Fantastik Kesim Nedir..??

Fantastik Kesim Nedir..? Puzzle'da Fantastik kesim Nedir? Fantastik Kesime En güzel örnek Masterpiece Uzun zamandır bana oldukç...

Fantastik Kesim Nedir..?

Puzzle'da Fantastik kesim Nedir?

masterpiece puzzle
Fantastik Kesime En güzel örnek Masterpiece

Uzun zamandır bana oldukça sık sorulan birbirinin benzeri bir kaç soru  var.
Fantastik kesim puzzle nedir? Fantastik kesim ne demektir? Fantastik kesim puzzle parçası nasıl olur?  bu sorulara buradan örnekler vererek aydınlatmak istiyorum arkadaşlar.

Puzzle terminolojisinde klasik kesim ve fantastik kesim olmak üzere iki temel kesim şeklinden bahsedebiliriz,fantastik kesim,birbirini tekrarlamayan parçalardan oluşur.


Parça büyüklükleri değişkendir.fantastik kesim parçaların tamamı asimetrik kesime sahiptir.Bu fantastik kesim puzzle'ları üreten  en bilindik iki Amerikan firması Sunsout ve Masterpiece  olduğundan dolayı Amerikan kesim olarak da bilinir veya tanınır.

Bahsettiğim bu iki firmanın kendine özgü bir kesim tarzı vardır, düzenli kesim veya klasik kesim dediğimiz bir uzun bir kısa şeklinde gitmez.

Köklü bir Amerikan firması olan Milton Bradley yani kısaca MB Games oyun şirketinin de bir dönem fantastik kesim puzzleları mevcut idi.

Hatta Piyasada bulamayacağınız  yegane puzzlelardan birisi olan daha önce yaptığım  Fantastik kesim parçalara sahip Bad Sooden Alman kasabası adlı puzzle'ı inceleyebilirsiniz.

Masterpiece Fantastik kesim parçalar
Fantastik tema ile fantastik kesimi birbirine karıştırmayalım arkadaşlar.Temanın fantastik olması,parça kesimlerinin fantastik kesim olduğu anlamına gelmez. 
Guardian Angel - Bekçi Meleği fantastik temaya  güzel bir örnek teşkil ediyor.

Fantastik kesim puzzle'lardan hiç denemediyseniz,şiddetle tavsiye ederim. özellikle bu kesime alışan puzzlesever arkadaşlarımız için yapması çok keyifli ve eğlencelidir.

fantastik ve  klasik kesim karşılaştırması
Son olarak şunun da altını çizelim.
Düzenli kesim dediğimiz klasik (grid) kesimde de yer yer asimetrik kesimler karşımıza çıkar.

Fakat bu fantastik kesim değildir,fantastik kesimde,puzzle parçalarının tamamı düzensiz kesilmiştir,yerli markalarımızda özellikle geçmiş yıllara ait eski modellerde ender de olsa fantastik kesime rastlıyoruz.

Örneğin aşağıda  fotoğrafını gördüğünüz Guernicadaki kesim fantastik kesim değildir. asimetrik kesimdir. bu asimetrik kesime Educa'nın bazı modellerinde yer yer rastlanır.

Fantastik kesim Sunsout parçalar


Educa Guernica asimetrik parçalar











-Sevgili arkadaşlar ,puzzle kesimleri,bıçak izleri ve çeşitleriyle ilgili yazılarım devam edecek.



www.puzzleteacher.com                                                             @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Bayılıyorum bu yazılarınıza. Okadar güzel anlatıyorsunuz ki her yeni yazınızı bir çırpıda okuyorum :) ellerinize emeğinize sağlık. Bende de , Anatolian , Kristal Düşler isimli puzzle mevcut aynı şekilde fantastik kesim. Sırada bekliyor :) Luis Royo Bitsin onuda yapacağım hemennn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim...O puzzle'ı da bilirim çok hoş fantastik temalı bir puzzle'dır..

      Sil
  2. Yine puzzle sever bizleri aydınlatıcı harika bir yazı olmuş elinize sağlık... Asimetrik kesim ile fantastik kesim hep karıştırılır... Detaylı olarak açıklamış olmanız özellikle bu hobiyle yeni tanışanlar açısından faydalı olacak... Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru bir saptama yapmışsınız.tebrik ederim.Fantastik tema ile fantastik kesim de karıştırılıyor.Fantastik temanın,fantastik kesim olduğu zannediliyor.Sadece sunsout ve Masterpiece'de hem fantastik tema hem de fantastik kesim puzzlelar olduğunu söyleyebiliriz.Educa'nın fantastik bir puzzle'ında fantastik kesim olduğunu söyleyemeyiz.Sizin aracılığınızla da son noktayı burdan beraber koymuş olalım..sevgiler..

      Sil
  3. ıyı gunler yazılarınızı zevkle okuyorum ve puzzle seven hatta asıgı bırısı olarak cok seyde oğrenıyorum tesekkurler bır konuda yardımını ıstıyorum ben fantastık kesım puzzle arıyorum satın alıp yapmak ıcın tesaduf bulup yaptıklarım oldu ama bır daha bulamadım nereden bulabılecegım ile ılgılı yardımcı olabılırmısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili kaplan şafak,bana iletişim bölümünden direkt ulaşırsanız size detaylı yardımcı olacağım...Markaları linkleriyle beraber vereceğim...sevgiler.....

      Sil
  4. Bir şey sormak istiyorum. Yazılarınıza arşiv bölümünden ulaşmaya çalıştım, sırayla inceliyorum. Ancak bazı makalelerinize -2014ten öncesi- arşivden ulaşamıyorum. Googledan aratıp rastgele bulabiliyorum. Bu durumun bir çözümü var mıdır? Mesela benim için çok farklı ve güzel makalenizi şans eseri bulabildim. Sitedeki tüm makalelere ulaşabilmeyi çok isterim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili riposo benim de aklım karıştı şu an :) sitedeki en eski makaleler 2013 yılından başlıyor. bahsettiğiniz sadece googledan tesadüf buldum dediğiniz makalemin konu başlığını paylaşabilir misiniz rica etsem.Olayı çözmeye çalışalım beraber. sağlıkla...

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Fantastik Kesim Nedir..??
Fantastik Kesim Nedir..??
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7aonZZ1y2YOAkoIrvDW5jDNDznq_TtCp9LPvt_4d38FNRtpwyf6_LfB9YrUUhg7FEihJU72PAAemOk0CMLAKjKVFwWPQ5mxdbjxaYdXR01cII0BL-bPuayuo8RBaY1Dx8uUlggJpXr84L/s1600/Masterpieces+Fantastic+puzzle.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7aonZZ1y2YOAkoIrvDW5jDNDznq_TtCp9LPvt_4d38FNRtpwyf6_LfB9YrUUhg7FEihJU72PAAemOk0CMLAKjKVFwWPQ5mxdbjxaYdXR01cII0BL-bPuayuo8RBaY1Dx8uUlggJpXr84L/s72-c/Masterpieces+Fantastic+puzzle.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/10/fantastik-kesim-nedir.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/10/fantastik-kesim-nedir.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content