KS Games ''Mustafa Kemal Atatürk'' 1000 Parça/Mozaik Puzzle

KS Games ''Mustafa Kemal Atatürk'' 1000 Parça/Mozaik Puzzle KS Games "Atatürk/Mozaik"1000 parça Sevgili puzz...

KS Games ''Mustafa Kemal Atatürk'' 1000 Parça/Mozaik Puzzle

ks games mozaik atatürk
KS Games "Atatürk/Mozaik"1000 parça
Sevgili puzzleseverler, içimizdeki Atatürk sevgisini puzzle'larına yansıtan Ks games'de birçok farklı ve güzel Atatürk teması bulunuyor,benim yaptığım bu model ise Atatürk temalı puzzle'ların arasında belki de en ilginçlerinden fotomozaik model.

Hepimizin bildiği bu foto mozaik kavramı,yüzlerce fotoğrafın birleşiminden meydana gelen resimlerden oluşuyor.
Günümüz bilgisayar çağında  minicik programlarla dakikalar içinde mozaik özelliğe sahip fotoğraflar oluşturuluyor.

Uzaktan bakınca ana tema belirginleşirken fotoğrafa, yakından bakınca posta pulu boyutlarında çeşitli Atatürk resimlerinin  birleşmesinden oluştuğunu görüyoruz.

 Bu puzzle biraz zorlayıcı gibi görünüyor olsa da severek yaptığım çalışmalardan biri oldu.

Yapımı tabi ki klasik 1000liklere göre biraz daha oyalıyıcıydı.Yine de 1 günde tamamlandı.


Bu puzzle'ı yaparken izleyebileceğiniz en kolay yol,puzzle parçalarını renk tonlarına göre ayırdıktan sonra 
postere bakarak temanın bütününü oluşturan puzzle parçalarının üzerinde yer alan minik fotoğrafların nereye geleceğini tespit etmek.

Bir mozaik çalışmasında ne kadar çok fotoğraf olursa,fotoğrafların tekrarlama olasılığıda azalır,fakat yine de tekrarlayan resimler olduğu için parçayı nereye oturtacağınızı iyi saptamanız gerekebilir.

"Photographic mosaic puzzle" özelliğe sahip 1000 parçadan oluşan KS Games marka Mustafa Kemal Atatürk /Mozaik adlı bu puzzle'ı herkese öneriyorum arkadaşlar.

KS Games "Mustafa Kemal Atatürk" Mozaik puzzle

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalıyor.


87 yıl önce kaleme aldığı Ey Türk Gençliği satırlarıyla başlayan Gençliğe hitabenin, her cümlesinin günümüzde karşılık bulduğunu gördüğümde ona olan hayranlığım,sevgim ve özlemim daha da çoğalıyor.

Ey Türk Gençliği!


Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. 


Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir.

İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.

Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.

Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. 

Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve  bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

                                                                                                                        


Ks Games Atatürk/Mozaik puzzle
Puzzle Künyesi:
Marka Adı:KS Games
Seri: Standart
Puzzle Adı: Atatürk/Mozaik
Sanatçı:-
Parça Sayısı: 1000
Ölçü: 48x68cm
Üretim Yılı: 2012
Üretim Yeri: Türkiye 









COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Kesinlikle yapılası bir puzzle ama göz korkutmuyor da değil :)

    YanıtlaSil
  2. sevgili mavi melek,size katılıyorum...koleksiyonunuza almanızı öneriyorum...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Harika bir görsel. Bende de Art marka aynı tema var, yapılmayı bekliyor. Kolay olmayacağı kesin :) Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizde de olmasına çok memnun oldum...Yapınca paylaşın inşallah..arttaki duruşunu da merak etmekteyim....

      Sil
  4. Sevgili Puzzle Master, nihayet Art marka fotomozaik Atatürk puzzle'ıma başlayabildim. Hatta yarıladım bile :) Dediğiniz gibi zor görünse de çok keyifli bir tema. Ben parçaları açık-koyu renkler olarak grupladıktan sonra yatay-dikey olarak ayırdım. Sonra da üşenmeden üzerlerindeki fotoğrafların yönüne göre tek tek dizdim. Böylece aradığım bir parçayı bulmam daha kolay oluyor. Kızımın da yardımlarıyla 29 Ekim'e yetişecek diye ümit ediyorum :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çiğdem hanım çok sağlam bir strateji uygulamışsınız.Bazen bir puzzleın ön hazırlığını yamak,puzzleın kendisini yapmaktan daha yorucu olabiliyor..sizi kutlarım azminizden dolayı.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : KS Games ''Mustafa Kemal Atatürk'' 1000 Parça/Mozaik Puzzle
KS Games ''Mustafa Kemal Atatürk'' 1000 Parça/Mozaik Puzzle
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvLAzvAP08Awy6-mA0_BQkOLQlhkWtI7uSEkyd1krvMqT3fWfaxbk4378pv7Lp3p0gBKDSy1k4d7gK4s_qw7Mbff-P6YC87d-wzbZDxeXjCQTMDDeUr8mThUnDk0Zka__ilk3dyGyHIRAW/s1600/Atat%C3%BCrk-mozaik.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvLAzvAP08Awy6-mA0_BQkOLQlhkWtI7uSEkyd1krvMqT3fWfaxbk4378pv7Lp3p0gBKDSy1k4d7gK4s_qw7Mbff-P6YC87d-wzbZDxeXjCQTMDDeUr8mThUnDk0Zka__ilk3dyGyHIRAW/s72-c/Atat%C3%BCrk-mozaik.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/08/ks-games-mustafa-kemal-ataturk-1000.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/08/ks-games-mustafa-kemal-ataturk-1000.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content