Grafika ''Misstigri Lantern'' 2000 Parça..!!

grafika puzzle

Grafika "Misstigri Lantern" 2000 Parça 

cris ortega-joshepine wall
Sevgili puzzleseverler,uzun süredir bu sayfalardan ayrı düşmüştüm.Tekrardan sizlerle buluşmanın mutluluğu içindeyim,bir puzzle sevdalısı olarak,puzzle sektöründe,hobi dünyasında olup biten gelişmeleri heyecanla takip etmekteyim.ve size bazı yenilikleri duyurmak,yeni heyecanları paylaşmak istedim.Zira  bir inceleme yazısı bekleyen takipçi arkadaşlarım da beni özlemişlerdir diye umuyorum.

 Eveeet,gelelim konumuza; benim daha önceden haberdar olduğum fakat bazılarınız için ilk defa duyacağınız bir Avrupa markasından bahsetmek istiyorum; Grafika.

Grafika kelimesi  her ne kadar köken olarak Polonya dilinde "sanat yapıtı,sanat eseri" anlamına gelse de, bahsedeceğim marka Fransız kökenli.


Oldukça geniş ürün kataloğuna sahip ,Grafika markasına ulaşmak bizler için artık çok kolay.
Nasıl mı?

Hemen anlatalım,ülkemizde "Gold Puzzle" markasıyla bilinen kişiye özgü fotopuzzle ve promosyon puzzle üretiminde tartışmasız lider olan "İskender's Puzzleı" tüm puzzle 
meraklıları bilir.

misstigri








Gold puzzle Collection ® tescilli markası ile 25'den fazla  ülkeye ürünlerini ihraç eden
İzmirli İskender kardeşler, Grafika'nın Türkiye distribütörlüğünü üstlendiklerini Grafika markasının üretimini kendi tesislerinde yapmaya başladıklarını benimle paylaştıkların'da beni çifte bir heyecan sardı.


-"Çünkü geniş bir ürün yelpazesine sahip olmanın dışında "Grafika" esasında beni daha da yakından ilgilendiren bir rekora imza attı.48.000 parça puzzle üreterek "dünyanın en büyük puzzleı" ünvanını Ravensburger'in elinden  aldı."

-Bu 48 bin parçalı müthiş puzzle'ın detaylarını bir sonraki yazımda bulabileceksiniz.

Bizler Fransız menşeli Grafika markasını incelemeye devam edelim:
Grafika, Türk ve yabancı puzzle firmalarının yanı sıra kendi markası için de üretim yapan Gold Puzzle'ın Türkiye'deki
900 m2 kapalı alana sahip modern tesislerinde üretilmektedir.


Sevgili Can İskender beyle görüştükten ve bu güzel haberi aldıktan sonra tarafıma gönderilen 2000 parça Grafika puzzle'ı yapıp inceleme fırsatı buldum. Puzzle'ın üretiminde puzzleseverlerin üst seviye kalite göstergesi olarak kabul ettikleri ithal mavi puzzle kartonu kullanılmış.


Benzersiz kesim kalıpları sayesinde parçalar hatasız ,birbirinden farklı, hiçbiri bir diğerinin yerine geçmiyor,can sıkıcı desen tekrarları yok.
Gold puzzle'ın o bilindik kendine özgü kesimini eskiden beri sevdiğimi defaten belirtmiştim,

Son zamanlarda karşılaştığımız yeni bıçak kesimleriyle de gönülleri bir kez daha fethettiler.

Gold puzzle'ın kalitesine alışkın olanlar,Grafika markasına hiç yabancılık çekmeyecekler diyebilirim.Grafika'nın ürün portföyünde en beğendiğim özellik şu olmuştur: Hani beğendiğimiz bir 1000'lik modeli yaparız,bitince karşısına geçip keşke bunun 2000liği de olsa deriz.


Grafika'da beğendiğiniz herhangi bir temanın aynısından 1000,1500,2000,3900 gibi alışık olmadığımız ölçülerde bulmamız mümkün.

Ben sıklıkla keşke bu 1000liğin 3000liği de olsa diye hep söylenirim,ülkemizde satılan puzzle temalarında bana göre bir eksiklik daha var,kadın figürünün,kadın estetiğinin ön planda olduğu "nü" tarzı eserler yok denecek kadar az,Grafika bu eksiği kapatacak gibi gözüküyor.

Yazıya konu olan Grafika markasının "Misstigri" serisini özellikle seçmemin sebebi bu.
Göz yormayan mat dokunuşlarıyla harika duran bu tema,yatak odanıza çok yakışır.

Bu puzzle'ı yaparken parçalara ilk dokunduğumda bana verdiği his harikaydı,çünkü mat selefonlu puzzlelar çok hoşuma gidiyor,daha önce yine mat selefon yüzeye sahip başka bir puzzle'ı Gold puzzle'ın "Puzzle Company" için ürettiği butik koleksiyonda deneyimledim.

Grafika'nın temalarına şöyle bir baktığımızda,şiirsel,gerçekçi tarihsel,manzara tasarımları mevcut.

Üstelik daha önce belirttiğim gibi yetişkinler için üretilen modeller 4 farklı ölçüde karşımıza çıkıyor.Ayrıca gotiksever puzzlecılar için "Chris Ortega" imzalı temalar,fantastik severler içinde "Josephine Wall"'un (*)fantezi dünyasını yansıtan temalar bulmak mümkün.

-Seriye dahil olan Schim Schimmel ve Francois Ruyer isimli 2 başarılı illüstrasyon sanatçısının katılımıyla ,Grafika kolleksiyonu daha çok renklenecek.
                        
Grafika "Misstigri" serisinin Lantern (Fener) isimli bu çalışmasını çok severek yaptım  bu puzzle'da renklerin monotonluğu sizi korkutmasın,kutuda göründüğü gibi aşırı koyu da değil, Kutudan 2 poşet halinde çıkan 2000 parçalı puzzle'ı 1000'er parça şeklinde yapıp birleştirebilirsiniz,çok parçalı puzzle birleştirirken yer sorunu yaşayanlar için tercih sebebi olabilir.
Puzzle hobisine gönül veren arkadaşların "Grafika" markasını deneyimlemesi gerektiğini düşünüyorum...
PuzzleTeacher Tavsiyesi;

"Eserin sahibi Misstigri hakkında birkaç satır eklemeden yazımızı bitirmeyelim.Aslında iç mimarlık okuyan Fransız sanatçı Misstigri,kendini bağımsız grafik tasarımcısı olarak tanımlıyor.Eserlerinde daha çok Geyşa motifleri görüyoruz.Serideki diğer geyşa modellerine  bakmanızı şiddetle öneririm.Kendisi esin kaynaklarını,moda,Asya,kadın içgiyim ve aksesuarları olarak açıklamış arkadaşlar."

Grafika markası,İngiltere,Fransa,Almanya,Avusturya,Belçika gibi birçok Avrupa ülkelerinde hali hazırda satışı bulunmakta,ülkemizde satışı şu an için sadece ,hepimizin bildiği, puzzledepo.com online puzzle satış sitesi üzerinden yapılmakta.


-(*) Josephine Wall kolleksiyonu maalesef Türkiye satışına açık değil :-( 

-Sizler de 4404 çeşit Grafika'lardan birini alıp deneyin,deneyimlerinizi burada benimle paylaşın.
misstigri

                                

COMMENTS

BLOGGER: 14
  1. Merhabalar😊 Biraz alakasız olacak ama ben bir acemi olarak sizden fikir almak istiyorum 😊 Sevdiğim bir arkadaşıma puzzle yapıp hediye etmek istiyorum 1000 ya da 1500 parça ama hangi marka daha kolay yapılır ve çerçevede daha güzel durur bilmiyorum 🤷🏼‍♀️Hatta puzzle nerede çerçeveletilir onu da bilmiyorum küçük bir ilde yaşıyorum malatyada varsa da ben bilmiyorum 😌 Puzzle'ın teması da belli Galata kulesi olacak beni bu konuda bilgilendirirseniz çok ama çok mutlu olurum😊Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ksnin tuval Galata kulesi mi acaba teması? İlk olarak başlıyorsan 1000likle başla bence.her markanın kendine göre bir işleyişi var aslında,parçalarının kesimleriyle alakalı bir durum bu.eğer ks games ise başlamak için iyi bir yol şimdilik.Markalara şu an için takılma,zamanla markaları tanıdıkça kendi favorini de buluyorsun.ama educa,art,ks,anatolian,gold,clementoni,heye,schmidt hepsi iyi.Puzzlelar mahallelerimizde bulunan çerçeveciye götürülür,ya da hazır demonte çerçeve almak için internetten sipariş verebilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 😊 evet ks'nin tuval galatası en uygunu şimdilik 😊Aslında daha çok çeşitlilik olacağını düşünüyordum galata kulesinde ama maalesef seçenek kısıtlı keşke istediğimiz resmi puzzle yaptırabilsek hoş o zaman da heyecanı kalmaz ama 😊

      Sil
    2. Başka önerebileceğiniz galata temalı değişik puzzle var mı acaba😊

      Sil
  3. sevgili Mavi boncukcum,evet maalesef lisans,telif ücretleri yüzünden internet ortamından aldığımız fotoğrafları puzzle yapmıyorlar firmalar.o resmin sadece size özel olması gerekiyor.önerebileceğim çok puzzle var aslında,sen yeni başlamıştın di mi?

    YanıtlaSil
  4. filiz demirci14 Ekim 2017 15:12

    selam puzzle yapmayı seviyorum bildiğim markaların dışıñďa satın almayı ďüşünmedim cesaret edemedim diyelim :-) yazınızı okuduktan sonra ilk defa grafika marka puzzle aldım 1000 parça ilkbahar çiçekleri bitmek üzere ve çok güzel oldu.grafika markası kalitesiyle beni memnun etti,teşekkürler puzzleteacher.

    YanıtlaSil
  5. sevgili Filiz,yorumunuz bizler için çok değerli.çok sevindim alışagelmişin dışına çıkmanıza.ne demiş eski bir kızılderili puzzlecı sözü: "puzzlecılar cesareti sever ve uygular." :))) şimdi uydurdum..:)))

    YanıtlaSil
  6. sevgili Mavi boncuk,sanırım ilk defa böyle bir platformda yorum yazıyorsunuz.Canım,forum,blog gibi sayfalarda yorumlar ilgili konunun altına yazılır.Grafika dışında kalan sorularınızı yayınlayamamın sebebi budur.Gordion hakkındaki sorunuzu,gordion başlıklı yazının altına yazarsanız,oradan devam edebiliriz.umarım sizi gücendirmedim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. josephine wall17 Ekim 2017 13:00

    Josephine Wall hayranı olarak türkiyede satılmamasına üzüldüm josephine wall için grafika alırdım,educa ve ravensburger markanın kalitesinden memnunum.mat parçalı puzzle ilgimi çekti bunuda denemek isterim puzzle haberlerin icin teşekkürrr

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Josephine wall,rumuzunuzdan derin bir hayranlık beslediğiniz aşikar.çok haklısın,ben de açıkcası üzülmüştüm.Umarım ilerisi için bir değişiklik olur josephine wall konusunda. yorumun için çok tşk ederim.

    YanıtlaSil
  9. O kadar iyisiniz ki . Yarın iletişim bölümünden konuşabilir miyiz müsait olursanız. Ve gecenin bu saatinde bile yorumlara cevap vermeniz çok güzel

    YanıtlaSil
  10. tabi ki Lavincim,ne demek.. bana ulaşın,hikayenin geri kalanını da telefon üzerinden bile konuşabiliriz...her zaman..bizler puzzle kardeşiyiz,aynı tutkunun ortak bağımlılarıyız..herşeyden öte kadınız..kadın dayanışması elbette yapıcaz :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki lavincim,ne zaman isterseniz...bendeniz buralardayım.

      Sil
  11. evet, ben de onu demiştim :))) sitenin iletişim bölümüne geçerli bir e-mail adresinizi bırakarak bana ulaşırsanız bundan sonraki sorularınızda sohbetlerimizde e-mail üzerinden görüşebiliriz..zaman buldukça yazarım tabi.ne demek.. :)

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Grafika ''Misstigri Lantern'' 2000 Parça..!!
Grafika ''Misstigri Lantern'' 2000 Parça..!!
grafika puzzle
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSmURkn12QRitpAvfWw96VRYuxt9Qi_43nDC9YxH1A-PsnZiPGiXdVsWoWalBIG3WO8u3ch5BKqC1Qzyvx0sajAMo6f1i6tSLYFwwJvs8lEuxHWbnK76-5Dc4HKyQE5ex6hF59rhVe-BNO/w640-h363/grafika-2017.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSmURkn12QRitpAvfWw96VRYuxt9Qi_43nDC9YxH1A-PsnZiPGiXdVsWoWalBIG3WO8u3ch5BKqC1Qzyvx0sajAMo6f1i6tSLYFwwJvs8lEuxHWbnK76-5Dc4HKyQE5ex6hF59rhVe-BNO/s72-w640-c-h363/grafika-2017.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2017/09/grafika-misstigrilantern-2000-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2017/09/grafika-misstigrilantern-2000-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content