Educa ''Amsterdam'' 1000 Parça

Educa 'Amsterdam' 1000 Parça   Educa  'Amsterdam' 1000 Parça Sevgili arkadaşlar, Yoğun ve keyifli geçen puzzle dolu g...

Educa 'Amsterdam'1000 Parça 

Educa  'Amsterdam' 1000 Parça
Sevgili arkadaşlar,Yoğun ve keyifli geçen puzzle dolu günlerde her zamanki gibi elimdeki puzzleların yapımına hız kesmeden devam etmekteyim.
Yoğun çalışmalarımın arasında gönderilen bu puzzle'ın siyah-beyazlığı gözünüzü hiç korkutmasın,yaparken gayet kolay ve hızlı ilerliyorsunuz.  

Educa'nın bu sene  en çok ilgi gören temalarından olan  1000 parça Amsterdam aynı gün içinde çok hızlı şekilde tamamlandı,gönderildi.
Siyah beyaz renk ağırlıklı bu puzzle tamamlandığında gösterişli bir poster ortaya çıkıyor.


Posterin güzelliğinin Educa da farkına varmış olacak ki, 2014 kataloğuna aynı görselin 3000 parçalısını da ekledi..1000 parça Educa Amsterdam böyle güzel duruyorsa kimbilir 3000 parça Amsterdam nasıl şahane durur?

Yapımının kolay ve keyifli olduğunu,klasik Educa kesimi parçalarla karşılaştığımızı bir kez daha hatırlattıktan sonra, neden bisiklet? diye soralım..Hiç düşündünüz mü bu temada neden bisiklet ön plana çıkıyor? Kırmızı olduğu için mi?


Amsterdam

Gelin puzzle temasına adını veren Amsterdam'dan kısaca bahsedelim:
Amsterdam Hollanda'nın başkentidir.Kişi sayısı,kültürel ve parasal bakımından Hollanda'nın en büyük,ve en önemli kentidir.
Şehrin adı, ilk kurulduğu zamanlarda Amstel ırmağının üzerine kurulan su bendi "dam" olan Amstelredamme'ın zamanla Amsterdam olmasından gelir.
Amsterdam'da bulunan ünlü "Dam Meydanı" dünyanın birçok yerinden  ziyaretçi akınına uğramaktadır.



Amsterdam bisiklet dostu bir şehirdir. Şehirde bisiklet yolları ve bisiklet park alanlarıyla "bisiklet kültürü"nün geliştiği bir merkezdir.Şehirde 1 milyon bisiklet bulunduğu tahmin edilmektedir.


Ancak bisiklet hırsızlığı oldukça yaygındır. Bu yüzden bisiklet sahiplerinin büyük kilitlerle bisikletlerini hırsızlara karşı koruma eğilimi vardır. Şehir içinde araç kullanmak tercih edilmez. Çünkü park ücretleri oldukça yüksektir. Ayrıca birçok cadde ve sokak araç trafiğine kapatılmıştır.
Amsterdam Kırmızı Bisiklet

Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Educa
Seri: Standart
Puzzle Adı: Amsterdam
Sanatçı: -
Parça Sayısı: 1000
Ölçü: 48x68cm
Üretim Yılı: 2011
Üretim Yeri: İspanya 



 


www.puzzleteacher.com                                                      @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 17
  1. Yazıyı okumadan önce bitmiş puzzle fotoğrafını gördüğümde aklıma ilk gelen "Parça sayısı fazla olursa çok daha güzel görünecektir". 3000'lik olduğunu bilmiyordum, siz de ondan bahsetmişsiniz. Gerçekten 3000'liğin muhteşem olacağını düşünüyorum. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şeyi düşünüyoruz demek ki.Teşekkürler..

      Sil
  2. Çok güzel.Ama itiraf etmeliyim ki,Educa oluşu ve siyah beyaz olması biraz ürkütücü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,o ürkütücü anları Educa bize hep yaşatıyor sağolsun...sevgiler....

      Sil
  3. Selam.
    Konu eski ama yazayım yine de.
    Ben de bunun 3000 lik olanını aldım. Bitmesine az kaldı. Gerçekten çok zor sayılmaz.
    Ben gayet düzenli çalışmama rağmen bir parçayı kaybettim sanırım. Yaptığım sayımda 2999 parça saydım. Öaalesef kutuyu açar açmaz saymamıştım.

    YanıtlaSil
  4. sevgili Cahit,size katılıyorum.zor değil.tebrik ederim öncelikle..şöyle bir durum var,puzzleları aldığınızda yapmadan önce saymayın...çünkü bazen üretimden kaynaklı her ne kadar kutuda 3000 olarak lanse edilse de,2999,2998,3008 ve benzeri rakamlarla tamamlanabiliyor...örneğin,clementoni ve ravensburger yuvarlatıyor rakamları...saymak o yüzden sağlıklı bir yöntem değil.ama yine de eksik parçanız çıkarsa destekleri var educanın.bana iletişimden mail adresinizi bırakarak ulaşırsınız ben gerekli prosedür için size yardımcı olurum..o kısım halledilir merak etmeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yanıtınız için.
      Uzun kenarda 60 ve kısa kenarda 50 parça olduğundan ve kesim gayet düzenli olduğundan 3000 parça olması gerek. Zaten bitmeye yakın olduğu için tek tek saymadım. Basit bir çarpma işlemiyle saydım.
      Kayıp parçayı kesin belirledikten sonra bakarım duruma.

      Sil
    2. Bir de şunu belirteyim.
      Bu pazıla başaldığımda bazı parçaların klasik uzun, bazı parçaların kısa ama bazılarının ise tamamen farklı karesel formda olduğunu gördüm. Bu karesel ve daha iri görünen parçalar tam 120 tane idi. Bunlar en ortadaki iki sıranın parçalarıydı.
      Dolayısıyla çerçeceyi yapıp pazılı ortadan ikiye ayırdım ve çerçevesi tamamlanmış iki adet 1500 lük pazılım oldu. Hangi parçanın hangi yarıya ait olduğunda belli sayılırdı.
      Daha sonra da ortadaki iki sütunun birleşim yerlerindeki kesimin de pazılın geri kalanından farklı olduğunu fark ettim. Biraz geç oldu ama bu da bize pazılı dörde ayırma imkanı veriyor.
      Merak ettiğim Educanın diğer 3000 lik pazıllarında da böyle mi?
      Gerçi siz daha önce Guernicanın bile iki farklı kesiminden bahsetmiştiniz

      Sil
    3. evet,3000liklerde 60x50dir.ben de bu yöntemle hesaplarım hep.ben de merak ettim şimdik eksik çıkacak mı diye...:)))

      Sil
    4. evet,bilinçli gözlemleyerek puzzle yapmanız çok hoşuma gitti.çoğu puzzlesever fark etmeden yapar..şimdik hemen anlatayım: 1000lik puzzle harici,1500lük olsun,2000lik olsun,3000lik olsun,ve daha yukarsı,puzzleı tam ortasından bölen sınır çizgisi parçaları kesinlikle diğerlerinden farklıdır.bunlar ya daha küt,iri uçlu ya da tam tersi minik uçlu çıkar.educada,art puzzleda bu örnekler vardır.bu parçaları her zaman ben önceden ayırarak sınır çizgileri hemen oluştururum.tabakaları eşit şekilde böler.guernicalar farklı kesim olsa bile onları da bölen parçalar karakteristiktr,hemen kendini belli eder.

      Sil
  5. Dün oğlum heyecanla baba koltuğun altında bir parça buldum diye geldi.bana daha güzel bir hediyeyle gelemezdi ve puzzle eksiksiz bitti. Harika görünüyor.
    Üzerine yapıştırıcı sürmeye kıyamıyorum. Anatolian parlak yapıştırıcım var. Uzun süre koruyabilmesi için kullanacağım.
    Bir de Ravensburger Antik Dünya Haritası 5000 parça puzzle almak istiyorum ama bulamıyorum. Zor olacak biliyorum ama bulsam alırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa.çok iyi denk gelmiş.tabi ki anatolian yapıştırıcı kullanabilirsiniz.o 5000lik eski bi modeldi,fakat çok iyi bi tema.ben de araştırayım bi..uğraştırır ama zor iyidir..tebrik ederim sizi böyle gidin..

      Sil
  6. Merhabalar 3000binlik bitirdim. Puzzle halısında . Bundan sonra çerçeve için izlemem gereken adımlar nelerdir yardımcı olur musunuz? ☺️

    YanıtlaSil
  7. esencim puzzle halısıyla mı götüreceksiniz çerçeveciye,yoksa halıdan alıp yapıştırarak mı? ona göre yönlendirebilirim.

    YanıtlaSil
  8. Halı ile götüreceğim.

    YanıtlaSil
  9. esencim aslında büyük parçalı puzzlelarda yapıştırılmadan çerçeve içine sokulan puzzlelarda şöyle bir handikap olabiliyor,puzzle zamanla bel veriyor.yani potluklar oluşabiliyor,eğimleşebiliyor..asıldığı ortama bağlı olarak.odada akvaryumun olması bile puzzle'ı zamanla etkileyen unsurlar,güneş ışığına direkt maruz kalması da.ben kendi evime asacak olsam arkasını çift taraflı bantla 2-3milimlik bi mdf'ye sabitler öyle götürürdüm.çift taraflı bantın da kaliteli olması gerekiyor.köpük ihtiva eden olmalı.(3M gibi) sonrasında çerçeve seçme işi zevkinize kalmış.paspartusuz düz desensiz canlı bir renk olabilir.siyaha siyah boğar.kontrast (zıt) bir renk seçmelisiniz ki puzzleı ortaya çıkartsın.

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Çerçeve işimi halledince yine yazıcam mutlu sonu ☺️ 🧩

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Educa ''Amsterdam'' 1000 Parça
Educa ''Amsterdam'' 1000 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKF-9_yCvY2cyH3NNYfhwXcZDYw7WLhWfMJHFh0GKipi3A_52byMKlFe4WOvG8KRM_Lczs70QV13EMw_gnpw7ZbZ1NvLZTNkORl1Pq3IUzUFJ7_BxnQYwyjXVhp_LYSObpQwW4J6wR0mMJ/s1600/amsterdam-1000.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKF-9_yCvY2cyH3NNYfhwXcZDYw7WLhWfMJHFh0GKipi3A_52byMKlFe4WOvG8KRM_Lczs70QV13EMw_gnpw7ZbZ1NvLZTNkORl1Pq3IUzUFJ7_BxnQYwyjXVhp_LYSObpQwW4J6wR0mMJ/s72-c/amsterdam-1000.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/06/educa-amsterdam-1500-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/06/educa-amsterdam-1500-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content