Educa ''The Danaides'' 2000 Parça

Educa " The Danaides/Waterhouse/su odası" 2000 Parça Sevgili arkadaşlar,bazı puzzle'lar vardır,beğenerek alırsınız ama tama...

Educa "The Danaides/Waterhouse/su odası" 2000 Parça

Sevgili arkadaşlar,bazı puzzle'lar vardır,beğenerek alırsınız ama tamamladığınızda çok daha şaşırtıcı,hayranlık uyandırıcı bir eser çıkar ortaya, iki kat etkilenirsiniz.
Yaptığım yüzlerce puzzle arasında duruşuyla beni etkileyen,araştırdığımda hikayesi ile daha bir anlam kazanan harika bir puzzle'dan bahsetmek istiyorum sizlere.

Educa The Danaids ya da diğer adıyla "Waterhouse" Türkçe'ye Danaids Kızları,suyun kutsallığı,su odası olarak uyarlayabileceğimiz  2000 parçalı muhteşem güzellikte bir tema.

Educa "The Danaids" 2000 Parça

Puzzle'ın hikayesine geçmeden önce yapım aşamaları ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum.

Hani derler ya,en güzel,en lezzetli yemekler zahmetli olanlardır,işte bu puzzle'ın harika duruşunu görebilmek için önce cesaretinizi toplayıp tek tip renklerin içinden çıkmayı başarmalısınız, parça ayırmasından yapımına kadar zahmetli bir tema.

Morlar,bordolar,kahveler ve yeşiller yakın renk tonlarıyla biraz zorluyor,parça kesimleri klasik bildiğimiz Educa kesimi değil.
Educanın bu kesimine pek sık rastlamasak da zaman zaman eski üretim Educa puzzle'larda karşıma çıkıyor,ikili eşleşen parçalar bu bahsettiğim kesimde bulunmuyor.

Puzzle'ın arkasında yatan ilgi çekici mitolojik hikayeyi hep beraber okuyalım:

 
Yunan mitolojisinde Danaid'ler (Danaids, Danaides, Danaus Kızları) diye bilinen 50 kız kardeş, Danaos'un kız çocuklarıdır.


Danaos'un bir de Aigyptos (Aegyptus) adında ikiz erkek kardeşi vardır ki onun da 50 tane erkek çocuğu olmuştur.

50 birbirinden güzel kız ve 50 yakışıklı delikanlının hikayesi,delikanlıların, amcaları olan Danaos'a gidip bu 50 genç kıza (Danaid'ler) talip olmasıyla başlar.

Danaos, kızlarını bu genç çocuklara vermek istemez, zaten Danaid'ler de bu çocuklarla evlenmek istemezler,fakat Aigyptos ile 50 oğlu kızları almayı kafasına koyar.


Educa "The Danaids" kızları
Bunun üzerine kızların babası Danaos, Danaid'leri bir gemiyle Yunanistan'ın adalarından biri olan Argos'a kaçırır.
Ama genç delikanlılar da bir süre sonra kızların peşinden bu adaya yerleşir, gönülsüz olsa da kızlarının evlenmesini kabul eden Danaos ,düğün gecesi kızlarının hepsine birer hançer verir ve gece eşlerini uykuda öldürmelerini söyler.

Kızlar babalarının dediğini yapar ve gece eşlerini hançerleyerek öldürürler,fakat içlerinden birisi "Danaos'un en küçük kızı Hypermestra" kocası Lynkeus'u uykuda öldürmeye kıyamaz "Lynkeus'u uyandırıp her şeyi anlatır, çiftin "Abas" adında bir çocukları olur.
 
Bazı kaynaklarda babasının bu duruma kızıp kızını zindana mahkum ettirdiği anlatılsa da  karı kocanın birlikte kaçtığı ile ilgili farklı görüşlerin olduğu yazılarda bulunmaktadır.

Geride kalan Danaid'ler ise "49 kız kardeş" işledikleri suçtan dolayı cezalandırılmış ve yeraltına gönderilmiş. 

Affedilmek ve günahlarından arınmak için cezalarını çektikleri yer altında bulunan bir ırmaktan her tarafı delik deşik olmuş çanaklarla delik bir küveti doldurmaları istenmiş.
Ellerindeki süzgeçe dönmüş çanaklarla delik küveti bir türlü dolduramayan Danaid'lerin cezaları ömürleri boyunca sürmüş.

John William Waterhouse kimdir?


1848 yılında roma-italya'da doğan ünlü İngiliz ressamı John William Waterhouse,eski roma mitelojisine dayalı * "Neo-klasik" ve  * "Ön-Raffaelocu" akımlara uygun kadın resimleri ile ünlüdür.

Yaşarken sanatından para kazanıp rahat popüler yaşam süren ender ressamlardan biridir.
Waterhouse, Kral Arthur hikayelerini destansı şekilde anlatmış popülerliği İngiltere sanat sosyetesince de kabul edilmiştir.

John William Waterhouse 1895'de kraliyet akademisine tam üye olarak seçilmiştir,başta "Frank Dicksee" ve "Herber James Draper" olmak üzere daha sonraki On-Rafaelocuların çoğu Waterhouse'un stilinden önemli ölçüde etkilenmişlerdir.

*Neo-klasik;Antik roma ve yunan dönemine ait tarzların tekrar canlandırmak amaçlı 18.yy'da Almanya'da ortaya çıkan daha çok Fransa'da uygulama alanı bulan sanat anlayışıdır.
 
*Ön-Raffaeloculuk; 1848'de 7 kişilik ingiliz şair,ressam,heykeltraşın öncülüğünde başlamış sanat akımıdır.


Danaides, kızları


Puzzle Künyesi:
 
Marka Adı: Educa
Seri: Standart
Puzzle Adı: The Danaides/Waterhouse/su odası
Parça Sayısı: 2000
Ölçü: 96x68cm
Üretim Yılı: 2010
Üretim Yeri: İspanya









www.puzzleteacher.com                                                             @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 15
  1. Neden bilmiyorum bu görsele ilk gördüğüm günden beri hiç ısınamadım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliyor musunuz ben de sizin gibiydim..bu görseli ilk gördüğümde ilgimi çelmemişti fakat size çok samimi bir itiraf yapayım...puzzle dünyası ufkumu genişlettirdi.ben bu puzzle'ı yapınca bu kadar hayran olacağımı bilmiyordum..inanın piyasada öyle başta ilginizi çekmeyen ama tamamlanınca görsel şölene dönen puzzlelar var...benim sizden tek farkım,gelen-giden puzzle trafiğim olduğu için birçok görseli yapma şansına sahip oluyorum.ama hemen diyorum ki,bunları paylaşayım ki,almadığımız ama bütün halini görmek istediğimiz puzzlelar hakkında fikir sahibi olalım diye.sizlerin yorumları da benim için çok önemli oluyor..

      Sil
    2. ilgimi çekmememişti diyecektim..çelmemişti yazmışım....ama bu kelime de oturmuş gibi...hahahaha...

      Sil
  2. Bir aile dostumuz bizde sabır yok sen yaparsın deyip bana verdi. Oldukça zormuş gerçekten. Renk tonları birbirine çok yakın. Hala yarısındayım ve daha zor kısmı duruyor. Bu en çok zorlandığım puzzle oldu diyebilirim.

    YanıtlaSil
  3. sevgili Hiç,katılıyorum size.Yapımı biraz monoton gidiyor.ama neticeye gelince hayran olacaksınız. :) Ben inanıyorum ki sonunu görecez.Yine de işin içinden çıkamayacak gibi olursanız bana iletişimden yazın arşivden foto ayarlamaya çalışayım referans için.

    YanıtlaSil
  4. Yeterli büyüklükte masamızın olmaması nedeniyle puzzle ları yerde yapmak zorunda kalıyorum. Ayrıca erkeklerin kadınlara nazaran renkler
    konusunda zayıf olduğu söylenir. Bu konuda tipik bir örneğim. Heleki bu puzzle in bazı bölgelerindeki gibi birbirine çok yakın renklerin yakınlığını düşünürsek yaşadığım fiziksel -
    mental sıkıntıyı siz düşünün artık :-)
    Her şeye rağmen Başladığım işi mutlaka bitirmeye özen gösteririm. Bunu da bitireceğim umarım.
    Benim gibi masa yokluğu çekenler için, puzzle halısına ek çözüm önerilerinizi dinlemek isteriz.
    Sizden ayrıca bir ricam olacak. Puzzle yapımı aşamaları hakkında (sitede var mıdır bilmiyorum) tecrübelerinizi anlatacağınız ayrıntılı yazı veya videoların olması ne iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili hiç bey,evinde masa yoksunluğu çekenler genellikle puzzle halılarına yöneliyorlar.ya da ekstradan açılır kapanır pratik basit masalardan alıyorlar..bazıları alçak sehpalarda yapıyorlar.ben mesala her daim yerde oturarak çeşitli ölçülerde modifiye ettiğim kartonlar üzerinde yapıyorum.valla işin açığı herkes koşullarına göre çözüm geliştiriyor.puzzle yapımının aslında yemek tarifi gibi keskin ölçülerle bir tarifi yok.tamamen zaman içinde aldığınız yola bağlı olarak kendinize özgün yol geliştiriyorsunuz.bu konuda özel bir site yok fakat örneğin bir puzzleda takıldınız diyelim,o puzzle üzerinden gidiş yolları hakkında görüşebiliriz mail üzerinden...ben her zaman yardımcı olmaya hazırım. :)puzzle aşkınızı engeller yıldırmasın..sevgiler..

      Sil
  5. Sonunda bitti. Şimdiye kadar yaptığım puzzle lar içinde en zoruydu. İlerde bu puzzle ı alıp yapacaklar için söylüyorum: 'Bitirince muhteşem görünüyor!'

    YanıtlaSil
  6. şapka çıkartıyorummmm sevgili hiç.eh artık puzzle kariyerinizde derece yaptınız...gerçekten ben de hayran olmuştum görünüşüne..çok şaşırtıcı şekilde muhteşem duruyorr.

    YanıtlaSil
  7. Bu puzzle bulamiyorum bulabilecegim bi yer var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticecim dilersen ben de bi araştırayım...educa olarak olmayabilir ama başka markada olabilir hala.o yüzden dedim.

      Sil
  8. Danaids kızları 1000 parça olarak hiçbir marka tarafından üretilmedi. 2000 parça olarak educa ve anatolian üretmişti.çok eski modellerden.artık üretimi yok. bulunması da çok zor.ikinci el olarak bakmak lazım.

    YanıtlaSil
  9. Elinizde yapilmamisbir sekilde varmi yapilmamis ise almak istiyorum

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Educa ''The Danaides'' 2000 Parça
Educa ''The Danaides'' 2000 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoe4DlaODm4HUi2tRUnvAmA7CXOi4HTlrM97fXkfh53Juc-YcZe8jPzdB9Hb_ZiykQhHDauoKv1FM0lEDNR59bOLI3Ne9Ot4-kWWrQLwe_Ppvbgwtb5Bi4eZ9sdzSMAe8o8JIsSIcFljym/s1600/The+Danaides-educa-2000.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoe4DlaODm4HUi2tRUnvAmA7CXOi4HTlrM97fXkfh53Juc-YcZe8jPzdB9Hb_ZiykQhHDauoKv1FM0lEDNR59bOLI3Ne9Ot4-kWWrQLwe_Ppvbgwtb5Bi4eZ9sdzSMAe8o8JIsSIcFljym/s72-c/The+Danaides-educa-2000.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/11/educa-danaides-2000-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/11/educa-danaides-2000-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content