Gordion Puzzle ''Göksu Serisi''1-2-3

Gordion Puzzle ''Göksu Serisi''1-2-3 Sevgili puzzleseverler,bugünkü yazı içeriğimi son günlerde bana sıkça sorulan Gordion...


Gordion Puzzle ''Göksu Serisi''1-2-3

Sevgili puzzleseverler,bugünkü yazı içeriğimi son günlerde bana sıkça sorulan Gordion puzzlelar kalite bakımından nasıl? Gordion puzzle'ların kayıp parça desteği var mı? yapıştırıcısı var mı gibi soruların çerçevesinde oluşturdum.

Puzzleteacher olarak ülkemizdeki puzzle gelişmelerinden elimden geldiğince sizleri haberdar etmeye çalışıyorum.
Biliyorsunuz Gordion puzzlelar artık bize daha da yakın. A-101 marketlere dağıtımını gerçekleştirmesiyle tüm illerdeki puzzleseverlerimize ulaşan Gordionlarla çoğunuz belki ilk defa tanıştı.




Sevgili Cüneyt beyin tarafıma ulaştırdığı kampanya numunelerinden  5 tanesini iki gün içinde tamamladıktan sonra ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşıyorum.


Gordion kutularının içinde 1000+1000 şeklinde 2 adet puzzle bulunuyor,yanında toz puzzle yapıştırıcısı ve kutuları dik olarak konumlanmasını sağlayan kutu standı var.
-Toz puzzle yapıştırıcısının üzerinde hazırlama talimatı mevcut.



Gordion puzzle'lar karton kalitesi,baskı ve kesim bakımından gayet tatminkar.Kesim ve karton kalitesi iyi olunca bize de puzzle'ı keyifle yapmak kalıyor.

Gordionu birleştirirken parça kesimleri bana Ravensburgerin kesimini hatırlattı,tıpkı Ravensburger'de karşılaştığınız parçalar gibi farklı şekillere sahip.

Parça kesimlerindeki çeşitlilik puzzle'ı daha da eğlenceli hale getirirken aynı zamanda yapımınıda kolaylaştırıyor,vaktin ne zaman geçtiğini anlamadan puzzle saatler içinde tamamlanıyor.


Ravensburger ve Clementoniye benzeyen Gordion puzzle parça kesim örnekleri








İkili kutu olarak daha önce satın aldığım Gordion'lardan çıkan görseller mat ve parlak olarak değişiklik gösterse de yeni kutuların tamamı canlı ve parlak renklere sahip.

Bugün sizlerle Gordion Göksu serilerini paylaşmak istedim ki,bunlar gerçekten harika arkadaşlar,Gordion markasını daha önce alıp denememiş olanlara tavsiyem Göksu serisi Hisar ve Çarşı yeri isimli görselleri mutlaka deneyin.


Puzzle'lar tamamlandığında uygun çerçeve seçimiyle gerçek suluboya tabloyu aratmayan görünümleriyle duvarlarınızı süsleyecekler.
Puzzle'ımıza konu olan tarihi Göksu evleri ressam Şükrü Çağlayanın eserlerinden canlı bir sulu boya çalışması.



Göksu osmanlı padişahlarından 3. Selim'in şiirlerine bile konu olmuştur."Gel azmedelim bu gece Göksu'ya beraber,," diye başlayan satırlar, o dönem Osmanlı'sında Göksu'nun önemini anlatmış.

Göksu semti geçmişte,plajları ve bostanlarıyla meşhurmuş,derelerin kıyıları mesire alanları olarak kullanılır,şenlikler buralarda yapılırmış.
Geçmiş dönemde
sandal sefalarıyla meşhur Göksu günümüzde yeniden canlandırılmaya çalışılıyor derenin etrafında küçük küçük çay bahçeleri, restoran ve kafeler bulunmakta.

Şükrü Çağlayan Kimdir?

Asker kökenli ressamlarımızdan olup 1939 yılında Burdur’da doğdu. İlk ve orta öğremini tamamladıktan sonra Hava Harp Okuluna kabul edildi ve 1961 yılında başarı ile mezun olarak Hava Kuvvetleri’nde göreve başladı. 

Daha küçük yıllarda başladığı karakalem , suluboya , yağlıboya çizim , resim ve tablo çalışmalarını yıllar içerisinde devam ettirerek kendini ve sanatını geliştirdi.
Havacılık ile ilgili resimler i , tabloları ve diğer çizim ve afişleri dergiler dahil bir çok yerde yayınlandı.
Şükrü Çağlayan aynı zamanda havacılık müzesinin kurucularından olup uzun yıllar bu kurumda müdürlük yapmıştır.

1993 yılında Hava kuvvetlerinden emekliye ayrılmış olup halen çalışmalarını devam ettirmektedir. Şükrü Çağlayan suluboya çalışmalarıyla tanınmaktadır,bu alanda özellikle İstanbul bazlı eski evler, sokaklar, deniz, boğaziçi, vapurlar, tramvaylar konulu bir çok eseri mevcuttur.

Not: Gordion Çarşı yeri,Hisar ve diğer modellerinin yapımı da yakında sizlerle paylaşılacaktır. 

Gordion puzzle'ların kayıp parça desteği firma tarafından ücretsiz olarak veriliyor.


Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Gordion
Seri: Standart
Puzzle Adı: Göksu 1,Göksu 2 Göksu 3
Parça Sayısı: 1000
Sanatçı: Şükrü Çağlayan
Ölçü: 48x68cm
Üretim Yeri: Türkiye 

COMMENTS

BLOGGER: 21
  1. Paylaşım için teşekkürler işlerimin yoğunluğu nedeniyle ben henüz başlayamadım aldığım Puzzle lara yeni başlayan biri olarak acemiyim henüz.
    Sizden bir ricam olucak Puzzle halısı almak istiyorum bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim biraz araştırdım ama karar veremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ercan bey,hoşgeldiniz,bana iletişim bölümünden ulaşırsanız halı ile ilgili detaylı bilgi vereyim size...tşkler...

      Sil
    2. Gordiondan eksik parçaları olan arkadaşlarımızın dikkatine:
      1-İnternet üzerinden gordion websitesini bulun.
      2-iletişim bölümüne girin.
      3-en altta kayıp parça formu var.siteye üye olun,formu doldurun.
      4-form içinde diğer firmalardan farklı olarak kutu barkod numarasının son 6 hanesi isteniyor. bu barkod numaraları kutu üst kapakta yan kulakçıkta yazıyor.ve kesimin tutması için bu numaralar önemli.kutularınızın en azından o kısmını saklayabilirsiniz.
      5-kutu elinizde yoksa firmayı direkt aradığınızda da yardımcı oluyorlar.
      6-barkod numaraları benim arşivimde olduğu sürece sizlerle paylaşıyorum

      Sil
    3. Ben eksik Gordion Puzzle parçalarım için internet üzerinden başarılı olamadım ama kutu üstünde bulunan numarayı aradım. Bayram sonrası yardımcı olacaklarını söylediler.

      Sil
    4. Ayrıca geçen yıl alıp yeni bitirdiğim Neon puzzleden da bir eksik parça var ama kutusu atılmış. Onunda eksik parça garantisi varmış acaba firmayı arasam yardımcı olurlar mı? Elimde yakınçekim fotosu var sadece. Bol morsalkım çiçeklerin bulunduğu eski ev resimli bir manzara.

      Sil
    5. eda hanımcım,anladım hangi görselden bahsettiğinizi.hala destekleri sürüyor.ya bana iletişimden ulaşın sizi oraya yönlendireyim ya da direkt ks firmasını kutu arkasındaki telden arayın...çok ilgililer.kesinlikle çözüyorlar sorunu.

      Sil
    6. Çok teşekkür ederim. Siz sanırım yazmışsınız kodunu . Bende birçok Puzzle olunca ben onu geçen yıl sandım ama bu temmuz almışım. Beautiful old town of provence. 107/ 11370. Bu kod tüm kutular için geçerliyse bana büyük bir iyilik yaptınız.

      Sil
    7. Biraz teknoloji özürlüyüm de ben size iletişim den ulaşmayı beceremiyorum :D. Nasıl yapayım?

      Sil

    8. Eda hanım evet kodu doğrudur.neon puzzle ile iletişme geçebilrsiniz.lakin önce benimle iletişime geçseydiniz iyi olurdu::))) dilerseniz tekrar yorum yazın.yorumda sadece e-mail adresinizi yazın...ben yayınlama yetkisi vermeden adresinizi çekeyim içerden.direkt ben ulaşırım o zaman size.daha detaylı bilgiler vermiş olurum posta yolu ile.

      Sil
  2. 1000 2x aldik goksu 1 ve 2 var goksu 1 in parcasi kayip kayip parca formunu bulamadim link verebilirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  3. gordionun sitesinde önceleri kayıp parça formu bulunuyordu.fakat sonradan kaldırmışlar nedense.bence firmaya direkt telefon ile ulaşın.

    YanıtlaSil
  4. Gordion puzzle firmasina ait herhangi site, telefon no, email adresi cikmiyor webde. Nasil ulasabilirim?

    YanıtlaSil
  5. internette anıl ambalaj olarak arayın...iletişim numaralarından arayın.

    YanıtlaSil
  6. Ben de çok severek tamamladım. Kesinlikle çok güzel. Çerçeveli çok daha güzel ve özel.Yıllar da geçse bakmaktan bıkılmaz.Çarşı yeri ve Hisar ı kesinlikle beğeneceksiniz.

    YanıtlaSil
  7. çok tşkler paylaşımın için sevgili puzzledaşım.hakkaten güzel görsellerdir.

    YanıtlaSil
  8. Parçam kayıp nasıl temin edebilirim

    YanıtlaSil
  9. gordion puzzlelar artık üretimden kalktı.firma bıraktı puzzle işini. destek maalesef yok. çaresiz kaldığımız zamanlarda biz puzzlecılar kutu kapağından keserek onarma yoluna gidiyoruz :)

    YanıtlaSil
  10. Göksu 3 eksik parça var ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  11. bir üst yorumda diğer takipçimizin sorusunu yanıtlamıştım aslında.keşke yorumları inceleseydiniz : Gordion puzzlelar artık faaliyetini bıraktı.gordionlar üretilmiyor. dolayısıyla eksik parça desteği sağlamıyor. kutu kapağı elinizdeyse kutudaki görselden kesiverin eksik parçanın şekline göre.Altın kural şu: hangi markadan puzzle alırsak alalım türkiye için desteği varsa en fazla 2 yıl içinde yapmış olalım ki eksiği çıkarsa faydalanabilelim diye.

    YanıtlaSil
  12. MERHABA GÖKSU3 PUZZLE YAPTIM LAKİN 5 ADET EKSİK PARÇAM VAR NERDEN TEMİN EDEBİLİRİM ACİL CEVAP LÜTFEN

    YanıtlaSil
  13. maalesef gordion puzzle yıllar önce üretim faaliyetlerini durdurdu.eksik parça desteği sağlayamıyor. kutusu elinizdeyse kapak kısmındaki görselden parçanın şekline göre kesip boşluk yerlere uyduruverin

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Gordion Puzzle ''Göksu Serisi''1-2-3
Gordion Puzzle ''Göksu Serisi''1-2-3
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU8LwSOlxCCt_6mKcwY8r2EY7EdeI57fjSJxpIahi92f9fyKFUkaglfAYgz5eyV0swXX-eA8w9Es3_czqQ__sCfPBT9ozpDLj_yjgu7_FIvS1s8C6N_TJZdfUKScSPXgtL6gumiurTOzfP/w640-h453/g%25C3%25B6ksu-1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU8LwSOlxCCt_6mKcwY8r2EY7EdeI57fjSJxpIahi92f9fyKFUkaglfAYgz5eyV0swXX-eA8w9Es3_czqQ__sCfPBT9ozpDLj_yjgu7_FIvS1s8C6N_TJZdfUKScSPXgtL6gumiurTOzfP/s72-w640-c-h453/g%25C3%25B6ksu-1.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2015/09/gordion-puzzle-goksu-serisi1-2-3.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2015/09/gordion-puzzle-goksu-serisi1-2-3.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content