Puzzle Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular-2

Puzzle Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular-2  Sevgili Puzzle severler sizden gelen sorulara kaldığımız yerden devam ediyoruz. . Puzzle nasıl ç...


Puzzle Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular-2 










Sevgili Puzzle severler sizden gelen sorulara kaldığımız yerden devam ediyoruz..



Puzzle nasıl çerçevelenir?

 
Arkadaşlar bu soru bana ziyadesiyle sorulmakta ve bendenizi de halen şaşırtmaktadır.Çünkü puzzle'ı çerçeveleyecek olan kişiler genelde bizler olmuyoruz..


Çerçeve yapmanın inceliklerini ancak o meslek grubundaki kişiler bilebilir.Ama nasıl çerçeveleneceğinden ziyade,genel anlamda bazı püf noktaları verebilirim.

 Çerçevede cam kullanılacak mı kullanılmayacak mı,önce buna karar verilmeli,cam kullanılacaksa ışığı yansıtmayan mat cam kullanılmalı.Camsız da çerçeveletebiliriz.



Kalın veya ince çerçeve seçme şansımız var.Bence çerçeveciye puzzlela birlikte gitmeli,orada karar verilmeli,kalın çerçeve mi uygun düşer yoksa ince mi ?



Puzzle'ın kompozisyonu,temasına göre uygun renklerde çerçeve seçin.Örneğin puzzlenız bir klasik eser ise,eskitme görünümlü çerçeve çok hoş durabilir.Puzzlenız modern dekorasyonlar için konsept bir puzzle ise,daha modern dizaynda bir çerçeve seçebilirsiniz.



Bazı büyük yapı marketlerde de çerçeve yaptırabilirsiniz.Ya da hazır kestirip kendiniz de evde yapabilirsiniz.



Başka bir yöntem de hazır demonte çerçevelerden alıp evde puzzlenıza uygulamak.Bu tip hazır çerçeveler polistiren madde olup, sert termoplastik polimerden yapılmıştır.Ahşap görümü verilmiş,plastik benzeri bir maddedir ve dolayısıyla uygun fiyatlıdır.



Bu hazır çerçeve kitlerini Heidi oyuncak firması üretmektedir ve çeşitli internet sitelerinde bulabilirsiniz.



Arkadaşlar bu çerçeve konusunu puzzle nasıl çerçevelenir?  yazımda  daha detaylı anlattım.







 Puzzle posteri olmadan yani resmine bakmadan puzzle yapılabilir mi?

 
Bu soruya kendi adıma cevap vereyim arkadaşlar.Ben bir sefer sadece bir poşet parçadan ibaret olan bir puzzleı neye benzeyeceğini bilmeden çok rahat yapmıştım.Yakın zamanda ise sizlerden gelen Educa star wars üçlemesini tamamen kutusu olmadan resimsiz yaptım.


toplamda 3000 parçaydı.


Genel anlamda da şöyle cevap vereyim,piyasada öyle puzzlelar var ki,gerçekten kutusuna 2-3 sefer bakıp,kutuyu bir kenara koyup yapabiliyorsunuz.Çünkü kutusuna bakmadan yaptığınız puzzle'larda zaten detay olmuyor,2-3 renk grubundan ibaret olup genelde kolay oluyorlar.




Benim şahsen,kutusunu bir kenara koyup yaptığım çok puzzle olmuştur.Baştan 2-3 sefer bakmanız yeterli oluyor.







En kaliteli puzzle markası hangisidir? 

 
Ülkemiz içinde satılan yabancı puzzle markalarının içinde en kaliteli puzzle markası açık ara Ravensburgerdir.Alman ciddiyetiyle son teknolojiyle puzzle üretmektedirler.




Ravensburgerden sonra şiddetle tavsiye edebileceğim markalar,yine Alman Heye,İtalyan Ricordi Arte, minik-kibar parçalardan hoşlananlar için Castorland,Fantastik kesim isteyenler için Sunsout ya da Masterpiece,Yerli markalarımızdan Anatolian,Art,Gold, puzzle da tatmin edici kalitede üretim yapmaktadırlar. 



Puzzle satan güvenilir siteler var mı?

 
Sadece ve sadece puzzle satan güvenilir,müşteri memnuniyetini sağlayan tabi ki sitelerimiz var.Kadıköy'de bulunan Puzzle Galeri mağazası,Türkiye'nin en büyük puzzle arşivine sahip.Bunun dışında ilk aklıma gelenler,puzzle sepeti ve puzzle depo...Puzzle ayrıca büyük kitapçılarda,oyuncakçılarda,hobi mağazalarında rahatlıkla bulunabilir.








Kayıp parça kargosu ücretli mi?

 
Firmadan firmaya değişmekle beraber,en azından Educa ve KS Games için ücretsiz olduğunu söyleyebilirim.Educa zaten İspanya dan normal posta yolu ile zarf içinde ücretsiz gönderimini yapmaktadır.Ks ve kardeş markası Neon da ücretsiz kargo yolu ile kayıp parça desteği vermektedir..




www.puzzleteacher.com                                               @ Puzzle Master




COMMENTS

BLOGGER: 9
  1. Ravensburger hiç yapmadım ama Ricordi Arte gerçekten kaliteli fantastik kesimin ustaları da zaten Sunsout ve Masterpieces ve fakaaaaaat Trefl keşfettiğimden beri kalitesine hayranım model buldukça beğendikçe Trefldan yapıyorum , Siz ne dersiniz sevgili puzzle öğretmeenim yaptınız mı hiç Trefl marka ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trefl yapmaz mıyım tabii ki yaptım..Kalitesi de iyidir..Puzzle masteriniz olarak söz dinleyin bence ölmeden bir Ravensburger satın alın..Sonrasında kalite anlamında bugüne kadar tüm bildiklerinizi unutun...sevgiler..

      Sil
    2. Sevgili master'ıma katılıyorum. Ravensburger puzzle yapmak çok başka bir keyif. Poşeti açıp parçaları ayırmak bile başlı başına şölen sanki :) Bu kadar kalın ve kaliteli parçalı başka puzzle'a rastlamadım...

      Sil
    3. Sevgili Zuzu,bak Ravensburgerciler toplanmaya başladı bile,hep beraber ısrar ediyoruz,bir tane de ravensburger alın sonra görüşlerinizi yazın..

      Sil
    4. Ben geldimmmm , Elinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş istisnasız sayın ustam :)
      Kesinlikle katılıyorum Ravensburger piyasadaki en kaliteli puzzle'ları üretiyor.
      Asla bir parçanın birden farklı yere oturduğuna şahit olmadım. Mükemmel kesimler , Çok kaliteli bir baskı ve tık tık tık sesleri çıkararak yerlerine oturan parçalar :)

      ilk yaptığım puzzle Ravensburger'dır. Maalesef beğendiğim her tablo kendilerinde olmadığından bazen farklı markalar almak zorunda kalıyorum.
      Örneğin son Aldığım Educa Tam bir hayal kırıklığı. Karton kalitesi çok düşük , Bir parça en az 4 -5 farklı yere oturabiliyor ve resim çok çabuk soyuluyor.

      Elimdekini bitirip hemen ravenslarıma geçicemmm :)))

      Sil
    5. Düşüncelerinize katılıyorum...Burdan yukardaki zuzuya da gönderme yapıyorum: " ravenscılar çoğalıyor zuzuuuuu....."

      Sil
  2. Bir kişiyi daha ekleyebilirsiniz ravensçiler arasına ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zuzuuu bak bi ravenscı daha geldii.Bilemiyorum yani bu kadar psikolojik baskıya artık şart oldu bi ravens alman.

      Sil
  3. Sayın link bırakan arkadaşımıza,
    efendim yorumlarda link yayınlamıyorum...puzzlelar benim dünyamı oluşturduğu için tabi ki ilgimi çekiyor...fakat sizin vermiş olduğunuz link,yapılmış bir puzzlea ait...ben daha çok kutulu yapılmamış puzzlelarla ilgileniyorum haliyle...yardımcı olamadığım için kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,199,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,182,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Puzzle Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular-2
Puzzle Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular-2
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglGLX1V05V3mmdpP1v-VLtgl6N2K84MJwZC002_Q1FppnkW2UHWKgxWBJXJSYoa7LEYg7jVS043vxf-lI2wnqHHDmTWJqzWGip4ekEOq3A4ZEYShBtKXxLZR9nOI5eB3TyX0WVXPv-JUWN/s640/sorular-2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglGLX1V05V3mmdpP1v-VLtgl6N2K84MJwZC002_Q1FppnkW2UHWKgxWBJXJSYoa7LEYg7jVS043vxf-lI2wnqHHDmTWJqzWGip4ekEOq3A4ZEYShBtKXxLZR9nOI5eB3TyX0WVXPv-JUWN/s72-c/sorular-2.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/09/puzzle-hakknda-merak-ettiginiz-sorular-2_30.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/09/puzzle-hakknda-merak-ettiginiz-sorular-2_30.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content