Çarşıdan Aldım Art Eve Geldim Gold ..!!

Çarşıdan Aldım Art  Eve Geldim Gold ..!!  Sevgili puzzleseverler,uzun ve zorunlu bir aradan sonra son zamanlarda dikkatimi çeken bir kon...


Çarşıdan Aldım Art  Eve Geldim Gold ..!! 


Sevgili puzzleseverler,uzun ve zorunlu bir aradan sonra son zamanlarda dikkatimi çeken bir konuyu fikirlerinizi almak üzere sizlerle paylaşmak istedim.
Bu sessiz sedasız verdiğim ara dönemde puzzle dünyasında birçok şey oldu ve olmaya da devam ediyor.

Yerli puzzle markalarımız koleksiyonlarını yenilerken daha da heyecanlısı aramıza yeni markalar da katıldı.

Bu markaları ve temalarını parça kesimlerini ne tür puzzle'larla karşılacağımızı bundan sonraki yazılarımda tek tek sizlerle paylaşacağım.

Fakat ben size daha farklı bir konudan bahsetmek istiyorum,çoğumuz hemen hemen her markadan puzzle yapıyoruz,tercih sebeplerimiz değişiklik gösterse de hepimizin kendisini daha yakın hissettiği favori markası,modeli,kesimi illa ki vardır.

Benim bugünkü yazım bir miktar eleştirisel yönde olacak.
Art markasından daha önce birçok kez birleştirdiğim 1000 parçalı "Pariste aşk" temalı puzzle'ın kutusunu açtığımda dikkatimi çeken aynı zamanda çok şaşırtan bir durumdan bahsedeceğim sizlere.


Puzzle haberlerini takip edenler hatırlayacaktır, puzzle piyasasında yeniliklerin öncüsü olarak gördüğüm "Art puzzle" ürünleri arasına birbirinden güzel yeni seri puzzle'lar ve temalar ekledi, daha önceki saat,ayna,yaldızlı,kadife dokulu,kokulu yaratıcı puzzlelarıyla gönülleri çoktan fethetti.

 
Gerek poster seçimleri,gerek kesimi ile Art puzzle'dan her defasında memnun olduğumu söylerim.
Takdir edersiniz ki,iç ve dış piyasada var olan tüm markalar zaman içinde elime geçtiği için,bu markaların parça kesimlerini neredeyse ezbere biliyorum;


Gelelim konunun beni şaşırtan kısmına ;
Art'ın kutusunu açar açmaz sanki Gold'un kutusunu açtım, parçaların poşetleniş şekli gözüme çarpan ilk değişik oldu,sonra parçalarına baktığımda Gold kesimiyle birebir aynı olduğunu gördüm.

soldaki fotoğraf yeni ve saışta olan ve gold kesim, sağdaki ise daha önce yaptığım klasik educa (grid) kesim



-Yukarıdaki fotoğraf aynı görselin kesim farklarını gösteriyor.(görseldeki renk,ton farkları fotoğrafın çekildiği ışık ile alakalıdır )
 
Nasıl ki Masterpieces,Sunsout marka puzzle kutusunu açtığınızda düzensiz,fantastik (amerikan) kesim tarzında parçalar karşınıza çıkıyorsa.,yerli puzzlelarımız'dan Gold Markasının bıçak izleri ve kesimide tamamen kendine özgüdür ve belirleyici unsurlar içerir.
Favori markası Gold olan puzzle meraklıları da o kesime alışıktır ve paketi açtıklarında o kesimle karşılaşacaklarını bilirler.

Ülkemizde yaptırılan kişiye özel fotopuzzle'ların neredeyse tamamında imzası olan İskenders puzzle yani Gold puzzle yıllardır kanıksadığımız kendine özgü bıçaklarıyla kestiği puzzle'larıyla piyasadadır,ve ben Gold puzzle'ın kesimini ayrı bir severim.

Fakat şunu da bilirim ki,alışık olmayanlar,ilk defa birleştirenler için Gold'un kesimi diğer puzzle kesimlerinin yanında farklı bir deneyimdir.

Benim burada anlatmaya çalıştığım kesim ve bıçak izi bir puzzle parçasının hangi markaya ait olduğunu belirleyen unsurlardan biridir.

Örneğin; Ravensburger ve Clementoni kesimleri birbirine benzese de deneyimli bir puzzle'cı sadece parçalardan hangi markaya ait olduğunu söyleyebilir.
Posterinden,karton kalitesinden daha çok,markaları belirleyen unsurun parça kesimleri olduğunu söyledik, ancak son dönemde şöyle bir piyasaya baktığımızda ne görüyoruz?

Aralarına Art puzzle'ın da katılmasıyla toplam 6 ayrı marka Gold kesimiyle çıkıyor. peki bu biz puzzleseverler için kısır döngü değil mi?

COMMENTS

BLOGGER: 9
  1. Dikkatli ve deneyimli bir puzzle severin gözünden kaçmamış.Aynen katılıyorum.İnsan biraz da hayal kırıklığı yaşayabiliyor.Bununla aynı olmasa da benzer bir şekilde hayal kırıklığı yaşadım geçenlerde.Casorland çok sevdiğim bir puzzle markasıdır.Çok da güzel natürmortları vardır.Çok parçalı en az 1500 parçalık olsun diye bir tane aldım ama tabi ki suç bendeydi boyutlarına bakmamışım.Kutudan minyatür puzzle çıktı.Benim de büyük tablo hayalim suya düştü.Şimdi istemeye istemeye onu yapıyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Mine,yorumun için çok teşekkür ederim.Yalnız Castorlandlerde ufak bir açıklama yapmama izin verirsiniz değil mi? castorlandler ta ki geçen yıla kadar zaten hep minyatür kesim çıkarıyorlardı...yani eskiden beri onun parçaları standart puzzle parçası değildir...1500lük puzzleları,1000lik ölçüsündedir...2 yıl önce bir değişikliğe gittiler,yeni üretimlerini normal stndart ölçüde yapmaya başladılar...yani piyasada iki türlüsüne de rastlayabilirsiniz.ama castorland benim çok ama çok sevdiğim bir markadır ister küçük ister büyük olsun.sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  2. Sevgili Puzzleteacher haklısınız 1000 parça ölçüsünde bu.Ben daha önce 1000 parça castorland yapmıştım.Normal 1000 parça gibiydi.Bir de baktım ki bu da aynı boyda.Ne yapalım başa gelen çekilir.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. selamlar,puzzle da yeniyim.ilk dört puzzle ım educa idi,parçalar gayet güzeldi ve sorunlu değildi,sonra anatolian marka yeni ufuklar adlı puzzle aldım.parçaların kesimi tamamen farklı geldi,parçaları yerleştirdikçe sanki eksik parça olacakmış gibime geldi,öyleki bu parça buraya olmaz diye kenara koyduğum ve uzun süre ilgilenmediğim parça cuk diye oluverdi,sonra ki puzzle mı masterpieces marka secret rainbow du.puzle aldım ve torbasını açtım renklerine göre ayırdım oda ne öyle tırnağım kadar parçalar inanılmaz büyüklükte parçalar,ilk gün ben puzzle a puzzle da bana baktı,içimden nasıl birleştiricem parçaları diye ama 3 günde bitirdim,ne yalan söyliyim harika olmuştu,renkler capcanlı idi ,anatolian puzzle da ise kendi yapıştırıcısı ile yapıştırdım,pişman oldum hernekadar üstünü spatula ve süngerle temizlesemde yapıştırıcıdan kırıntılar kaldı,ayrıca parlak yapıştırıcı olmasına rağmen dahada mat bir hal aldı puzzle ,pişman oldum ama puzzle yapmaya devam şimdiki hedefim 3000 yada 4000 parça pauzzle ,herkese kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,puzzle tarihçenizi güzelce özetlemişsiniz.zaman içersinde fırsat buldukça tüm markaları denemenizi öneriyorum..ve bir bakacaksanız belli bir zaman sonra favori markanızı belirlemiş,hangisinin kesimi iyi,hangisinin eksikleri var,kendiniz fark edeceksiniz.yalnız yapıştırma konusu çok teferruatlı..ben size onu ayriyeten mail yolu ile açıklayayım...

      Sil
    2. teşekkür ederim.benim tek problemim ülkemizde çeşitli internet sitelerinde satılan puzzleların çeşitliliğinin aynı olması,fark sadece fiyatlarda, puzzleando adlı ispanyol bir puzzle sitesine üyeyim .orda paylaşılan puzzleları maalesef bizdeki kanallarda göremiyorum.ülkemizdeki satılan puzzle çeşitliliğinin artması dileğiyle

      Sil
    3. Şimdi şöyle söyleyeyim sevgili Bülent,ülkemizde gördüğümüz,Ravensburger,clementoni,castorland gibi yabancı markaların her modeli Türkiye stoklarında değil,yabancıların kendi ülkelerinde gördüğü ravensburgerlerin bazıları da onlarda değil,bizde.bu bizlerin de şikayetçi olduğu bir konu..örneğin Ravensburger 2015 ürünlerini çıkardığı zaman istiyoruz ki tüm modellerden gelsin buraya...sağolsunlar distribütör firmalar getirmiyorlar.ayrıca puzzle çeşitliliği de yabancı ülkelerdeki gibi renkli değil bizde.modelden bahsetmiyorum..özellikli puzzlelardan bahsediyorum,örn,şekilli puzzle,kadife puzzle,çift taraflı puzzle,hologramlı puzzle,simli puzzle...bu tipler çok çok az bizde...tabi güzel olan gelişmeler de var...Art puzzle bu konuda çok yaratıcı buluyorum,kataloglarına her yıl ilginç puzzlelar ekliyorlar.ve çok da güzel oluyor bizler için,ayna puzzle,saat puzzle,kadife puzzle,simli puzzledan sonra bu sene ilk defa ahşap ve vazo puzzleları görüyoruz...bunlarla ilgili yeni yazılar yazacağım önümüzdeki günlerde.

      Sil
  4. Hocam; Mine hanımın da dediği gibi dikkatimizi çektiğiniz konu biz puzzleseverlerin içinde yaşadıkları ve dile getirmedikleri bir konu.
    Yapılan puzzle sayısı ve çeşiti arttıkça sizin ne dediğinizi acemi veya yeni başlayan arkadaşlar anlayacaklardır. Bu konu da üyesi olduğumuz puzzle grupları bize tercih yapmada yardımcı olmaktadır da.
    Birçok puzzle markası denemiş olsamda enson vizyona giren puzzle markalarını deneme fırsatı bulamadım, ancak benimde farkına vardığım bir nokta varki bazı markalar farklı ürünlerde farklı kesim ve resim baskısı kullanmakta. Mesela Art /Benim Çiceklerim kalin kâğıt fantastik kesim ve yari mat yuzeye sahip iken Art/Moda Tutkusu ise ince kağıt parlak yüzey ve klasik kesime sahip. Kesim değişse dahi resim yuzeyinin parlaklığının aynı olmasını beklerdim. Bir ürünün kalitesi her görselde farklı oluyorsa marka tercihi yapmanın anlamı kalmadığı gibi ürünlere astronomik fiyat ödemenin de anlamı kalmamasına neden olmakta.
    Bu arada evet Gold kendine ait benim elmas başlı kesim dediğim hafif köşeli bir kesime sahiptir, ama görsellerinin parlaklığı ve renk tonlaması bence muhteşem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürlerimi sunarım efendim.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Çarşıdan Aldım Art Eve Geldim Gold ..!!
Çarşıdan Aldım Art Eve Geldim Gold ..!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRmMEwklYeR46ht1SCT7Rz7VMOr-7iJsdxFXVJo9OOJFg67RhuYA7fKfFp_mcOc8aLvJoih0d3nRYQe8Hz8AdSFXZ9ADQh4VkyQaPsZG0-rqD79L4EsadpYteWMMvHb35xuZw80TDb5RV1/w640-h573/puzzle-cut.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRmMEwklYeR46ht1SCT7Rz7VMOr-7iJsdxFXVJo9OOJFg67RhuYA7fKfFp_mcOc8aLvJoih0d3nRYQe8Hz8AdSFXZ9ADQh4VkyQaPsZG0-rqD79L4EsadpYteWMMvHb35xuZw80TDb5RV1/s72-w640-c-h573/puzzle-cut.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2015/08/carsdan-aldm-art-eve-geldim-gold.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2015/08/carsdan-aldm-art-eve-geldim-gold.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content