İkikedi Puzzle ''Boating Party'' 2x500 Çeviri Serisi

İkikedi Puzzle Çeviri Serisi  Renoir ve Latif  2 x 500 "Boating Party" The Lunchen of the Boating Party - orjinal tablo Arka...

İkikedi Puzzle Çeviri Serisi Renoir ve Latif  2 x 500 "Boating Party"

The Lunchen of the Boating Party - orjinal tablo

Arkadaşlar,
bir süredir çok ağır temalı ve  büyük parçalı puzzle'larla uğraşmaktayım. Bazen bu puzzle'lardan biraz nefes almak için elimdeki stoğumdan renkli puzzle'lar yapayım diyorum..Yani dinlenme molalarımı bile çerezlik puzzle'larla geçiştiriyorum. :-)

İşte size İkikedi markasının karikatür çeviri serisinden çok ilginç bir puzzle daha.
2x500 parça olarak tek kutuda bulabileceğiniz bu puzzle'ın bir diğer özelliği parçaların minyatür olması.


Hatırlayacaksınız,önceki aylarda İkiKedi puzzle'larının tanıtımını ilk kez bu sayfalarda yaptık.

İkikedi firması puzzle ürünlerinden oluşan birkaç modeli bana numune olarak göndermişti
Firma yetkilisi Barış bey'in ilgili yaklaşımları ve puzzleteacher.com'a jestinden dolayı kendilerine  tekrar teşekkür ediyorum.

Ben de bu ürünleri bizzat yaparak inceleme yazısı hazırlayacağımı iletmiştim kendilerine.

Bugün de istedim ki alternatif puzzle arayanlar için eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bu mini puzzle'ımızı tanıtalım.

Puzzle'ımız çok mini fakat parça geçişleri tatmin edici şekilde iyi. sadece iki kesimden oluşan bu puzzle da uzun ve kısa parçalar mevcut.Kısa ve uzun parçaları gayet rahat ayırt edebiliyorsunuz.

Puzzle'lar tamamlandığında iki puzle aynı çerçeve içinde çerçeveletebilirsiniz veya serinin diğer puzzle'larınıda yapıp tek çerçevede duvarınıza asabilirsiniz.

Temalar,Latif Demircinin 1996 yılında çıkarttığı Albümden telif ödenerek kullanılmış.

Tek kutu içinde batı resim sanatının popüler tabloları ve karikatürize edilmiş hallerinin yer aldığı 2 adet 500 parça minyatür parçalı puzzle'ı yer alıyor.

İkikedi'nin çeviri serisinden "Boating Party ,A la Mie ,La Chambre Bleue ,The Card Players ,Las Meninas ,Night Cafe'at Arles"  İsimli puzzle'larını incelemenizi tavsiye ederim.

Latif Demirci tarafından karikatürize edilmiş “çevirilerin” olduğu, çeviri serisinden bu puzzle'ımız Fransız  ressam Pierre Auguste Renoir'e ait.

Pierre Auguste Renoir kimdir?

1841 yılında Fransa'da doğan Auguste Renoir,20'li yaşlarında Güzel sanatlar Akademisine kabul edildi,kendisiyle birlikte  ders alan isimler arasında Claude Monet, Alfred Sisley ve Fransa-Prusya Savaşı'nda trajik bir şekilde ölecek olan yetenekli ressam Frederic Bazille de vardı.

İzlenimcilik akımın etkisiyle bir süre eserler veren Renoir,aile kurmasının ardından giderek izlenimcilikten uzaklaştı, artık figürlerini daha net ve kesin çizgilerle betimlemeye başladı.


1901 yılında altmış yaşındayken üçüncü oğlu Claudel doğdu.Claudel babasına bir çok resminde modellik etti. 5 sene sonra romatizma hastalığına yakalandığı için Akdeniz kıyısına yerleşti.Ancak 1911 yılında iyice rahatsızlanarak kötürüm kaldı.


Ömrünün sonuna doğru rahatsızlığı o kadar şiddetlendi ki artık ellerini doğru düzgün kullanamıyordu. Bandajlarının arasına sıkıştırdığı fırçalarla resim yapmaya çalışıyordu.

Resimleri çok daha renkli olmaya başladı,bu arada geçim sıkıntısı da çekmeye başlamıştı.
Eski dostlarının yardımıyla yaşamını 1919 yılına kadar güç de olsa sürdürdü. 77 yaşında, öldüğü günün sabahında zatürreden ağır hasta olmasına rağmen oğlu Jean'dan boya kutusunu istedi ve hizmetçinin onun için topladığı dağ lalelerinin resmini yaptı.


Saatlerce çiçeklerle bütünleşti ve ağrılarını unuttu. Sonunda birisinin fırçasını almasını işaret etti ve ''Sanırım bunun hakkında bir şeyler anlamaya başlıyorum'' dedi ve o gece öldü. 


Renoir,ömrü boyunca yaklaşık olarak 6.000 resim yapmıştır. Eserlerinin büyük çoğunluğu Amerika'da bulunmaktadır, çünkü Avrupa'da sanatçının eserleri değerli görülmezken Amerikalı koleksiyoncular ressamın tablolarını almaya başlamışlardı.

Yaptığım bu puzzle Renoir'in meşhur "Tekne gezisinde Öğle yemeği" dir.Eser bütünde Renoir'in tüm arkadaşlarını kapsayan Fransa'da Seine nehri üzerinde tekne balkonunda bir öğle yemeği kompozisyonudur.

Ressam "The lunchen of the Boating Party" adlı eseri 1881 yılında çizdiğinde,soldaki köpekle oynayan kadın "Aline Charigot" sanatçı Renoir’ın gelecekteki eşi olacaktır.

Latif  Demirci Kimdir?

Peki Latif Demirciyi duymayan var mı aramızda arkadaşlar? Yaşları bana yakın olan arkadaşlar hemen hatırlayacaktır Gırgır ve Fırt dergilerinde , Muhlis Bey, Arap Kadri, efsane tiplemelerini biliyorsunuzdur.

1975 yılında ilk karikatürü, Gırgır dergisinde yayınlandı. 1978-1979 yıllarında Mikrop dergisinde, sonraki on yıl boyunca Gırgır, Fırt dergilerinde çalıştı. 1989 yılında çıkan Hıbır dergisinin kurucuları arasında yer aldı. Daha sonra çalışmalarını, kendi adlarına çıkardıkları HBR Maymun dergisinde sürdürdü.


İkiKedi Puzzle- Latif Demirci

Canavar Koyun Orhan, Muhlis Bey, Arap Kadri, Mithat-Mirsat ve Press Bey tiplerinin çizeridir. Mizah dergilerinin yanısıra Yeni Gündem, Nokta, Panorama, Gazete Pazar, Söz gibi günlük gazete ve haftalık siyasi dergilerde de çalıştı.



Pierre Auguste Renoir
Puzzle Künyesi:
Marka Adı: İkiKedi Puzzle
Seri: Çeviri
Puzzle Adı:The lunchen of the Boating Party
Sanatçı: Pierre Auguste Renoir
Parça Sayısı: 2x500
Ölçü: 21x29.7cm
(A4 format)
Üretim Yılı: 2013
Üretim Yeri:Hon Kong



www.puzzleteacher.com                                                       @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Çok şirin bir tema olmuş :) Koleksiyon yapmak için güzel bir seri bu çeviri serisi. Sayenizde yeni çıkan ürünlerle ilgili bilgi sahibi oluyoruz; çok teşekkürler paylaşımınız için. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler.ben çok sevdim bu çeviri serilerini...

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : İkikedi Puzzle ''Boating Party'' 2x500 Çeviri Serisi
İkikedi Puzzle ''Boating Party'' 2x500 Çeviri Serisi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9zavaxxj1yUPzUuyEVuV9UoAtQSr4SJcX4h6G3yQDXtx9dQB9sslVZOP4p1hVBZWe9gIAD3UIHjHGALelQUneOCERpE801utF_xEG2J8E9mHJTX82ETTXn0ub1W229KsZn37syhVT0c3T/s1600/Renoir-orj-resim.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9zavaxxj1yUPzUuyEVuV9UoAtQSr4SJcX4h6G3yQDXtx9dQB9sslVZOP4p1hVBZWe9gIAD3UIHjHGALelQUneOCERpE801utF_xEG2J8E9mHJTX82ETTXn0ub1W229KsZn37syhVT0c3T/s72-c/Renoir-orj-resim.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/06/ikikedi-puzzle-boating-party-2x500.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/06/ikikedi-puzzle-boating-party-2x500.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content