Anatolian''San Francisco Sokakları'' 1500 Parça

Anatolian''San Francisco Sokakları'' 1500 Parça Sevgili arkadaşlar,bu seferki  yazımıza konu olan puzzlemız, orjinal adı,...


Anatolian 'San Francisco Sokakları' 1500 parça

Anatolian''San Francisco Sokakları'' 1500 Parça

Sevgili arkadaşlar,bu seferki  yazımıza konu olan puzzlemız, orjinal adı, Cable Car Heaven olan Anatolian 1500 parça San Francisco sokakları
 
Bu puzzle elimde yetiştirmem gereken çok acil başka bir puzzle'ın yanında hızlı şekilde bir günde çıkarttığım puzzle'lardan oldu.


Bu sene,San Francisco temalı puzzlelar'ı birden fazla markada görmekteyiz .Daha önce Educa'dan yaptığım 1000 parçalısı da bu temaya çok benziyordu

Ne yazık ki  her iki  puzzle'ında yapımlarının pek eğlenceli olduğunu söyleyemeyeceğim.
Educa beni biraz oyalasa da 1000 parçalı olduğu için sıkıntı sınırıma erişmemişti.

Bu tür puzzle temalarının duruşlarını seviyorum fakat Anatolian'ın bu 1500'lüğü bazılarınız için eziyete dönüşebilir.

Anatolian'ın özellikle bu tür temaları  en az 1500 parçalı üretmesi de ayrı bir tebrik gerektiriyor.Çünkü her zaman söylüyorum,puzzle'da parça sayısı büyüdükçe daha bir gösterişli oluyor.

Gördüğünüz gibi mavi tonların oluşturduğu puzzlemızda parçalar çok belirsiz olduğu için biraz daha oyalayıcı oluyor maalesef...Puzzle tamamlandığında Sonunda güzel romantik bir San Francisco akşamı çıkıyor ortaya.
Biraz zoru sevenler için önerebilirim.

Temasından bahsedecek olursak,günümüzde San Francisco bir uluslararası finans, ulaşım ve kültür merkezidir. Şehir ayrıca yaz sisleri, dik kayaları, ilginç tramvay sistemi, Çin mahalleleri ve içlerinde Golden Gate Köprüsü'nü de bulunduran modern ve Viktorya Mimarisi ile popüler bir turizm merkezidir.

Anatolian Puzzle San Francisco Sokakları

San Francisco denince akla yokuşlar ve tramvaylar geliyor. Cable car olarak adlandırılan bu sistem aslında isminden de anlaşılacağı gibi yer altından giden bir kablo ve ona bağlı çalışan bir vagondan oluşuyor.

Yer altındaki kabloları hareket ettiren merkez de çok ilginç ve mutlaka görülmesi gerekiyor.

Sanatçısı Eugene Lushpin de bu şehrin ilginç tramvay sistemini betimlemek istemiş Tramwaylar, 1873 yılında Andrew Hallidie tarafından düşünülmüş; madenci arabası yapmak fikrinden çıkıyor. 

Hikayesi 1869 yılında yokuşlardan birinde meydana gelen bir kaza ve bu kazaya görgü tanıklığı yapan bir mühendis ile başlıyor. O zamanlarda atlar ile çekilen vagonlar kaza gününden sonra  yerini kablolu sisteme bırakıyor ve 1873 yılında ilk hat Nob Hill at Clay ile Jones Caddesi arasında çalışmaya başlıyor.

Ancak çok değil 20 yıl sonra elektrikli otobüs, troleybüsler koyulmak isteniyor. Ama halk karşı çıkıyor. 7 hat böylece kalmış. Özellikle turistlerin çok talep ettiği bir araç. En dik yokuşlarda bu araçlar kullanılıyor.


San Francisco şehrinin bir başka simgesi Golden Gate köprüsü
Sadece tek tarafından yönetilebildikleri için ilginç bir yöntemle son durakta döndürülüp tekrar ilk durak mantığına dönerek yoluna çıkıyor alet. Yerde rayların ulaştığı son noktada iki-üç kişinin yardımı ile döndürülebilen bir daire var.

Tramvay bunların üzerine getiriliyor ve ittirilmek sureti ile döndürülüp seferine koyulacak istikamete bakar hale geliyor...-:)

Temsili gerçekçilik akımının (representationalism) takipçisi sanatçı Eugene Lushpin hakkında bilgiyi ve daha önceden yaptığım buna çok benzeyen temayı Educa markasıyla  "Evening Journey" adıyla inceleyebilirsiniz.

San Francisco Sokakları

 


Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Anatolian
Seri: Standart
Puzzle Adı: San Francisco Sokakları/Cable Car Heaven.
Sanatçı: Eugene Lushpin
Parça Sayısı: 1500
Ölçü: 85x60cm
Üretim Yılı: 2013
Üretim Yeri: Türkiye





 
                                                         

COMMENTS

BLOGGER: 21
  1. Puzzle'ın tamamının aynı tonlarda olması zor olduğunun göstergesi olmuş. Ama değmiş emeğinize. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler çiğdem hanım,biraz zorlasa da sonuçtan memnunum.:-)))

      Sil
  2. Süper.Educanın 1000 parçalık olanını ben de yaptım epey oyaladı.Bunu düşünemiyorum bile.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili Mine hanım,bunu yaparken hissettiklerimi çok iyi anlamışsınız diğer temayı yaptığınız için.

      Sil
  3. Bir de Educa neon Kız kulesi yapmıştım.Onu siz de yapmıştınız.Gökyüzü tam bir felaketti.Son 16 parça kaldığı halde bir türlü bitmiyordu.Parçalar her yere uyuyor fakat son parçalar bir türlü yerleşemiyordu.Tam kafayı yemek üzereyken kocaman blok şeklinde bir kısmın yanlış yerde olduğu çıktı ortaya.Tabi o kocaman parçanın yeri değişince sorun çözüldü.yakından bakınca parçalar özellikle gökyüzü ve deniz kısmı fazla oynanmış ve yıpranmış gözüküyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,haklısınız,educada böyle şaşırtıcı durumlar olabiliyor..bu dediğiniz olay,educa 1500 kaplumbağa terbiyecisinde de vardı,sıyırmak için ideal bir puzzledı açıkcası.Guernicada bu durum var fakat artık 8 adet guernicadan sonra eksper oldum sanırım.:-)))

      Sil
  4. harika bir tablo...en çok istediğim puzzle ların başında geliyor ama bu yorumlardan sonra tüm cesaretim gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten bitince güzel duruyor..Yapımı cesaret kırıcı kadar zor değil merak etmeyin..Deneyin bence..sevgiler...

      Sil
  5. Ben de çok beğenerek aldım ama, pişman oldum. Çoooook zoooor.. Nasıl yapacağım bilmiyorum.:(

    YanıtlaSil
  6. evet yapımı gerçekten biraz sıkıcıydı,itiraf etmek lazım.ama görsel müthiş. klasik uzun ve kısaların dışında kalan 3uçlu 3 girişli gibi diğer kesim parçaların hepsi kendi aralarında eşleşiyor sadece,uzun ve kısalarla değil. şekile göre de ayırın parçaları. arşivimde foto varsa mailden ulaşın size referans olsun diye foto göndermeye çalışayım.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba elimde bu puzzledan var yukarıda yazmış olduğunuz yoruma istinaden yazıyorum eğer arşivinizde foto varsa paylaşmanız mümkün olur mu ? Yardımcı olması adına saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Uğur Bey;
      Görselleri bana da iletebilir misiniz ?

      Sil
    2. maalesef ben de yardımcı olamıyorum.Arşivimde bu puzzleın fotoğrafları silinmiş.

      Sil
  8. uğur bey,size mail olarak ulaştım.

    YanıtlaSil
  9. merhaba bu pazzle yapmaya başladım ama zorlanıyorum.Rica etsem bana da mail atara mısınız*

    YanıtlaSil
  10. merhaba puzzledaşım, tabi ki yardımcı olmaya çalışayım.Fakat mail olarak sitenin iletişim bölümüne girip geçerli bir mail adresi bırakınız.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Puzzle Master iletişim bölümünden ulaştım rica etsem görsellerinizi benimle de paylaşır mısınız?

    YanıtlaSil
  12. Emre bey, maalesef arşivimde ayrıntılı fotoğraf yok bu puzzle ile ilgili.yardımcı olmayı çok isterdim fakat silinmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş mailleriniz de yok mu acaba 400 parçam kaldı yardım almak istemiştim 😔😔😔

      Sil
    2. Emre beycim,her türlü kontrol ettim maalesef bulamadım.Çok üzgünüm.bu arada 400 parçaya bile indirgemek tebrik edilesi gerçekten. son bi gayret. :)

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Anatolian''San Francisco Sokakları'' 1500 Parça
Anatolian''San Francisco Sokakları'' 1500 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMaJJhjLEJJ-tOtji0K4Ps4vIAklqZyNo8sczLVrxi6AdGa5QQqtYWWJUWUMnHoq3D3_R9t-a_Z9Buuba1y5Ssx7eE9DiYR_rWZ_xViswuRrpvIwfhhrxP_KPb30B-H6gnf27_8cYQEha-/w640-h462/Anatolian-San+Francisco+Sokaklar%25C4%25B1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMaJJhjLEJJ-tOtji0K4Ps4vIAklqZyNo8sczLVrxi6AdGa5QQqtYWWJUWUMnHoq3D3_R9t-a_Z9Buuba1y5Ssx7eE9DiYR_rWZ_xViswuRrpvIwfhhrxP_KPb30B-H6gnf27_8cYQEha-/s72-w640-c-h462/Anatolian-San+Francisco+Sokaklar%25C4%25B1.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/04/anatoliansan-francisco-sokaklar-1500.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/04/anatoliansan-francisco-sokaklar-1500.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content