King of Puzzle Ahşap Puzzle..!!

King of Puzzle Ahşap Puzzle Sevgili puzzleseverler, uzun süredir b ana sorulan King of puzzle   markası nasıl? Denediniz mi gibi sorulara...

King of Puzzle Ahşap Puzzle

Sevgili puzzleseverler, uzun süredir bana sorulan King of puzzle  markası nasıl? Denediniz mi gibi sorulara yanıt bulabileceğiniz inceleme yazımı buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.
Biliyorsunuz ülkemizde yetişkinler için ahşap puzzle konusunda büyük bir boşluk vardı.

Puzzleseverler olarak ahşap puzzleları yurtdışı kaynaklarından takip ederek iç geçirdiğimiz bir dönemde ülkemize sınırlı sayıda giriş yapmış olan ingiliz Wentworth ahşap puzzle'larını tecrübe etme fırsatını yakalamıştık.

Puzzle dünyasındaki  yenilikleri heyecanla takip ederken,ülkemizde üretilen King of puzzle markasıyla satılan ahşap puzzle'lardaki gelişmeleri de bir süredir heyecanla izlemekteydim.
Firmanın tarafıma ulaştırdığı ahşap puzzle'lar elime geçer geçmez ürünle ilgili ilk izlenimlerimi siz puzzle dostlarıyla hemen paylaşmak istedim.
King of Puzzle Mor Menekşeler
Konuyu fazla uzatmadan gelelim yazımızın ana konusu olan King of Puzzle'a

King of Puzzle kutularını elime alır almaz ilk dikkatimi çeken, puzzle parçaları gibi puzzle kutularının da,ahşap malzemeden yapıldığı oldu.
Puzzle kutusunu açar açmaz ortama yayılan yanık ahşap ve boya kokusu sizi şaşırtmasın.
Ben oldum olası isli kokulardan hoşlanan biri olarak bundan rahatsız olmadım.
Koku hassasiyeti olanlar için kutuyu açık şekilde bırakıp kısa bir süre havalandırabilirsiniz.

Lazer kesimin oluşturduğu  yanık ahşap kokusu eşliğinde kutu içini incelemeye koyuldum.
Puzzle parçaları cırt cırtlı bir bez torba içine konulmuş.
Kutu içinde 35 ml.sıvı puzzle yapıştırıcısının yanı sıra,yapıştırıcıyı sürmek için küçük plastik spatula detayı unutulmamış.
Puzzle'ı birleştiriken kutu üzerindeki görseli referans olarak kullanmamıza yardımcı olacak kapağın dik olarak sabit durmasını sağlayan iki adet ahşap ayak aparat bulunuyor. 

Ayrıca kutu içerisinde kayıp parça servisinden nasıl yararlanacağınıza dair detaylar yer alıyor.
Son olarak diğer King of Puzzle modelleri hakkında fikir edinmemiz için küçük bir katalog eklenmiş
Tüm bu yardımcı malzemelerden sonra  ahşap parçaların olduğu bez torbayı açıp,puzzle parçalarını incelemek için bir kartonun üzerine döktüm.

''Hemen belirteyim King of puzzle ürünlerinin satıldığı kitapyurdu.com da ürün portföyünü incelerken,sürpriz parçalı ahşap puzzlelar kategorisi direkt ilgimi çekmişti''

Aklıma hemen sürpriz parça olarak adlandırılan bu parçaların whimsy olabilecekleri geldi.
Bilmeyenler için hatırlatalım whimsy denilen parçalar,eski dönemlerde ahşap puzzle yapan ustaların,parçayı el ile keserken puzzle temasına uygun doğaçlama parçalar keserek ortaya çıkardıkları şekilli,yani figürlü parçalardır.

Bu parçalar görselin temasına uygun olarak şekillendirilir.Örneğin benim yaptığım gibi bir çiçek bahçesi puzzle'ı yapıyorsanız,içindeki whimsyler, tırmık,kürek,böcek,çiçek,kelebek gibi,bahçede bulunabilen materyaller olabilir.

''Günümüzde el ile kesim yöntemi, özel sipariş alan butik işletmeler dışında neredeyse hiç kalmadı.Üreticiler modern tesislerde yeni kesim teknolojilerini kullanarak puzzle'ları kesmektedirler''

Büyük bir heyecanla beklediğim sürpriz parçalı olması sebebiyle özellikle tercih ettiğim Mor Menekşeler  ismli puzzle elime ulaşınca direkt whimsy'lere odaklandım.
Benim sürpriz parça tanımlamasından tahmin ettiğim,sizin de fotoğraflardan gördüğünüz üzere parçalar arasından temaya uygun olarak kesilmiş tam 6 adet whimsy çıktı.

Whimsy'ler puzzle'ı birleştirirken şöyle bir kolaylık sağlıyor, figürlü kesim parçalar olduğu için etrafına yerleştireceğiniz parçalar da fantastik kesimli eğlenceli parçalardan oluşuyor.

Benim yaptığım modelde yer alan 6 adet whimsy'nin çevresine 60’ın üzerinde fantastik parça yerleştirdim.
Bu yöntem,puzzle'ınıza nereden başlayacağınıza dair iyi bir yol olabilir, ilk etapta whimsy'lerden referans alarak puzzle'da kolaylıkla ilerleyebilirsiniz.

King of ahşap puzzle'larının bir diğer özelliği,whimsyler ve onun etrafına yerleşen parçalar haricindeki diğer parçaların standart bir düzende kesilmiş olmaları.
Ahşap puzzle'larda  görmeye alışık olduğumuz Random kesim parçaların yerine, puzzle'ın geri kalanı klasik Grid Cut tarzında kesilmiş parçalardan oluşuyor.

King of puzzle'da sürpriz parçalı bir model satın aldığınızda,Whimsy,Fantastik,Klasik parça üçlüsünün tamamını tecrübe etmiş oluyorsunuz.
Üretici firmadan  sürpriz parçalı (whimsy) puzzle modellerini yakın zamanda çeşitlendireceği müjdesinide aldım.

Bunun dışında puzzle'da kolay ilerlemek için,parça tiplerini gruplandırın,ben bu puzzle'ı yaparken 4 farklı tipte parçalar olduğunu gördüm ve hemen şekillerine göre ayırdım.
Standart uzun ve kısalar haricinde minik kesilmiş uzun ve kısalar bulunuyor.
Bu arada puzzle tamamlandığında aslında 1008 parça.


Markanın diğer ahşap puzzle modellerini incelediğinizde görsel çeşitliliğin oldukça zengin tutulmuş olduğunu sizler de hemen farkedeceksiniz.

Firma çok parçalı yetişkin puzzle modellerinde ulusal simgeler bayrak,vatan temalı görsel eksikliğini büyük ölçüde kapatmış,üstelik Türkiye’de sadece King of Puzzle markası altında ilk defa 2000 ve 3000 parçalı Atatürk temalı puzzle modellerine rastlıyoruz..

Temaları incelediğinizde,aynı görseli 1000,2000 ve 3000 parça seçenekleriyle bulabiliyorsunuz.

King of Puzzle kataloğunda 204 parçadan 10.000 parçaya kadar ahşap puzzle modellerini bulabilirsiniz.
Evet yanlış okumadınız,sadece Türkiye’de değil dünyada bir ilk 10.000 parça ahşap puzzle kategorisinde 3 farklı tema puzzleseverlerin beğenisine sunulmuş.

Dünyada da bir ilk diyorum çünkü İngiliz bir ahşap puzzle üreticisinin Guiness rekor denemesi için kestiği 40.000 parça ahşap puzzle  seri üretim olmadığı için King of puzzle çok parçalı ahşap puzzle’a öncülük yapıyor.

Kayıp parça desteği de veren King of Puzzle, sipariş tarihinden itibaren bir yıl süresince parça temini  ücretsiz olarak sağlıyor. Ayrıca 500 ve üzeri kutularda puzzle yapıştırıcısı kutu içeriğine dahil edilmiş.

Ayrıca 1/5 lazer kesim hassasiyeti sayesinde 3mm kalınlığındaki parçalar birbirine gayet uyumlu birleşiyor.

2018’de 333 çeşit puzzle ile  sektöre merhaba diyen marka, ürün gamını Klasik, Sürpriz Parça, Junior ve Mega parçalı serilerini ekleyerek kısa sürede 809 çeşide çıkarttı.

Ürün çeşitliliğini 2020 yılına kadar 1000 farklı modele çıkartmayı hedefleyen King of Puzzle  yakın zamanda imzaladıkları lisans anlaşmasıyla Warner Bros lisansı altında çıkartacakları süper kahraman serilerini puzzle tutkunlarıyla buluşturmayı hedefliyor.
Çocuklara yönelik Junior serisiyle,puzzle dünyasına yeni adım atan minikler de unutulmamış

Ayrıca puzzle dışında Bookinzi markasıyla 100’ün üzerinde Montessori ağırlıklı ahşap zeka setleri firmanın ürünleri arasında yer alıyor.Kesinlikle incelemenizi tavsiye ederim.

King of Puzzle
  •  Kutu İçeriği:
  •  Puzzle Yapıştırıcı ve Aparatı Hediye!
  • 1000 parça Ahşap Puzzle
  • 2 adet Kutu Destek Ayağı
  • Puzzle parçaları için bez torba

  • Ürün Özellikleri:
  • 3mm Yüksek Mukavemetli Ahşap Malzeme
  • 200 mikron Lazer Kesim
  • Bitmiş Puzzle Boyutu: 59 x 44 cm


Ahşap puzzle'ların nasıl yapıştırılması gerektiği ile ilgili yazımı BURADAN inceliyebilirsiniz
  • Puzzle Künyesi:
  • Marka Adı: King of Puzzle
  • Puzzle Adı: Mor Menekşeler
  • Seri: Bahçe Çiçek serisi
  • Parça Sayısı: 1008
  • Ölçü: 59x44cm
  • Materyal:Ahşap
  • Ürün kodu:BC09-M SP
  • Parça tipi sayısı:4 + 6 adet whimsy
  • En X boy çerçeve parça adedi:28x36
  • Kutu içi yapıştırıcı: var
  • Eksik parça desteği: var
  • Üretim Yılı: 2019
  • Üretim Yeri:  Türkiye


www.puzzleteacher.com                                                                      @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 40
  1. Merhaba,

    Peki bir parçanın birden çok yere oturduğu oldu mu yaparken?

    Beni bir puzzle yaparken en çok bu mutsuz ediyor. King of puzzledan
    10. 000 parçalı piramitlerin sırrını yapmak istiyorum fakat bu kadar büyük bir puzzle ve ahşaptan yapılma olduğunda bir parçanın 40 farlı yere uymasından korkuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      King of Puzzle'da parça kesimlerinin 4 tip üzerinden klasik grid tarz olması,farklı yerlere uyma gibi bir handikapla karşılaşma olasılığını arttırıyor.
      Bu durum düz renklerin bulunduğu bölümlerde zorlayıcı bir etken,ancak desen takibi yapmaya elverişli modelleri yaparken sorun olacağını düşünmüyorum...😉

      Sil
  2. Mrhb,fanatik beşiktaşlı olarak king of puzzle 1000 parça kara kartal modelini aldım siyah beyaz puzzle beni çok uğraştırıyor kartalın kafasını kuyruğunu yaptım gerisi kaldı çok ağır gidiyor.
    1000 parça Mor menekşeler güzel olmuş elinize sağlık,ben sizden 10.000 parça bekliyorum,bizim erişemeyeceğimiz puzzleları üstadlardan bekliyoruz

    YanıtlaSil
  3. Merhaba;King of Puzzle modelleri içinde zor temalı bir model seçmiş olmanıza rağmen tamamlandığında sizi mutlu edecek bir görsel ortaya çıkacaktır,çoğu bitmiş azı kalmış..😊
    King of Puzzle 10.000 parçalı bir modeli bende yapmak isterim fakat son günlerde büyük parçalı puzzle'lara zaman ayıramıyorum, kim bilir belki ileriki günlerde bir sürpriz yaparım...😉😉😉

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, parçası eksik çıkan puzzle için ne yapabilirim. Kutunun içinde ki kağıdı kaybettim �� Yardımlarınızı rica ederim.

    YanıtlaSil
  5. markasının ne olduğunu belirtmemişsiniz.marka üzerinden yönlendirme yapabileceğim ancak :)

    YanıtlaSil
  6. İyi günler, puzzle bittikten sonra duvara asmak için ne yapmalıyız, diğer puzzlelar gibi çerçeveletmemiz gerekiyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,King of Ahşap puzzle'ları içinden çıkan sıvı yapıştırıcıyı kullanarak yapıştırabilirsiniz. çerçeveletmek isterseniz tecrübeli bir çerçeveciye camsız olarak çerçeveletmenizi tavsiye ederim.😉
      İlk fırsatta deneyip ahşap puzzle'ları yapıştırma ile ilgili bir yazıyı burada sizlerle paylaşıcam.

      Sil
  7. Merhaba, king of puzzle eksik parça desteği nasıl oluyor. Kutudan bilgilendirme kağıdı ve yapıştırıcı çıkmadı. Nasıl isteyebilirim?Tamamladığım ürün; Kubbet-üs Sahra (1000 Parça) - Ahşap Puzzle Din İnanç Serisi - (DI01-M)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,King of puzzle kayıp,eksik parça temini için soldan sağa A Yukarıdan aşağıya B sayarak kayıp parçanın koordinatlarını tespit edip kingofpuzzle@repar.com adresine göndererek talepte bulunabilirsiniz.
    iletişim bölümünden bana ulaşırsanız kutu içinden çıkan koordinat bilgilerini içeren dökümanın bir örneğini size ulaştırabilirim.😉

    YanıtlaSil
  9. Merhaba ahşap puzzle yapıştırma tecrübenizi paylaşmanızı rica ediyoruz:)

    YanıtlaSil
  10. hayhay efendim,sizi mi kıracağım :))) takipte kalınız lütfen.

    YanıtlaSil
  11. king of puzzle kara kartal 3000 parça nasıl yapabilirim destek

    YanıtlaSil
  12. 3000 parça ahşap kara kartal yapan var mı king of

    YanıtlaSil
  13. kenan bey,king of puzzleda çevremde kartal modelini yapan birini görmedim henüz.bana ulaşan olursa tabi ki yazarım burda yine :) bana mail adresinizi de bırakabilirsiniz bi ara iletişimden.

    YanıtlaSil
  14. kolay gelsin. yapıştırma konusunu ikinci yazınızda ele alacağınızı yazmışsınız. fakat ben ikinci yazınızı bulamadı. yardımcı olurmusunuz. ahşap puzzle ne ile yapıştırabilirim. teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  15. alganvecih,yazı ana sayfada birkaç yazı sonra bulunuyordu: linki paylaşayım :
    https://www.puzzleteacher.com/2020/01/ahsap-puzzle-nasl-yapstrlr.html

    YanıtlaSil
  16. Ben HV27M hayvanlar serisini adim ama cok zor bir parca borden fazla yere uyuyor.Birde gorseldekinin renkleriyle puzzle parçalarının renk tonları çok farklı hiç alakası yok nasıl yapicam bilmiyorum

    YanıtlaSil
  17. görseli biliyorum fakat henüz yapmadım.ancak bir parçanın birden fazla yere oturması konusunda sizinle aynı fikirdeyim. çevremde yapan vardı diye hatırlıyorum.fotoğraf bulabilirsem mail aracılığıyla bana ulaşın iletişimden

    YanıtlaSil
  18. Merhaba king of puzzle 1000 parca ahşap almistim ancak bir parçası eksik cıktı bu konuda ne yapabilirim yardım edebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  19. kitap yurdu sitesinde bildiğim kadarıyla eksik parça için form yok.fakat firma destek veriyor. puzzleınızın eksik parçası için koordinatları belirleyip not alın eksik parçanın olduğu yeri hafif geniş açıda bir poz çekin,çok uzaktan olmasın,şu ürün kodlu şu isimli puzzleımda eksik parça bulunmaktadır.ekte fotoğrafı vardır.aşağıdaki adresime kargolanmasını rica ederim diyiverin. göndereceğiniz mail adresi şu : kingofpuzzle@repar.com.Eğer aldığınız tarihin üzerinden 1 ay geçmemişse henüz,ücretsiz gönderiyorlar.1 ayı geçmişse kargosunu siz ödüyorsunuz.kayıp prça desteği 1 yıl süresince maksimum 3 parçaya kadar geçerli.koordinat hesaplamayı bilmiyorsanız bana iletişimden mail atın beraber hesaplayalım foto üzerinden.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba. Ben özel bir resim bastırmak istiyorum. 5000 ile 10000 parça arasında olabilir. Bunun için araştırma yapıyorum ama henüz bulamadım. bana yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili puzzledaşım, kişiye özel puzzle basımları en fazla 2000 parça olarak yapılabiliyor diye biliyorum. bir de göndereceğiniz fotoğrafın size özgün olması gerekiyor. hiçbir şekilde kaynağı belli olmayan bir fotoğrafı puzzle olarak basmıyorlar.yasal telif ücretleri gibi şeyler söz konusu. siz en iyisi bu işi yapan iskenders puzzle firması ile irtibata geçin.Türkiyede gold puzzle markası olarak da bilinen firma izmirde yıllardır foto puzzle,reklam için,toplu puzzlelar basıyorlar.

      Sil
  21. Kitap yurdu sitesinden kung of puzzle aldım fakat bir parçası kayıp nasıl tedarik edeceğim

    YanıtlaSil
  22. Kitap yurdu sitesinden king of puzzle kubbetussahra ahşap 1000 parça puzzle A20B1 koordinatli parçam yok, kingofpuzzle@repar.com mail gönderdim geri dönüş ve kargo ne zaman olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili puzzledaşım benim kitap yurdundan daha önce hiç eksik parça tecrübem olmaddığı için hiçbirşey diyemeyeceğim zamanlama konusunda...zaten şu karantinalı günlerde personeli ne durumda onu bile bilemiyoruz. beklemekten başka çaremiz yok gibi :)

      Sil
    2. Merhaba ben de aynı puzzle yi almıştım fakat zorluğundan ve renklerin çok yakın olmasından dolayı 3 senedir bitiremedim taban ve gökyüzü kaldı sadece.bitmesini o kadar çok istiyorum ki :((( lütfen benimle nasıl yaptığınızı paylaşabilir misiniz :((((

      Sil
    3. Zeynepcim hangi modelden bahsediyordun acaba? mor menekşeler mi?

      Sil
  23. kitap yurdu sitesinde bildiğim kadarıyla eksik parça için form yok.fakat firma destek veriyor. puzzleınızın eksik parçası için koordinatları belirleyip not alın eksik parçanın olduğu yeri hafif geniş açıda bir poz çekin,çok uzaktan olmasın,şu ürün kodlu şu isimli puzzleımda eksik parça bulunmaktadır.ekte fotoğrafı vardır.aşağıdaki adresime kargolanmasını rica ederim diyiverin. göndereceğiniz mail adresi şu : kingofpuzzle@repar.com.Eğer aldığınız tarihin üzerinden 1 ay geçmemişse henüz,ücretsiz gönderiyorlar.1 ayı geçmişse kargosunu siz ödüyorsunuz.kayıp prça desteği 1 yıl süresince maksimum 3 parçaya kadar geçerli.

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Puzle Ailesi, öncelikle bizleri Puzzle uygulamasına alıştırdığınız için Tesekürler.Benim istediğim Herkesin bu işlemi yaptıktan sonra çerçeveletmek istemesi Ölçüsü Ölçü: 59x44cm olan Puzzle çalışmam için bana uygun bir çerçeve bulmamda da yardımcı olursanız sevinirim Tesekurler kadircimen7172@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, internette uygun çerçeve bulabildiniz mi acaba? Yakın bir yerde çerçeveci olmadığı için internetten sipariş etmek istiyorum. Fakat bu ölçülerde bulamadım.

      Sil
  25. merhaba, king of puzzleın ölçülerine göre konuşuyorsanız,piyasada uygun demonte çerçeve bulamazsınız. piyasadaki hazır çerçeveler tamamen standart ölçülerde.yani 48cmx68cmlikler 1000lik çerçeveye giriyor.

    YanıtlaSil
  26. merhabalar Manzara serisi/MZ12-D sahil kasabası Tirabzanli yol 1000 parça puzzle aldım ama bir parça eksiğim var,yardımınıza ihtyacım var,yardım ederseniz çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
  27. yalçın bey, tarafınıza mail olarak gönderdim ne yapmanız gerektiği konuda :)

    YanıtlaSil
  28. Merhaba, piyanist kız ahşap puzzle'mda bir parçayı kaybettim. Nasıl temin edebilirim?

    YanıtlaSil
  29. sevgili puzzledaşım,kutusunun içinden çıkan kağıtta aslında nasıl başvuracağımız yazıyordu.E-mail adresine ulaşın,puzzleın modeli,ismi koordinatları belirtin,foto ekleyin.Telefon ile ulaşamazsınız. başvuracağınız adres: kingofpuzzle@repar.com

    YanıtlaSil
  30. Mail attim ama bir turlu cevap gelmiyor.

    YanıtlaSil
  31. bana iletişimden ulaşın,başka bir mail adresi vereyim o halde.

    YanıtlaSil
  32. merhaba maalesef firma eksik parça için verdiği taahhüdü yerine getirmiyor. şekil şartlarına uyarak eksik 2 parça için mail attım fakat hiçbir şekilde dönüş yapılmadı. kitapyurduna da yazdım oradan da dönüş olmadı. tam bir hayal kırıklığı. kingofpuzzle firmasının mail dışında telefon bilgisi mevcut mudur? teşekkürler.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : King of Puzzle Ahşap Puzzle..!!
King of Puzzle Ahşap Puzzle..!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghjnL8agFEnvAsbTWDUbhpboIJowTmvCL8F3ZQEHUGNOKm74-EXD6vMVzL0wY0ogutuAAhlfWrTFLFfTpz-DGBIFSfQP8Iiu8aiEbBVl83bDzhkJeV61EKBJmOL4gzMVt8SZZB6FBZjmc0/s320/King+of+Puzzle-MorMenek%25C5%259Fler.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghjnL8agFEnvAsbTWDUbhpboIJowTmvCL8F3ZQEHUGNOKm74-EXD6vMVzL0wY0ogutuAAhlfWrTFLFfTpz-DGBIFSfQP8Iiu8aiEbBVl83bDzhkJeV61EKBJmOL4gzMVt8SZZB6FBZjmc0/s72-c/King+of+Puzzle-MorMenek%25C5%259Fler.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2019/09/king-of-puzzle-ahsap-puzzle.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2019/09/king-of-puzzle-ahsap-puzzle.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content