Claude Monet Ricordi Arte ''Regates A Argenteuil'' 2000 Parça

Claude Monet Ricordi Arte ''Regates A Argenteuil'' 2000 Parça; Claude Monet 'Regates A Argenteuil' Ricordi Arte ...

Claude Monet Ricordi Arte ''Regates A Argenteuil'' 2000 Parça;

Claude Monet 'Regates A Argenteuil' Ricordi Arte 2000 parça
Sevgili puzzleseverler, sizlere Claude Monet'in bir şaheserinden bahsetmek istiyorum.
Bana geldiğinde çok yoğun puzzle trafiğinden dolayı biraz bekleyen,elime aldığımda da 4 günde tamamlanan "Ricordi Arte 2000 parça Panorama Regates A Argenteuil"  adlı puzzle tamamen mavinin tonlarından oluşuyor arkadaşlar.


Puzzlemızın temasını Fransa'da Paris'in kuzeybatısında bulunan Argenteul kasabasında  Seine nehri üzerinde yapılan yelken yarışları oluşturuyor.
  
Yapımı kolay değil arkadaşlar,Zor temaları beğenenler için öneriyorum.Ricordi Arte'nin bana sürprizi de puzzle tamamlandığında 4 parça fazla çıkması oldu...:-)

Ben puzzlelarımı arşivlerken kutularına da ayrı bir önem veriyorum.Örneğin aldığım her puzzle'ın kutusunu çok ayrıntılı incelerim.Karton kaliteleri olsun,üzerindeki yazılar olsun hep gözden geçiririm.

Ricordi Arte markasını deneyimleyen arkadaşlar hatırlayacaklardır ama ben bilmeyenler için de buradan söyleyeyim,Ricordi Arte uluslararası AMREF organizasyonuyla beraber işbirliği başlattı. 

(African Medical and Research Foundation-Afrika tıp ve araştırma Vakfı)
  
Editions serisinden aldığınız bir puzzle ile Afrika refahı için destek veriyorsunuz.

Özellikle kutu kenarlarında"support the children in Africa together with Amref" ibaresini gördüğünüz puzzlelarda Afrika çocukları için katkıda bulunmuş oluyorsunuz.

Kenya,Nairobi merkezli bu 54 yıllık kuruluşun amacı Afrika'daki kalıcı sağlık sorunlarına çözüm bulmak.Kenyadaki okul binaları ve eğitim sisteminin gelişimine katkıda bulunmak için  ayrı bir fon oluşturuldu..

1808 yılında kurulan iki asırlık Ricordi firmasının AMREF Projesine verdiği desteğe sizin de bir katkınız olsun istiyorsanız Ricorde Arte Amref logosu bulunan Gold koleksiyonundan satın aldığınız bir  puzzle ile projeye katkı yapmış oluyorsunuz.

 Gelelim Puzzle'ımızın Temasına;

Fransız empresyonist (izlenimci) ressam, Oscar Claude Monet veya Claude Oscar Monet olarak da bilinir,izlenimcilik, modern resim sanatındaki ilk büyük devrimci harekettir.

İzlenimcilik terimi, Monet'nin İzlenim, Gün Doğumu adlı resminden gelmektedir.
Monet, resimlerinde fırça darbeleriyle oluşturduğu değişik renklerde noktalarla istediği izlenimi uyandıracak renk ve ışık etkisini yaratmayı başarmıştır.

Monet 'Regates A Argenteuil' tamamlanmak üzere

Bir peyzaj ressamı olan Monet, çocukluğunun bir dönemini geçirdiği Havre'de doğayla iç içe büyüdü. Hava tahminlerinden, ufak değişimler üzerine yaptığı gözlemlerle doğanın dilini çocuk yaşta öğrendi.


Ressamın Argenteuil'e yerleştiği 1872 yılını takip eden altı yıl, onun izlenimci bakış açısının resimlerinde belirginleştiği dönemdir. Bu dönem tabloları, anlık olayların ifade edilmesinde fotoğraf enstantanelerine benzetilebilir.


Monet'nin resimlerinin asıl konusu ışıktır. Doğa görüntüsünün, gün boyunca değişen ışıkla uğradığı dönüşümü resimlerinde göstermeyi amaç edinmiştir.


Monet'nin resmi hiçbir biçimsel kurala uygun değildi. Tamamen doğayla kurduğu ilişki ve gözlemleriyle, kendi tekniğini oluşturmaya başlamıştı. İlk dönem yapıtlarından, yaz gününde bahçe konulu resimlerinde, geleneksel ışık ve form anlayışını yıkarak yepyeni bir biçimde ele almıştır.


Ömrünün son yıllarında, bir ameliyat geçirmesine karşın görme bozukluğu çekti. Bu sebeple, son dönem tablolarında nesnelerin betimlenmesindeki bozukluk, bu resimlerin neredeyse soyuta yaklaşmasına neden olmuştur. 


Işığın, nilüferler üzerinde yarattığı etkilerin görsel anlatımı olan bu tablolarda, renkler birbirinin içine geçmiştir; artık ortada somut nesneler yoktur.Katarakt olduğu süreçte yaptığı resimlerin genel olarak kırmızı tonlarda olduğunu görürüz, bu katarakt hastalarının görüş biçiminin karakteristiğidir.

Monet, 5 Aralık 1926'da, 86 yaşındayken akciğer kanseri nedeniyle ölmüş ve Giverny kilisesi mezarlığına gömülmüştür.


Claude Monet
 

  • Puzzle Künyesi:
  • Marka Adı: Ricordi Arte
  • Seri: Panorama
  • Puzzle Adı:Regates A Argenteuil
  • Sanatçı: Claude Monet
  • Parça Sayısı: 2000
  • Ölçü:52x150cm
  • Üretim Yılı: 2006
  • Üretim Yeri: İtalya

COMMENTS

BLOGGER: 12
  1. Gunaydin :)
    4 gun gibi sure diyorsunuz ve puzzle bakiyorum bence cook zor ama arada siz olunca..... :))))) Gercekten BRAVO
    Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gününüz aydın olsun...çok teşekkür ediyorum.Zoru sevenler için öneriyorum bu temayı...
      sevgiler...

      Sil
  2. Bu puzzle benim de severek aldığım ve sırada bekleyenler arasında. AMREF'i bilmiyordum, anlattığınıza sevindim :) 4 günlük süre için de ayrıca tebrik ediyorum sizi. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğdem hanım,sizin paylaşımlarınızı ve fikirlerinizi de bekliyoruz bu puzzleı yaptığınız zaman...teşekkür ederim...

      Sil
  3. Elinize sağlık. Çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz....ben de size teşekkür ederim,tecrübelerime,tecrübe kattığınız için...

      Sil
  4. Ne kadar zor ve güzel görünüyor. Ama ben sizin 4 günde bitirmenize hiiiç şaşırmadım:))

    YanıtlaSil
  5. yayınladığınız puzzlelar ve hiç üşenmeden bizim için yazdığınız bilgiler için çok teşekkürler,,emeğinize ve ellerinize sağlık,hep mutlu ve sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Selma'cım,ne demek üşenmek...Bilakis o kadar içten gelerek yapıyorum ki..Herşey biz puzzleseverler için....Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. tekrardan ellerinize sağlık sevgili ustamız... bir bilginiz varmıdır acaba 1500 panoramasıda mevcutmudur? ancak ona cesaret toplayabildim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mergülcüm,Monet'in 1500 değil de 1000 parçalısı panoramik olarak ricordi markasında mevcut...Deneyebilirsiniz.Ancak gösterişli durması bakımından 2000 parçalısını tavsiye ediyorum...sevgiler...

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Claude Monet Ricordi Arte ''Regates A Argenteuil'' 2000 Parça
Claude Monet Ricordi Arte ''Regates A Argenteuil'' 2000 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD8pHo8_Jn4g2nNZ4b73GWg-85H7uulysk7yacfBy_VGWgzIKXCeR65pghpsi9SYcT-UhQg7PYI5VH7M-2B73RQJCAKhgYn1wgBNHLjoPSRnENW0vlaJd-8YoEa0oCVXU2_dGx7fUUDI7P/s1600/clude-monet.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD8pHo8_Jn4g2nNZ4b73GWg-85H7uulysk7yacfBy_VGWgzIKXCeR65pghpsi9SYcT-UhQg7PYI5VH7M-2B73RQJCAKhgYn1wgBNHLjoPSRnENW0vlaJd-8YoEa0oCVXU2_dGx7fUUDI7P/s72-c/clude-monet.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/04/claude-monet-ricordi-arte-regates.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/04/claude-monet-ricordi-arte-regates.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content