YAPBOZ (PUZZLE) ÇÖZMENİN 7 ŞAŞIRTICI YARARI

PUZZLE YAPMANIN FAYDALARI YAPBOZ (PUZZLE) ÇÖZMENİN 7 ŞAŞIRTICI YARARI 1- Yapboz-Puzzle  beyninizin sol ve sağ taraflarını bir ker...

PUZZLE YAPMANIN FAYDALARI

YAPBOZ (PUZZLE) ÇÖZMENİN 7 ŞAŞIRTICI YARARI

1-Yapboz-Puzzle beyninizin sol ve sağ taraflarını bir kerede çalıştırır.
Sağ beyniniz yaratıcı ve sezgisel iken, sol beyniniz mantıksaldır ve doğrusal methodla çalışır.  Neurotransmitter testing konusunda endüstri lideri olan Sanesco laboratuar testlerinde, yapboz yaparken,beynin her iki tarafının da meşgul edildiği ve çalıştığı gözlemlenmiştir.
Bunu, problem çözme becerilerinizi ve dikkat aralığını geliştiren zihinsel bir egzersiz olarak düşünün.
Bill Gates'in kendisini doyumsuz bir puzzle'cı olarak tanımlaması hiç de şaşırtıcı değil.

Puzzle yapmanın faydaları ile ilgili yazılanlar ilginizi çektiyse okuduğunuz bu makalenin devamı niteliğinde olan Puzzle yapmanın çocuğa faydası, Çocuk Zihin Gelişiminde Puzzle'ın Etkisi başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

2-Yapboz(Puzzle) kısa süreli Belleği geliştirir.
Dün öğle yemeğinde ne yediğinizi hatırlayamıyor musunuz? Telefon numaralarını hatırlamak sizin için problem mi oluşturuyor? Yapbozlar  bu konuda size yardımcı olabilir,puzzle yapmak beyin hücreleri arasındaki elektriksel bağlantıları güçlendirir, zihinsel hızı artırır ve *kısa süreli belleği iyileştirmek için özellikle etkili bir yoldur.

3-Yapboz(Puzzle) görsel-mekansal akıl yürütmenizi geliştirir.
Bir yapbozu (puzzle) yaparken, birbirinden bağımsız parçalara tek tek bakmanız ve büyük resme nerede sığacaklarını bulmanız gerekir. 
Düzenli olarak puzzle yaparsanız, araba kullanmak, dans hareketlerini öğrenmek harita kullanmak,ve diğer pek çok şey için yardımcı olan görsel-mekânsal akıl yürütmeyi geliştirirsiniz.


4-Yapboz(Puzzle) harika bir meditasyon aracı ve stres gidericidir.
Bir resme uzun bir süre odaklanarak, aklınıza gelen yabancı düşünceler olmadan, kendi içinizde meditasyon yaparsınız.
Bir puzzle yaparken gerçek meditasyon yapmanın faydalarını elde edersiniz.
Puzzle yapmak gündelik hayatın streslerini buharlaştırır, bunun yerini tansiyonunuzu ve kalp atışlarınızı azaltan huzur ve sükunet duygusu alır.

5-Yapboz(Puzzle), aileye bağlanmak için harika bir yoldur.
Bir yapboza (puzzle) başlamak ve oturma odanızda veya mutfağınızda bir masanın üzerinde tutmak, aile fertlerinin oturmak ve odaklanmak için birkaç dakikaları olsa bile ortak katılıma açık bu davete kayıtsız kalmayacaklardır.
Gençler ebeveynleriyle birlikte ortak bir hedefe "masa üzerinde puzzle parçalarına" odaklanmışken, bir bütünün parçaları olduklarını hissedeceklerdir.
Yapboz etrafında toplanmış aile fertleri bu durumu ortak bir konuşma başlatmak için kullanabilir.

6- Yapboz(Puzzle)  "yalnız zamanlar" için harika bir araçtır.
Yapboz(puzzle) çözmek, günümüzün dijital yaşam tarzının sanal ve yorucu koşuşturmacasından,duygu karmaşalarından uzak, sessiz, yalnız bir mola isteyenler için mükemmeldir.

alzhemer
7-Düzenli olarak yapboz (puzzle) yaparsanız daha uzun yaşayacaksınız.
Çalışmalar, yapboz (puzzle) ve çapraz bulmaca yapanlar için Alzheimer hastalığı, hafıza kaybı veya bunama gelişmesi (demans) ihtimalinin çok daha az olduğunu ve bu kişilerin daha uzun ömürlü olduğunu gösteriyor.

Yapboz yapmak beyni uyarır ve aslında Nöroloji Arşivi'nde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre Alzheimer'ın belirleyicisi olan beyinde, patolojik olarak gösterilen amiloid plak oluşumunu engeller.

Çalışmalara göre, 75 yaşındakilerin beyin taramaları 25 yaşındakilerle karşılaştırıldı. Düzenli olarak puzzle yapan yaşlı bireylerin 25 yaşındaki gençlerle kıyaslanabilir beyin tarama sonuçları vardı.


brain-puzzle
Şimdi,bu kısa yazıdan ne öğrendik? 
Puzzle yaptığımızda,beynimizin her iki tarafını da çalıştırıyoruz.Beynin  her iki tarafını aynı anda çalıştırmak,beynin, uyanık bir zihin olan BETA durumunudan, ALFA durumuna geçmesine vesile olur.
Aynı mental durum rüyadayken de deneyimlenmiştir. Alfa durumu, bilinçaltı zihnimize girdiğimiz yerdir,yapbozlar doğal olarak bu yaratıcı,odaklanmış meditasyon durumunu tetikler. "

NOT:Zihnimiz Beta durumundayken kişi gayet uyanık durumdadır,düşünür, konuşur, kararlar verir, problem çözer, planlar yapar, harekete geçer, kısacası günlük hayatta çoğunlukla içinde bulunduğumuz zihin durumudur.


Zihnimiz ALFA durumundayken,oldukça gevşemiş bir halde ama uyanık. Hafif hipnoz halindedir.
Yani gece uyumak için yatağımıza yattığımızda zihnimiz önce kademeli olarak hafif hipnoza (alfa) durumuna geçer.

*Kısa süreli bellek; Ön bellek,geçici bellek veya çalışma belleği olarak adlandırılır. anlık hatırlamaya ihtiyaç duyduğumuz bilgilerin  beynimizde kısa süreli depolandığı (ortalama 30saniye) sınırlı kapasiteye sahip bölüm.
Yeni gelen bilgiyi işlemek ve uzun süreli hafızayla eşleştirme yapmak içinde beyin bu bölümü kullanır.
Puzzle Yapmanın Çocuğa faydası ile ilgili merak ettiklerinizi Çocuk zihin gelişiminde puzzle'ın etkisi başlıklı yazımda bulabilirsiniz.


www.puzzleteacher.com                                                                      @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 11
  1. Bizi ayrintili olarak bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim.izninizle paylasacagim.

    YanıtlaSil
  2. ne demek Ayşegül öğretmenim...sizindir...çok çok sevgilerr..

    YanıtlaSil
  3. Bende çok sevindim böyle bir paylaşım da bulunduğunuz için ben de çok severek puzzle yapıyorum 1997 yılından beri puzzle yapıyorum çok seviyorum

    YanıtlaSil
  4. ooooo... :))) ne güzelll...eski puzzlecılardansınız..ben tşk ederim esas ilgiyle okuduğunuz için:)

    YanıtlaSil
  5. Ahh yazıların ardı arkası kesilmiyır . Bu yazıya da bayıldım çok bilgilendirici teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. lavincim esas ben tşk ederim,çok sevindim ilgilenmenize... :)

    YanıtlaSil
  7. Lavin,iletişim bölümüne bıraktığın e-mail adresiniz geçerli değil,yanlış verilmiş görünüyor...size ulaşmayı denedim olmadı.

    YanıtlaSil
  8. A 101 veya bime ne zaman yeni puzzle gelecek acaba sabirsizlikla bekliyorum😊

    YanıtlaSil
  9. iki markete de arka arkaya gelecek Eylülcüm.önce a-101 sonra inşallah bim...ekim ortası gibi tetikte ol..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyorum sayenizde bağımlı oldum ya herkes neden yapıyorsun boş is diyor bende sizin paylaştığınız puzzle faydalarını söylüyorum teşekkürler puzzle sevdirdiginiz icin 😊😍

      Sil
  10. Eylülcüm, etrafında olumsuz eleştri yapanlara tamamen kendini kapa..ve şu sözü son söz olarak ekleyiver: içinde hobi sevgisi ve hayvan sevgisi olan insandan zarar gelmez...o yüzden yetişmekte olan her çocuğumuza bireylerin bu iki sevgiyi aşılaması gerekir..herhangi bir hobi olsun yeter,illa ki puzzle olması da şart değil..yeter ki ilgi alanı olsun..sen bu anlamda doğru yoldasın...bu arada ben tşk ederim esas takipte kaldığın için.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : YAPBOZ (PUZZLE) ÇÖZMENİN 7 ŞAŞIRTICI YARARI
YAPBOZ (PUZZLE) ÇÖZMENİN 7 ŞAŞIRTICI YARARI
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg542z3Ee7p4B3lPaJjUHj_RIO5OWJcs-sANEfQ7LFfvvAjxO-YzlAUM4e4iNQiAZ4k4DgIFEK8Jm99t-YPB2ca8-rNdVHgeuynDQykc2dyHqF4w44QUu2zUA3WYD9KHvaMdNsevKaUzC6r/s400/puzzle-yapman%25C4%25B1n-faydalar%25C4%25B1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg542z3Ee7p4B3lPaJjUHj_RIO5OWJcs-sANEfQ7LFfvvAjxO-YzlAUM4e4iNQiAZ4k4DgIFEK8Jm99t-YPB2ca8-rNdVHgeuynDQykc2dyHqF4w44QUu2zUA3WYD9KHvaMdNsevKaUzC6r/s72-c/puzzle-yapman%25C4%25B1n-faydalar%25C4%25B1.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2018/09/yapboz-puzzle-cozmenin-7-sasirtici.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2018/09/yapboz-puzzle-cozmenin-7-sasirtici.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content