Educa ''WilldLife'' 33.600 Parça

Educa ''WilldLife'' 33.600 Parça    Sevgili Arkadaşlar, güneşin doğduğu her yeni gün hepimiz için farklı bir günün başl...

Educa ''WilldLife'' 33.600 Parça  


Sevgili Arkadaşlar, güneşin doğduğu her yeni gün hepimiz için farklı bir günün başlangıcı ancak bugün benim için çok daha farklı bir gün olacak.
Hatırlayacaksınız 18 Haziran tarihinde "Educa Wildlife 33.600" ile buluşma heyecanımı sizlerle paylaşmıştım.

Ülkemize ilk etapda çok az sayıda gelen bu puzzle ilk sahip olmanın heyecanıyla toplam 10 paketten oluşan WildLife'ın 1.paketini açmış ve yapım aşamalarını sizlerle paylaşacağımı duyurmuştum.


Fakat bendeki puzzle trafiği hızla akmaya devam ediyordu ve çok istememe rağmen, şartlar gözümün önündeki bu dev puzzle'a başlamama bir türlü müsade etmiyordu.


Tabi bu zaman aralığında,siz değerli takipçilerimden gelen,maillerden yorumlardan WildLife'a başlamamı heyecanla beklediğinizi farkettim,hatta gölgede kaldığımı düşünüp üzülen,hayal kırıklığına uğrayanlar olduğunu da görünce dayanamadım.


80li yılların çizgifilm karakteri He-Man'in yaptığı gibi kılıcımı havaya kaldırarak dedim ki  "Gölgelerin gücü adına güç bende artık"  :-)


Ve sizlerin de desteğini arkama alarak puzzle elime ulaştıktan  yaklaşık 1,5 ay sonra, 26 Temmuz itibariyle dünyanın en büyük puzzle'ına start vermiş oldum.


33.600 parçayı 33 günde bitirmeyi hedefleyerek yapımına başladığım "Educa wildlife" başladıktan tam 55 gün sonra tamamlandı.


WildLife'ı yaparken, önceden söz verilmiş gönderilecek tarihleri belli,doğumgünü ve özel günlerde hediye edilecek kesinlikle erteleme şansımın olmadığı hariçten 4 adet 1000 parça 1 adet 3000 parça toplamda 7000 parça puzzle'ı da sağ salim yerlerine ulaştırdım.

Bu süre zarfında elimde yapımı devam eden büyük küçük bütün  puzzle'ların yapımına zorunlu ara vermek durumunda kaldım,sahiplerine anlayışlarından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum.

Şimdi gelelim herkesin merak ettiği Educa WildLife 33.600 maceramda karşılaştığım süprizlere


Arkadaşlar,WildLife 33600'ün inanılmaz eğlenceli ve keyifli bir puzzle olduğunu baştan söyleyeyim,evinizde yer olmasa bile,imkanınız varsa böyle bir güzelliği kaçırmayın,alın rahat rahat eğlenerek yapın.


Her parçasında ayrı bir keyif alarak yaptığım 33.600 zor mu kolay mı diye soranlara şöyle cevap vereyim: Arkadaşlar öyle aman aman bir zorluğu yok açıkcası.

Keyif duygusu,zorluk algısının önüne geçiyor,nasıl yaptığınızı anlamıyorsunuz bile.

33600 educa
Educa "WildLife" 33.600 parça
Şöyle bir istatistik vermek gerekirse, 10 poşetten oluşan bu puzzle'da 1,2,9 ve 10. paket zorluk derecesi olarak diğer paketlerden biraz daha fazla uğraştırıyor diyebiliriz.
1.paketi yaparken diğer paketlerden 2 kat fazla zaman harcadığımı özellikle belirtmek isterim
Orta kısımlar da,suların olduğu mavi renkli bölümler de, düz renklerde hiç zorlanmadan ilerledim.

Wildlife 6. paketinde yer alan büyük hayvanlardan filin yapımı da biraz oyalıyıcıydı.
Puzzle'ı yaparken paketleri sıralı olarak açmadığım için her açtığım paket bana süpriz oldu.
Ana tema vahşi yaşam ve jungle olduğu için,her pakette ortalama en az 1200 parça sadece yeşillikler var,koyu yeşil renk parçaların çokluğu yorucu ve sıkıcı oluyor.

Puzzle'a oturduğum zaman hedefim günde 1000 parça çıkartarak 33 günde tamamlamaktı.

Her paket içeriği 3360 parçadan oluşuyor,ortalama bir hesapla her paketi 3-4 günde tamamladım

Fakat şunu da ekleyeyim,bu puzzle normal zamanda her poşetinin tamamlanması en az 5 gün ila 1 hafta sürebilecek bir puzzle.

Ben, çok kahve az yemek az uyku çok puzzle felsefesiyle ,birde "gölgelerin gücüyle" maksimum kapasitede çalışarak bir poşetin yapımını 3 güne indirmeye çalıştım.

Educa WildLife isimli dünyanın en büyük puzzle'ını almayı yapmayı düşünen arkadaşlar varsa, bazı detayları,gözlemlerimi ve püf noktalarını aktarayım.


Educa 33.600 Wildlife parçaları kutudan 10 paket halinde çıkıyor.
Her paket içeriği 3360 parça.
Parça boyutları,klasik Educa parçalarından daha küçük
3360 parçalık her paket 57cmX157cm boyutlarında tamamlanıyor.
Tüm paketler tamamlandığında 5,70cmX1,57cm ölçülerinde devasa bir puzzle'ınız oluyor.

wildlife-educawildlife-educa 33600


Fotoğraftaki gibi her poşeti tamamladığınızda kendi arasında 4 eşit parçaya bölebilirsiniz
Bu mini tabakalar ortalama 840 parçadan oluşuyor.Educa,aslında bize bir güzellik yapmış,Her tabakanın 4'e bölünmesini sağlayan,sadece tek tip parçaların birleşiminden oluşan sınır parçaları mevcut.

Özel kesim ikili parçalardan oluşan bu sınır çizgisi 3 şerit halinde çıkartıp,tabakaları baştan belirleyebilirsiniz,her yeni poşet açtığınızda önce bu sınır çizgilerini yaparak kendinize referans alabilirsiniz.
Görüldüğü üzere bu değişmeyen sınır çizgileri sayesinde her poşeti 4'e bölerek yaptım.

Arkadaşlar her poşette Educanın meşhur ikili eşleşen parçalarından yüzlerce var.
Açıkcası ben o parçaları kendi aralarında birleştirmeden,puzzle'a başlayamıyorum.
Bir düzen hastası olarak,ilk önce bu ikili parçalıları eşleştirip gözümün önüne dizmem gerekiyordu.


Bu ikili parçalarda yanlış eşleştirme olasılığınız %99.99 İkililer tek sinir bozan kısım diyebilirim.O kadar parçalar birbirine uyuyor ki,kesinlikle anlayamıyorsunuz.

Tabi ki,genel anlamda da Educa'nın bazı parçalarının ilgisiz yerlere oturma problemi bu puzzle'da da mevcuttu.

Açılan her yeni paketin parçalarını renklerine ayırmak,gruplama yapmak,ikili parçaları birleştirmek bile nerdeyse 1 gün sürüyor arkadaşlar.

Tüm yoğunluğuma rağmen dünyanın en büyük puzzle'ını ülkemizde ilk tamamlamış olmanın verdiği mutluluk 55 günlük yorgunluğumu bir anda unutturdu.


Bu puzzle'ın bana uğur getireceğine inanıyorum.

Herhangi bir düzenleme yapmadan son parçayı koymanın vermiş olduğu heyecanla acele olarak sizlerle paylaşmak istedim.

Puzzle'la ilgili detaylı fotoğrafları ilerleyen saatler içinde sitenin facebook ve pinterest sayfalarında inceliyebileceksiniz.


www.puzzleteacher.com                                                        @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 50
  1. Tebrik ederim gercekten mükemmel bir puzzle elinize emeğinize sağlık .

    YanıtlaSil
  2. ilk tebriğimi aldım.yuppiiii....çok çok teşekkürler sevgili nimet hanım.

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok büyük bi emek..
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Sabrınızın ve emeğinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Büyüksünüz usta!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler...mutlu oldum..bu nazik yorumunuz bana bir sonraki rekor puzzleı yapmam için şimdiden enerji verdi.

      Sil
  5. Canı gönülden tebrik ederim sevgili master ☺ ayrıca puzzle la ilgili vermiş olduğunuz ipuçları yapmakta olanlara yada yapacaklara epey yol gösterecektir eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürlerimi canı gönülden sunarım..bu puzzle ile ilgili çok ipucu var...facede albüm oluştururken bahsetmeyi düşünüyorum...blog ne foto kaldırabiliyor ne yazı,tüm yaptığım aşamaları tarihli kayıtları albümde paylaşacağım,sevgiler...

      Sil
  6. Dun gece yazdigim yorum gelmemis cok uzuldum... Cok muhtesem bir sey bu gercekten gonulden tebrik ebiyorum ve hayranligim bir katta daha arttigini belirtmek isterim :)

    YanıtlaSil
  7. sizin dün yazdıklarınız bana mail olarak geldi.ben de mail üzerinden cevaplamıştım...şimdi yorum bölümünde buluştuk...çok sağolun...kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. İlk karsilastigimda bunu yapmaya omur yetmez diye dusunuyordum. Ama sizin 55 gunde tamamladiginizi gorunce agzim acik kaldi resmen. Sabriniza ve hiziniza hayran kaldim :) basarilarinizin devamini dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz,güzel sözleriniz yorgunluğumu aldı götürdü.beni mutlu ettiniz,teşekkür ederim....

      Sil
  9. Söyleyecek söz çok, ama bu görseli kendim yapmış gibi gururlandığımı belirtmek istiyorum. İçimden "heyt be benim arkadaşım, benim hocam ve bir Türk dünyanın en büyük puzzlelını yaptı, hemde rekor bir sürede." Diye sessiz çığlıklar atıyorum.
    Nazar değmesin, MAŞALLAH diyerek Başarılarınızın devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili daisy ancak bu kadar samimiiyetle ifade edilebilirdi,başından beri aynı yolda yürüdüğümüzü hissettirdiniz bana.içtenlikle duygularınızı paylaştığınız için yanımda olduğunuz için teşekkürler.

      Sil
  10. Sevgili üstad artık bravo ve maşallah demekten başka söz kalmıyor sizin için. Ne yalan söyleyeyim bu haberi bekliyordum ama bu kadar kısa zamanda değil. Ama şaşırmadım yapan siz olunca. Elinize sabrını za sağlık. Tebrikler, sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim mine hanım,desteğiniz,güzel sözlerinizle yanımdasınız,biliyorum.benden de size kocamn sevgiler.

      Sil
  11. Emeğinize sağlık.Cok az bir zamanda bu puzzle bitirmek büyük başarı..Şaşırdım ve çok sevindim..Birilerinede cvp olmustur sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili cihan bey,öncelikle size çok teşekkür ederim,yukardaki metinde de belirttiğim gibi,gölgelerin gücü adına diyerek,izninizle,"gölgede ancak bu kadar oluyor" diye noktayı koyayım.bana destek olan gölgemden çıkmayan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler....

      Sil
  12. Uzun zamandan sonra merhabalar. . Taktire şayan bir emek..sizi tüm kalbimle tebrik ediyorum,yeni başarılar diliyorum..ilk olmanın hazzıyla şüphem yok ;)

    YanıtlaSil
  13. hoşgeldiniz mergül,özlettiniz...övgü dolu sözleriniz için sonsuz teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. süpersiniz tebrikler...keşke benimde yapacak ve onu asabilecek bir yerim olsaydı....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili emel hanım,bu puzzleı gerçekten yakından bir süreliğine seyretmelisiniz,ben yaptıktan sonra kendimizi kaptırdık seyre daldık..o kadar etkileyici ki,bunu maalesef ben asmayacağım,zevk sahibi bir insanın bu puzzleı satın alabileceğini düşünüyorum.bir işletme,otel,gibi insanların uğrak yeri olan bir mekanda asılsa süper olur.

      Sil
  15. Merhaba,
    Blogunuzu çok beğendim. Sizi yeni keşfettim ve 2 gündür inceliyorum. :)

    Ben de puzzle yapmaya karar verdim. Küçükken çok sever ve yapardım ama onlar çocuk puzzlelarıydı.

    Şimdi 1000 parça bir puzzle yapmayı düşünüyorum. Daha sonra da çerçeveletip evime asmayı planlıyorum. Markalar hakkında biraz araştırma yaptım. Sizin önerilerinizi de bekliyorum.

    Manzara resmi istiyorum. "ANATOLIAN Kır Evi 1000 Parça Puzzle" beğendim. Henüz almadım. Puzzle almak için önereceğiniz bir internet sitesi var mı?

    Benim gibi yeni başlayacak birine ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili full moon,rica etsem bana yorum bölümünden değil de iletişim bölümünden veya direkt puzzleteacher@gmail.com adresinden ulaşırsanız,hem tanışmış oluruz hem de bu ucu bucağı olmayan puzzle dünyasından sizi doğru yönlendirmelerle bilgilendirmiş olurum.sevgiler.

      Sil
  16. Sevgili Puzzle Master,

    Yaklaşık iki hafta önce başladığımız Wildlife'in ilk poşeti (4. bölüm) bitmek üzere. Sadece düz yeşiller ve sular kaldı. Malasef haftada en fazla iki gün uğraşabiliyoruz (kız arkadaşım ve ben) ama aklımız her daim puzzle'da. Sürekli 5,70 metrelik bir duvar arıyorum veya nasıl sergilesek diye düşünüyorum. Puzzle'ı tatlı bir eğimle (bir altyapı üzerinde) ortadan bükerek iki duvarın köşesine koymayı düşünüyoruz şimdilik. Fakat bunlar uzun vadeli dertler, çünkü bu tempo ile en az 1 yılı var :)

    Daha hızlı bitirmek adına küçük hileler yaptık. İçinden çıkan komikçe küçük resmi taradıktan sonra 10 parçaya böldük. Her parçayı A3 boyutunda iki tane bastık (böyle büyük bir puzzle'da kutudan en az iki tane referans çıkmalı). Şimdi hem ikimizde de daha büyük bir resim var, hem de orijinal mis gibi duruyor. Orda da durmadık: 4.parçayı birebire boyutunda siyah-beyaz ve biraz silik olarak bastık (10 liraya), puzzle'ı yaptığımız mukkavanın üstüne yapıştırdık. Böylece yaptığımız bölümleri ilgili alana yerleştirebiliyoruz, bölümler birbiri ile daha hızlı birleşiyor. Spesifik parçaları veya ikilileri de konumlandırabiliyoruz.

    Puzzle gelince ise çok keyifli: renkler canlı, desenler farklı, düz renk az ve kompozisyon çok güzel. Büyük puzzle'larda bazen saçma kompozisyonlar olabiliyor: Educe Life, Ravensburger New York gibi. Ayrıca puzzle parçalarının yönlü olması (eninin dar olması) işleri biraz olsun kolaylaştırıyor.

    Bugüne kadar olan tecrübelerimizi paylaşmak istedim sizle. İlerleyen ayarlarda da güncelleme yaparım. Biz de bitirince belki sergileme konusunda fikir alışverişinde bulunuruz, hem belki size başka bir yere vermezsiniz puzzle'ı. Bu arada kesintili 55 günlük performansınızı tebrik ederiz.

    Saygılarımla,
    Sinan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili sinan bey,öncelikle hoşgeldiniz,wildlife maceranızı içtenlikle anlattığınız için çok memnun oldum ve sevindim...sizin gibi çiftler puzzle hobisini ortak yürüttüğünde gerçekten çok mutlu oluyorum...maceranızı sonuna kadar takip etmek,dinlemek isterim...ben,benimkini satışa çıkardım,fakat Türkiye çapında yapıp sizin gibi asmayı hedefleyen arkadaşların paylaşımlarını dört gözle bekliyorum.Educa firmasının böyle bir puzzleı basit özensiz bir sandıkta piyasaya süreceğine içindeki posterine özenseydi,ve de parçalarına biraz daha dikkat etseydi çok daha iyi olacaktı,hangimizin tekerlekli bir sandığa ihtiyacı var ki??? içinden detaylı anlatımlı güzel bir çizelgeyle bir el broşürü çıkabilirdi,poster en az iki kat büyüklüğünde olabilirdi.educanın kalitesinde maalesef bir istikrarsızlık var,aynı yıl çıkardığı puzzleda bile bu gözlemlenebiliyor.siz bana iletişim bölümünden ulaşırsanız size fotoğraflarla ne demek istediğimi daha iyi anlatırım.gerçekten sizleri tebrik ediyorum,varsın ağır ilerlesin,biz heyecanla bekleriz....

      Sil
    2. Sevgili Puzzle Master,

      Dördüncü parçayı bitirdik, hatta üçüncünün de beşte birii bitti. Yine aynı taktik (altına büyütülmüş siyah-beyaz resim) ile ilerliyoruz. Ayrıca bu sefer ilk ayırmada üç bacaklı ve üç deliklileri de ayırıp orta sıraları kenarlarla ile birleştirdik. Çok daha hızlı bir başlangıç oldu.

      Bazı parçalarda dikkat ile bakıldığında resimin bilgisayarda çizildiğini belli eden çok keskin çizgiler ve kaymalar mevcut. Fakat layer'sız hali bile 4.5GB olan bu eser için Adrian Chesterman'ı affettik :P

      Yılbaşına kadar ikinci parçamızı bitirmeyi planlıyoruz.

      Saygılarımla,
      Sinan

      Sil
    3. Sevgili Sinan bey,ben de bu aralar,acaba bu çiftimiz ne yaptı pek sessiz diyordum..sizden haber aldım sevindim..Evet bazı taktikleri öğrenerek gitmek işe yarıyor puzzle'da..benim merak ettiğim şey,puzzleda sıralı paket olarak mı gidiyorsunuz soldan sağa? yoksa karışık paket mi? diyeceğim o ki,puzzleda ilk sol tarafın olduğu aslanlı poşetler ekstra zordur...çok koyu yeşillikler var..adeta bunaltır..

      Sil
    4. Paketleri önce içlerine bakıyor, iki-üç göze batan parçadan tesipitini yapıyor, sonra açıyoruz. Kız arkadaşım en çok aslanları sevdi (2.parça) , ben de ayakta olan oragutanı (5.parça) sevdim. Bu ikisini motivasyon için sonlara saklıyoruz. 1, 8, 9 ve 10 biraz daha uzun sürecek herhalde :)

      Sil
    5. evet sizin dediğiniz gibi oyalayayıcı olacaktır.aslanların sevimliliği kız arkadaşınızı aldatmasın..o bölümde aslana kendinizi yem etmeyin...sevgiler....

      Sil
    6. Sevgili Puzzle Master,

      Arkadaşım doktora için başka şehire gidince baya yavaşladık ama 2. paketi (3.parça) geçen hafta bitirdik. Aslanlı 2.parçaya bu haftasonu başlıyoruz :)

      Biten parçaları şöyle saklıyorum: 10 tane ince fotoblok kestirdim parçanın 4 de biri boyutunda. 40 tane de kaliteli düz beyaz kağıt aynı boyutta. Parça bitince 4'e bölüyoruz özel parça hattından. Fotoblok-parça-kağıt-parça-kağıt-parça-kağıt-parça-kağıt ve hepsini saran streç folyo. Streç folyo puzzle'a kesinlikle değmiyor. Ayrıca her kağıttı dört kenardan küçük bantlar ile alttaki tabakaya sabitliyorum. Böyle uzun süre zarar görmeden kalacağını düşünüyoruz.

      Saygılarımla,
      Sinan

      Sil
    7. Sevgili Sinan,yöntemi paylaştığınız için tşk ederim..er ya da geç bir gün nihayete erdireceğinizi biliyorum.Benim de yakında wildlife ile ilgili bi süprizim olabilir...sizlerle burada paylaşıcam olursa.Durmak yok..devam...sevgilerimle...

      Sil
    8. Sevgili Puzzle Master,

      Sonunda aslanli parçayı bitirebildik (3. parçamız oldu). Esaslinda hizliyiz baya :) Toplam ayırdığımız vakit 24-36 saat arasındadır, ama farklı şehirlerde okuyup/çalışınca böyle uzun sürüyor. Yaz tatillerinde yararlanarak umarım 4. parcayi daha hızlı bitiririz. Ya orangutana ya da file niyetliyiz.

      Bu arada sizin çerçeveli wildlife i da gördüm. Üstünde bir cam/pleksi var mı? Çerçeve yatayda kaç parça? Parcalari nasıl sabitlediniz? Kac kilo olduğunu tartiniz mi? :) Paylaşırsanız sevinirim.

      Saygılarımla,
      Sinan

      Sil
    9. sevgili takipçimiz,sapancada bir hobi mağazasında sergilenen bendenizin yaptığı wildilifeın üzerinde herhangi birşey yok.puzzleın kendisi zaten inanılmaz ağır.isterseniz vakit bulursanız bi yerinde ziyaret edip detayları oradan öğrenin.puzzle arkasından destekli.bu arada sizin puzzleın ilerleyişi takdire şayan..mutlaka gelişmeleri yazın.sevgili takipçimiz,.sevgiler..(sitemizdeki teknik problemler nedeniyle yorumlar geç yayınlanabilmiştir.)

      Sil
    10. Sevgili Puzzle Master,

      Sonunda yarıladık. 2-3-4-5-6 numaralı parçaları bitirdik :)

      Daha önce dediğim gibi esaslinda çok hızlı yapıyoruz ama başına çok az oturabiliyoruz.

      Gözümüze 8 numaralı parçaya diktik, yaz sonuna kadar iki parça daha bitiririz umarım.

      Saygılarımla,
      Sinan

      Sil
    11. sevgili sinan bey,çok güzel haberler bunlar..önemli olan zaten eşinizle boş vakitlerinizde eğlenerek ortak nokta bularak vakit geçirmekti.bu yüzden doğru yoldasınız...birgün bitiş haberlerinizi de vereceğinizi umarak keyifli günler diliyorum.

      Sil
  17. Evet gerçekten bitirmişsiniz. Size yürekten tebrik ederim:)
    Selma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selma hanım,ben de yürekten tebriklerinizi kabul ediyorum...mutlu ettiniz beni.

      Sil
  18. Bu temada ilerleyen arkadasların olması heyecanlandırıyor beni...cok sevindim yapan baska kişilerinde olduguna...bakalım benim ki ne zaman bitecek...bi gaza geliyorum hızlı ilerleyip poseti kısa sürede bitiriyorum.hemen diğer poseti acıyorum.ama actıgım gibi haftalarca duruyor...aslında vaktim varken biran önce bitirip asmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle aynı fikirdeyim cihan bey,heyecanla bekliyor olacağım wildlife ları....yarıladınız nasıl olsa...gerisi de gelir....siz halledersiniz...

      Sil
  19. Helal olsun gerçekten mükemmel bir başarı , bende aldım ama yer sıkıntı ailemin bana güvensizliği ayrı bi sıkıntı:) umarım sizin gibi bende başaranlardan olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle hoşgeldiniz,bu puzzleı bırakın yapmayı bir tarafa,önce alabilmek büyük bir cesaret,bu puzzleı almayı kafanıza koyduğunuza göre içinizdeki hırs ve azimi ben burdan aile dışı biri olarak hissedebiliyorum..Ailenizin benden daha fazla hissetmesi lazım aslında...o zaman siz de bir an önce yapmaya koyulun ve aile bireylerini tek tek şaşırtın...sevgiler....

      Sil
  20. Hocammm, böylesi olağanüstü bir emeğe yorum yazmak için çok geç kalmış olmama gerçekten hayıflanıyorum. Ama o ara o kadar yoğundum ki anlatamam. Tek kelimeyle idolümsünüz hocam, umarım bende bir gün sizin gibi olurum. Bu puzzle'la Master'lığın hakkını sonuna kadar verdiğinizi artık cümle alem anlamıştır herhalde. Bu kadar kısa zamanda böylesi bir başarı, emeğinize yüreğinize sağlık hocam, ayakta alkışlıyorum sizi. İzmir 'den kocaman sevgiler saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman utandırıyorsunuz beni...düşünceleriniz bana sonradan üretilecek olan 40bin üstü puzzle için şimdiden enerji verdi.yenisine hazırım..çok teşekkürler...

      Sil
  21. 40bin üzeri puzzle mı üretilecek?böyle bişey mi duydunuz yoksa gayri ihtiyari mi dediniz...eğer üretilecekse bilgileri palaşıldı mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 40bin parça puzzleın üretileceği fısıltı gazetesi şeklinde konuşuluyor..bundan sonraki atağı Ravensburgerden bekliyoruz...bakalım puzzle savaşları nasıl devam edecek?

      Sil
  22. Söylenecek söz kalmamış bana. Yürekten helal olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Erhan bey,çok teşekkür ederim....mutlu oldum....

      Sil
  23. son 1 bucuk posetim kaldı..ama en zor iki poşet sanırım...ben tersten basladım puzzle yapmaya...2 . posetin yarısındayım..ve tahminime göre en cok zorlanacagım 1. poşet kaldı...bittiğinde hemen asacagım umarım...ama güzel bişey olsun istediğim için duvarın puzzle olmayan kısımlarını kültür taş ördürmeyi düşünüyorum...umarım istediğim gibi yapabilirim.resimleri sizinle paylaşacağım inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merakla bekleyeceğiz sevgili cihan bey..yine ilginç birşey çıkacağını düşünüyorum ortaya.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Educa ''WilldLife'' 33.600 Parça
Educa ''WilldLife'' 33.600 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGPGCLaDsTZy_vGUWYV7WdVRDA4AEclyqp3OYsMl1eX3ITKafz1M_kj10s09-Hw4bOK2JqpRDw4CNdL6ac6xj47qd8EXqjU4PSM02l5oLszIXwvU2HnUg70owiNVBNLFtbCHcDO3TPl6og/s1600/WildLife-33600.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGPGCLaDsTZy_vGUWYV7WdVRDA4AEclyqp3OYsMl1eX3ITKafz1M_kj10s09-Hw4bOK2JqpRDw4CNdL6ac6xj47qd8EXqjU4PSM02l5oLszIXwvU2HnUg70owiNVBNLFtbCHcDO3TPl6og/s72-c/WildLife-33600.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/09/educa-willdlife-33600-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/09/educa-willdlife-33600-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content