Educa ''The World Executive Map'' 4000 Parça

Educa ''The World Executive Map'' 4000 Parça;  Sevgili puzzleseverler,benden çok acil yapılması istenen 4000 parça &quo...

Educa ''The World Executive Map'' 4000 Parça; 

The World Executive Map

Sevgili puzzleseverler,benden çok acil yapılması istenen 4000 parça "Educa The world Executive Map" harita puzzle'ını istenen sürede tamamlayarak yerine ulaştırdım.  
Aylardır süren ciddi bir kış yoğunluğunun  ardından yaz aylarının da yaklaşmasıyla beraber tempomu düşürerek 4'erli gruplar yerine 2'şerli gruplar halinde puzzle yapımına devam ediyorum.

Educa 4000 Dünya haritası'nı yapan arkadaşlar var mı bilmiyorum ama ciddi sabır ve emek isteyen hatta büyütecin bile fayda etmediği,göz yoran bir puzzle. Educa'da "bir parçanın her yere oturma" sorununu da göz önünde bulundurursak zor kategorisinde değerlendiriyorum.
Educa The world Executive Map 4000 Parça

Puzzle'ın kolay yönleri de yok değil tabi, puzzle'ın dört köşesi,ülke bayraklarının olduğu kısımları hemen yapabiliyorsunuz.


Zaten bu 4 köşenin parçaları neredeyse 1000 parçaya yakın,geriye kalan kıtaları ülkeleri şehirleri çıkartmak, biraz coğrafya bilginiz varsa bu puzzle yaparken çok işe yarıyor.

Zira kutusundan bakılarak yapılması nerdeyse imkansıza yakın,kutuda minicik bir yer puzzle'da çok belirgin olabiliyor, marka educa olduğu için her zaman yaptığım gibi,önce ikili birbiriyle eşleşen parçaları ayırdım.

Onları ayrı bir yerde eşleştirmek bile oldukça zaman alıcı doğrusu,buna rağmen keyif aldınız mı diye soracak olursanız,çok tuhaftır,keyifli, eğlenceli saatler geçirdim.
Educa mappa mundi,puzzleda türkiye bölümü

Puzzle'ın tamamlanması toplamda bir haftayı geçmedi. harita temasına ilgi duyanlara tavsiyemdir.

Harita temalarına pek ilgim olmasa da tamamlandığında harika durduğunu söylemeliyim.

Mappa Mundi nedir?

Puzzle'ımıza adını veren Mappa Mundi kelimesi Latince'den gelmektedir ve bu terim "ortaçağa özgü harita" demektir.
Mappa (çizim,harita) Mundi ise (Dünyanın) anlamlarını taşımaktadır.

Bu tür ayrıntılı duvar haritalarının en büyük olanı 3.5m çapındaydı,ortaçağlardan günümüze yaklaşık olarak 1100 mappa mundi (ortaçağ haritası) kaldığı tahmin ediliyor. Bunlardan 900 kadarı el yazmaları şeklinde bağımsız belgelerdir.

Mappa mundi  tarzında dünyada 6 kıtayı siyasi olarak gösteren bu haritada  ilk başta ülkemizin olduğu bölümü hızlıca yaptım.


Haritayı parçalara  bölen  Meridyen çizgilerini ve Ekvator çizgisini kendime referans aldım.En zorlayıcı kısımlar okyanusları,denizler,adacıkları gösteren mavi kısımlar oldu.
Örneğin oğlak dönencesi, yengeç dönencesi, Kuzey Pasifik Denizi gibi birbirlerini tekrarlayan yazıları nereye oturtacağınızı iyi bilmeniz gerekiyor.

Çünkü bu yazılar çifter,üçer şeklinde.Çerçeve parçaları bile sizi ciddi strese sokabilir.
Herşeye rağmen çok keyifli bir deneyim oldu benim için.Daha önce Educa Magna Carta
puzzle'ını da deneyimleyen biri olarak bu puzzle'ın daha güzel durduğunu ifade edeyim.

Educa The Executive Map,The world
Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Educa
Seri: Standart
Puzzle Adı: The Executive Map,The world
Sanatçı:-
Parça Sayısı: 4000
Ölçü: 136x96cm
Üretim Yılı: 2011
Üretim Yeri: İspanya.






COMMENTS

BLOGGER: 37
  1. Çok güzel duruyor gerçekten. Ama yoğun bir emek ve sabır gerektiren bir puzzle. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Burdan bakınca çok ürkütücü,imkansız fakat çok güzel görünüyor.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durumu ne de güzel özetlemişsiniz sevgili Mine hanım..tebrik ediyorum....

      Sil
  3. bende de var.ama henüz baslama fırsatım olmadı...elimde iki tane acık var suan...onları bitirmekle ugrasıyorum...bakalım bitince nasıl olacak

    YanıtlaSil
  4. merhabalar,elinizdekiler bitince şiddetle yapmanızı tavsiye ederim,sonuca değiyor...bu arada Cihan bey,diğer yorumunuzda sorduğunuz soru ile ilgili direkt iletişim bölümünden ulaşırsanız detaylı cevap veririm...teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  5. 13200 lük puzzle bitirdim bugun itibariyle...2000 parca mutlulugun resmini bitirecem...sonrasında ise harita insallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne mutlu size..ve darısı benim başıma diyelim...bendeki devam ediyor hala..mutluluğun resminin 2000 parçalısı çok daha güzel duruyor.fakat yapımındaki kahveler ya sabır cinsinden...hatırlatayım dedim.

      Sil
  6. :) bende sizin gibi tek renk parcaları daha rahat yapabiliyorum...sanırım basladıgım zaman 2 günde bitiririm diye düşünüyorum...tabi tamamen yapmaya odaklanabilirsem...sanırım yapmam için biraz bekleyecek...ama cok güzel olacagını düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımm..anlıyorum..o zaman çok rahatlıkla mutluluğun resmindeki kahvelerin üstesinden gelirsiniz.2 gün çok çok iyi bir süre...tebrikler..

      Sil
  7. Educa ''The World Executive Map'' 4000 Parçalık haritayı bende yaklaşık bir 15gün önce bitirdim. bu yazının sahibi olan puzzle teacher'ında dediği gibi şiddetle tavsiye ederim. benim yapımım meslek gereği arada boşluklar olmak le birlikte 1 ay kadar sürdü aktif yapım sürem 20 gün kadar sürdü (bu puzzleın benim ilk puzzleım olduğunu söylemem lazım biraz fazla cesaretle 4000lik puzzlela başladım ama gayet keyifliydi yapması çok zevkli bir puzzle sabah kalkıp kahvaltı yapmadan başına geçtim diyebilirim).
    ben puzzle yaparken teacherında dediği gibi önce bayraklı kısımları sonra çerçeveleri yaptım (çerçeve kısmında kırmızı şeritler halinde uzantılar yer alıyor bu uzantıları takip etmek çerçevenin yanlış yerleştirilmesine mani oluyor fakat biraz dikkat gerektiriyor)
    ilerliyen safhada ise tam olarak enlem ve boylamları yerleştirdim. daha sonra denizleri en son karaları bitirdim. ben çok keyif aldım ama doğru yöntem olduğunu iddaa edemem (:
    ayrıca mavi kesikli ve mavi noktalı kesikli çizgilerinde yapıma yardımcı olduğunu belirtmem gerekir.
    yinede bitince çok çok güzel duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle değerli yorumunuzla yaptığınız katkı için teşekkür ederim...Ayrıca ilk puzzle olarak 4000 harita gibi zor bir tema seçtiğiniz için de tebrikler...20 gün çok iyi bir süre bu puzzle için.benden bir proje için 1 haftada yapılması rica edildi.ben de o dönem açtığım 4 puzzleın yanında bunu da başarıyla tamamladım.Sizin ikinci puzzlenızın temasının ne olacağını bilmiyorum ama yine zorlayıcı bir tema olur diye düşünüyorum...

      Sil
  8. merhabalar, bende yeni başladım fakat köşelerini yanlış yerleştirmişim rica etsem daha ayrıtılı ve net bi fotoğrafı var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,bana iletişim bölümünden direkt ulaşırsanız size bu puzzle hakkında ayrıntılı bilgi ve döküman verebilirim....sevgiler...

      Sil
  9. merhaba arkadaşlar ben bu puzzle ı arkadaşıma hediye etmeyi düşünüyorum fakat puzzledan hiç anlamam açıkcası. Acaba puzzle bittiğinde onu duvara asabilecek mi yoksa ayrıyetten bir çerçeve alması mı gerekli kutunun içerisinde çerçeve vari bir şey varmıdır acaba çok teşekkürler .. :)

    YanıtlaSil
  10. merhabalar arkadaşlar ben bu puzzle ı arkadaşıma hediye almayı düşünüyorum fakat puzzle dan hiç anlamam etmem açıkcası. bu puzzle bittiğinde arkadaşım onu direk duvarına asabilecek mi yoksa çerceveletmesi falan mı gerekli kutu içeriğinde çerçeve vari bir şey var mı ? birde ürünü almam için önerdiğiniz bir dükkan ve ya site var mıdır ? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. merhaba cem bey,satılan puzzle kutularının içinde markaya bağlı olarak sadece sıvı yapıştırıcısı çıkmaktadır.herhangi bir çerçeve veya puzzle halısı kutularda ihtiva etmez.harici satılır.biz puzzlecılar,sevdiğimiz puzzleları yaptıktan sonra ya arkasından koli bandı ile bantlar ya da ön yüzeyinden sıvı yapıştırıcı ile yapıştırıp direkt mahalle çerçevecimize götürür çerçevelettiririz.bu arada puzzle ürünlerini alabileceğiniz çok memnun kalabilecğiniz ilgili,güvenli satış siteleri var.bunun için bana iletişimden yazın,sizi direkt yönlendireyim.

    YanıtlaSil
  12. 4000 lik puzzle gecis yaptik ama henuz cerceveyi olusturamadim her parca her yere giriyor isin icinden cikamadim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu world puzzleı daha önce tam 5 defa yapmış biri olarak tabi ki bazı anlatacaklarım var..bana mail adresinizi iletişim bölümüne bırakarak ulaşın...mail üzerinden ayrıntılı konuşalım.

      Sil
    2. Merhaba şu an bu puzzle ile uğraşıyorum ancak çerçeveyi oturtmakta çok zorlanıyorum. İletişim bölümünü göremedim burdan yazayım dedim. Nasıl başardınız :)))

      Sil
  13. günce hanım,aslında sitede yukarda puzzle gönder kısmından sonra iletişim bulunuyor,3.sırada.telefondan mı giriyorsunuz sanırım.oradan ulaşamıyorsanız,bana yine yorum bırakın,yorumunuza mail adresinizi yazın,ben yayınlamam yorumu,mail adresinizi içinden çekerim.bu arada bu puzzleı tam 5 defa yaptım.çok hileleri olan bir puzzledır.bazı püf noktaları var elbet.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba. Bu puzzle parçaları 1000'er 1000'er halinde ayrı olarak mı kutuda bulunuyor?

    YanıtlaSil
  15. sevgili tuba,hayır değil.educada çift poşetli puzzlelar 8000 parçadan itibaren başlar.4000lik tek poşet içinde tek kutuda.puzzlelarda çift poşetlenme olayı markasına göre değişir.örneğin art,gold gibi markalarda 2000lik puzzleı bile ayrı ayrı 1000er poşet görürsünüz,ama educa,clementoni ravensburger gibi markalarda çoklu poşet olayı 8000,10.000 gibi rakamlarda başlar.

    YanıtlaSil
  16. Sayın Hocam, öncelikle tebrik ederim, siteniz çok güzel.
    Bu puzzleda deniz ve ada gibi zor kısımlara ilişkin varsa özel bir strateji verebilir misiniz? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. aslında bu puzzleın püf noktaları var.siz bana iletişimden ulaştınız değil mi? mail üzerinden yazayım olmazsa size.

    YanıtlaSil
  18. merhabalar, yapim sirasinda sigdirabilecegim buyuklukte masam yok. yerde de yapmak istemiyorum. hali onerir misiniz? 4000 parca oldugunu da gozeterek? bildiginiz uygun bir puzzle halisi var midir bu marka ve parca sayisi icin? tesekkurler.

    YanıtlaSil
  19. merhaba sevgili puzzleseverim,halı konusunda artık ülkemizde 6000 parçalık puzzleı bile koyabileceğimiz,çeşitli parça aralıklarında halı üreten Sizs halıları var.şiddetle öneririm..hatta site içinde de inceleme yazısı yazmıştım,sizs halısısıyla ilgili,özel üretilmiş kılıfı sayesinde bir yerden bir yere taşımak çok kolay oluyor...keçesi de son derece kaliteli... internet üzerinden puzzlehalısı.com a girin,inceleyin ürünleri.

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar.. 4000 lik harita icin yapistirmadan sonra arka kismina destek icin nasil bir malzeme yapistirmayi tavsiye edersiniz

    YanıtlaSil
  21. büyük parçalı puzzleların arkasına 2-3 milimlik mdf kestirilebilir...çift taraflı bantla yapıştırılabilir..mukavvayı şu açıdan öneremiyorum..zaman içersinde asıldığı ortama bağlı olaraktan nem ile birlikte yamulup puzzleı da yamultabiliyor.içerde potluk katlık gibi şeylerin oluşmaması için en garantilisi mdf gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba bu puzzle'ın 1500 parçalı olanını aldım çerçeveler ve bayraklar bitti ama diğer kısımlarla ilgili nasıl bir yöntem izleyeceğimi bilmiyorum:( siz nasıl yaptınız?

    YanıtlaSil
  23. sevgili takipçim,bana iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak ulaşın...yardımlaşalım..bunun 1500lüğünü de yapmışlığım vardır.sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. merhabalar ben yapbozu bitirdim sayılır (sadece 400 parçam kaldı 3 hafta sürdü) çerçeveyi oluşturamayan arkadaşlar ilk olarak çerçevenin altındaki yeşilli kırmızılı yeri yapabilirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili puzzlesever,değerli yorumunuz,fikriniz için çok tşkler

      Sil
  25. Merhabalar,bende yeni bitirdim ve hep aynı yöntemle yapmışız sizinle.Çok zevkliydi ve çok bilgi edindim.Sadece simdi nasıl sqrıp,çerceveletecegiz onu düsünüyoruz.Halısı sınırda sararken bozulabilir.Ne yapmak gerekir acaba.Tskler

    YanıtlaSil
  26. puzzleı eşit tabakalara bölüp mukavvaya alın..puzzleı halıdan kurtarın.mesela 2000 parça için 100x70 büyük mukavvanınz varsa halının altına yerleştirin,üstüne de aynı mukavvadan kapatıp eşiniz yardımıyla ters çevirin,tün tabakaları ters çevirdikten sonra puzzleı bütün olarak arkasından şeffaf koli bandıyla yapıştırın. puzzle parçalı şekilde yapıştırılırsa bağlantı yerlerinden potluk yapabilir.o yüzden arkasından bütün olarak yapıştırın.sonra bir maket bıçağıyla ortasından bir sıra bantı ucundan kaldırıp bantı çekin, böylece birleşme yerinde bant olmayacağı için puzzleı tabakalara bölün. tabakaları da ister kutusunda ister küçük kartonlar arasında çerçeveciye götürün.çerçeveci tekrar puzzleı birleştirip arkasından bantsız yerine tek sıra bant çeker yine.

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar. 4000lik olan map puzzle I dolap uygulamamda satıyorum fakat gazla ucuza koydum sanırım. Değerini indirimli haliyle 400 olarak belirledim. Fakat çok eskiden almıştım ve eksik parça desteği yoktur diye düşünmüştüm. Var mıdır veya sizce ne karara sarmalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eksik parça desteği hala olabilir kanısındayım.sıfır jelatinli kutu ise fiyatı bana normal geldi,tabi siz bilirsiniz,bu ikinci el uygulamalarında çok ucçuk fiyatlar da karşımıza çıkabiliyor.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Educa ''The World Executive Map'' 4000 Parça
Educa ''The World Executive Map'' 4000 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6m-joEHw-fHZl5mnIhBuwGPOByhbf55pISiyBer73_-b3Ylxe7lADEgBRRHSmAd1MW3GM0RD4t1e8VYBbGGcoOUIZ8Dd5j38BPLzXJz48pJFZQcWIFk6vZTgk_Gb6Ey6vU2APC-W_OlcU/s400/Educa+4000.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6m-joEHw-fHZl5mnIhBuwGPOByhbf55pISiyBer73_-b3Ylxe7lADEgBRRHSmAd1MW3GM0RD4t1e8VYBbGGcoOUIZ8Dd5j38BPLzXJz48pJFZQcWIFk6vZTgk_Gb6Ey6vU2APC-W_OlcU/s72-c/Educa+4000.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/04/educa-world-executive-map-4000-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/04/educa-world-executive-map-4000-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content