Clemens Habicht ''Gökkuşağı Puzzle '' 1000 Parça..!!

Clemens Habicht '' Gökkuşağı Puzzle '' 1000 Parça Sevgili arkadaşlar; bilmem hatırlar mısınız 2014 yılında tüm dünyada se...

Clemens Habicht ''Gökkuşağı Puzzle '' 1000 Parça

Sevgili arkadaşlar; bilmem hatırlar mısınız 2014 yılında tüm dünyada ses getiren fenomen bir puzzle vardı,bu yazımızda bu puzzle'ın hikayesini sizlerle paylaşmak istedim.
hikayemiz şöyle başlıyor:
Alman tasarımcı Clemens Habicht kız arkadaşıyla birlikte bir akşam evde puzzle yaparken, yaptığı normal temalı puzzle'ların ona artık tat vermediğinin farkına vardı.

Habicht,puzzle yaparken ona en çok keyif veren tek unsurun  birbirine benzeyen gökyüzü parçalarını birleştirmeye çalıştığı anlar olduğunu fark etti ve harekete geçti.
Özetle bu puzzle fikri aslında, gökyüzündeki mavinin incelikli farklılıklarından ortaya çıktı. 


1000 color puzzle

Yayıncı bir arkadaşının yardımıyla *CMYK renklerine göre tasarladığı puzzle'ını bastıran Habicht gördüğü ilgi karşısında şaşkına döndü...Habicht'in *CMYK Puzzle'ı internet sitelerinde yer alır almaz puzzleseverler ürüne adeta saldırdı...

Bu puzzle'da mantıkla parça birleştirme yeteneği yerini farkı ve uyumu görebilme yeteneğine bıraktı diyebiliriz.


Hatta Alman ve İngiliz gazeteleri puzzle'ı "En İyi Yılbaşı Hediyeleri" arasında gösterince ürün karaborsaya düştü..
Puzzle'ı almak için ön talep yoluyla sipariş vermek gerekiyordu,hatta o dönemde Türkiye'den de 11 kişi ön talep başvurusunda bulunmuştu.

İlgi beklenenden fazla olunca 1000 parçalık 50x70cm ölçülerinde üretilen ilk modelden sonra , değişik versiyonları ile beraber benim gibi çılgın puzzleseverler için 5000 parçalısı da üretildi.


Habicht her sırasında birbirinden bağımsız renkler bulunan 5000 parça modelini de şu sebeple üretmiş.

1000liğini yapıp bu puzzle'ı "challenge" statüsünde görmeyen puzzlecılar bu puzzle'ın parça sayısını 5 ile çarparsak,komşu dizinlerdeki renk tonlarının algılanmasını zorlaştırır tavsiyesiyle gelmişler.
Ve böylece 5000 parçalısı panorama olarak 203x81cm ölçülerinde üretilmiş.

Puzzle'ın 100,1000 ve 5000 parçalısının yanı sıra,puantiyeli(noktalı) gibi değişik versiyonları da mevcut.

Çok talep gören bu puzzle ,bazı puzzle firmalarının  dikkatinden kaçmadı çok hızlı şekilde gökkuşağı  puzzle'ının değişik türevlerini ürettiler.

Gökkuşağı puzzle’ın yaratıcısı Clemens Habicht, bu puzzle’ın geleneksel puzzle’lara göre çok daha kolay olduğunu söylüyor. Habicht’e göre renk sahasıyla karşı karşıya geldiğinizde her parçayı yerleştirmek neredeyse sezgisel bir hal alıyor.


rainbow puzzle

Puzzle’ı yaparken bir görsel detay olmamasına rağmen her parçayı yerleştirirken renk algınızın sezgisine güveniyorsunuz,şaşırtıcı bir şekilde bu sezgisel oyun, imgelerle yaptığınızdan çok daha fazla tatmin edici oluyor. 

Sıradan puzzle’larda yaptığınız bir görseli yeniden oluşturmanın aksine burada her parçayı yerleştirirken zaten bir parçanın hangi diğerine ait olduğunu hissediyorsunuz. Bunu yaparken gerçek bir mantığın var olmasının yanında yumuşak, terapatik bir süreci de deneyimliyorsunuz.

 Her parça mükemmel bir şekilde yerine oturduğunda ise sizi mutlu eden bir kazanma duygusuyla doluyorsunuz."


*CMYK   Cyan, Magenta, Yellow, K(key) Black Renklerinin oluşturmuş olduğu renk uzayı..
Matbaacılık ve yazılı basında kâğıt ve benzeri materyallerin üzerine yapılan baskıda kullanılır.


Kaynak: Christopher Jobson - thisiscolossal.com


www.puzzleteacher.com                                                                       @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Çok güzel ama zor gibi görünüyor daha 10 tane 1500-2000 lık puzzle ı yaptım ne dersiniz ?

    YanıtlaSil
  2. Bir anda hızlandınız yazıları yazma konusunda . BAŞARILAR...

    YanıtlaSil
  3. Lavincim,kendini hiçç hafife alma,,mutlaka yaparsın da,bu özel marka zaten Türkiyede satılmıyor..yutdışından sitesinden özel sipariş veriyorsun.öyle geliyor Türkiyeye canım. :).bu arada 2000likleri de hallettiğine göre 3000liklere de geçersin belki,kimbilir.. sevgilerrr.

    YanıtlaSil
  4. çook teşekkürler desteğin için bu arada...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba bende 3000 parça heye puzzle bitirdim ama 2 adet eksik parça çıktı içinden nasıl temin edebilirim yarimci olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  6. maalesef ki,Heye markasının ülkemizde desteği yok.Yine de son bir teyit için heyeyi ülkemize getiren Puzzle galeri.com un iletişim bölümünden direkt arayın bi sorun.bizler en son çare olaraktan kutu kapağından parçanın şekline göre kesiveriyoruz.eli makas tutan birinden yardım alın,maket bıçağıyla parçanın şeklini çıkarın.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Clemens Habicht ''Gökkuşağı Puzzle '' 1000 Parça..!!
Clemens Habicht ''Gökkuşağı Puzzle '' 1000 Parça..!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhs8tLdeaJz84ErZG5bMceCKzIXJ-QSBb0Y11nQLl5VY8wGUx1tlWTGzxCXywjWXIAS6RQMIUPKvG6sihvMkhoZLikspWK21MCxEvLCeVQUFZMpJ1k0SPGNg2rtqpUyzdERKL2w3IGom3yM/s400/cmyk-puzzle.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhs8tLdeaJz84ErZG5bMceCKzIXJ-QSBb0Y11nQLl5VY8wGUx1tlWTGzxCXywjWXIAS6RQMIUPKvG6sihvMkhoZLikspWK21MCxEvLCeVQUFZMpJ1k0SPGNg2rtqpUyzdERKL2w3IGom3yM/s72-c/cmyk-puzzle.jpeg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2018/09/clemens-habicht-gokkusag-puzzle-1000.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2018/09/clemens-habicht-gokkusag-puzzle-1000.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content