Piatnik ''Musical Notes'' 1000 Parça

Piatnik"Musical Notes-Notalar" 1000 Parça Piatnik"Musical Notes-Notalar" 1000 Parça Sevgili puzzleseverler, hadi g...

Piatnik"Musical Notes-Notalar" 1000 Parça

Piatnik"Musical Notes-Notalar" 1000 Parça
Sevgili puzzleseverler, hadi gelin hep beraber,"1000 parçalı puzzle ne olursa olsun kolaydır" tezini çürütelim. daha öncede söylediğim gibi puzzle'ı zor yapan etmenlerden ilki ve en önemlisi parça sayısı değil, puzzle'a konu olan temadır.

Nice büyük parçalı puzzle'lar yapmış olan ben,puzzle'a olan sabrınızı,sevginizi,tutkunuzu bu puzzle ile test edebilirsiniz diyerek yeni bir fenomen puzzle'dan bahsetmek istiyorum.
Puzzle'ımız 1000 parça Piatnik Musical notes-Notalar,bu notaların yer aldığı puzzle'ı yapmak mı daha kolay yoksa enstrüman çalmak mı derseniz tabi ki,enstrüman öğrenmeyi kabul ederim.

Bu puzzle bana geldiğinde ,heyecanla kutuyu açıp parçaları ilk incelediğimde "hımmm sakin bir mental iç huzurla üstesinden gelmeyi başarabilirim " umuduyla bir kenarda beklettiğim ve puzzle'a gösterdiğim sabır kadar sahibinin de beni sabırla beklediği 1000 parçalılar arasında "ultra zor" olarak değerlendirdiğim bir puzzle.

Sizi nirvanaya ulaştığınızı hissettirecek türden terapi puzzle'ı yada tam tersi, anti terapi puzzle'ı olabilir. paketi açıyorsunuz,her yer nota, piatnik sanki 1000 tane aynı parçayı kutuya doldurup 1 nisan şakası yapmış gibi.

Piatnik'in benzer özellikte objeleri biraraya getirip kolajlanmasından oluşan puzzlelar'ını kesinlikle zor kategorisinde değerlendirebiliriz.
Bu puzzle'ı yaparken nasıl bir yol izlediniz puzzlemaster dediğinizi duyar gibiyim,tabi ki ezbere yol almadım,hafif çaplı bir ar-ge çalışması yaparak en pratik nasıl yol alabilirim mantığıyla ilk planlarımı yaptım.


Piatnikte de tıpkı Educa'da olduğu gibi sadece kendi aralarında eşleşen,piatnik kesimine özgü ikili parçalar vardır,önce onları bir kenarda birleştirdim.


Çerçeveyi yaptıktan sonra önce kaba bir parça ayırması yaptım,nasıl bir ayırma bu? uzun ve kısaları tamamen ayırdım,çünkü bu puzzle'da obje seçerek gidemiyorsunuz,parça şekillerini ve üzerindeki çizgileri takip etmek zorundasınız.

Piatnik "Musical Notes-Notalar" parçaları

Yatay ve dikeyleri ayırdıktan sonra kaba bir hesapla 500 yatay varsa onun karşılığına denk gelen 500 de dikey parçalar elde etmiş oldum.
Normal bir puzzle teması olsaydı,herzaman yaptığım klasik yöntemle puzzle'ı örgü örer gibi sırayla gidecektim.
Ama bu puzzle'da mecburen parça parça yapmak zorundasınız,yani bi grup parçayı kendi arasında birleştirip sonra bu grupları diğerleriyle birleştirerek ilerliyebilirsiniz.

Kendime parça uçlarını referans aldım siyah kalın çizgili,siyah ince çizgili, uçları tamamen beyazlar gibi ayrı ayrı ayırdım ve bu yöntemin işe yaradığını gördüm bu şekilde daha hızlı ilerledim

Puzzle'ı yukardan aşağıya doğru ortadan bölen  çift çizgiyi başlangıç olarak kendinize referans alabilirsiniz.


Sol anahtarı,cresc yazıları ve bazı rakamların olduğu parçaları gruplar halinde yapabilirsiniz.
Yalnız burda dikkat edilmesi gereken husus,ziyadesiyle cresc yazısı var,hangi parçanın nereye yerleşeceğini iyi saptamak gerekir.

Ve herşeye rağmen bu puzzle'dan tuhaf bir keyif aldığımı itiraf etmeliyim,büyük parçalı puzzle'ların yoğun olduğu dönemde bana gelen sıradışı bu puzzle'ı fırsat bulduğunuzda sizlerin de alıp denemenizi tavsiye ediyorum.

Puzzle'ımıza konu olan bu notalar da neyin nesiymiş diyerek küçük çaplı bir araştırmadan sonra bu notaların sahibinin büyük üstat
Ludwig van Beethoven'ın, 1798-1800 yılları arasında yazdığı,1801 yılında ilk defa yayınlanan,"The String Quartet No. 3 Opus 18-3" olduğunu öğrendim merak edenler linke tıklayıp eseri dinleyebilir.

 
Musical Notes-Notalar



Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Piatnik
Seri: Standart
Puzzle Adı: Musical Notes-Notalar
Parça Sayısı: 1000
Ölçü: 68x27cm
Üretim Yılı: 1993
Üretim Yeri: Avusturya









COMMENTS

BLOGGER: 10
  1. yok bu beni aşar hemde fersah fersah tebrikler:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler emel hanım,ben kendi kendimi aştım sanırım.....sevgilerimle..

      Sil
  2. bitmiş hali çok güzel. elinize sağlık gerçekten sabır ve zaman isteyen göz yoran bir puzzledı. şimdi duvarımı süslüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili nehir,çok teşekkür ederim ve asıldığı yere bol bol şans getirsin inşallah..

      Sil
  3. Muhteşem!! Koleksiyonuma eklemeye cesaret edemediğim bir görsel ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siz ne puzzlelar yaptınız mavi melek..bunun da üstesinden gelirsiniz eminim...sevgiler..

      Sil
  4. Nerden satın alabillirim bu puzzleyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu puzzle artık üretimde değil,fakat ciddi almayı düşünüyorsanız,bana iletişim bölümünden yazın,ben kendi kanallarımdan araştırayım puzzleı.

      Sil
  5. Hocam ben bu puzzledan yıllar önce aldım 5-6 defa uğraştım yapamadım, bu notalı puzzleı yapamanın varmı bir kolay yolu

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Piatnik ''Musical Notes'' 1000 Parça
Piatnik ''Musical Notes'' 1000 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxyr3y-73JGMuQH_eolDBkWwcaC5nQSUkxGLY5h6H_ccNWcsJkcDcEcRtrjnkyh3Lkz6yObp7A_aDOahR9HFg3QF61X7dwkdFhKmRVS4ciWBIReNWy2aUp7k363PBihDXj_EIPO2FXQhei/s640/piatnik.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxyr3y-73JGMuQH_eolDBkWwcaC5nQSUkxGLY5h6H_ccNWcsJkcDcEcRtrjnkyh3Lkz6yObp7A_aDOahR9HFg3QF61X7dwkdFhKmRVS4ciWBIReNWy2aUp7k363PBihDXj_EIPO2FXQhei/s72-c/piatnik.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/11/piatnik-musical-notes-1000-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/11/piatnik-musical-notes-1000-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content