Educa ''Eiffel Tower''Neon 1000 Parça Tamamlandı..!!

Educa ''Eiffel Tower''Neon 1000 Parça Tamamlandı..!!   Sevgili puzzleseverler,elimdeki küçük parçalı puzzle'larda ...

Educa ''Eiffel Tower''Neon 1000 Parça Tamamlandı..!!  


Sevgili puzzleseverler,elimdeki küçük parçalı puzzle'larda sona yaklaştık,Eyfel Kulesinin de tamamlanmasıyla birlikte küçük parçalı olarak elimde sadece 1500 parça karikatür puzzle kaldı.
Eyfel Kulesi teması Educa'nın 2000 yılından beri ürettiği ilgi gören puzzle'larındandır. Bende yıllar önce severek yapmıştım bu puzzle'ı.

Eyfel kulesinin yapımındaki tek zorluk düz mavi renklerin olduğu gökyüzü parçalarıydı.

Zira Educa bu anlamda biz puzzleseverleri biraz zorluyor çünkü bir parçanın başka yere oturması gibi bir handikap var bu markada. 

Puzzle Temasından bahsedecek olursak;

Hepimizin bildiği Eyfel Kulesi' işte der gibisiniz.

Ben "hepimizin bildiğinden" biraz daha ayrıntıya girerek ilginç bilgiler paylaşayım Eyfel Kulesi ile ilgili.

Fransa'nın sembolü haline gelen Eyfel Kulesi adını,tasarımcısı Gustave Eiffel'den alır.

Eyfel Kulesi 1887 ile 1889 yılları arasında Gustave Eiffel'in firması tarafından, Fransız Devrimi'nin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Paris fuarının giriş kapısı olarak inşa edilmiştir.

3.000 işçi 26 ay boyunca 18.038 adet demir parçayı 2,5 milyon perçinle bir araya getirmiştir,hiç ölüm vakası yaşanmamış olması,o günün şartlarında şaşırtıcı bir durumdur.

Bugün ise Eyfel Kulesi, Dünya'nın en güzel mimari yapılarından biri olarak kabul edilir. Paris'liler kuleyi "Demir Bayan "olarak adlandırırlar.

Eyfel Kulesi 300 m yüksekliktedir. Zirvesindeki radyo,televizyon vericileri 27 m daha yükseklik kazandırır.

Eiffel kulesinin ve meydanın Gece görüntüsü

Günümüzde yaygın olarak kullanılan çelik yerine demirden inşa edilmiş, özel teknikler sayesinde günümüze kadar sağlam olarak gelmiştir.

200.000 metrekare alanda bulunan Eyfel Kulesi her 7 yılda bir, 60 ton boya ile boyanır. Çalışmada 25 boyacı görev yaparken, onarım çalışması 15 ay sürer.


Bu onarım işlemi sırasında 1500 fırça, 5000 zımpara kağıdı ve 1500 iş tulumu tüketilir.
Yapımına başlandığında Paris halkı tarafından göz zevkini bozduğu gerekçesiyle direnişle karşılaşan yapı, günümüzde değerli mimari eserlerden birisi olarak kabul edilmektedir.

''Her seferinde Eyfel Kulesinden nefret ettiğini söyleyen yazar Guy de Maupassant, neden öğle yemeklerini kuledeki restoranda yediği sorulduğunda "çünkü burası Paris'te kulenin görünmediği tek yer" cevabını vermiştir. ''

  • Puzzle Künyesi:
  • Marka Adı: Educa
  • Seri: Neon serisi
  • Puzzle Adı: Eyfel Kulesi/Eiffel Tower
  • Sanatçı: -
  • Parça Sayısı: 1000
  • Ölçü: 48x68cm
  • Üretim Yılı: 2000
  • Üretim Yeri: İspanya                                        

COMMENTS

BLOGGER: 23
  1. Bence siz puzzle master'lığın yanı sıra, usta bir araştırmacı yazarsınız da... Gerçekten hemen her konuda ilginç detayları paylaşmanız çok güzel. Yazının sonundaki anektoda çok güldüm :) Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler nazik düşünceniz beni mutlu etti....Yazının sonundaki cümle hakikaten çok manidar değil mi???

      Sil
  2. Merhabalar.Bende su siralar ayni puzzle i yapmakla mesgulum. Gokyuzu parcalari hakikaten insanin sabrini zorluyor. Isi kolaylastirabilmek icin sizin izlediginiz bir yontem var mi, ne tavsiye edersiniz? Saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Gürsel hoşgeldiniz,ben de bu puzzleı sayısız kere yaptım.dediğiniz gibi lacivertler sabrı son derece zorluyor.bana iletişim bölümünden direkt yazarsanız,mail üzerinden size ayrıntılı cevap vereyim.arşivden fotolar da göndereyim.

      Sil
  3. Merhaba ben de bu sıralar bu puzzle ile ilgilenmekteyim. Ancak işin içinden çıkamadım yardimci olabilirseniz sevinirim. Nasıl yapılır bu puzzle ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,hoşgeldiniz,öncelikle ilk puzzlela kurduğunuz ilişki bu eyfel kulesi ise 25 yıllık tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki bir süre uzak kalın..:))) tabi ki işin esprisi bir yana,bundan 6 defa yapmış biri olarak lütfen bana direkt iletişimden ulaşın..mail üzerinden ayrıntılı bilgi vereyim.

      Sil
  4. Hayır ilk tecrübem değil bu üçüncü ama beni en çok çıldırtan puzzle bu bir senedir masamda puzzle dan soğudum. Çok sevdiğim bi hobimdi.şimdi ise sadece bunu biterse istiyorum. Direk iletişim kurmak için mailinizi bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürlerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili takipçim,sitede anasayfada üst menü çubuğunda iletişim bölümü var...oraya siz kendi mail adresinizi yazarak gönderdiğinizde bilgileriniz bana geliyor,ben de size artık site olmaksızın mail aracılığıyla ulaşabiliyorum..ama iletişim bölümünden ulaşamıyorsanız,siz bir sonraki yorumunuzda kendi adresinizi yazın...ben yorumu yayınlamam,içinden adresi çeker size yazarım.

      Sil
  5. Merhaba ayni puzzle i yapmaya calisiyorum ama takildim
    Bende varsa onerinizi alabilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili burçin sizin mailinizi gördüm..size geniş zamanımda hemen döneceğim fotolarla..

      Sil
  6. Slm ben 1500 parcalik puzzlelAr yaptim 10 tane. Deneyimliyim ama bu eyfell kulesi beni cildirtti. Heryerini yaptim fakat gokyuzunde kaldim puzzlem 1000 parca. Alah rizasi icin yardim edin ben bunu nasil yapacam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili didem bana iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşın....beraber eğilelim konuya..ben de bu temadan 10 tane yapmışımdır.sevgiler..

      Sil
  7. Bize de yardimci olabilir misiniz acil bitmesi gerek ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim yapmamı isterseniz bana iletişimden ulaşın,geri kalan lacivertleri tamamlayabilirim...sanırım bi 10 defa yapmışlığım oldu bu temayı...foto isterseniz yine mail adresinizi iletişime yazın.

      Sil
  8. Bana da yardimci olabilir misiniz bende bu eiffel puzzle'in da takildim kaldim. Mavi yerler oldukca oyaladi beni. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Busecim fotoğraf mı istiyorsunuz yoksa geri kalanları tamamlamamı mı? dilerseniz mail üzerinden haberleşelim...yardımcı olurum tabi ki..:)))

      Sil
  9. Merhaba bir umut olarak bende yardımlarınızı bekliyorum desem:( lacivert kısımda takılı kaldık malesef

    YanıtlaSil
  10. Merhaba bir umut internette bişeyler bulabilir miyim diye gezinirken sizi buldum yardımcı olabilir misiniz:( takılı kaldık lacivert yerinde

    YanıtlaSil
  11. sevgili Sultan geç kaldm mı yoksa? kusura bakmayın...siz bana mail adresinizi tekrar yorum yazar gibi yazın...ben yorumu yayınlamam,mail adresinizi yorumdan çeker size foto gönderirim.

    YanıtlaSil
  12. merhabaçbu puzzle bitirdim.ama 1 adet eksiğim kaldı.alt kutusunuda atmış bulundum::)
    mümkünse alt kutudaki seri numaralarını paylaşırmısınız.eksek parça isteyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;Educa Puzzle markası 3000 parçanın altındaki ürünlerine eksik parça desteği vermiyor maalesef.😐 ayrıca kutuların üzerindeki numaralar puzzle modeli aynı olsa bile kesim farklılıklarından dolayı uyum sağlamayabilir...Aklınızda bulunsun yaptığınız puzzle'larda eksik veya kayıp parça olasılığına karşı son parçayı koymadan kutularını atmayın.🧩

      Sil
  13. Merhaba iyi günler. Sunu söylemeliyimki Bu puzzle gerçekten insanı yoruyor. Bana da yardımcı olur musunuz 😊

    YanıtlaSil
  14. kesinlikle katılıyorum puzzledaşım,çok oyalayıcı.İLETİŞİM bölümüne mail adresi bırakırsanız foto gönderebilirim, ya da diğer seçenek küçük bir ücret karşılığında üst tarafını sizin yerinize tamamlayabilirim. daha önce çok yarım eyfel yaptım :)

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Educa ''Eiffel Tower''Neon 1000 Parça Tamamlandı..!!
Educa ''Eiffel Tower''Neon 1000 Parça Tamamlandı..!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlKY24YwnUL3n9D5FySBlg6RzAyZAXn3aw-JaORNhEl8gVpjbTVGhmJ_M5eQlhJoL3ICJBXzFjCCvR5Gyg0I4DxU7jetTJXx7vDqxAFInp4zm7Usz9VS8cqgX3hKw7Y5DhxwQa6Igt5UzU/s400/educa-neon-eiffel-tower.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlKY24YwnUL3n9D5FySBlg6RzAyZAXn3aw-JaORNhEl8gVpjbTVGhmJ_M5eQlhJoL3ICJBXzFjCCvR5Gyg0I4DxU7jetTJXx7vDqxAFInp4zm7Usz9VS8cqgX3hKw7Y5DhxwQa6Igt5UzU/s72-c/educa-neon-eiffel-tower.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/12/educa-eiffel-towerneon-1000-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/12/educa-eiffel-towerneon-1000-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content