Ravensburger '' KRYPT '' 654 Parça

Ravensburger '' KRYPT '' 654 Parça

krypt puzzle

Ravensburger '' KRYPT '' 654 Parça

Sevgili puzzleseverler,yazılarımda zaman zaman ilginç olduğu kadar zor olduğu da söylenen farklı bir puzzle'dan bahsettiğimi hatırlayacaklardır.

İşte bugünki yazımızın konusu o meşhur sürpriz puzzle arkadaşlar.

Ravensburger ilk 1997 yılında "Think" adı altında birkaç farklı renkten ( pembe, mavi, gri ) oluşan düz,desensiz bir puzzle üretmişti.

Firma yıllar sonra 2005-2012 yılları arasında Think adlı bu seriyi yeniden piyasalara sundu.
Bu sefer sadece iki renkten oluşuyor ve ekstra kalın kartonuyla bizlere keyifli bir puzzle deneyimi vaad ediyor.

Bu seride 631 parçalı bronz ve 654 parçalı silver olmak üzere iki puzzle bulunuyor. Renksiz yüzeyi ve farklı kesimiyle, meraklı puzzle ustalarının ilgisini çekecek türde.

Serinin adı: "think".Yani Ravensburger bize "Düşün" mesajını veriyor bu puzzle'la 
Hatta beynini çalıştır diyor. Krypt kelimesinin gizemi 'CRYPT' den geliyor olsa gerek.
Yani gizli-örtülü anlamında düşünelim.

Ravensburger KRYPT

Puzzle,70x50cm boyutunda,her ne kadar bir çerçeveye sahipse de merkezden de yapılıp kenar kısımlara gidilebilecek türden...Tam merkezden daire olarak başlayıp,daha sonra dikdörtgene dönen 'krypt' puzzle'ın  içinden kapalı bir zarf çıkıyor.

Zarfın İçinden çıkan notta şöyle bir uyarı yazısı bulunuyor; 
"Bu puzzle'ı tek başına başaramamanız durumunda bu zarfı açın, içinde çözümü var."
Ravensburger bize meydan okuyor adeta.

Crypt  puzzle'la ilgili şöyle rivayetler dolaşıyor internet dünyasında; Bu puzzle'ı birleştirmek için  çabalayanların  puzzle tamamlandığında,saçının renginin, puzzle'ın rengiyle aynı olacak diyenlerin haberleri bana kadar ulaştı arkadaşlar. 😎


krypt

Daireyle,dikdörtgen sınırını oluşturan parçalar "tuhaf" diyebileceğimiz,sıradışı kesime sahip,bu parçalar,daireyle,dikdörtgeni birbirinden ayıran sınır oluyor.
Krypt puzzle'ı yaparken birkaç kere çözümün yazılı olduğu zarfı açma teşebbüsünde bulunuyorsunuz.

Eliniz gidip geliyor,böyle ikilemlerden sonra puzzle'ı bitirdiğinizde "kendinizle gurur duyma safhası" başlıyor.

Peki Ravensburger Krypt puzzle kimlere tavsiye edilebilir?

Cevap kolay; Sadece sabırlı puzzleseverlere.!

Puzzle'mızı kısaca tanıttıktan sonra gelelim yapımına,bu puzzle'ı aldığımda çok heyecanlanmıştım, bir an önce yapma isteği vardı içimde ,fakat o kadar yoğun günler geçirdim ki aylarca yapılmadan bekledi.

Daha sonraları gittikçe artarak daha da yoğun dönemin içine girdiğimi fark ettiğimde bu puzzle'ı bekletirsem sizleri de kendimi de daha fazla bekletmekten başka hiçbir işe yaramayacağı kanısına vardım ve bu kadar puzzle'ın ortasında Krypt'in yapımına başladım.


Asimetrik ve Geometrik kesimli 'KRYPT' parçaları

Tabi ki kutusundan çıkan ve içinde çözümün yazılı olduğu kapalı zarfa hiç bakmamaya kararlıydım,öyle de yaptım,hiç açmadım ,zarf aldığım gibi mühürlü duruyor.
Ravensburger Crypt puzzle anlatıldığı gibi zorlayıcı çıkmadı, çay kahve molalarıyla puzzle'ın yapımı ortalama 24 saat içinde tamamlandı.

Bir de Ravensburgerin benim için bir sürprizi varmış meğer,ustanın iyisi parça artırırmış misali bir parça fazla çıktı kutudan.

Ravensburger markasında fazla parça çıkması benim için ayrı bir süpriz oldu.

Tamamen sıradışı bir kesim.Ve sabrın son sınırlarında gide gele puzzle'ı bitiriyorsunuz. Tabi ki,şifre çözme biliminine merak duyanlar için ilginç bir puzzle olabilir.

Ravensburger-KRYPT

Fakat bana göre artıları ve eksileri olan bir puzzle oldu, eksileri burada ifade etmem doğru olmaz.
Çünkü eksileri konuşmamız için puzzle'ı sizin de yapmış olmanız gerekir,ve bu puzzle'ı burada deşifre ederek, almayı düşünenleri veya meraklılarını hayal kırıklığına uğratmayalım Heyecanı sabit tutalım.


Deneyimledikten sonra. Krypt puzzle'ın nasıl kolay yapılabileceğine dair elbette ki bir fikrim oluştu.

Artılarına gelince, sıradışı kesimi seviyorsanız, biraz gizem seviyorsanız, matematiksel bir hesaplama içinde tahminler yapabiliyorsanız, geometrik şekilli puzzle'lara mereklıysanız Ravensburger kalitesini ellerinizde görmek istiyorsanız, bu puzzle tam size göre.


Ravensburger Think serisi
Zor puzzle kategorisinde Krypt puzzle genel anlamda bana beklediğimi vermedi arkadaşlar.

Puzzle Künyesi:
Marka Adı:Ravensburger  
Seri: Think
Puzzle Adı: Krypt
Parça Sayısı: 654
Ölçü: 70x50cm
Üretim Yılı: 2007
Üretim Yeri: A
lmanya


                                                                


COMMENTS

BLOGGER: 9
  1. İşte ben sürpriz diye buna derim :) O kadar ravensburger hayranıyım, daha önce duymamıştım bu puzzle'ı. Haber verdiğiniz için teşekkürler. Hemen araştırmaya başlıyorum. Umarım bulabilirim :) Zarfı açmadan tamaladığınız için de ayrıca tebrikler :)

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim...acele edin,belki de stoklardaki son kutuyu siz alırsınız...Sizin aracılığınız ile buradan diğer Kryptçilere sesleniyorum,yaptıysanız bu puzzle'ı gelin burada yorumlarınızla hep beraber kryptleşelim....

    YanıtlaSil
  3. Selamlar.. hahaa nihayet :) açıkçası sürprizim var dediğiniz andan itibaren bu puzzle ı paylaşmanızı bekliyordum :) tebrik ediyorum sizi. Ben henüz bu puzzle dan edinemedim ama yapmayı çok istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolunuz efendim....koleksiyonunuza bunu da alabilirsiniz...ancak stoklarda olup olmadığı ile ilgili şüphelerim var...selamlar...

      Sil
  4. Ben bu krypt puzzleı çoook aradım çok hatta vakti zamanında yurt dışı sitelere bile mailler attım Türkiye gönderimleri var mı acaba diye , gelmedi cevaplar ,unutuldu gitti ... Hala niyetliyim tam bir kış puzzleı oturcan başına sıcak sıcak saatlerce kalkmamacasına ... Zarfı açmadığın için seni ayrıca tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim efendim..fakat bir kış boyunca çıkarılacak kadar zor değil merak etmeyin..Şifresini çözdünüz mü gerisi kolay...

    YanıtlaSil
  6. Efendim, gecen hafta yurtdışında bulunan bir yakınımdan rica ederek edindiğim bu ilginç puzzle'ı bugün bitirdim. Zarfı açmadan elbet :) yapımı cok keyifliydi ama hayal kırıklığı da yaşadığımı söyleyebilirim. Yapacak arkadaslara haksızlık olmasın diye cok detaya inmeyelim :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meraklıları arayış içine girdi şimdiden..fakat Türkiyede olduğunu sanmıyorum ben de...sizin gibi yurtdışından getirme imkanı olan arkadaşlar temin edebilir...demek siz de benim gibi biraz hayal kırıklığı yaşadınız...krypt üzerine daha çok konuşulur da kryptini kaçırmayalım işin.:-)))))

      Sil
  7. bunu yapabileceğimi zannetmiyorum fakat zarfın içini çok merak ettim :-)

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Ravensburger '' KRYPT '' 654 Parça
Ravensburger '' KRYPT '' 654 Parça
Ravensburger '' KRYPT '' 654 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEeE7gRG4fTkb8ezS0IiblhMnfMrGWb2KRiMlf7LpbWuka1BQYSgkS_XSnwPXy_HndjrhJpAVNNpimkGobYtZYVT5IUPuQI-YKbBSB7vfDN04qhJcyKMDEZW7UTHOo0B30AuqETA80qZrLpnlcKhSblkX8hvgqLFiqjWb-uqUaeg-_oPo8Acpm8dsa3g/w640-h454/crypt_silver-crop.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEeE7gRG4fTkb8ezS0IiblhMnfMrGWb2KRiMlf7LpbWuka1BQYSgkS_XSnwPXy_HndjrhJpAVNNpimkGobYtZYVT5IUPuQI-YKbBSB7vfDN04qhJcyKMDEZW7UTHOo0B30AuqETA80qZrLpnlcKhSblkX8hvgqLFiqjWb-uqUaeg-_oPo8Acpm8dsa3g/s72-w640-c-h454/crypt_silver-crop.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/11/ravensburger-krypt-654-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/11/ravensburger-krypt-654-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content