Heye ''Alexander Von Humboldt Serisi'' 1000 Parça Tamamlandı

Heye ''Alexander Von Humboldt Serisi'' 1000 Parça Tamamlandı; Sevgili arkadaşlar; geçtiğimiz günlerde 3000 parça Como Gölü...

Heye ''Alexander Von Humboldt Serisi'' 1000 Parça Tamamlandı;
Sevgili arkadaşlar; geçtiğimiz günlerde 3000 parça Como Gölü puzzle'ı bitirdikten sonra Elimde sırasını bekleyen az parçalı olan puzzlelarla devam etmeye karar verdim...Finali ise 3000 parça Ravensburger ile yapmayı düşünüyorum....Küçük parçalı puzzlelardan ilki 1000 parça Heye 'Lighthouse Le Creac'h' yani denizfeneriydi ve kısa zamanda tamamlandı.Bu tip 3 renk puzzlelar aslında göz korkutucu görünse de resme bağlı çalışmadığımdan dolayı bana hep kolay gelmiştir.
Fransa Brittany bölgesinde Ushant adası Le Creac'h denizfeneri

Resmin ortasında bir deniz feneri, fenerin altı deniz üstü hava. Dolayısıyla 3-4 renk grubu var...Bazılarınız için sıkıcı gelebilir ama ben bu tip puzzlelarda eğleniyorum açıkcası.
Fransız fotoğraf sanatçısı Jean Guichard

Puzzlemıza konu olan Le Creac'h denizfeneri,Fransa,Ushant adasında,dünyaca meşhur bir fenerdir.....

 Fenerin bulunduğu Brittany (Bretanya) bölgesinde tıpkı kendisine benzeyen 2 adet fener daha vardır, ( La Jument ve Nividic)bölgenin en meşhur 3'lü fenerleri olarak bilinir.
Şimdi anlatacağım hikaye de La Jument feneriyle ilgili...

Sanatçısı hakkında bilgi ve gerçek bir hikaye:
Jean Guichard 1952 doğumlu Paris'te doğmuş Fransız bir fotoğrafçıdır.Hayatı boyunca deniz fenerlerinin fotoğrafını çekmiş deniz feneri fotoğrafçısı olarak ünlenmiştir.Fakat esas onu meşhur bir eden olay var ki,burada anlatmadan geçmeyeyim.


Olay 1989 yılında geçiyor.Yer Fransa'nın Kuzeybatı açıkları...Bu tehlikeli sularda meşhur bir deniz feneri...Adı;  La Jument, Ushant adasının 300 metre kadar açıklarında yer alıyor.
1800'lü yıllarda büyük deniz kazalarının yaşandığı bu sularda birçok hayat son bulmuş ve akabinde bu deniz feneri inşa edilmiş.Deniz fenerlerinde eskiden bekçiler kalırdı.Şimdiki gibi otomatik değildi.1989 yılının Aralık ayında çok büyük bir fırtına çıkmış.Ve dalgalar öyle yükselmiş ki,La Jument fenerinin camlarını paramparça ettiği gibi o sıralarda orada görevli olan bekçi Théodore Malgorn ölümle burun buruna gelmiş.
 
La Jument feneri ve bekçi Théodore Malgorn

Dalgalar bekçinin kaldığı odadaki kahve makinasına kadar,masa sandalye ne varsa önüne katıp sürüklemiş...Bizim zavallı bekçi çaresizce fenerde mahsur kalmış vaziyette ne yapacağını kara kara düşünürken,yukardan helikopter seslerini duymuş,kurtarma helikopterinin geldiğini düşünerek  helikoptere kendini göstermek için Fenerden dışarıya baktığı esnada dev bir dalga adeta feneri yutarcasına gelmiş.........Meğerse fener bekçisi, Jean Guichard'a poz veriyormuş da haberi yokmuş...
Fırtınanın koptuğu o saatlerde ünlü fotoğrafçı da nasıl bir poz yakalarım düşüncesiyle o civarda helikopterle dolanıyormuş....

Heye 1000 parça Alexander Von Humboldt serisi-Panorama
Jean Guichard'ın 1989 yılında çektiği bu dramatik fotoğraf,kendisine sonradan World Press Photo ödülünü getirmiş arkadaşlar.

Dünyada onu meşhur eden bu poster milyonlar satmış.Brittany bölgesindeki bu fener sonradan otomatik hale getirilmiş ve 1991 yılından beri bekçisiz olarak gemilere yol göstermekte. 
Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Heye
Seri: Alexander Von Humboldt serisi-Panorama
Puzzle Adı: Lighthouse Le Creac'h
Sanatçı: Jean Guichard
Parça Sayısı: 1O00
Ölçü: 94x33cm
Üretim Yılı: Eser 2009 yılına ait fakat Heye 2011 yılında üretmiş.
Üretim Yeri: Almanya


Bizden küçük bir anekdot:
Dünya üzerindeki en gizemli mesleklerden biridir deniz feneri bekçiliği. Şehirden, kalabalıklardan ve günü birlik kaygılardan uzaktırlar. Bu gözden ırak olma hali, kendine has bir mahremiyet oluşturur.Fener'de kimler yaşar, kaç çocuklu bir ailedir, günleri nasıl geçer, fener nasıl çalışır? İşte tüm bu soruların yanıtı tam olarak bilinmez. 1970'li yıllara kadar Türkiye'nin farklı bölgelerinde neredeyse 200'e yakın deniz feneri bekçisi görev yapıyordu. Fenerler, elektrikli sisteme geçtikten sonra emekli olan bekçilerin yerine yenileri alınmamaya başlandı. Şu an geriye sadece 5 aile kaldı. Kısa bir süre sonra artık babadan oğula geçen bu meslek tarihe karışacak....


Puzzle Master notu: Sevgili Arkadaşlar,biliyorsunuz puzzle'ı yaparken,temanın veya sanatçısının arkasında yatan ilginç bilgileri sizlerle burada paylaşıyorum,bu hikayeler veya sanatçıları kimi zaman bizleri etkilemekte yapmış olduğumuz puzzle'a belki de daha çok bağlanmamıza neden olmakta.Yalnız burada şunu söylemeden edemeyeceğim,
puzzleların herkes tarafından bilinen çok meşhur sanatçıları hakkında Türkçe bilgiye kolay ulaşılabiliyorken, büyük çoğunluğu hakkında maalesef Türkçe bilgi yok.
İşte burada ben devreye girerek yaptığımız puzzleları araştırıp yabancı kaynaklardan Türkçeye çeviriyorum.Ve yukardaki gibi ilginç hikayeler karşımıza çıkıyor.Bundan sonra da büyük bir keyifle temalar hakkında elimden geldiğince bilgi vermeye devam edeceğim.

www.puzzleteacher.com                                                                      @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Emeğinize sağlık benimde çok beğendiğim bir puzzle çokta güzel olmuş :) paylaştığınız bilgilerde harika her seferinde keyifle okuyorum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler,çok memnun oldum keyif almanıza...ne mutlu bana...

    YanıtlaSil
  3. bu arada sıradaki puzzle hangisi acaba? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. efendim sıradaki puzzle bir büyük,bir küçük parçalı,ikisine de başladım,1000 parça ks games boğaziçi köprüsü ve 3000 parça yine hikayesi olan Sabine kadınlarının kaçırılışını konu eden antik roma savaşınsan bir sahne..markası tabi ki Ravensburger efenim.

      Sil
  4. hmm güzel bir hikaye daha bizi bekliyor anlaşılan :) bende uzun zamandır iki puzzle ı aynı anda ilerletmeyi istiyorum ama bir türlü bunu hayata geçiremedim. çok istediğim bir puzzle ı aldım eli kulağında gelir sanırım o gelince elimdekiyle beraber ikisini aynı anda yapıcam :) ay heyecanlandım hadi bakalım hepimize kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de sizin puzzle'ı merak ettim şimdi bak...Çok sevindim yeni puzzlelar gelmesine...İkimiz de yoğun saatler geçireceğiz duble puzzle olunca haliyle.

      Sil
  5. Ne kadar hüzünlü bir hikaye... Yaptığımız puzzle'ların kimbilir nasıl hikayeleri var... bilemiyoruz... Emeğinize sağlık... Puzzle da hikayesi de çok güzel olmuş... Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim...İlginç hikayelerde buluşmak üzere...selamlar..

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Heye ''Alexander Von Humboldt Serisi'' 1000 Parça Tamamlandı
Heye ''Alexander Von Humboldt Serisi'' 1000 Parça Tamamlandı
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhG9A4sZbZfVupmUTvK9tTZ_Lcd8MIN3Wm5SKXzt-t9BFcc7jaMKXpBl988dj0KG9nSdiaG3_AI0-OnN5OGtIwSowsHoIr0INM89XjS7nAofo_ienyDfke3U4fU1swWHvZo7FJTMniddFip/s1600/Lighthouse+Le+Creac'h.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhG9A4sZbZfVupmUTvK9tTZ_Lcd8MIN3Wm5SKXzt-t9BFcc7jaMKXpBl988dj0KG9nSdiaG3_AI0-OnN5OGtIwSowsHoIr0INM89XjS7nAofo_ienyDfke3U4fU1swWHvZo7FJTMniddFip/s72-c/Lighthouse+Le+Creac'h.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/10/heye-alexander-von-humboldt-serisi-1000.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/10/heye-alexander-von-humboldt-serisi-1000.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content