Neon Puzzle''Acropolis Athens''1000 Parça

a101 neon puzzle,neon puzzle, a101 puzzle

a101 Neon Puzzle
Neon Puzzle''Acropolis  Athens''1000 Parça

Yeşil kutu neon puzzle'ları da tamamladım arkadaşlar;
İlk poster 1000 parça 'Traditional houses in Plaka area under Acropolis  Athens' Puzzle'ımızın temasını,Atina Akropolisinin altında yer alan Plaka bölgesindeki geleneksel evler oluşturuyor.

Akropolis nedir?

Akropolis;eski Yunan şehirlerinin en yüksek noktasında yer alan, idari, askeri ve dini yapıların bulunduğu savunmaya yönelik merkezi kısımdır. Yunanca'da  akropolis "yukarıda bulunan şehir" anlamına gelir.
Klasik dönem Yunanistan'ında her önemli yerleşme yerinin bir akropolisi vardı.
Burada tapınaklar, hazinelerin saklandığı yapılar ve çeşitli kurumlar yer alırdı,saldırı durumunda akropolis sonuna kadar savunulurdu.

Eski Yunanistan'da şehirlerin kuruluşu dini bir mana taşıdığından, tanrıların oturacağı yerler inşa etmek, Yunan şehir planının  temel özelliklerindendi. akropolis adı verilen binaların bir tepe üstünde olması hem dini hem de askeri açıdan önemliydi.

Akropolislerin en ünlüsü Atina Akropolisi'dir,sarp ve surla çevrili bir tepenin üzerinde bulunan bu akropolis, şehrin koruyucu tanrıçası olarak kabul edilen Athena'nın evi olarak yapılmıştı.


Akropolis’in bulunduğu tepenin hemen eteklerinde Atina’nın en eski yerleşim yerleri bulunur. Daracık sokaklarında günlük hayatı görebileceğiniz bu iki bölge sırasıyla Anafiotika ve Plaka’dır.

İşte puzzle'daki daracık taş sokakları, sokak satıcıları, sardunyalı cumbalı evleri antika dükkânları, galerileri,yemekleriyle Plaka bölgesi, Atina’da mutlaka görülmesi gereken kültürel zenginliklerinden biridir.
Yeşil kutudaki posterler fotoğraftır..Fakat sanatçıları hakkında bilgi verilmediği için bendeniz de burada sanatçılarından bahsedemiyorum maalesef.


Bu puzzle'da toplam 5 parça eksik çıktı,ben de form doldurup başvurumu yaptım...Eksik parçalar geldi...

Puzzle temasını oluşturan ojinal fotoğraf

Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Neon Puzzle
Seri: Standart
Puzzle Adı: Acropolis  Athens
Sanatçı: -
Parça Sayısı: 1000
Ölçü: 48x68cm
Üretim Yılı: 2013

Üretim Yeri: Türkiye 




a.101 puzzle ne zaman gelecek?  

Son günlerde bana en çok sorulan soruların başında a101 puzzle ne zaman gelecek sorusu oldu. 
a101 marketlerde satılan neon puzzle'ların adı puzzleseverler arasında a101 puzzle olarak değişti. :-)

 Neon puzle'ların biraz gecikeceğiyle ilgili minik bir duyum aldım,tekrar marketlerde satışa çıkması durumunda sizlere buradan duyuracağımı belirteyim.


COMMENTS

BLOGGER: 10
  1. Bu puzzle'ı ben de çok severek yapmış ve 5 eksik parçayla bitirmiştim. Neyse ki çok uzun sürmedi geldi parçalarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel tema değil mi gerçekten? Eksik parçalarınızın gelmesine sevindim.Benim eksiklerin gelmesi biraz fazla sürdü..ama sonuca değdi doğrusu..

      Sil
  2. Oncelikle sitenizi uzun zamandir takip ediyor ve cok begeniyorum.
    Bende Neonculardanim ve müjdelerinizi dört gözle bekliyorum. Ben puzzlelarimi arkadaslarima hediye ediyorum. Benim icin neon puzzle hem ucuz hemde zevkle yapilmis bir hediye oluyor. Resimleri ise kutulardan arkadaslar kendileri seçiyolar. Kisacasi da puzzle bekleyen arkadaslar var.
    basarilarinizin devamini takip ediyor olacagim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz aramıza,övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ediyorum..Neon puzzleların takibini bizzat yapıyorum...ve tüm puzzleseverler için buradan duyuracağım yeni kampanya olduğunda,bloğumuzdaki duyurulardan haberdar olmak için anasayfa üzerinde en altta bulununan abone ol kutusuna geçerli mail adresinizi yazınız..böylece günlük yazılardan anında haberdar olursunuz..sevgiler...

      Sil
  3. Sizi Kıskanarak pazartesi günü yapmaya başladım ve 2.gecede bitirdim. ve yapıştırıp arkadaşıma hediye ettim. Yapıştırma ( üstten puzzle tutkalıyla) sırasında neon puzzleın parçalarının sert sürüklemeyle yerinden çıktığını gördüm. kısacası üstten yapıştırırken lütfen nazik davranın bana diyor. işlem bitip kuruyunca çok pahalıları ile aynı oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili daisy,tebrik ediyorum sizi,hızlı bitirmişsiniz.yapıştırma olayında hakikaten dikkatli ve nazik olmak gerekiyor..arkadaşlarınız çok şanslı ki,sayenizde orjinal hediyeler almış oluyorlar..yukarda sayfanın en başındaki yorumu yazan çiğdem hanım da tıpkı sizin gibi beni kıskanıp sürüyle puzzle yapıyor ve akabinde sevdiklerine hediye ediyor...:-) bu da benim çok hoşuma gidiyor..:-))))

      Sil
  4. Kulaklarım çınladı sanki :) Doğru söylüyorsunuz, sizin heyecanınız bana da bulaşıyor sanki :) Eskiden de puzzle yapardım ama sizin bloğunuzu keşfettikten sonra daha bir azimle ilgileniyorum sanki... Size yetişebilmem mümkün değil tabii. O yüzden kıskanmak demeyelim de hayranlık diyelim :)) Sayenizde hobime daha gönülden bağlandım. Teşekkürler hocam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim çiğdem hanımcım,birbirimizden etkilenmemiz çok hoş tabi..böyle tatlı tatlı çekişe çekişe piyasada puzzle bırakmayacağız bu gidişle..

      Sil
  5. merhaba. bu puzzle bende de var. ve bende de tam 5 parça eksik. neon puzzle ve ksgames sitelerinden form doldurmaya çalıştım, defalarca. sürekli hata veriyor. artık duvarıma asmak istiyorum, bir yanlışlık mı yapıyorum acaba anlamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Ayşe hanım,iletişim bölümünden bana ulaşabilirseniz,sizin probleminizi halledelim...

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Neon Puzzle''Acropolis Athens''1000 Parça
Neon Puzzle''Acropolis Athens''1000 Parça
a101 neon puzzle,neon puzzle, a101 puzzle
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjM-F2Lp4KpzJYeKGSs_koKChORC36a1pEClwP6eYXIBvkArNnwFOkGt_878IHdNQdRuXQjn2_o8rPTkyw-H7B0_k1kFETJWLjlejOcPtjjDBr1QdRTK1ZxfykJeXDrC94MwlZdPYk07Av/w640-h461/Neon+Puzzle-Acropolis++Athens.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjM-F2Lp4KpzJYeKGSs_koKChORC36a1pEClwP6eYXIBvkArNnwFOkGt_878IHdNQdRuXQjn2_o8rPTkyw-H7B0_k1kFETJWLjlejOcPtjjDBr1QdRTK1ZxfykJeXDrC94MwlZdPYk07Av/s72-w640-c-h461/Neon+Puzzle-Acropolis++Athens.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/01/neon-puzzleacropolis-athens1000-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/01/neon-puzzleacropolis-athens1000-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content