Ricordi Arte Millet''Les Glaneuses''1500 Parça

Ricordi Arte Millet'' Les Glaneuses''1500 Parça Bu seferki puzzlemız Ricordi Arte'nin artık pek bulunmayan nadir puzz...


Ricordi Arte Millet''Les Glaneuses''1500 Parça

Bu seferki puzzlemız Ricordi Arte'nin artık pek bulunmayan nadir puzzlelarından.Yapımı kolay sayılmaz arkadaşlar..Pastel yumuşak renk geçişlerine sahip bu puzzle neredeyse tek renk tonlarında.

Puzzle kliniğimize acilden giriş yaptığı için 3 gün içinde tamamlayıp gönderdim...:-))  Ricordi Arte 1500 parça Les Glaneuses (Başak toplayan kadınlar) adlı puzzlemız Ünlü ressam Jean François  Millet'in 1857 yılında yaptığı meşhur bir tablo.. Puzzle olarak 2006 yılında Ricordi Artenin kataloğuna girmiş.

Les Glaneuses,Ricordi Arte 1500 parça
Ricordi Arte,ünlü ressamlar serisinde nam yapmış tabloların puzzlelarını bizlerle buluşturmaya devam ediyor.. 

Yaşadığı dönemde “Köylülerin ressamı” adıyla ün yapmış olan 4 Ekim 1814 doğumlu Jean François Millet resim sanatına olan  yeteneği farkedilince Cherbourg’a gider, orada Mouchel ve Langlois ile bir süre çalışır. 

Bir burs sağlayarak Paris'e yerleşse de,büyük kente alışamaz . Açık havayı, tarlaları, köylüleri ve köy yaşamını seven J.F Millet, ilk zamanlar bir portre ressamı olarak çevresinde tanındı. Bu tür resimlerinden birini, ilk kez 1840’ta devlet sergisine kabul ettirmeyi başardı.

 Resimlerinde taşra niteliği taşıyan bir tür yeni klâsizm hakimdi.
Aynı zamanda,Barbizon ekolünün kurucularındandır.Ekol ismini ressamların bir araya geldikleri Fransa yakınlarındaki Barbizon köyünden alır. 19. yüzyılda Fransız bir ressam grubu tarafından uygulanan manzara resmi tarzını tanımlamak için kullanılır.

Jean François Millet

1848 Devrimleri boyunca, ressamlar Barbizon'da buluşup Constable'ın fikirlerini takip ettiler ve oradaki doğayı resmettiler. Bu ressamlardan biri olan Jean François Millet manzara resmi yapma fikrini geliştirdi ve köylü figürleri, köy yaşamı ve tarlalarda çalışan insanları betimlemeye başladı.


 1857'de yaptığı Les glaneuses isimli tabloda hasatta çalışan üç köylü kadını çizdi.Sadece işlerini yapan üç kadın resmedilen tabloda hiçbir hikâye anlatılmıyordu ya da bir dram betimlenmemişti






Yaşadığı dönemde resimlerinde çizdiği köylüleri abartılı şekilde yoksul bulan sağ görüşlü kesim tarafından sol kesime yakın olmakla suçlanan Jean François Millet sol görüşlüler tarafından karamsar ve kaderci olmakla suçlandı.

Eserleri 1848 devriminin ve yoksulluğun simgesi sayılan J.F Millet 1875 yılının soğuk bir Ocak ayında hayatının büyük bölümünü geçirdiği Barbizon'da öldü.

1859 yılında yaptığı 'L'Angelus (sabah duası) bir baş yapıt olarak kabul edilir.

“Bazı şeyleri, gördüğüm şeyleri anlatmam gerek. Söylemek istediklerimi söyleyinceye dek resim yapmaya devam edeceğim” 
                                                                   Jean François Millet



Les Glaneuses
Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Ricordi Arte
Seri: Standart
Puzzle Adı:  Les Glaneuses
Sanatçı:Jean François  Millet
Parça Sayısı:1500
Ölçü: 58x83cm
Üretim Yılı: 2006
Üretim Yeri: İtalya






www.puzzleteacher.com                                                               @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 7
  1. İlginç bir tema ve öykü olmuş bu sefer. Sayenizde her yaptığınız puzzle ile birlikte ressamlar hakkındaki genel kültürüm de gelişiyor :) Elinize ve emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Çiğdem hanım.Bendeniz de tıpkı sizler gibi araştırarak öğreniyorum...Puzzle çok daha anlamlı oluyor böylece.-)))

      Sil
  2. Emeğinize sağlık. Bazı puzzlları kutunun üzerindeki resme bakarak değerlendirdiğimde pek güzel görünmüyor gözüme,fakat bitmiş halini görünce "çok güzelmiş" diyebiliyorum.Bu da benim için öyle olmuş,çok güzel.Bir önceki yoruma katılıyorum,sayenizde yayınladığınız temalar hakkındaki öyküleri öğrenmek de çok keyifli ve puzzle ı anlamlı kılıyor. Ne diyeyim,sizi izlemeye devam ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size kesinlikle katılıyorum....puzzlelara bakış açım çok değişti,ufkum genişledi adeta..Yapılınca ortaya sürpriz görüntüler veren çok güzel puzzlelar var..

      Sil
  3. Mine hanım'a katılıyorum. Kutu üzerindeki görseli beğenmeyip bitmiş halini görüp beğenerek aldığım çok puzzle vardır benim de. Son aldığım Castorland 4000 parçalı Deniz Savaşı buna en güzel örnektir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o puzzle,benim koleksiyonumda da var....Mükemmel duracağını tahmin ediyorum...Bu arada işin sırrı,panoramik olmasında...panorama görüntülü puzzlelar her zaman daha albenilidir bana göre.

      Sil
  4. Geçekten de panoramik olanlar çok daha özellikli duruyorlar.Hele de büyük parçalı iseler..

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Ricordi Arte Millet''Les Glaneuses''1500 Parça
Ricordi Arte Millet''Les Glaneuses''1500 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWMR1edskD-Nd7iTjFM-z4OEj8kYH3Gf3PxfIWhfS9No-MUTadnLUQxV5CE8dHFoC_68uhkbWF_4Y7M4uLkCymFRK_Ee8WctdsrMZUZPGrpU25AJL1WCmP1qyqxjz2j9ctYOApP9H92bw-/s1600/Millet_Les+Glaneuses.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWMR1edskD-Nd7iTjFM-z4OEj8kYH3Gf3PxfIWhfS9No-MUTadnLUQxV5CE8dHFoC_68uhkbWF_4Y7M4uLkCymFRK_Ee8WctdsrMZUZPGrpU25AJL1WCmP1qyqxjz2j9ctYOApP9H92bw-/s72-c/Millet_Les+Glaneuses.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/03/ricordi-arte-milletles-glaneuses1500_11.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/03/ricordi-arte-milletles-glaneuses1500_11.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content