nasıl çerçeveciye götürülür?

Büyük puzzleları ya parça parça yapınız. Ya da yaptıktan sonra eşit ölçülerde bölünüz..Tamamlanan büyük parçalı puzzle çerçeveletmeye götürmek için puzzle taşıyabileceğiniz ebatlarda bölebilirsiniz.

Parçaları yukardan aşağıya tek sıra şeklinde çıkartıp puzzle çerçeveletmeye götürebileceğiniz plakalar halinde küçültün..Daha sonra bölünmüş puzzle plakalarını tek başınıza çevirecek duruma gelirsiniz.Bu biraz zahmetli olsa da en garantili yöntemlerden biridir.

Puzzle halınız varsa,böldüğünüz puzzle plakalarını,puzzle halısına sararak parça parça çerçeveciye götürebilirsiniz.

En kalınından mukavva temin edip,iki mukavva arasına sıkıştırmak suretiyle,puzzlenızı çerçeveciye götürebilirsiniz..

Puzzle nerede,neyin üzerinde yapılır?

Puzzle,mukavvanın üzerinde, varsa puzzle halısında yapılabilir.Puzzle halısında yapılacak olsa bile,halıyı da sert bir zemine veya mukavvanın üzerine sermek en mantıklısı.Kırtasiyelerden temin edebileceğiniz 1 tabaka 50x70 mukavva 1000 parça puzzle için yeterli olacaktır.

Devamlı puzzle yapan arkadaşlara,evlerinde birkaç tane çeşitli boylarda mukavva bulundurmasını öneriyorum.Bu mukavvaları,düz bir zemin üzerine koyarak (masa,sehpa gibi) puzzlenızı tamamlayabilirsiniz.

Puzzle kutusunun içinden neler çıkar?

Arkadaşlar puzzle kutusunun içinden tabi ki,puzzle parçalarının olduğu poşet çıkar..:-) Marka marka değişiklik göstermekle beraber,toz veya sıvı yapıştırıcı,karton spatula,puzzle kutusunun dik konumlanabilmesi için karton puzzle standı. (puzzle'ı tutacak ayak),bazen parçaların rahat ayrılabilmesi için kartondan küçük bölmeler,puzzleın kayıp parça desteğini belirten  kayıt numarası,markaya bağlı olarak firmanın kataloğu çıkabilir.
Art puzzleın saat puzzleları farklı olduğu için kutusundan özel saat mekanizmaları ve montaj talimatları çıkmaktadır...BURADAN inceleyebilirsiniz..

Parça sayısına göre Puzzle ölçüleri nelerdir?

Bitmiş Puzzle Ölçüleri 

Puzzleların boyutları çok çeşitlidir.Markadan markaya az da olsa farklılık gösterebilir. Örneğin en çok yapılan 1000 parça puzzleın ebatı,enXboy şeklinde verirsek,48x68cm'dir


1500 parça puzzle boyutu 60x85cm'dir. 2000 parça için 68x98cmdir.Bu verdiğim ölçüler  dikdörtgen puzzlelar içindir.Panoramik boyut ve kare puzzleların ölçüleri farklıdır.Genel anlamda puzzle boyutlarını incelemek isterseniz,BURADAN devam edebilirsiniz.

COMMENTS

BLOGGER: 16
  1. Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,ben 4000 parça puzzle'ımı 4 parçaya bölüp yaptım dört ayrı mukavvada. Daha yapıştırma ya da bantlama gibi bir şey yapmadım. Çerçeveciye nasıl götürmeliyim? (Bir de eğer camlı olursa muhtemelen çok ağır olacağı için camsız yaptırmak istiyorum. Parçaların düşmeyeceğinden nasıl emin olurum?)

    YanıtlaSil
  3. 4000 parça puzzleları dilerseniz camlı olarak da çerçeveletebilirsiniz...ben kendim puzzlelarımı ters çevirip arkasından şeffaf koli bandı ile nizami olarak bantladıktan sonra, eşit tabakalara bölüyorum,maket bıçağımı kullanarak.bölünmüş tabakaları da şeffaf jelatin içine koyuyorum,böylece parça düşşse bile jelatin içine düşmüş olur.ama siz camsız çerçeveletecem dediğinize göre,puzzleı da ön yüzeyinden sıvı yapıştırıcıyla yapıştıracağınıza göre,kesinlikle bölünmeden yekpare olarak ulaştırılmalı çerçeveciye.4000 parçanın ölçüsü de büyük...aklıma bir tek şey geliyor parçanın düşmesini garantiye almak için,streç film ile sarın puzzleı,mukavva arasına sıkıştırıp çöp torbasına da sarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. Tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın fakat bir sorum daha olacak. Çerçeveciye gittiğimde bana, camsız yaptırırsam boyut çok büyük olduğu için zamanla çerçevenin kenarlardan sıkıştırıp bombe yapabileceğini ya da puzzle'ın zarar görebileceğini söyledi. Fakat camlı olursa fiyat çok artıyor. Öneriniz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında evet bu bir olasılık.puzzleların iki türlü de bombeleşme olasılığı var.1-örneğin,3000 parça puzzleınızı camlı veya camsız çerçevelettiniz.parça sayısı büyük olduğu için yıllar içinde bombeleşme olabilir.neden olur? tecrübelerden aktarayım: 1-büyük parçalı puzzleı mdf değil de mukavva,kartona yapıştırıp çerçeve içine soktunuz.zaman içersesinde asıldığı ortama bağlı olaraktan,ısı,nem gibi faktörler mukavvanın bile sağlam bir sabitleyici olmadığını gösteriyor.mukavvayla birlikte içerde yamulabiliyor.ama bu dediğim 3000 ve üzeri puzzlelarda özellikle arkasına birşeyi yapıştırmak isteyen arkadaşlarımız için geçerli.garantiye almak için 2-3 milimlik mdfye çift taraflı bantla yapıştırmak.ama 1000likler için çok da gerekli değil bu olay.büyük parçalılarda geçerli.2-camsız büyük parçalı puzzle da da yine arkasına mdf yapıştırıp çerçeveletilirse,daha sağlıklı olur.çerçevicinin de işini iyi bilen biri olması gerekir.usta ellerde çıkan çerçeveler gerçekten memnun edici oluyor.size önerim,en az 3 milimlik bir mdf kestirin.yalnız burada çok önemli bir püf noktası daha var: mdfyi kestirirken birebir puzzleın ölçüsüne göre kestirmeyin,şimdik atıyorum,en az yarımşar santim zaten puzzle,çerçeve kanalına giriyor.mdfyi biraz daha büyük kestirin ki,mdfnin kenarları,çerçeve kanalına girsin,puzzleın kendisi değil,tam ölçüyü veremedim,onu çerçeveciyle konuşabilirsiniz.kaçar santim pay bırakacağınızı söyleyebilir.

      Sil
    2. Tekrardan çok teşekkür ederim 🙏

      Sil
  5. Sizce sadece arkadan bantlayıp mukavvaya yapıştırdıktan sonra çift taraflı bant ile duvra yapıştırırsam nasıl olur?

    YanıtlaSil
  6. aslında hüseyin beycim,bu tarz çerçevesiz yapıştıranlar var aramızda.olmasına oluyor tabi fakat ben kendim evimde asmaya kalksam en azından puzzleı mukavvaya değil de fotoblok'a yapıştırırdım. fotoblok malzemesi daha göz dolduruyor bence.öbür türlü sanki bi çok gösterişsiz durur..not: fotoblok malzemesini reklamcılar da kullanır.youtube videolarına bi bakın.

    YanıtlaSil
  7. hüseyin beycim, tabelacılar bilirler.. yapı marketlere de bi bakın,büyük kırtasiyelere sorun..

    YanıtlaSil
  8. Hocam açıkçası fotoblok aramaya üşendim. :)
    Kırtasiyeden mukavva ve tutkal aldım. Sonra bir şekilde puzzle'ı ters çevirdim. (bantın üstüne tutkal tutmaz mı ki diye) Üstüne tutkal sıktım ve bir karton parçası yardımıyla yaydım, bantlamadım. Parçalar ıslanmış olacak ki biraz kabardı. Ama hiç sorun teşkil edecek bir şey değil. Görünümde bir sıkıntı yok. Neyse tutkal kuruyunca şeffaflaştı ve parçaları birbirine sabitlemiş oldu. Tutup kaldırabilir hale geldim. Sonra mukavvaya bolca tutkal sıkıp yaydım ve puzzle'ı onun üstüne yapıştırdım.
    Puzzle 68x48, mukavva 50x70 olduğundan kenarlarda boşluklar kaldı. Sonra da oraları süsleyip tablo görünümü kazandırmayı düşünüyoruz. :)

    YanıtlaSil
  9. Ama düşündüm de çerçeveletmek daha güzel olacak. Çerçeveci, bekle beni. :)

    YanıtlaSil
  10. isabetli seçim olmuş çerçeveletmek fikri Hüseyin bey,bant ile tutkalın tutması konusunda şöyle diyebilirim, bali (bally) gibi yapıştırıcıların içindeki kimyasal maddeler zaman içinde bantı eritebilir.bant da zaten zaman içinde yapıştırıcı özelliğini kaybeder.aslında en sağlıklısı ön yüzeyinden sıvı puzzle yapıştırıcısı kullanmak.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Puzzle Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular-1
Puzzle Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular-1
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-OA_7yTH-KmmxahxHcHsAzoLsnhGynXpZuU7yzEKfz_Lj_tg2u9CBzeFa6pNw-YD-KMDLAkQlli5Kno7dScpUfipynnAWlLFUQ3L5yei3RBPGHL1WAo0yHrUh-1_8c6xPlZkwrxAn61Qz/w640-h340/sorular-1.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-OA_7yTH-KmmxahxHcHsAzoLsnhGynXpZuU7yzEKfz_Lj_tg2u9CBzeFa6pNw-YD-KMDLAkQlli5Kno7dScpUfipynnAWlLFUQ3L5yei3RBPGHL1WAo0yHrUh-1_8c6xPlZkwrxAn61Qz/s72-w640-c-h340/sorular-1.png
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/09/puzzle-hakknda-merak-ettiginiz-sorular-1.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/09/puzzle-hakknda-merak-ettiginiz-sorular-1.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content