Ravensburger ''The Grand Canal'' 3000 Parça

Ravensburger 'The Grand Canal' 3000 Parça  The Grand Canal/Venice-Büyük Kanal Venedik Sevgili puzzle severler,bugünlerde tek g...

Ravensburger 'The Grand Canal' 3000 Parça 

The Grand Canal/Venice-Büyük Kanal Venedik
Sevgili puzzle severler,bugünlerde tek gayem elimde bulunan büyük parçalı puzzle'ları bir an önce sahiplerine kavuşturmak,puzzle'ların yapımına dörtlü gruplar halinde devam ediyorum.
Size yeni tamamladığım Ravensburger 3000 parça venedik büyük kanal temalı puzzle'dan bahsedeyim biraz.

İlk gördüğünüzde yapımını çok zor gibi duran bu puzzle'ı, yaptığım diğer 3000 parçalı puzzle'larla  kıyasladığımda, kolay yaptıklarım arasında yer alıyor.

Örneğin şöyle bir sıralama verebilirim,3000 parçalar arasında zorluk derecesi açısından,
  • 1-Ravensburger 3000 parça Sabinler
  • 2-Educa 3000 parça Guernica (asimetrik kesime sahip olan)
  • 3-Ravensburger 3000 parça Venedik
Puzzle'da benim en sevdiğim tarz olan tek düz  renkler söz konusu olunca, örgü örer gibi hızlı yapıyorum galiba..:-)
Puzzle temasından biraz bahsedecek olursak,Venedik şehri aslında büyük bir kanaldır, haliyle şehirde büyük bir su trafiği vardır.

Puzzle yapımına tek renge sahip gökyüzünden başladım
Genel taşıma deniz otobüsleri ve deniz taksileri tarafından sağlanır. Fakat pek çok turist burayı gondollar ile gezip görür.
Kanal iki ucu ortasında geniş bir 'S' şeklini alır. Kanal 3.800 metre uzunluğunda ve ortalama dip derinliği ise 5 metredir.


Venedik Grand Canal; 
13.–18. yüzyıllar arasında inşa edilen yaklaşık 170 bina tarafından çevrilidir. Bu binaların çoğu zengin Venedikli aileler tarafından yapılmıştır. O kocaman binalar bu kadar suyun içinde nasıl dimdik yüzyıllara meydan okumuşlar?

Tüm binaların altında özel bir ağaçtan yapılmış kazıklar vardır.Yani evlerin temeli kazıklardan oluşuyor. Venedik'teki binalar, birbirine çok yakın bir şekilde bir araya getirilen ahşap kazıklar üzerine inşa edilmiştir.

Su altında havayla teması kesilen ahşap çürümez ,aksine mineral düzeyi yüksek suya maruz kaldığı için kaya gibi sert bir madde haline dönüşür. Kazıklar yumuşak kum ve çamur tabakasını delerek daha sert olan kile kadar batar.


Kanalda trafik özel botlar, su otobüsleri, su taksileri ya da meşhur Venedik gondolları ile sağlanmaktadır. Birçok turist bu seçenekler arasında en romantik olarak görülen gondol seyahatini tercih etmektedir. 

Sanatçısı 
Friedrich Nerly hakkında kısa bilgi:  

Friedrich Nerly,1807-1878 yılları arasında yaşamış Alman ressamdır.Babası öldükten sonra,Hamburg'da akrabaları tarafından büyütülen Christian  Friedrich Nerly, Hamburg'un sanatsal ortamında, doğayı gözlemlemeye teşvik etmek için yetenekli genç resamları cesaretlendiren Baron Carl Friedrich von Rumohr'un himayesine girmiştir.

1827 yılında,Rumohr ve genç ressamları hep beraber,Almanya içinde yolculuklar yaparak,Goethe ile tanışmış,takip eden yılda ise yaşamının 6 yılını sürdüreceği Roma seyahati başlamıştır.

Burada,Johann Christian Reinhart, Friedrich Preller ve Erwin Speckter gibi iyi eğitimli ressamların olduğu topluluğa katılmış,beraber çalışma fırsatı yakalamıştır.

Roma ve çevresini eserlerine taşıyan Nerlich,Güney İtalya ve Napoli'den de manzaralar çizmiştir.Dönemin en iyi peyzaj sanatçısı kabul edilmiştir.

Puzzle künyesi:
Marka Adı: Ravensburger
Puzzle Adı:The Grand Canal/Venice-Büyük Kanal Venedik
Sanatçı:Friedrich Nerly
Parça Sayısı: 3000
Ölçü:121x80cm
Üretim Yılı: 2009
Üretim Yeri: Almanya..


www.puzzleteacher.com                                                              @Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Renklerinin solukluğu nedeniyle Ravensburger olmasına rağmen yapmayı düşünmüyordum. Ama bitmiş hali güzel olmuş :) Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Çiğdem Hanım,bitmiş hali gerçekten güzel duruyor.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık.Çok güzel,renkler harika.Gökyüzü çok zor görünüyor.Ustalığınızı konuşturmuşsunuz yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mine hanım,gökyüzü gerçekten de uğraştırıcı...Ama netice harika...:-)))

      Sil
  3. Öncelikle ellerinize sağlık. Bende düz renkleri yapmayi çok seviyorum, hele bir de kesimi böyle düzgün olunca nakis işler gibi geliyor bana.
    Resime ve flu görünüşüne bayıldım. Keşke bir de çerçeveli halini görebilseydik.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Ravensburger ''The Grand Canal'' 3000 Parça
Ravensburger ''The Grand Canal'' 3000 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwu0CVWJzzOTn27cwzIHFPc2i9FSyycICJTHuy-_KN4Idjvpr-OEDIr9RV06uhByMKbxovk27QO-xnm0GXCLcnFM5tFfyg5Crqgk6vpkjRHbAJYm3q9zzBQ9OOaBn2OdqIM7ROJI8h0Qot/s1600/Ravensburger-grand-venice.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwu0CVWJzzOTn27cwzIHFPc2i9FSyycICJTHuy-_KN4Idjvpr-OEDIr9RV06uhByMKbxovk27QO-xnm0GXCLcnFM5tFfyg5Crqgk6vpkjRHbAJYm3q9zzBQ9OOaBn2OdqIM7ROJI8h0Qot/s72-c/Ravensburger-grand-venice.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/04/ravensburger-grand-canal-3000-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/04/ravensburger-grand-canal-3000-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content