Puzzle Nasıl Çerçevelenir? Puzzle Çerçevesi Nasıl Olmalıdır?

puzzle çerçevesi,ahşap çerçeve,hazır puzzle çerçevesi

çerçeve-puzzle

Puzzle nasıl çerçevelenir?  puzzle çerçevesi nasıl olmalıdır?  puzzle nerede çerçeveletilir?

Puzzle çerçeveletme; 

Puzzle çerçevesi;

Arkadaşlar, bugün biraz, puzzle çerçevesi
konusuna değinmek istiyorum.Uzun zamandır 
çerçeveyle ilgili bana gelen sorulardan biriydi Puzzle nasıl çerçevelenir?

Puzzle'lar tamamlandıktan sonra, profesyonel ellerde çerçevelenmesi için çerçeveciye götürülmesidaha uygun olur düşüncesindeyim.

Çerçevecide zengin renk ve model çerçeve çeşitleriyle,puzzle'nıza hangi tip çerçevenin uygun düşeceğini, bizzat görerek beğenebilirsiniz.

Puzzle Çerçeve seçerken dikkat edilecek hususlar.

Seçeceğimiz Çerçeve puzzle'a bütünlük katmalıdır, bazı puzzle'lar vardır ki sanatsal ağırlıklı, klasik eserlerin temalarından oluşur.
Bu tip puzzle'lara,klasik veya eskitme görünümlü çerçeve daha uygun olacaktır.

Bazı puzzle'lara kalın,bazı puzzle'lara ince kenarlı çerçeve yakışabilir, puzzledaki temanın renklerini boğmayacak şekilde kontrast tonlarda çerçeve seçebilirsiniz.

Örneğin kırmızı tonlarında
bir puzzle için yine aynı renk kırmızı bir çerçeve uygun düşmez.Temayı ön plana çıkartacak bir renk olmalı.

Puzzle Çerçevelerinde Paspartu Kullanılır mı?

Bazı puzzle'lar için çerçevede paspartu kullanabilirsiniz. paspartu, kartondan veya benzeri malzemeden resim ile çerçeve arasına konulan ve çoğunlukla tek
renkten oluşan bir iç çerçevedir.


Paspartu çerçevenin kendisi haricinde bir başka iç çerçeve oluşturur, resim ile cam arasında kaldığı için derinlik algısı sağlar.
Göze daha hoş bir görünüm sunarken, odağı resim üzerinde toplar. İnce kullanılan paspartu ise genellikle resmi çerçevenin boğuculuğundan kurtarmak içindir. Böylece puzzle'ınız daha hoş bir görünüme sahip olur.


paspartulu çerçeve 

Çerçevelerde Paspartu kullanmak günümüzde neredeyse resimlerin vazgeçilmezi oldu. Paspartular genellikle kalın kartonlardır fakat dokulu ve süet kaplamalı olanları da vardır.

Siyah beyaz resim ve fotoğraflar için genellikle hakim rengin tersi olarak yine siyah yada beyaz bir paspartu tercih edilmektedir.

Puzzle Çerçevesinde Cam Olmalı mı?

Bir puzzle çerçevesinde cam olmalı mı,olmamalı mı sorusuyla da karşılaşmaktayım...Camın olup olmayacağı tamamen beğeninize, tercihinize kalmış birşey.4000 parçadan daha büyük puzzle'larda cam kullanmak camın ağırlığını göz önünde bulundurursak problem yaratabilir.

Puzzle çerçevesinde cam kullanılacaksa, ışığı yansıtmayan puzzlecılar arasında "mat cam" olarak bilinen "matobel cam" kullanmalıyız.


Cam kullanılmadan çerçevelenecek puzzle'larda mutlaka puzzle'ın ön yüzüne kaliteli ve koruyucu özelliğe sahip puzzle yapıştırıcısı uygulanmalıdır.(Arka yüzeyinden bantlanmış olsa dahi)

Camlı veya camsız her iki durumda da puzzle'ınızı astığınız yer direkt gün ışığı almamalı.

Işığın geliş açısı, puzzle'ınızın solmasına sebep olabilir. Nemli rutubetli,akvaryumlu ortam bile duvardaki puzzle'ınızı etkileyebilir.


paspartusuz çerçeve

Ahşap çerçeve: 

Günümüzde pek kullanılmayan ahşap çerçeve nadirende olsa kullanılmaktadır. Maliyetinin yüksek oluşu, plastik çerçeve maliyetiyle boy ölçüşemediği için kullanımı azalmıştır. Çerçeveciler yine de numunelerini sergiler ve sipariş almaya devam ederler.

İyi bir ahşap çerçevenin kurtlanmaması ve zamanla formunu kaybetmemesi için ilaçlanıp-fırınlanması gerekmektedir. 
Bu da ahşap çerçevenin maliyetini arttırmaktadır, plastik çerçevenin daha hafif olması ve kullanılan folyolara göre ahşaptan ayırt edilememesi de ahşap çerçeveyi geri plana itmiştir.


çeşitli paspartu örnekleri

Lamine çerçeve;

Plastik türevi çerçevedir. Nerdeyse ahşap çerçevenin yerini almıştır. Çerçeve modelleri sınırsızdır. İmalatı ahşap çerçeveye nazaran daha kolay ve makinasyon olduğu için fiyatı uygundur,üzeri çeşitli folyolarla kaplanır. 
Bu folyolar altın varak renginden, meşe, ceviz, maun ve istenen herşeye göre uygulanabilir. Ahşaptan da ayırt edilemez. İyi bir işçilik yapıldığında neredeyse ahşap çerçeve kadar sağlam olur. 

15mm den 160mm ye kadar çeşitleri vardır. Herhangi bir kimyasal kullanılmadığı takdirde lamine çerçeveler, senelerce kullanılabilir. Nemli yumuşak bir bezle tozunu almak yeterlidir.

Bir sonraki yazımda puzzle çerçevesi nasıl yapılır? konusuna değinmek istiyorum....Alet gerektirmeyen hazır demonte puzzle çerçevelerinden bahsedeceğim...


COMMENTS

BLOGGER: 81
  1. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Çerçeve olayı önemli gerçekten. Ben mutlaka mat cam kullanıyorum. Hem tozlanmıyor, hem de renkler daha uzun süre bozulmadan kalıyor. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,mat cam kullanımı çok yaygın zaten...en güzeli de bu şekilde kullanmak bence de...bu arada evinizde bir çerçeve dükkanı açıcak kadar çerçeveli puzzle biriktiğini sanıyorum...ben de size yetişemiyorum doğrusu...

      Sil
    2. Yok canım o kadar da değil :) Ama her zaman hazırda bir kaç tane çerçevelenmiş bulunduruyorum ki sevdiklerime hediye edebileyim :)

      Sil
    3. o zaman yeni yıl hediyelerinin ne olduğu şimdiden belli oldu..hahaha....
      emek verilmiş bir puzzle en güzel hediyedir sevdiklerimize.....süperrr...

      Sil
  2. Arkadaşlar 1000 parçalık puzzle bıtırdım :) cerceve ıcın acil öneride bulunabılırmısınız hangısı daha ıyı olur kendım yapabılırmıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz,plastik türevi hazır demonte parçalı puzzle çerçeveleri heidi markası altında satılmakta...çerçeveciye giderseniz,yüzlerce çeşit çerçeve modelini görme ve seçme özgürlüğünüz oluyor. tabi fiyatlar değişiyor haliyle...yapı marketlerin çerçeve hizmeti var...eliniz yatkınsa kendiniz de yapabilirsiniz.

      Sil
  3. 3000 parçalı puzzle aldik ve direk masada yapmaya basladik simdi bitmek üzere ve biz puzzlei cerceveciye nasil götürücez onu dusunuyoruz.nasil yapabiliriz ? bu arada marka educa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle keşke direkt masa yerine mukavva üzerinde yapsaymışınız...illa masa üzerinde çalışıcam derseniz masaya mukavva koyun....üzerinde çalışın...şimdi bu puzzleı masadan kurtarmak gerek önce...yanınızda bir kişi daha olsun mümkünse...kırtasiyeden 50x70 iki mukavva alın..100x70 de alabilirsiniz...puzzle tamamen bittikten sonra masadan mukavvaya kaydırın...mukavvayı masanın kenarına aynı seviyede birleştirin,mukavvaya çekin..fakat tüm puzzleı çekemezsiniz,masada puzzle 4 eşit parçaya ayırın.puzzleı sayın,kenar sayılarına göre ortasından tek sıra çıkarın,bölün,tabakaları mukavvaya almak daha kolay,sonra ters çevirin,her tabakayı arkasından şeffaf koli bandı ile nizami bir şekilde bantlayın..ben tüm puzzlelarımı yaptıktan sonra 500lük ölçülerde bölüp bantlıyorum..çerçeveciye de bu tabakaları götürmek çok pratik oluyor,mukavva arasında sıkıştırarak çerçeveciye götürebilirsiniz veya kraft kağıdına da sarabilirsiniz.

      Sil
  4. merhaba mat camı alabileceğim bir internet sitesi biliyor musunuz küçük bir yerdeyim ve burada bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,internet üzerinden cam temin edebileceğinizi hiç sanmıyorum..küçük yerde olsanız bile bulunduğunuz bölgede camcı-çerçeveci vasıtasıyla yönlendirebilirsiniz...sevgiler....

      Sil
  5. Mrb puzzle bittikten sonra önden yapistiriciyi uyguluyoruz sonra da arkadan koli bandı ile yapistiriyor muyuz yoksa cerceveletmek icin onden yapistirici uygulama yeterli mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba nur,puzzleın çerçeveye girmeden önce yapıştırma şekli tamamen sizin seçiminize bağlı aslında...arkasından bantlamanın bir zararı yok...uygun görürseniz bantlayın..bazı puzzleların kesimine bağlı olarak hem önden hem de arkasından yapıştırılabilir.(gecikme için özürlerimi sunarım)

      Sil
  6. MERHABALAR;
    GÖRME ENGELLİLER İÇİN ÜRETİLEN SİROCCO PUZZLE ULAŞMAYA ÇALIŞTIM AMA HİÇ BİR YERDE BULAMADIM.BANA EN AZINDAN KLAVUZ ÖRNEĞİNİ BULMAMA YARDIMCI OLURMUSUNUZ OĞLUM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,hoşgeldiniz,Sirocco puzzle üretimini çoktan bıraktı..bir dönem hayır amaçlı ücretsiz görme engelliler için özel üretilmiş puzlelar dağıtmışlar...fakat artık piyasalarda yok..normal puzzleları ise raflarda tek tük rastlanıyor...bana iletişimden ulaşırsanız,size irtibat kurabileceğiniz numara verebilirim..

      Sil
  7. 1000 parçalık puzzle için ne kadar mukavva gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1000 parça puzzleları rahat bir şekilde 50x70cm kalın mukavva üzerinde yapabilirsiniz.ters çevirmek için de bir tane yedek olsun.kırtasiyelerden temin edebilirsiniz.

      Sil
  8. Sirocco puzzle aldım 3 parça eksiğimiz var . Kayıp parça desteğini nasıl sağlayabilir iz???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili takipçim Sirocco puzzle maalesef artık üretim yapmıyor...Piyasada var olan Siroccolardan başka yeni üretimi yok.Eğer elinizdeki teneke kutu serisinden değilse ,puzzle kapağından eksik parçanın keserek kalıbını çıkartın.boşluklara uydurmaya çalışın.biz puzzleseverler çok çaresiz kaldığımız durumlarda bu yönteme başvuruyoruz.

      Sil
  9. Merhabalar ben 3 gün önce 1000parca mutluluk puzzle aldım çerçeveyi yaptim Horozu yaptim kosedeki yaziyida cikardim ama kafayı yemek uzereyim parçaları bulamayınca çok sinir oluyorum şimdi hangisini yapmam lazim akıl verin lutfen teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek hanım hoşgeldiniz, mutluluğun resmi için lütfen bana iletişimden ulaşın...size yardımcı olmaya çalışayım...sevgiler...

      Sil
  10. Öncelikle puzzles hakkında güzel paylaşımlar için teşekkür ederim. Ben educa 1500 parçalık puzzle mukavvanın üstünde tamamladım ve çerçeveletmek istiyorum içindeki 2 gr toz yapıştırıcı yeterli olur mu yoksa toz yapıştırma ve arkadan da şeffaf bantla bantlarsam daha mı iyi olur. Bu işlemler çerçeveci ye götürmek için yeterli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emre bey,merhaba,educanın içinden çıkan kırmızı tek kullanımlık poşetlerin 2gr.lık olanları zaten 2000lik kutularından da çıkıyor..rahat rahat 1500 parça için kullanabilirsiniz.1grlık olanları ile de 1000lik puzzle yapıştırılıyor.eğer hazır sıvı yapıştırıcı kullanılacaksa 1000lik için 40-45ml yeterli oluyor..kuru yapıştırıcıda ise dediğim gibi 2gr ile rahat rahat 1500 ve 2000 yapıştırılır.puzzleı mukavvaya yapıştırmaya gerek yok...gazetenin üzerinde yapıştırın...kurumaya bırakın..kuruyunca bir gün boyunca halı altında veya ağırlık altında bekletebilirsiniz.eğer hiç sıvı-kuru yapıştırıcıya bulaşmayacağım diyorsanız,puzzleı ters çevirip arkasından şeffaf bant ile nizami olarak bantlayın.hatta 4 eşit tabakaya bölüp,tabakalar halinde de çerçeveciye götürebilirsiniz,tabi bantlama işlemi için geçerli bu dediğim.

      Sil
  11. KOLAY GELSİN 1 ADET KAYIP PARÇAM VAR A101 DEN ALINAN O YZÜDEN ÇERÇEVE YAPTIRAMADIM NASIL TEMİN EDERİM VE ÇERÇEVE KONUSUNDA YAPTIRDIĞINIZ VEYA ALDIĞINIZ SİTE VARMI?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onur bey,eksik parçanız için bana iletişim bölümünden ulaşın...ayrıntılı bilgilerle sizi doğru adrese yönlendireyim.Çerçeveleri pekçoğumuz mahallesinde bulunan çerçevecilerle iyi ilişkiler içersinde bulunarak devamlı yaptırıyoruz..hazır çerçeve almak isterseniz,internet sitelerinde satılıyor...fakat camsız olarak...benim tavsiyem çerçevcide kendi gözünüzle görerek daha sağlıklı tercihler yapabilirsiniz.

      Sil
  12. Merhaba ben 1000 parcalık Art marka puzzle aldım ama icinden yapıstirici cikmadi sadece puzzle vardı, ne marka yapıstirici onerirsiniz ? Ve puzzle 96x34 mukavva olcusu aynimi olmasi gerekiyor ? Simdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili rüzgar gecikmeden dolayı çok özürler dilerim...bazı nedenlerden dolayı işlerimin başında bulunamıyorum..art markasının içinden yapıştırıcı çıkmaz genelde.sadece özel puzzlelarında çıkabiliyor bazen.aslında piyasadaki tüm markalar iyidir,tatminkardır diyebilirim,bu anatolianın son çıkardığı şişeleri iyi.kullandım,educanınki iyi,ksnin tek poşetlikleri iyi.piyasada 96x34 bulunmaz...genelde sürekli puzzle yapan bizler mukavvaları da modifiye ederiz.iki tip var piyasada: 50x70cm ya da 100x70cm.bunları kesip biçerek istediğimiz ölçüye bizler getiriyoruz.puzzleı sadece mukavvanın üstünde yapın.puzzleın arkasına mukavvayı yapıştırmaya gerek yok.sevgiler...

      Sil
  13. Merhaba, sürekli puzzle yaparız diye puzzle halısı almıştık. Halıyı puzzle içinde olarak yuvarlayıp taşıyabiliyorsun. İlk puzzle Yenibosna Koçtaşa halısıyla götürdüğümüzde hiçbir yapıştırma işlemi uygulamadan çerçeveleyip verdiler. Sürekli yapacaklar için halı almak değer bence.

    YanıtlaSil
  14. aslında biz sürekli puzzle yapanlar kesinlikle yapıştırma işlemi olmadan çerçeveletmiyoruz puzzlelarımızı.halının faydalı bir aksesuar olduğunu söyleyebilirim duruma göre.valla iyi cesaret etmişsiniz o zaman sevgili powerjet.

    YanıtlaSil
  15. Puzzle yaptim arkasina mukavva yapistirdim. Puzzle olcusu 48x68 ben kenarlardan pay birakarak mukavvayi keseyim mi yoksa direk 48x68 seklinde dipten mi keseyim? Cerceveletmek istiyorum puzzle'imi. Tesekkur ederim simdiden.

    YanıtlaSil
  16. Selamlar.
    Çerçeve konusunda büyük sıkıntılarım var. Yaşadığım yerde çerçeveci yok. Camcılarda da seçenek yok. Genelde ayna için kullanılan çerçeceler var.
    Acaba istenilen boyutta online çerçeve satışı yapan firma var mı. Ben bulamadım. Ya da ücreti göndermek şartıyla istenilen boyutta çerçeveyi parçalar halinde gönderebilecek çerçeveci var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahit bey,şimdik,normalde puzzle için gerekli olan mat cam.online olarak ben de hiç sanmıyorum duymadım da.fakat büyükşehirlerde yapı marketlerde kestirebiliyorsunuz.veya ekonomik yaptırabiliyorsunuz.ya da heidi firması bu sene çerçeve konusuna çok eğildiler.hazır demonte çerçeve ürettiler.paketten demonte çıkıyor,siz montesini yapıyorsunuz.tabi ki cam oyuğu yok,camsız çerçeve bunlar.heidinin sitesinde vAR modelleri.ama en sağlıklısı şu: çerçeveciye gidip görerek beğenerek seçmek.bazı modellere paspartu çok yakışıyor,bazılarına eskitme çok iyi gidiyor gibi.

      Sil
  17. yusuf bey aslında puzzleı herhangi bir mukavvaya sabitlemeye gerek yoktu.Puzzleın arkasından şeffaf koli bandı ile de bantlayıp direkt çerçeveye verebilirsiniz.madem yapıştırdınız,mukavvada pay bırakmaya da gerek yok.puzzleınn ölçüsünde olsun yine...sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  18. sevgili puzzle teacher merhaba,

    sizden ve sitenizdeki yazilarinizdan aldiginiz gazla almis oldugumuz 4000 parcali educa'nin world map puzzle'ini bitirdik :)

    onden yapiskanlayip arkadan da kagit bantla bantlayinca tas gibi oldu. ama gel gelelim masanin ustunde kala kaldi :D

    dunya haritasi oldugu icin cercevesiz olarak duvara asmak istiyoruz. acaba bize tavsiye edebileceginiz ya da cercevesiz olarak yapip astiginiz bir urun var mi 4000 parca icin?

    tekrar cok tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  19. sevgili deneme,çok sevindim o zaman.işbirliğimiz sonuç vermiş.çerçevesiz olarak aklıma şu yöntem geliyor.şu reklamcı-tabelacıların kullandığı bi malzeme var photoblok deniyor.bu fotoblokların youtubeda videoları var.bi izleyin derim.kendinden yapışkanlı olanları da var olması lazım.ya da çift taraflı bantla fotobloğu yapıştıracaksınız puzzleın arkasına

    YanıtlaSil
  20. merhabalar. Acaba 4000 ve üzeri parça puzzle için önerebileceğiniz bir çerçeveleme yöntemi varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. erkan bey,işi biraz sağlama alıcam derseniz altına 2-3 milimlik mdf kestirilebilir.çift taraflı bantla mdfye tutturulabilir.ya da drekt arkasından bant çekerek yapıştırın puzzleı.tabakalara bölüp gidin çerçeveciye.camsız ve çerçevesiz asılacaksa fotoblok yöntemini youtubedan araştırın.

      Sil
  21. Merhabalar.İlk kez puzzle yapıyorum.1500 parça educa marka.Atatürk sakarya isimli atıyla fakat nasıl bir çerçeve seçmeliyim bilmiyorum.Lütfen yardımcı olurmusunuz.Özel bir hediye olsun istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili bahar,sanırsam bu modelin bende çerçeveli örnekleri olması lazım arşivimde,iletişim bölümünden e-mail adresinizi bırakırsanız, size foto bulabileceğimi düşünüyorum.

      Sil
    2. Merhaba e-mail adresimi bıraktım.Yardımınızı rica ediyorum.

      Sil
    3. baharcım,beni affedip azcık daha bekleyebilirsen sağlık sorunları sebebiyle şehir dışında bulunduğumdan döndüğümde hemen konu ile ilgileneceğim.

      Sil
  22. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  23. iyi günler. ben educa'nın new york'ta öğle yemeği adlı puzzle'ını yaptım acaba çerçeve için bir öneride bulunabilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  24. siyah beyaz puzzlelarda temayı patlatmak için kontrast(zıt) renkler kullanabilirsin,örneğin,cart kırmızı,parlak sarı gibi.ama klasikçiyseniz,siyah da olur.ama benim fikrim,asılacak yerde parlak modern renkler varsa,turuncu,mavi,kırmızı,sarı gibi renkler yapın.örneğin ben sarılı çok gördüm bu tür siyah beyaz temaları.

    YanıtlaSil
  25. peki puzzle arka tarafindan bantlasak veya yapistarsak onuneyse cila sursek olurmu cunku puzzle yapistiricisini cevremde bulabilecegimi sanmiyorum

    YanıtlaSil
  26. sevdacım,evet,puzzleı ters çevirip arkasından nizami olarak şeffaf koli bandı ile yapıştır,sonra iyice bastır.önüne cila derken neyi kastettiğini tam anlamadım,yapıştırıcıların içinde zaten cilası var.arkasından yapıştırıp önden yapıştırıcı da sürebilirsin.çevrende yapıştırıcı satan yoksa ben uygun fiyatlı toplu yapıştırıcı da verebilirim sana.sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. İyi günler educanın Manhattan akşamüstü manzarasını yaptım 3000 parça nasıl bir çerçeve seçmeliyim acaba

    YanıtlaSil
  28. Güllücüm çerçevelet.com sitesinde uygulanan basit bir programla puzzleına çerçeve tasarlayabileceğini duymuş muydun? benim ana sayfadaki yazılarımda makaleyi oku.orada yönlendirmeler var.paspartulu çerçeve de yakışır buna.

    YanıtlaSil
  29. Merhaba,

    1000 parçalık ravensburger marka bir puzzle bitirdim. Çerçevelemek istiyorum. İnternet üzerindeki hazır çerçevelere baktığımda 48x68 ölçüsünü gördüm fakat benim puzzleımın kutunda bitmiş halinin 50x70 olduğu yazıyor. Bu durumda bu çerçeveler benim puzzleımla uyumsuz diye düşünüyorum. Sizden fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar ilk kez puzzle yapmaya başlıcam birine hediye etmek istiyorum .kelebek etkisi 1 , yılbaşına kadar yapıp çerçeveletmek istiyorum ,çerçevelere baktım internetten fakat seçim konusunda çok kararsız kaldım erkek arkadaşıma iş yeri için hediye yapmayı düşünüyorum,birde bulunduğum yer çok küçük bi yer doğuda burda çerçeve camı satan bi yer Yok sanırım sadece pencere camı gibi hazır camlar satılıyor cam olmasa kötü mü durur ya da oralardan pimapencilerden edinebilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÜMrancım sen bana iletişim bölümünden mail adresini bırakarak ulaşşana canım.sana bazı önerilerim olacak.

      Sil
  31. Hazalcım çok haklısın,piyasada hazır demonte çerçeveler standart ölçüdedir.Burada standart dışı olan Ravensburger ölçüleridir maalesef.dolayısıyla hazır camsız çerçeveye girmez.fakat önünde iki yol var: ya mahallendeki çerçeveciye gidip mat camlı çerçeve beğeneceksin ya da ana sayfada son yazılarımdan biri olan çerçeve konusu ile ilgili çerçevelet.com sitesine girip çok kolay bir uygulama ile puzzleına çerçeve tasarlayacaksın.onlar sana çerçeveli olarak kargoyla gönderecek.

    YanıtlaSil
  32. Merhaba 2000 parça puzzle bitmek üzere puzzle halısında yapıyorum kaç cm lik mukavva almam lazım birde puzzle halisindan nasıl kurtabilirim cevaplarda iz sevinirim

    YanıtlaSil
  33. piyasada kırtasiyelerde hazır yekpare olarak 100x70cmlik mukavvalar var..hatta bunların hem ince olanı hem de kalın olanı var..2000likler direkt sığıyor içine...bence her zaman yedekte hem 100x70 hem de 50x70lik mukavvalardan bulundurun.Halının altına bir mukavva sür...üstüne de başka bir mukavvayı kapak gibi kapat...mukavvanın kenarından sarkan halının eteklerini mukavvanın üzerine topla.puzzleı halıyla birlikte ters çevir..boşa çıkan mukavvayı ve örtüyü çekersin...tersten yapıştırabilirsin bant ile..2000lik büyük olduğu için aynı anda 2 kişi birlikte ters çevirebiliriniz.

    YanıtlaSil
  34. Ben ahsap cerceve yaptiriyoorum 40 tl ye . paspartu cercevenin fiyati ne kadardir . 1000 lik puzzle a 100 lira ve altiysa denemek istiyorum da

    YanıtlaSil
  35. bükrecim aslında fiyatlar bölgeden bölgeye değişiklik gösterebiliyor.çok sade süssüz çerçeveler 50-60 liradan başlıyor 1000liklerde..130a kadar çıkabilir paspartulu olanlar..100ün altında da paspartulu vardır tabi.site üzerinde bulunan çerçevelet com makalesini okuyunuz.bir de kendi çerçevenizciden fiyat alırsınız.

    YanıtlaSil
  36. Merhaba, 4000'lik puzzle ımı çerçeveletmek istiyorum, (mecbur kalmadıkça fotoblok yaptırmayı istemiyorum). Daha önce hep gittiğim çerçeveci cam ve çerçeve de eklenince duvara asılamayacak kadar ağırlaşacağını söyledi. Sizin önerebileceğiniz başka bir çözüm yolu var mı?

    YanıtlaSil
  37. şöyle söyleyeyim,karşımıza illa ki bu tarz konuşmalar yapan çerçeveciler çıkıyor.evet ağırlaştığı çok doğru..fakat çevremde örnekler var,6000lik hatta 8000lik puzzleı yekpare olaraktan camla asanlar var...her çerçeveci yapmaz aslında.büyük puzzle işi almış olan tecrübeli çerçeveci bulmak lazım.bütün olay o ağır puzzleın aslında duvara montajında.sağlam ekipmanla duvara asılırsa birşey olmuyor..ama ağır ve zor olduğu çok doğru...bazı büyük puzzleların duvara yapıştırıldıktan sonra kenarlarından ahşap çerçeve geçeni de gördüm evde.tabi cam yoktu ev montajında.bence biraz daha derin araştırsanız çerçevecileri,illa biri çıkacaktır. :)

    YanıtlaSil
  38. Merhaba ben 1ooo lik art puzzle in piri reisin haritasını yapdim yorumları okudum ama nasil bir çerçeve kullanmalıyım bilmiyorum bide camlı mi camsız mi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  39. bence camlı olarak çerçeveletin derim,matobel cam dediğimiz mat cam ile.camsızda karar kılarsanız,ön yüzeyinden mutlaka sıvı yapıştırıcı yapın.

    YanıtlaSil
  40. Merhaba
    Ben de anatolian marka 1000 parça puzzle bitirdim.İnternetten hazır puzzle çerçevelerine baktım ama ebat olarak 48*68 yazıyor ama benim aldığım puzzle 48*66 .Bu durumda o çerçeveyi alsam büyük gelir mi?

    YanıtlaSil
  41. sevgili özge,evet anatolian modelleri,piyasadaki standar 1000lik ölçüsü olan 48x68cmden 2cm daha küçüktür.Normalde hazır demonte çerçevelerin en uygun ölçüsü 48x68dir.fakat benim kişisel düşüncem,hazır demonte çerçevenin bi şekilde anatoliana uyacağı yönünde.yani eğreti durmadan kurtarabilir gibi geliyor bana.çünkü enlerde aynı kalacak boyda 2cm değişiklik gösteriyor.çerçevenin içine tam girmese de çerçevenin eteğinde duracak gibi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  42. Merhaba, gerçi daha önceden sorulmuş ama aradan geçen zaman zarfında belki yeni bir yöntem bulmuşsunuzdur diye sorayım dedim.. 4000 parça Educa harita puzzlem bitti.. Çerçeveletmek istiyorum ama camcı camsız bombe yapacağını söyledi.( Pek de haksız sayılmaz 1000 parça camsız çerçevelettiğim puzzle lar bile bir süre sonra bombe yaptı). Ayrıca 136x96 ebatında mat cam bulunmadığını söyledi.. Belki başka camcılarda olabilir ama zaten camlı çerçeve de istemiyorum.. Camsız ama çerçeveli olarak önerebileceğiniz bir yönetmi var mı? Kontrplak lar var arkasına yapıştırmak için ama onların bile bombe yapmayacağının garantisi yok..

    YanıtlaSil
  43. sevgili puzzledaşım,öncelikle camsız tercih edilecekse mutlaka ön yüzeyinden sıvı yapıştırıcıyla düzgün yapıştırın,arkasından bantlı olsa bile.bu arada arkasından bantlı bir puzzleı mdfye yapıştırmak için arkasındaki bantları söküp bali tarzı bir yapıştırıcıyla mdfye sabitleyin. arkası bantlı olarak bali sürerseniz,balinin içindeki kimyasallar bantı eritecektir.ayrıca bazı çerçeveciler o büyüklüklükte matobel cam olmadığını söylese bile,etrafımızda 6000lik ve 80000lik ölçüsünde puzzleı yekpare olarak mat camla çerçeveleten var.bizzat görmüşlüğüm var.bu arada evet haklısınız 1000lik puzzlelarda bile zamanla çökme,bombeleşme olayları olabiliyor.bir puzzleın asıldığı ortam bile çok önemlidir.odada akvaryum olması gün ışığının nerden aldığı,nem,rutubet,çerçevecinin ehli olmaması gibi faktörler de mevcut.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yanıt için teşekkür ederim.. Nasıl çerçeveleticeğime dair bir planım olmadığı için arkasını bantlamamıştım zaten. MDFye yapıştırmak için ahşap tutkal uygun mudur sizce..

      Sil
  44. aslında şahsen ahşap tutkalı denemedim henüz fakat çerçevecilerin tercihi bali oluyor genelde,hızlı kuruduğu için.bu arada bali için de hiç tecrübe yoksa şöyle diyebilirim,baliyi çok kullanmamak lazım,kullanma talimatına uyularak tekniğiyle yapıştırılması lazım.ağırlık bastırıldığında fışkırabilir çok konulursa.

    YanıtlaSil
  45. Merhaba 3000 puzzle bitirdim 116*85 ölçülerinde çerceve yaptırmak istiyorum camsız internet sitelerinde benim aradığim boyutta çerceve bulamadim bildiğiniz demonte olabilir farketmez site varmi tesekkurler

    YanıtlaSil
  46. Sevgili Jookercim,internet üzerinden maalesef demonte olarak camsız hazır çerveve 3000 parçada yok..en sık rastladığımız 1000 -1500 parçalı.Camsız olarak ancak bulunduğunuz bölgenin çerçevecisine gidip camsız çerçeveletmek olabilir. Bir de çerçevelet.com sitesini bi inceleyin derim.

    YanıtlaSil
  47. Merhaba. Ben 1000 parçalık bir puzzle bitirdim ve aklımda bir soru var: puzzle ın ölçüleri 48×66.5 ama bu boyutta bir çerçeve bulamadım 50×70 lik çerçeveler var sizce onları alsam sorun olur mu

    YanıtlaSil
  48. Merhaba puzzledaşım,açıkcası hiç denemediğim için net birşey diyememekle beraber,çerçeveyi bir miktar kesebilirseniz olabileceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  49. Ceyhan Ortaç11 Mart 2021 09:36

    Merhabalar, Neon puzzle için nasıl bir çerçeve öneriyorsunuz ? Camlı olması tercihim, camlı çerçeve yaptırırsam Neon yetisini kaybeder mi ? şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  50. merhaba Ceyhan Bey,hayır neon özelliğini kaybetmez cam içinde olması. Yalnız puzzle ister neon olsun ister olmasın kesinlikle matobel cam dediğimiz mat cam olarak çerçevetilmeli ki,ışığın yansıma problemi olmasın.şunu da ekstra bilgi olarak ilave edeyim, çoook uzun yıllar yapılı olarak beklemiş neon özellikli puzzlelar bir şekilde ilk zamanki gibi parlaklığını yitirebiliyor. cam faktörü olmadan demek istiyorum. benim fikrimi soracak olursanız ben de camlı çerçeveletirdim.

    YanıtlaSil
  51. Merhaba elimde tamamlanmamış ve sadce bir kısmı yapılmış ve bu şekilde daha güzel görüldüğüne inandığım bir puzzle var. Yanı enden kenarları yapılı ama alt ve üst kısımları yapılı değil. Bu halindeyken puzzle'ı nasıl çerçeveletebilirim acaba ?

    YanıtlaSil
  52. o halde bir kartona yapıştırın,ister çift taraflı bantla ister sıvı yapıştırıcıyla.çerçeveciye o halde götürün.arkasına paspartulu normal çerçeve olur.plexiglass malzeme arasına sıkıştırılıp da yapılabilir.ama mat camlı normal çerçeve daha uygun olabilir.( geç yanıtladığımız için özürlerimi sunarım)

    YanıtlaSil
  53. Merhaba, örnekte göstermiş olduğunuz suluboya efektli istiklal puzzle ı nerden temin edebiliriz, çok beğendim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,maalesef o eseri bulmak imkansız gibi birşey günümüzde,yolda giderken bir kese altın bulma ihtimaliniz bu Beyoğlu temasını bulmaktan daha olası gibi görünüyor :))) şaka bi yana hafızamı zorlayarak çoook eskilerden kalma art puzzle olsa gerek diye düşünüyorum.Ressam Burhan özerin çizimlerine de benziyor sanki.Sevgiyle,sağlıkla...

      Sil
  54. Merhaba puzzle halısı da yapıldık dan sonra çerçeve işlemı nasıl yapmalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kübracım geç cevap verdiğim için özür dilerim, puzzle halısındaki puzzleı kartona alabiliyoruz . yöntem 1:halının altına mukavva koyun,puzzleın üstüne de mukavva koyun. puzzleı sıkıştırın arada.halının sarkan eteklerini de toplayın karton üstüne ters çevirin,puzzleı arkasından bantlayın şeffaf koli bandı ile. sonra 4 eşit tabakaya bölüp bişeyin arasında tabakaları sıkıştırıp götürün çerçeveciye.yöntem 2: halıda yaptığınız puzzleı hiçbir işlem yapmadan olduğu gibi sarın,direkt çerçeveciye götürün. onlar puzzelı zaten bantlayıp işlemden geçirdikleri için halıyla da gidebilir.

      Sil
  55. merhabaa :) 1 ayda tamamlayabildiğim 2000 parçayla çok severek yaptığım bir puzzle oldu bu tablo. çerçeveletince ayrı bir güzel durdu. resim koymak isterdim belki başkalarına da fikir olurdu. ama her türlü fazlaca güzel bir tablo düşünenlere şiddetle tavsiye ederimm

    YanıtlaSil
  56. sevgili puzzledaşım yorum kısımlarına maalesef fotoğraf ekleyemiyoruz. ama ben şahsi olarak hangi modeli tamamladığınızı merak ettim. whatsap danışma hattımızdan paylaşabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,199,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,182,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Puzzle Nasıl Çerçevelenir? Puzzle Çerçevesi Nasıl Olmalıdır?
Puzzle Nasıl Çerçevelenir? Puzzle Çerçevesi Nasıl Olmalıdır?
puzzle çerçevesi,ahşap çerçeve,hazır puzzle çerçevesi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbhC68PZ3TUkMZFteCU99l5LT90BPIxTRYtlHKsXzl_0ZW_NXZNlZQz_Du7smvIQHmNywz0COUTY7fPmhgSMONxAabvsTHHpSeD8h6dPmSZWaR5jUnX8_vUB1olrvJQ22oNLalSjuJX8do/w640-h533/jigsaw-puzzle-picture-frame.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbhC68PZ3TUkMZFteCU99l5LT90BPIxTRYtlHKsXzl_0ZW_NXZNlZQz_Du7smvIQHmNywz0COUTY7fPmhgSMONxAabvsTHHpSeD8h6dPmSZWaR5jUnX8_vUB1olrvJQ22oNLalSjuJX8do/s72-w640-c-h533/jigsaw-puzzle-picture-frame.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/12/puzzle-nasl-cercevelenir-puzzle_23.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/12/puzzle-nasl-cercevelenir-puzzle_23.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content